Yorumları okumadan yazıyorum, eklenen başka detaylar varsa haberim yok ona göre linçleyin sisterlarım.
1- Bu denli durumunuz yokken neyinize düğün, neyinize nişan? Ben de bunu anlamıyorum. Arkadaş, şu devirde bu tarz aktiviteler ciddi bütçeler istiyor artık. Olmayanı, olmayacağı oldurmaya çalışmak niye? Olmayan parayı harcamaya kalkıyorlar, ondan sonra da evlendikten sonra beş on sene borç ödüyor insanlar.
Sözü nişanı ve düğünü de katarsak, toplam 4 gün millet eğlensin diye ne diye borç ödüyorlar, anlamıyorum.
İnsan evlendiğini anlamaz ya hu, hep dar boğaz hep sıkıntı, bu nedir? He bir de durumlar çok iyi gibi damat bey, sözle nişan ayrı olsun diye tutturmuş. Her boyayı boyadınız fıstıki yeşil mi kaldı? İkisi bir olsa ne olurmuş, kim kusura kalırmış?
2- Bizde de var böyle adetler. Mesela kız tarafı mutlaka ama mutlaka saat alır damada, erkek tarafı da geline set alır. Takım elbise ve abiyeyi bilmiyorum. Yeni nesilde çok riayet etmiyoruz böyle şeylere. Çünkü altınını, adetini dört dörtlük istersen, o zaman da dört dörtlük gelinlik beklerler. Annem hep söyler, kayın ailen ne kadar çok şey verirse, o denli evliliğine müdahil olma hakkını bulurlar diye. O yüzden şahsım adına adettir, gelenektir uymayı düşünmüyorum. Ama sizinki çok ayağa düşmüş. Bunun bu kadar açığa saçılması, yüz olmanız aşırı çirkin. Abiyeyi ben almayayım, ama takım elbiseyi gelin tarafına aldırayım düşüncesi vs. çok küçük hesaplar. O topa giriliyorsa, bundan gayrısından hayır gelmez. Ben sözlünüzün davranışlarını hiç hoş bulmadım. Ben olsam böyle biriyle evlenmezdim.
3- Ailecek sizin de hatalarınız var. Çok fazla yüz göz olunmuş. Annenizin araması vs. çok gereksiz. Benim annem olsa tenezzül etmezdi. Lastik gibi sünen bir ilişkiler ağı var. Yok o özür dilesin, yok sen dile vs. ıyyy yani... Ortada öyle özür dilenip de düzelecek bir şey yok ki. Balık baştan kokmuş ayol, neyini düzelteceksiniz şu saatten sonra.
Sonuç olarak bence siz barışırsınız, o nişanı da yaparsınız, hatta evlenirsiniz de. Masrafların çoğunu da sanıyorum ki aileniz çeker. Ama ben diyeyim size, çoook sorunlar yaşarsınız.