nişanım vardı iptal oldu çok üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üffff iyi ki ayrılmışsınız. Ne bu abiye ödetme vs ya. Evrensel adetmiş. Ben söz ve nişanımda(aynı gün oldu) stajda giyerim diye aldığım 30 tllik elbiseyi giydim. Bi yerim eksildi mi asla. Eşim de eskiden giydiği takım elbiseyi giydi. Siz daha nişanda böyleyseniz düğün arefesinde kesin ayrılırdınız zaten.
Ay benim de geçen sene oldu, zamanında indirimde 50 liraya bershkadan aldığım elbiseyi giydim 😂

Sözde sadece yüzük takılır bizde. Nişanda alışveriş ve düğün hazırlığı başlar. Sözü atmak ayrılmak daha kolay, iş ciddiyete binmemiş sayılır nişan gibi
Abooo bizim burda kimse nisanli degilmis ozaman buzamana denk.
Yuzuk takildi simdi, salon tutulur mesela. O tarihe gore hazirlik yapilir.
Bize gore is ciddidir
Bence insanlar boyle kodlamis kafasina.
Yuzuk takmis ama eglence olmamis diyemi ciddi degil.
Neyse biz en iyisi kendi bildigimiz yonden gidelim🤷🏻‍♀️

bu kafadaki adamdan yat, kat istesen de bi cacık olmaz. kadının değerini "istedikleri"nde aramayı bırakmadan da bi cacık olmaz
Anlatmak istediğim o değil bu tür adamlar böyle ortaya çıkıyor işte kendini belli ediyor, kim paraya kıymet veriyorsa bu lafları evlenince onlar sarfediyor. Onlar parayla ölçtüğü için evliliğin ilk adımlarında masraf denince kaçıcak delik arıyorlar. Ben en azından cağnım Türkiye mizde böyle gördüm. Siz başka ülkede mi yaşıyorsunuz yoksa çok çok elit bir çevreniz mi var? Ama Türkiye geneli benim anlattığım gibi. Biz de istemiyoruz birşey istemek bana çok saçma geliyor istemedim de ama karşı taraf yok şu adet var bu adet var masraf peki e bizde öyle böyle sonra ne sen bişey istemedin sen değersizsin. Bizim milettimiz zora kıymet veriyor. Ev, altın, osu busu şusu diyen ailenin kızının gözünün içine bakıyor bizim milletimizin kumaşı bu. İsterse yıl 2222 olsun kafalar nato mermer nato kafa

250 lira için taşması talihsiz olmuş ama dediğim gibi adam 1750 lira veriyorum o bana ne alıyor kafasına girmiş. Demek ki her şeyi yari yarıya bölüşmek istiyordu.
Ben bohça istemedim ona ama bohça yapacaktım. Gömlek vs her şeyini alacaktım. Hayalimde vardı çünkü. En iyisini alacaktım. İçimden gelen bir şeydi. Çevremde nişanda kimse takım elb almadığı için aklıma gelmedi. Kendisinin takjm elb oldukça vardı. Damatlık saat bohöa yapacaktım ben zaten. Asıl istemeyen bendim. Aldığım abiyeyi de satacaktım söylemiştim

Ozurdileyip durmayın suçlu değilsin. Annen haklı ne olursa olsun sorgular şekilde konuşamaz hoşlanmasa da. Neymiş hevesi kırılmış kayinvalidenin ve sevgilinin . Deseydin ya asıl benim sizden hevesim kaçtı diye. Sakin sakin o çocuktan bi cacık olmaz.

Anlatmak istediğim o değil bu tür adamlar böyle ortaya çıkıyor işte kendini belli ediyor, kim paraya kıymet veriyorsa bu lafları evlenince onlar sarfediyor. Onlar parayla ölçtüğü için evliliğin ilk adımlarında masraf denince kaçıcak delik arıyorlar. Ben en azından cağnım Türkiye mizde böyle gördüm. Siz başka ülkede mi yaşıyorsunuz yoksa çok çok elit bir çevreniz mi var? Ama Türkiye geneli benim anlattığım gibi. Biz de istemiyoruz birşey istemek bana çok saçma geliyor istemedim de ama karşı taraf yok şu adet var bu adet var masraf peki e bizde öyle böyle sonra ne sen bişey istemedin sen değersizsin. Bizim milettimiz zora kıymet veriyor. Ev, altın, osu busu şusu diyen ailenin kızının gözünün içine bakıyor bizim milletimizin kumaşı bu. İsterse yıl 2222 olsun kafalar nato mermer nato kafa
elitmiş demek ki çevrem :dua:
sadece bunları normalleştirmemek lazım diyorum. buradaki konu sahibi de erkek arkadaşıda üniversite mezunu. bu seviyede bile değişmezse bu bakış açısı bize yazık diyorum o kadar.

Yarısına kadar bile okuyamadan yorum yapma ihtiyacı duydum. Evrensel kelimesinin tanımını bilmiyorsunuz sanırım. Elbise aldırmak falan “evrensel” değil. Öyleyse biz uzaylıyız.
Ayrıca sizin kurallarınız açısından bakarsak resmen ucuza kaçmışsınız. 1500 tl bir söz elbisesi, 800 tl bir takım elbise. Damatlığı zaten sizin almanız gerekiyordu, bu kafayla 73748495 liralık bir gelinlik aldıracağınız için.

Ben bohça istemedim ona ama bohça yapacaktım. Gömlek vs her şeyini alacaktım. Hayalimde vardı çünkü. En iyisini alacaktım. İçimden gelen bir şeydi. Çevremde nişanda kimse takım elb almadığı için aklıma gelmedi. Kendisinin takjm elb oldukça vardı. Damatlık saat bohöa yapacaktım ben zaten. Asıl istemeyen bendim. Aldığım abiyeyi de satacaktım söylemiştim
Yani belki sana bohça yapacağım deyince anlamamıştır. Bohçanin içinde ne olduğunu bilmiyor olabilir, ben de bilmiyorum mesela ıvır zıvır var sanıyorum. Sizin aranızda cok büyük iletişimsizlik yaşanmış. Adetler böyle diyip herkes kafasına göre gitmemeli önceden konuşulmalı. Herkesin adeti kendine. Ben gelin bohçasını en son 6 yasinda gördüm mesela. Sen keşke söyleseydin açık açık ben de saat gömlek alacağım diye. Veya takim elbisesini aliverseydin zaten marka bir saatle aynı fiyat.

Ozurdileyip durmayın suçlu değilsin. Annen haklı ne olursa olsun sorgular şekilde konuşamaz hoşlanmasa da. Neymiş hevesi kırılmış kayinvalidenin ve sevgilinin . Deseydin ya asıl benim sizden hevesim kaçtı diye. Sakin sakin o çocuktan bi cacık olmaz.
Ortada cidden bir şey yoktu. Aileler karışmasın ikimiz olalım lütfen dememe karşın tavrı konuşmaması devam etti. İstemiyorum hevesim kaçtı vs dedi. İnsan emeğine üzülüyor

Yani belki sana bohça yapacağım deyince anlamamıştır. Bohçanin içinde ne olduğunu bilmiyor olabilir, ben de bilmiyorum mesela ıvır zıvır var sanıyorum. Sizin aranızda cok büyük iletişimsizlik yaşanmış. Adetler böyle diyip herkes kafasına göre gitmemeli önceden konuşulmalı. Herkesin adeti kendine. Ben gelin bohçasını en son 6 yasinda gördüm mesela. Sen keşke söyleseydin açık açık ben de saat gömlek alacağım diye. Veya takim elbisesini aliverseydin zaten marka bir saatle aynı fiyat.
Söyledim tek tek anlaması için. Bunları bunları alacağım hatta dedim sen beğen , hangi saati seviyorsun bana at bakalım dedim. Cüzdan kemer takımını vs nasıl istersen dedim. Kaldı ki ben Vakkodan almayı düşünüyordum , hazırlamıştım bile ne alacağımı. İçimde çok hevesler vardı gerçekten. Konuşma şekli tribi mahvetti..

Hayır sadece bir kez tanışıldığı için ciddi değil. Kaç kere yazdım bunu yalnız, yermek için soruyorsanız hiç anlatmayayım
Hayir anladim tesekkur ederim :KK200:
Inanin ilk defa duyuyorum
Turkiyede yasayan akrabalarimdada nisan olayi gormedim oyuzden sormustum :KK51:

elitmiş demek ki çevrem :dua:
sadece bunları normalleştirmemek lazım diyorum. buradaki konu sahibi de erkek arkadaşıda üniversite mezunu. bu seviyede bile değişmezse bu bakış açısı bize yazık diyorum o kadar.
Okumak çare değil maalesef , çok üzücü. Anadolu coğrafyasının insanı ne bileyim kötü bir şey demek istemiyorum ama geri kafalı ve pek ileriye gidişat da yok. Avrupa ya kötü diyorlar ya bizim coğrafyamızın insanı onlardan bin kat daha kötü ve ahlaksız. Söze geldimi onlara gavur derler ama 13 yaşındaki çocuktan, sokakta gezen hayvandan tahrik olurlar 😏 neyse bizim insanımızdan bi cacık olmaz yani o yüzden yaşamak için coğrafyana ayak uydurman gerekiyor demek istemiştim

Yok adetler şöyle böyle diyenler elbet olacak ama bence yapılmasının sebebi var.
Mantık dahilinde olanları yapmak gerekiyor.
Ki herkesin gerçek yüzü ortaya çıksın.
Dostlar alışverişte görsün...
E sizde görmüşsünüz.

Şu da var.
Biz eşimle evlenirken ben çalışıyor o ise dönem başlamadığı için maaşı yoktu.
Adetler gereği onun yapması gereken pek çok şeyde elimi cebime attım.
Bunu ne onun ailesi ne benim ailem bilmedi, gerek yoktu.
Değil ki bana şunu alacaksın, şunu alacaksın muhabbeti en çok erkek yapınca itici duruyor.
Almak istediğinde gerek yok diyebilmeli hatta.

Evrensel adetler yoktur, Hindistan'da mesela kadın çeyiz verir erkeğe, fakir kadınlar çeyizi yok diye evlenemez, zengin aileler çeyiz olarak erkeğe şirket falan bırakır.
Konuya gelince, zararın neresinden dönsen kardır. Bayramlık çocuk gibi takım elbisem diye ağlamış adam...bunu mu takacaktin koca diye koluna? İyi olmuş,erkenden görmüşsün. Nisan olup ayrilsan bir de takıyı verme görüşmesi şu bu, davetlilere derdini anlatma, atılacak bir sürü güzel fotoğraf falan...bir ton işin olurdu
Babam hep esprisini yapar, benim kız Hindistan’dan gelme galiba diye. :KK53:

Ortada cidden bir şey yoktu. Aileler karışmasın ikimiz olalım lütfen dememe karşın tavrı konuşmaması devam etti. İstemiyorum hevesim kaçtı vs dedi. İnsan emeğine üzülüyor
Seni iyi anlıyorum kolay değil hayal kur ve yarıda kalsın. Fakat yol yakınken dön. Böyle olması daha iyi olmuş sevgilinin gerçek yüzü ortaya çıkmış. Insanlar cocuk varken ayrılıyor ne emekler veriliyor. Sen şuan farkında değilsin ilerde iyiki dersin balık baştan kokar derler..

3 ay üzülür sonra yeniden canlanirsin insan nelere nelere alışıyor. En güzel geçmesi gereken zamanlarının olduğu duruma bak.. bosver aileni de üzme kendini de. Nasibinde ise zaten olur yolu sen çizersin. Sen sürekli gönül almaya çalışırsan bu şekilde devam eder iler de de beklenilen bu olur.

Çok seviyorsa hatasını anlar peşinden koşar zaten ve artık senin borun öter.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X