nişanım vardı iptal oldu çok üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya hiç adetlere girilmeyecekti ya da her adet uygulacaktı. Benim görüşüm bu yönde, kusura bakmasın kimse ama 2022 yılda öyleyiz peki bizim milletimiz kaçta haberiniz var mı? Sen 2022 yılındayız saçma adetler dersin, hiç bir şey talep etmezsin, adam yarın bir gün çıkar “siz hiç bir şey istemediniz, hiç zorlamadınız, dünden razıydınız, ne kusurun vardı” der.
İyi olmuş ayrılmışsınız kızım verilmiş sadakan varmış. Bu devir de deveyi diken insanı öpen, bunu aklına yaz. Boşanınca daha çok üzülürdün sakın geri dönme sakınn!

bu kafadaki adamdan yat, kat istesen de bi cacık olmaz. kadının değerini "istedikleri"nde aramayı bırakmadan da bi cacık olmaz

Evrensel adetler vardır söz/nişan elb erkek tarafı yapar sonuçta ve

Tutturmussunuz bir evrensel adetler o ne yahu?
İki parca kiyafet aldirmak evrensel bir dert ve adet değil. Hatta asiri sacma yani, herkes ne giyecekse onu alsin giysin yani biz boyle saçma şeyler yapmadik ve evliligimiz geçerli oldu evrensel bir dert oluşturmadi gayet ikimizin de durumu vardi ustelik evlenme surecimizde en ufak para muhabbeti gecmedi. Benzine kadar dökmüş anneniz.
Cebinizde daha kiyafet alacak para yoksa ve bunun için kavga edecekseniz nişana niye kalkişiyorsunuz siz dugunde ne yapacaktiniz?

Herkes birbirine girmiş daha nişandan evlenseniz de olmaz bu iş. Evlenince de devam edersiniz senin annen sunu demişti, yok annen bunu yapmişti bunlar en ufak bir şeyde mevzu olacak hep.

Ha bide yorumlarda okuyunca sormak istedim
Sozle nisan ayni anda olmuyormu?
Mesela bizim burda AVRUPADA KK48:) kiz isteme soz nisan ayni gun oluyor
Zaten ekonomik kriz var ne diye ayri ayri masraf yapiliyo anlayamiyorum
Ben evde küçük bir törenle aynı anda yapacağım. Artık Türkiye’de de bu şekilde yapan çok kişi var Ayrı ayrı yapmak gereksiz bir külfet bence.

Söz kesme kız isteme ile aynı gün yapılır. Aileler tanışmış oluyor. Hiç görmediğimiz insanlara bir saatin içinde kız verecek değiliz. Avrupada tabii kültür farkı vardır.
Soz kesince kiz verilmiyomu? Nisanmi olmasi gerek kiz vermek icin? Hayir ciddi anlamda soruyorum
Kultur farki derken herkes oyle burda yani anadoludan olanda karadenizde olanda guneyden olanda ayni
Hatta kardesim yabanciyla nisanlandi, kizin annesiyle ben ve annem 2 3 kez bir araya geldik onun harici aileden kimseyi tanimiyoduk. Gittik istedik ayni gun soz kesildi ayni gun nisan oldu (yada olmadi, sizin nisan dediginiz benim nisan dedigimle aynimi emin olamadim)

hindistanın bazı yerlerinde bir kadın 4-5 erkek kardeşle aynı anda evleniyormuş
bu bilgiyle ne yaparsak yapalım şimdi

Üffff iyi ki ayrılmışsınız. Ne bu abiye ödetme vs ya. Evrensel adetmiş. Ben söz ve nişanımda(aynı gün oldu) stajda giyerim diye aldığım 30 tllik elbiseyi giydim. Bi yerim eksildi mi asla. Eşim de eskiden giydiği takım elbiseyi giydi. Siz daha nişanda böyleyseniz düğün arefesinde kesin ayrılırdınız zaten.

Sözde sadece yüzük takılır bizde. Nişanda alışveriş ve düğün hazırlığı başlar. Sözü atmak ayrılmak daha kolay, iş ciddiyete binmemiş sayılır nişan gibi değil yani

Sana şunu diyeyim evlenirken ne gördüm bosanirken ne goreyim. kendi nisan kiyafetimi kendim aldim. Suan boşanıyorum biraz etraflıca düşünün maddiyat önemli bu devirde ikinizinde yetmesi lazim tek taraflida degil seninde para durumun olmali erkeginde gecim derdiniz olmasin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…