Nişanım son anda iptal oldu...?

Bir kere sen niye kaçipta aileni yüzüstü birakiyorsun ki. Ailenin hiç bir suçu yok burada . Sevgilin zaten kendini belli etmiş . Evlenipte aglayacagina şimdi ağla daha iyidir. Bi kere seni sevseydi kac demezdi. Ailene buyuk hakaret bu. Bence gercek yuzlerini görmüşsün. Sana abla tavsiyesi ayril kurtul. Evet üzülceksin ama zamanla atlatirsin . Anneni dinle . Bu dunyada senin iyiligini en çok o istiyor ve düşünüyor.

Canım aynı Benim kv tipi, ama eşler çok farklı.
Sonuç biz 6 senelik evliyiz, 2 yasında oğlumuz var. Ama eşim bir kere bile bana laf söyletmedi.
Annesi de ne oğlunu ne torununu hala doğru düzgün aramaz. Çünkü gördü ki fesatlık çıkaramıyor, oğlu onu savunmuyor, ona iş kalmamış..
Uzun uzun anlatsam senden 3 kat fazla yazmam gerekir.
Kısacası iş eşinde bitiyor. Ama anlattığın kadarıyla seninkinde o basiret yok, sonradan da olacak birşey değil, başta böyle olan sonradan daha kötüye gider malesef..

Ay kaynananı eleştiriyosun bize kaçar mısın dedi diye konunun sonunda kaçmaktan bahsediyosun.Aranızdaki bu kadar laftan sözden neden ailelerin haberi oluyor.Bence senin annen de az değil.Aile olarak aranızda pek bi fark göremedim.

yahu bize 2 gün et yedirseler "insanlar bizim için masraf etmiş, iyi ağırlamak istemiş" diye düşünürüz, kadının ettiği lafa bak ve üstüne erkek arkadaşın da onu onaylıyor, çok farklı yetişmişsiniz seviyorsunuz belki ama nişanlınız da umut yok eğer olsaydı sonuna kadar gidin evlenin derdim, ama evlenirseniz kendinizi başka bir şehirde başka bir kültürde başka bir ailede bir yabancı gibi yapayalnız hissedersiniz gibi geliyor, iyi düşünün aileler çoğunlukla haklı çıkar çünkü..

Bu iş yaş kaynanayı geç nişanlın olgunlaşmamış annesinin ağzına bakıyor hala koyver gitsin evlensen de mutlu olamazsın bu kaynana herşeye karışır nişanlın da annem annem diye peşinde dolanır.

Allah sabır versin evlenirsen çok zor işin oğlunu da kıskanır. Aranızı bozmaya falan kalkar. Üstelik nişanlılık ile evlilik arasında bile farklar var. Nişanlıyken dahi tanıyamazsın karşı tarafı. Tamamen bir kumar bu seçimin bütün hayatını etkileyecek dikkatli düşün. Sevgilin dahil hepsinde eziklik psikolojisi var baştan ofsayt

Çok üzüldüm ve kendi adıma da korktum açıkçası. Erkek arkadaşıma sen böyle diyorsun ama annenin tarafını tuttun nasıl sana güvenip kaçayım dediğimde kendi ailemi her şeyin üstüne tutarım, kimseye laf dedirtmem dedi... ama böyle olmaz değil mi yapmaz yani sözünü tutmaz? Siz yaşamışsınız o yüzden soruyorum.

sakin gizlice evlenmek gibi sacma sapan bisii yapma.

askindan sevginden vazgecemiyosan; ailenin sundugu cozum gayet mantikli; nisanlin sizin yasadiginiz sehirde is bulsun. bunu sundun mu bilmiyorum, iliskinizi zorlar, yokusa surer belki, ama sanki en mantiklisi o gibi geldi uzaktan bakinca.

Kusura bakmayın ama haksızsınız.Karşı tarafı kaale almadan konuşmadan nişan organizasyonu yapmak olmaz aileler birbirine gitmiş ama bir isteme falan olmamış hadi onu yapmadınız. Öncelikle aileler konuşur, nişan alışverişi bohçalar konuşulur nişan nasıl birşey yapılacak karşı taraf bilgilendirilir ki onlar da ona göre planlarını yaparlar ama siz sanki tek başınıza yapar gibi tutup organizasyon şirketiyle anlaşıyorsunuz

bu durumlarda iki aile iletişim içinde olur iyi o zaman onlarda hiç size sormadan düğün salonu tutsunlar mesela nasıl olur? babanız babasını aramış ne alaka bu işlerle kadınlar ilgilenir erkek arkadaşınız haklı. Başınıza buyruk davranmışsınız. Olabilir onların kültürü farklıdır sizi farjlı görebilirler ama sizde onları dışlamışsınız.

Eğerki arada eğitim ve kültür farkı varsa o evlilik ister istemez çatışmaya dönüyor. Evlenince hiç bir erkek değişmez aynı derecede devam eder hatta daha beter olur anneme saygı göstermıyorsun bizimkileri sevmiyorsun vs vs gibi . Ben derim ki büyük sözü dinle ailen ne derse onu yap yoksa sonrasında pişman olabilirsin .

Merhabalar;
Aranızdaki farklılıkları (kültürel ve maddi) sürekli yineliyorsunuz aslında kendinizde biliyorsunuz uygun bir birliktelik olmadığını maddi durumu eşinin ailesinden daha iyi olmayan yada eşit olmayan erkek çok zor olur. Tecrübeyle sabittir. Ben size müstakbel kayınvalideniz şöyle dedi böyle dedi muhabbetine girmeyeceğim çünkü eminin ki Müstakbel eşiniz hayatı size öyle zindan edecek ki müstakbel kayınvalidenize sıra gelmeyecek. Bırakın ailenizden habersiz evlenmeyi aileniz istese bile uzak durun...

VALLA HEPSİNİ OKUDUM SABIRLA AYRIL DERİM

Yorumları okumadım ama anlattıklarından şunu söyleyebilirim. Kaçarak evlenirsen ailesi ve nişanlın sürekli seni ezmek için birşeyler söyleyecekler. Aileni karşına almamalısın. Eğer çok seviyorsa aynı şehre gelip aileni ikna eder zaten aksi durumda sevdiğini düşünmek bana saçma geliyor.

esas cevap
burda sinyalleri geliyorum diyor bangır bangır

konu sahibi iki defa alıntıladım tekrar oku ona göre karar ver bence çok çektirirler sana kucağında bebekle kaldığınla kalırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…