• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanı attım...

ayyy sana bukadar dil döktük barıştım deseydin çok bozulacaktım valla...

neyse ki çok doğru bir karar vermişsin aklın yolu bir herkes aynı şeyi yazdı bir kişi bile ayrılma demedi..

bundan sonrasında Allah layık olduğu, sana değer veren insanlarla karşılaştırsın seni

Amin canım güzel dileklerin için minnettarım çok teşekkür ederim....

her ne kadar yaşananlar üzüntü ve acı verici olsa da hakkınızda çok ama çok hayrlı olmuş bence. annenizin duası başınızdaymış.
böyle bir insan azmanıyla ömür geçmezdi zaten.
rabbim yolunuzu açık etsin

kesinlikle çok hayırlı olmuş çünkü ne bu yapılanları unutabilirdin ne de onlar değişirdi...hatta katlanarak devam ederdi üzüntün...bundan sonra herşey istediğin gibi olur umarım ve iyi insanlarla karşılaşırsın..:34:

Davranışları hep böyleydi değişir diye ümit ettim hep aynı kişi hep aynı kişi olarak çıktı karşıma sadece bu anlattıklarım deil fazlası bile vardı 3 ay ayrı bile kaldık neler neler yaptı barışmak için değiştim bn dedi bana inandım her defasında ağladı kapımda bekledi araba bile hediye alıcaktı güya bana kabul etmedim yine böyle peşimden koşmaya devam ederken birgn barışmak gibi bir hataya düştüm çok sorunlu bir ilişkiydi bn hep alttan aldım artık bn alttan almayıncada bitti bu iş bgn ablaları ile eniştesi geldi aldı herşeylerini doğum günümde aldığı kolyeyi bile iştemiş çıkardım verdim ya dahasıda var meğer eve aldığı tv abisinn evinden getirmiş annem daha yeni söylüyor anneme söylemiş bana teknosadan aldım diye bide yalan söylüyor ya bunlarda bile yalan söyleme gereği duymuş bana terbiyesiz herkes iyi yaptın diyor annem olsun babam olsun iş arkadaşlarım olsıın zaten iş arkadaşlarım başımı yiyordu geç kalmış deilsn ayrıl bak boşanıcaksın yapamazsın bununla die ama bn dinlemedim kimseyi artık anladımki çekilir çile deilmiş

çok doğru bi karar vermişsin bu işi tamamen bitirerek . çok çok geçmiş olsun Allah karşına iyi insanlar çıkarır inşallah...

ağzım açık birşekilde okudum gerçekten çok üzücü yani...iyiki nişanı atmışsın ,böyle insandan hayır gelmezdi sana ne demek ya laflara bak,git mevlüt okuttur gerçekten allah yardım etmiş sana.

sakın ona geri dönmeeee sakın terbıyesizler adam mı bunları yapan ya hata yapmak ilerde bosanmak ıstemıyorsan sakın o adamla evlenme

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve bende derdimi sizlerle paylaşıp bi nebze olsun rahatlamak için sizlere anlatmak istedim....en başından anlatayım...
2 sene önce tanıştığım insanla 2 ay önce nişanlandık 1 ay sonra düğünüm vardı ama sorunlar ve aile yapısı kafa uyuşmazlığı baş gösterdi daha doğrusu karakterler ortaya çıktı:47:
nişanlandık eşyaları almak için beni spotçu spotçu gezdirdiler...şimdi durumu yoktur belki diyceksiniz ama hayır durumları oldukça iyi ama fazlaca cimri bir aile....neyse eşyaları en uygun yeri bularak aldık...her eşyada bir sorun çkıtı beyaz eşyayı aldılar hiç sorma gereği bile duymadılar...annesi takılarımı aldı bana sorma gereği bile duyulmadı buarada düğün takılarımdan bahsediyorum 1 ay sonra düğünüm vardı... bohça herşey sorun çıkardılar boğuldum ama sabrettim düzelir deim fakat dün ve geçen bir hafta içinde olanlar artık son noktayı koydu...daha öncede bana el kaldıran bi adi insan benim ailemin karşısına geçip dayak iyidir diye bahseden bir adamdır...kardeşimin nişanlısı hediye alıyor kardeşime diye sen kötü örnek oluyosun alma diyen bir adamdır ve diğer kız kardeşimle aramda geçen bi tartışma esnasında kız kardeşimin nişanlısıda aynı ortamdaydı ve nişanlısına yarım erkekmi o ağzınıza çarpıp iki tane sizi ayıramadımı diyen ve ilerde ewlenince anneme kapıyı çekip giderse senin kızın kaybeder kendi bilir diyen biri ve bu kelimelerden sonra ben açık sözlü adamım diyen bir adidir kendisi...birgün babasına aldıkları ewin kirişlerinin çok ewin ortasında durduğundan bahsettim niyetim kötü değildi sadece sölemek istedim babasının bana cevabı:sen bu ewi al öpde başına koy oldu....
dahası yine böle ewin pimapen kapılarının(tuvalet banyo)değişmesini sölediğimde ise bu insan bana babanın ewinde bok içinde yaşıyosun neyine yetmiyo sen babanın ewinde ne görmüşsünde ne istiyosun dedi...oysa benim babamın ewi temiz büyük ve kullanışlıdır 26 yıldır birkere neden bu ewde yaşıyorum diye gam yememişimdir....ewe erkek tarafının aldığı bütün eşyalar geldi ve temizlik krizi patlak verdi...ben çalışan biriyim ve bana kimse yardımda etmeye yanaşmadı temizlik konusunda benim bildiğim gördüğüm böle şeyler kız tarafından beklenmez 100 lira verip temizlikçi çağıramadılar...en sonunda yengem gelcek ve sadece camları silcek dedi bende tamam gerisi ben halledrim dedim...daha sonra bana yengemin eli çıkmış gelemez dedi kendisi bende ozaman parayla tutalım dedim ve ozaman temizlik parasının yarısını istedi 50 lira ben verdim düşünebiliyomusunuz ewi temizlemek için verilecek parayı bile benden bekledi...neyse daha sonra nasıl olduysa o yengenin eli birden iyileşti ve temizliğe o gelcek dendi...çeyizindeki beyaz eşyaların hepsi gelsin düğüne 2 hafta kala ew temizlencek dedi bana buarda bütün eşyalarım beyaz ben bu zihniyeti anlayamadım şuanda hepsi açık ewde ve hepsi beyaz koltuk vs.tozun pisliğin içinde duruyolar...
herşeye sine çektim babam böle şeyleri problem etme dedi ve aradım dün akşam normal bi konuşmanın ardından bana ben ewe halı almıycam annmein halamda halıları var zamanında almış onları sercemö dedi...ben en güzelinden üstüme düşeni almışm halıısnıda perdesinide ama beyefendi annesinin hangi zaman diliminden kaldığı belli olmayan halıları sercekmiş ewe...neymiş halıya para veremezmiş yetermiş ondan bukadarmış....ewi alan ailesi biz sana ew aldık iş verdik al diyormuş..buadara ben ewe tek bir süsü eşyası almam diyen bir adam düzenli bi geliri olmayan benim aylık maaşımı elimden almaya niyetli ve bana işden çıkarsan dışarıya falan zor çıkarsın ewde anca karnını doyurursun eline pazar parası veririm öle idare edersin diyen birisi...buarad bunları söyleyen adam araba galerisi sahibi bir adam...benim takılarımı herşeyimi son damlasına kadar elimden alıp ticaret yapmaya niyetli bu adam 1 milyar halıya veremiyecek kadar aciz...dün akşam bu yüzden o halılaı yeni eşyaya nasıl sercem istemem dedim diye hadi be kapat diyerek teli yüzüme kapadı..anneme yüzüğü attığımı söledim ve annem aradı bu adi herifi:47:anneme sölediği kelime ne biliyormusunuz...ben o halıları alırım ama bi kere yazdım onun ewlenincede onun ağzından burnundanda fitir fitir getiririm dedi anneme....yani annme dövücekmisin sen benim kızımı diyincede ben biliyorum yapacağımı dedi...yüzüğü attığımı söledim umrunda değil herifin sanırım daha önceki ayrılmalara benziyo sanıyo... bu sabah annem aramış ve tamam bende istemiyorum artık demiş annmede gelin bohçaları alın demiş tamam demiş...bide utanmadan aneme benim kaporasını verdiğim benimde beğendiğim ve aldığım perde için iptal etmeyin ben onları ewe takıcam demiş bu nasıl bi insandır bana söylermisiniz....ayrıca bi dönem ablaları bana takmıştı arkamdan dedikodu çok yaptılar sessiz sakin bi insanım bunu çok iyi kullandılar...ama artık dayanacak takatim kalmadı...şimdi yarın bunlar ya bohçalarını almaya gelcekler yada barıştırmaya çalışıcaklar sizce bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim çok karmaşığım lütfen bişeyler söleyin bi yol gösterin bana sabırla okuyan ve yorum yapan herkese şimdiden çok teşekkür edrim :54:

yazdıklarının çoğunu okudum ama okuyamadığım kısımlarda olmadı değil tatlım böyle bir insandan kurtulduğun için yat kalk dua et bence sonrasında ayrılık olacağına öncesinde olsun daha iyi, sana el kaldırmış dangalak herif sen böyle birini nasıl kabul ettin görücü usulü değil herhalde anladığım kadarıyla görüştüğün biri. her neyse arkana bile bakma derim bununla evlenmiş olsan ben sana söyliyim mutsuzluk, gözyaşı,sıkıntı, ezilme hatta şiddet kim ömrünü sevgi içinde geçirmek varken böyle bir hayatı isterki bile bile uçuruma yürümek gibi birşey. baksana o zenginlikte sana bir halıyı bile çok görüyo paraları kabrine götürecek herhalde:52::52::52: ilerde seni seven değer veren ve el üstünde tutan birileri muhakkak çıkacaktır karşına sakın üzülme böyle bir insan için değmez. o derdine yansın kendi kaybı ve kendi ayıbı. hakkında herşeyin hayırlısı öptm kocaman:16::16::16:

yazdıklarının çoğunu okudum ama okuyamadığım kısımlarda olmadı değil tatlım böyle bir insandan kurtulduğun için yat kalk dua et bence sonrasında ayrılık olacağına öncesinde olsun daha iyi, sana el kaldırmış dangalak herif sen böyle birini nasıl kabul ettin görücü usulü değil herhalde anladığım kadarıyla görüştüğün biri. her neyse arkana bile bakma derim bununla evlenmiş olsan ben sana söyliyim mutsuzluk, gözyaşı,sıkıntı, ezilme hatta şiddet kim ömrünü sevgi içinde geçirmek varken böyle bir hayatı isterki bile bile uçuruma yürümek gibi birşey. baksana o zenginlikte sana bir halıyı bile çok görüyo paraları kabrine götürecek herhalde:52::52::52: ilerde seni seven değer veren ve el üstünde tutan birileri muhakkak çıkacaktır karşına sakın üzülme böyle bir insan için değmez. o derdine yansın kendi kaybı ve kendi ayıbı. hakkında herşeyin hayırlısı öptm kocaman:16::16::16:

Sagol arkadaşım buradaki herkese de çok teşekkür ediorum aklımı daha bir başıma toplamamı sağladılar .. inşallah karşıma çıkıp bana bir kötülük yapmaya kalkışmaz bundan da o zararlı döner zaten.. inşallah doğru insan günün birinde çıkacaktır karşıma... güzel bir kalbin var güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum sizler hepiniz çok iyi insanlarsınız herkesin hakkında inşallah hayırlısı olur en güzl günler bizim olur inş. seninde herşey gönlünce olsun yüreğine ellerine sağlık bn de senii öptüm kocaman kocamannn :))

ay canm sen yakanı kurtarmıssın dua et. anne duası almışşsın erkenden kurtulmuşşun:39: allah en iyileriyle karsılaştırsın inş

aynı şekilde 2 sene önce bende nişan attım hiç pişman değilim ayrıldıktan sonra daha neleri aklına gelir iyi yapmışım dersin böylesine sabredince karşına çıkan yeni insanlar sana melek gelir sabır birşeyi çözmez evlenmeden önce bitmesi iyi olmuş evlendikten sonra senin sabrın bitecekti.Genelde insanlar ne der diye düşünülür bana herkes iyiki ayrıldın dedi çevrendeki insanlarda farkındadır sana sebep olmak istemezler ben pişman olmadım şimdi başkasıyla nişanlıyım umarım sende olmazsın.

ya gercekten agzım acık okudum cok şaşırdım ya
bende nişanlıyım tabi ki sorunalr oluo ama ksinlikle bu boyutlarda değil bide biz daha düğün olayına girşmedik insanlar ozman sıkıntı cıkar diyorlar ama cok normal neticede.
Gercekten iyi dayanmışşsın inş Allah karşına iyi birini cıkarır.

Ay okurken o eski diyorum bak o kişi yi bogasım geldi ne terbiyesiz şey ya kurtulmuşssun kardeş o dengesizden sakınnnnnnnnnnnnnnnn barışma ne derse desin can çıkar huy çıkmaz çok bile beklemişsin değişmesini değişmez arkadaşım cimri olmasını geç kaba ve saygısız biri sana ne mutluluk verebi,lir bilemiyorum hayırlısı ile hayatına zamanı gelince biri gelir kes baglarını onunla aileni de seni de üzmelerine izin verme bu arada hoşgeldin aramıza:)

ah canım benim neler yaşamışın çok üzüldüm :2:ama çok da sevindim :34:
çok geç olmadan iyiki atmışın nişanı çünkü bu insan evlendikten sonra sana neler yapardı çok geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın:kkk::53::54::46::46:

Sadece ilk sayfayı okudum hemen yazmak istedim gün gelecek hayatımda verdiğim en doğru karar nişanı atmak diyeceksin buna emin ol.
ileride düzelir değişir dediğin inan bana değişmek bir yana daha beter oluyor.allah hakkında hayırlısını nasip etsin.
Elalem ne der diyede aklından sakın geçirme bir defa geliyoruz hayata ve hatanın neresinden dönersen kardır derler.

her şerde bir hayır vardır dedikleri bu olsa gerek.. Allah korumuş seni , kendini olabileceklere yani ayrıldıktan sonra nasıl hissedeceğine hazırla ve yaptıkları tüm terbiyesizlikleri vur yüzlerine.. hanımlıktan , alttan almaktan anlamayana, çatır çatır söylemek lazım herşeyi.. zor şeyler yaşamışsın , duyduklarına herkes kolay kolay susmaz.. hep söylüyorum mutlu olmak varken , seni mutsuz edecek bir insanla olmak neden..? hayat insana çok farklı şeyler sunabiliyo.. inşallah bundan sonra her ne karar verirsen ver çok mutlu olursun..

rabbim hayırlısını nasip etsin inşallah zor böyleleri evlnmekte seni çok iyi anlıyorum şuan evlilik için hazırlık yapıyoruz zor zamanlar geçiriyoruz cimri insan ile zaman geçmiyor

sende Peygamber sabrı varmış Bu zamana kadar Nasıl sabrettıysen..

Sabırla okumaktan söz etmişsiniz ya inanın ellerim titredi okurken.

Siz ne sabırlı insanlarsınız ailece böyle..

Bu anlatınlar, aman Allah'ım ne saygısızca, ne zalimce durumlar.

Çok şükür etmeniz lazım, evlenmeden bu hallerini gördünüz diye.

Bırakın affetmeyi, yaşadığınız tek bir cümlenin, bir olayın bile affı yok.

Hele hele tümünü bir araya getirdiğinizde..

Annenize bile söylediklerinden dolayı Allah ıslah etsin onu.

Pişman olacak biri varsa o da odur.

Ne olur Dünyayı ayağınızın altına sererse dahi affetmeyin..

İnşaallah bundan sonra çok çok mutlu olursunuz..:16:

sakın sakın sakın sakın kararından dönme ayrıl gitsin
hayatını zindan etmeye değer mi?
daha şimdiden sana bunları yapan adam evlenince ne hale gelecek tahmin edemiyorum
kaç kurtar kendini derhal yüzüne bile bakma

hadi ayrılmadın diyelim ne kazanacaksın?
koca diye yanında bile gezdiremezsin o ayıyı

Back