- 30 Aralık 2015
- 1.343
- 1.331
- 53
- 34
Hayırlı olsun cnm oncelikle :) benim de tek tup tıkalı oldugu icin once hiteroskopi dusundum ama bu doktorum gerek yok dediCanım tüp bebek denemelerinden önce Histeroskopi yaptırdın mı hiç? Benim de ilk transferde çok iyi kalitede embriyo konuldu ama tutmadı. İkinci tedavisi öncesi Histeroskopi diye tutturdum ben. İyiki de yaptırmışım rahim duvarlarında ciddi damarlanmalar varmış enfeksiyon da tespit edildi. 14 günlük antibiyotik tedavisi oldum. Ultrasonda pek görülmeyen bi yerde polipimde varmış alındı. İkincisinde tuttu şükür. Eğer antibiyotik tedavisi ile damarlanmalar tedavi edilmeseydi istedikleri kadar transfer yapsınlar rahim tutmıycaktı bebeği.
Yok canım sana yapılan rahim filmi çekimi. Tüpler açık mı rahimde yapışıklık var mı falan diye bakıyorlar sadece.Valla canim yalap şap yapildi ilacli rahim filmi degilmi dedigin ,cok acili oldu.. bana sadece sol tupun kapali denildi baska demediler enfeksiyon u nasil gormusler o flimde ,bugun tekrar soyledim doktoruma tekrar cekin bitane devlet hastanesinde yaptirmistim ama cok kotuydu diye hoca gerek yok dedi cnm
Teşekkür ederim canım tez zamamda darısı başına inş :)Hayırlı olsun cnm oncelikle :) benim de tek tup tıkalı oldugu icin once hiteroskopi dusundum ama bu doktorum gerek yok dediinsallah aksi bir durum gelismez...bir de tedavi oncesi bi antibiyotik verdi simdi ona basladim acaba boyle sebepler olmasin diye mi....
Yok canım sana yapılan rahim filmi çekimi. Tüpler açık mı rahimde yapışıklık var mı falan diye bakıyorlar sadece.
Benim dediğim küçük çaplı bir ameliyat.. Narkoz ile uyutuyorlar ve küçücük bir kamera ile rahmin içine giriyorlar. Kamera görüntüsünü tv ekranı gibi bi ekranda izliyorlar. Bildiğin rahmi açmışlarda içine bakıyorlar düşün.
Yumurtaliklarmda bir sorun yok canım cok şükür aksine şu ana kadar hic dollenme olmasa da iyi buyuyorlar..bazılarinda ohss mi ne ismi aşırı tepki oluyormus cok fazla asiri yumurtlama oluyormus o ay transfer yapmayip iki ay bekletiriz menopoza sokarz dedi...herhalde genel olarak bilgilendirdi..benim tuplerim kapaliymis hsg ile teki acildi teki açılmadı açıldiktan sonra bu ucuncu ayım yine de gebelik oluşmadı bu ay sonu adetiyle baslayacagim insallah..kocaeli tarafindan gelecegiz bu nedenle transferden sonra 5 gun gitme dedi bi o nokta icime sinmedi...fiyat olarak yanlis hatrlamiosam 3250 dedi ilaclar icin bi eczaneye yonlendirdi onlar da 475 tuttu ama icinde bir agri kesici ve folik asit de var..transferden sonraki ilaclar zaten az tutuyormuş...bu arada temel hoca bir mi iki mi transfer edilecegini bize mi birakiyor soruyor mu
Genelde adetin 10.günleri gibi falan yapılıyor. Yani rahim adetten temizlenmiş olacak ama yeni adet dönemi için de endometrium kalınlaşması çok olmamış olacak. İki adet ortası gibi düşün. Embriyolar kaliteli ama tutunmuyorsa Mutlaka yaptır derim canım.Aaaa bunu bilmiyordum ikisini ayni sey saniyordum canim yaa Allah razi olsun gidip yaptirayim bakalim ne cikacak bunuda adetliykenmi cekiyolar ?
Genelde adetin 10.günleri gibi falan yapılıyor. Yani rahim adetten temizlenmiş olacak ama yeni adet dönemi için de endometrium kalınlaşması çok olmamış olacak. İki adet ortası gibi düşün. Embriyolar kaliteli ama tutunmuyorsa Mutlaka yaptır derim canım.
Merhaba canım hayırlısı olsun inşallah. İlk deneme heralde.kendin yapabilirsin çok kolay.göbeğinde 4 parmak uzağına her tarafa vurabilirsin.Kizlar merhaba bizde bugun tedaviye basladik rabbim hepimize hayirli evlat nasip etsin. Size 2 sey soracam
Gonal denen igne bayagi yakti normalmi bide igneleri kendiniz mi vuruyorsunuz ben zorlandim hastanede vuruldum kolay bi yontem var mi belirlediginiz.
Anladım cnm insallah olumlu sonuclanır isteyen herkes bu duyguyu tadar lutfen bizlere de dua et bu konuda bu forumdan baska derdimizi acabilecegimiz insanlar ne yazıkki olamayabiliyor.....Teşekkür ederim canım tez zamamda darısı başına inş :)
Tüp bebekte illa tüplerin açık olmasına gerek olmuyor. Nasılsa yumurta ve sperm dışarda birleştirilip rahime konuyor tüple işleri yok. Sana verilen antibiyotik genel bi prosedür canım. Her hastaya tedaviye başlarken hem kendisinin hem de eşinin içeceği bi antibiyotik veriyorlar. Benim kullandığım daha başka bi ilaçtı.
Canim ya bence 2 gun sonra tekrar test yapsaydin degerin fena d3gildi cok uzuldum gercektendoktor daha iyisini bilir tabikide bakalim git ne soyleyecekler
Pazartesi test yaptır akşam üstü gel yanıma dedi ama ilaçları bıraktırdı işte..Canim senin kesin mi artik baska test falan yaptirmicak misin?
Yok canım malesef bu duyguyu hiç tatmadım..ben genartta yaptırmıyorum doktor dediki anlasmalı oldugum labaratuarda yapiyorum yani anladigim kadaryla oranin sadece labaratuarını kullancak muayeneler doktorun muayenehanesinde olcak...bir seferi 300 lira onun da..bu arada bana rapor çıkmazmış oyle dedi malesefki..personel oldugumuz icin evliligin ucuncu yılında gatada yaptrabilirmişiz çalısanlara verdigi bi hak galiba onu da tam anlamadım sormadim da cunku eylulde doluyo uc yilimiz yani onu beklesem en erken ekimde...doktor da belki yine calisan oldugumuz icin 3250 dedi senin 3600 da bu sekilde mi oldu doktor sadece labaratuarı mı kullandı ? Acikcası benim cok secenegim yok burda 5bin diyolar o da yeni acilan bi merkez...gerci ankaraya git gel orda 5 gun kal derken ayni hesabi bulcak ama en azindan prof ilgilenicek...bi de ilaclar icin eczaneye yonlerdirmedi mi seni ?Anladim cnm ,hayirli olsun tedavin insallah olumlu sonucu alirsin.. benim ki 3,600 genarta verdik,1,500 de ilaclara verdik .. yanlis anlama canim senin hic cocugun yokmu ?rapor filanmi var cunku bildigim kadar genart normalde 5 bin civari aliyor ..sizde ilk tup bebekse baya pahali olmasi lazimda benim ilk 9 bin kadar tutmustu ilaclarla ,bende bitane oldugu icin devlet karsilamiyor
Profil ayarlarından canım. Hani bilgilerini girdiğin upuzun bi sayfa varya orda bebeğinizin doğacağı muhtemel tarih diye bi yer var. Oraya tarih yazıp kaydet olur canımCanım bu hamilelik takvimi nasıl yapılıyor. Bir türlü yapamadım
Yok canım malesef bu duyguyu hiç tatmadım..ben genartta yaptırmıyorum doktor dediki anlasmalı oldugum labaratuarda yapiyorum yani anladigim kadaryla oranin sadece labaratuarını kullancak muayeneler doktorun muayenehanesinde olcak...bir seferi 300 lira onun da..bu arada bana rapor çıkmazmış oyle dedi malesefki..personel oldugumuz icin evliligin ucuncu yılında gatada yaptrabilirmişiz çalısanlara verdigi bi hak galiba onu da tam anlamadım sormadim da cunku eylulde doluyo uc yilimiz yani onu beklesem en erken ekimde...doktor da belki yine calisan oldugumuz icin 3250 dedi senin 3600 da bu sekilde mi oldu doktor sadece labaratuarı mı kullandı ? Acikcası benim cok secenegim yok burda 5bin diyolar o da yeni acilan bi merkez...gerci ankaraya git gel orda 5 gun kal derken ayni hesabi bulcak ama en azindan prof ilgilenicek...bi de ilaclar icin eczaneye yonlerdirmedi mi seni ?
Aynen canim kesinlikle birbirimize de dua edelim hakkımizda hayırlısı olsun...Evt canim gaziler ezcanesine yonlendirdi ,3250 i galiba labalatuvar parasi odeyeceksiniz.. ben ilkini genartta yaptirdigim icin doktor konustu olumsuz sonuc aldigimiz icin o yuzden indirim yapildi normalde 5 bin biliyorum.. bende bitane oldugu icin ilaclari hic karsilaniyor o yuzden herseye para verildi.. insallah cnm sende kisa zamanda olumlu sonuc alirsin.. dua edelim.. sende okuyabiliyorsan meryem suresini oku okuyamiyosan ese dosta okut bol bol dua et cnm (kün feyeküm ) rabbim ol der olur bu duayida surekli oku..ve hep pozitif ol ilaclar hormon ilaci oldugu icin sinir sitres cok yapiyor hep dua et cnm hadi hakkinda hayirlisi bu arada doktorumuz gercekten cok iyi ve ilgili +bilgilide ,bi elimizden geleni yapalimda taktiri rabbimize birakalim..
Profil ayarlarından canım. Hani bilgilerini girdiğin upuzun bi sayfa varya orda bebeğinizin doğacağı muhtemel tarih diye bi yer var. Oraya tarih yazıp kaydet olur canım
Öyle hesaplanır cnm 6. Haftayı doldurup 7 den gün alıyorsun yani 6+0 olduğun gün 7. Haftanın içinde olursun aslında :) allahım 40 I da göstersin Dicem ama 38 de oluyor bu yaramazlar genelde tüp olunca drlar normal doğuma yaklaşmıyor pek sezeryanla 38 te hooop alıveriyorlarTeşekkürler. Oldu ama 6+1 haftalik ken 7 hafta diye gösterdi .
Öyle hesaplanır cnm 6. Haftayı doldurup 7 den gün alıyorsun yani 6+0 olduğun gün 7. Haftanın içinde olursun aslında :) allahım 40 I da göstersin Dicem ama 38 de oluyor bu yaramazlar genelde tüp olunca drlar normal doğuma yaklaşmıyor pek sezeryanla 38 te hooop alıveriyorlaren güzeli Allah sağlıkla kucağına aldığını da göstersin :)
Canım pozitif sonuç aldım keseyide gordum çok sukur darısı badinaInsallah canım ya bakalim bu ay sonu adetiyle ignelere basliycam cok sabırsizim insallah iki ay beklemek zorunda kalmam tabi oncelikle herseyin hayırlısı..sen şu an transfer sonucunu mu bekliyorsun cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?