• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞANA 5 GÜN KALA

Zannetmem. Özür falan dilemesini bilmez. Suçlama konusunda hemfikirim sizinle..
Bu ayrıntı bile çok önemli. Hep kendini haklı gören biri var karşınızda, nasıl yapacaktınız böyle bir insanla. Geçmişe gidip ilişkinizi tarafsız biri gibi gözlemleyin, hep alttan alması gereken taraf siz mı oldunuz ?

Bu ayrıntı bile çok önemli. Hep kendini haklı gören biri var karşınızda, nasıl yapacaktınız böyle bir insanla. Geçmişe gidip ilişkinizi tarafsız biri gibi gözlemleyin, hep alttan alması gereken taraf siz mı oldunuz ?
Çok önemli gerçekten. Alttan alınır ama hepte ben suçlu olamam değil mi? Bazen karşılıklıdır. Dün akşam aileler varken bana beni çok sıkıyorsun bir konuyu kapatıyoruz tekrar ısıtıp önüme getiriyorsun diyor. Halbuki yeterli cevabı alamıyorum fazla konuşan bir insan değil. Ya da gülüp geçer olay büyümesin diye kendince. Galiba onu telepati yöntemi ile anlamamı bekliyor..

Bence olurda ayrilirsaniz bundan sonraki sevgilinizi hemen ailenizle tanistirin. Kendiniz tanimaya calismayin, belli ki pek taniyamiyorsunuz.
Ayyyy bunlar ney. Herifin nasıl bir aileden geldiği nasıl biri olduğu ortada. Konu sahibi gerçekten bu kadar mı safsınız ? Bu herifle evlenip ayağınızı kaydıracaksınız neredeyse yahu !

İnanın babam diye demiyorum o kadar aydın bir insandır ki.. O beni severken sırtımı dönüp gitmek de beni vicdanen çok rahatsız edecek çünkü biliyorum sevgisi var bu konuda şüphem yok ama bu şekilde ne olacağız kestiremiyorum 😞
Yaklasik 15 yıllık evli ve evliliğinde hiç bir sorunu olmayan gayet sevgi saygi dolu biri olarak yazıyorum ki sevgi herşey değil . Saygı yok nisanlinizda bu çok büyük bir sorun. Daha şimdiden bunları diyen başka tartışmada neler demez ayrılmazsanız bile hemen nisan yapmayın. Biraz daha bekleyin derim.

Ayyyy bunlar ney. Herifin nasıl bir aileden geldiği nasıl biri olduğu ortada. Konu sahibi gerçekten bu kadar mı safsınız ? Bu herifle evlenip ayağınızı kaydıracaksınız neredeyse yahu !
Merak etmeyin.. evlilik söz konusu değil. Gözüm aralanmaya başladı diyelim.. bu şartlarda bu kısıt ile yapamam

Yaklasik 15 yıllık evli ve evliliğinde hiç bir sorunu olmayan gayet sevgi saygi dolu biri olarak yazıyorum ki sevgi herşey değil . Saygı yok nisanlinizda bu çok büyük bir sorun. Daha şimdiden bunları diyen başka tartışmada neler demez ayrılmazsanız bile hemen nisan yapmayın. Biraz daha bekleyin derim.
Yok ayrılmamak gibi bişey. Okuduysanız arkadaşın eve gelemez sen gider görüşürsün vs dedi bu şekilde içime sinmeyen bir durumda nişan söz konusu bile değil artık benim için.

Yıkılmadım ama ayakta da değilim :)

Ya bu adam yikilacak biri mi Allah askina :) sen daha iyilerine layiksin diyerek coktan yol vermeniz gerekirdi. Evlilik anlayisinizi tekrar gozden gecirmenizi oneririm. Bir de neden bu kadar zor vazgeciyorsunuz acaba bana bunlar da pek normal gelmedi. Biraz ozguvenli olun size uymayan kisiye yol verin gitsin bu kadar drama yasamaya gerek yok.

Gerçekten ya. Hani bazı insanlar saman altından su yürütür ya. Yok bu herif alenen gösteriyor ben buyum diye. Konu sahibi bilse bu nasıl bir nimet oysaki !
Öyle tabi.. baştan görmek güzel sonrası daha zor olabilirdi. Bazıları ayrılma nişan yap ama evliliği beklet demiş ama gidişat belli bile bile nişan yapsam mutsuz olacağım. Heyecanım yok ki..

Ya bu adam yikilacak biri mi Allah askina :) sen daha iyilerine layiksin diyerek coktan yol vermeniz gerekirdi. Evlilik anlayisinizi tekrar gozden gecirmenizi oneririm. Bir de neden bu kadar zor vazgeciyorsunuz acaba bana bunlar da pek normal gelmedi. Biraz ozguvenli olun size uymayan kisiye yol verin gitsin bu kadar drama yasamaya gerek yok.
Çok haklısınız.. toparlayacağım.. Ben biraz sevgi konusunda uçlarda yaşıyorum biliyorum hatalıyım ama ...

Yok ayrılmamak gibi bişey. Okuduysanız arkadaşın eve gelemez sen gider görüşürsün vs dedi bu şekilde içime sinmeyen bir durumda nişan söz konusu bile değil artık benim için.
Tamamını okuyamadım arada gözümden kaçanlar olmuştur ama gerçekten bu ne saçmalık o gelemez bu gelemez böyle saçma şeymi olur eve gelmişler bir yorumda gördüm ama ne konuşuldu bittimi zamanami bıraktınız bir de aileniz gelemez dediklerini iki tarafın ailesi de ogrendimi?

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 yıllık devam eden bir ilişkim var. Ara ara sıkıntılar olsa da genel itibariyle güzel giden bir beraberlik. Yaklaşık 2 hafta önce istemem oldu. Güzel geçti ancak erkek arkadaşımın ailesi biz nişanda imam nikahı yaparız deyince babam bunun bizde uygun olmadığını düğüne yakın resmi+imam nikahının yapıldığını söyledi. O gün anlaştık kapandı konu isteme oldu çikolatalar yendi. Nişanımızda bu hafta olacak ancak erkek arkadaşımla aramızda tartışma oldu nisanda biz oynamak istiyoruz dedi tamam oynayın bahçede dedi babam ama bunlar illaki sokakta oynamak istiyor. Babam reddetti yolu kapatmak, insanları rahatsız etmek istemiyorum diye. Neyse sorun buradan başladı 3 gğn önce yine tartıştık baban imam nikahı da istemiyor sokakta da oynamasına razı değil derken bitirme aşamasına geldik ve bana tartışma esnasında ailen eve gelmesin dedi sen gider gelirsin. Bende bu şekilde aileme sırt çeviremeyeceğimi söyledim. Dün benimle yüz yüze oturup konuşmak istedi hepsini sinirle söylediğini, gidip gelicez onlarda bize gelicek yeminler edildi vs sorunları hallettik gibi birşey. Ancak ben biraz bu aşamada geri çekildiğimi hissettim. Onu deli gibi seviyorum ancak kötü bir anlamda söylemek istemiyorum kimse lütfen kırılmasın sevgilimin ailesi doğulu ve Kürt bir aile, iyiler ve babam asla ben kürt istemem vs demedi bir yargısı yok bu konuda, babam çok açık görüşüdür ve anlayışlıdır biz bu 2 yıllık süreçte raha rahat görüştük buluştuk ben ailesiyle yolculuğa çıktım ablasının düğünü oldu onlarda kaldım hepsine babam müsade etti. Ancak nişana 4 5 gün kala aklım diyor ki acaba ailesi aileme uygun değil mi diye düşünmeden edemiyorum. Birbirimizi çok seviyoruz durumu düzeltmek için çok yeminler etti mutlu olucaz vs ama aklımdan çıkaramıyorum o sözlerini. Ne olur yardım edin kimseye anlatamıyorum derdimi hep içimde biriktiriyorum aileme anlatsam üzülmelerinden korkuyorum onlar benim için çok değerli. Lütfen bana yol gösterin biliyorum çok uzun oldu ama umarım okursunuz 😞
Benim bildigim imam nikahi yasak oyle kafana gore yapamiyorsun , resmi nikahtan gun aldigini gostermen gerekiyor imama. Haa kilifina uydururuz biz diyorlarsa birsey diyemem.
Diger konu icinde balik bastan kokar aslinda gostermis kendini , istedigi kadar yeminler etsin bunlar gecistirmek icin yapilmis seyler olabilir . Ilerde bunlari karsina cikarirsa sen bana yemin etmistin dediginde o o zamandi ya da hatirlamiyorum bile diyebilir. Henuz nisan asamasindasin iyice dusun tart. Evlendikten sonra bazi seyleri farketmek zulum gelir insana.

buna cevap verdiniz mi şimdi başladım konuyu okumaya onlarda kalmışsınız vs. düğünlerine katılmışsınız zina olmamış mı o zaman?
sokakta oynamak ne hem. görgüsüz bunlar
Dini nikahı dindar olmalarından dolayı istemiyorlar zaten. Geleneklerinde vardır, nişan sonrası dini nikah yapmak.
Çevremde o kadar dini hassasiyeti olan insan var hepsi ya düğünü sonrası ya düğünden bir iki gün önce yapıyor en fazla Öncesinde yapılmasına farklı sebeplerden karşılar hatta.
Birçok şey gibi bu yapılana da din alet ediliyor.

Tamamını okuyamadım arada gözümden kaçanlar olmuştur ama gerçekten bu ne saçmalık o gelemez bu gelemez böyle saçma şeymi olur eve gelmişler bir yorumda gördüm ama ne konuşuldu bittimi zamanami bıraktınız bir de aileniz gelemez dediklerini iki tarafın ailesi de ogrendimi?
Evet iki tarafında ailesi biliyor artık bu durumu. Zamana bırakılacak bişey yok bitti. Bu şekilde kabul etsem diyelim ilerde ailem eve geldiğinde hem onlar hem ben rahatsız olucam. Bana mutluluk vermeyecek..

Back