• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞANA 5 GÜN KALA

Siz ve aileniz mantıklı insanlarsınız. Lütfen evlenmeyin bu adamla. Evime haftanın 2-3 günü misafir alırım. Severim akşam sohbetini. Ya da işe gitmek, para kazanmak benim için harika duygular. Araba sürmek, okumak, gezmek harika. Benden bunları alacak, beni mahrum kılacak kimseyi hayatımda istemem. Siz de istemeyin
Bende sizin gibi düşünüyorum. Özgür olmaktan kastımız düşüp kalkmak gibi onlara karşı.. Ben geleni gideni yedirmeyi içimeyi severim bi iki arkadaşım var zaten, evimde ağırlamak hep hayal etmişimdir kahveler içilsin falan ama maalesef bu şekilde onlara ters.. Bana da ters

Hemde fitil fitil değil mi? Sırf bunun için bile yapamam artık..
Maalesef evet. Çünkü o kişi böyle bir ortamda yetişmiş. Şu an sende beğendiği imrendiği özellikleri senden almaya , seni mahrum bırakmaya çalışacak. Ki çalışmana karışması bunun ilk aşaması olmuş. Zira çalışmaya bu kadar karşı bir insan ev hanımını eş olarak tercih edebilir. Ama çalışan ve çalışmayı düşünen ve buna hazırlanan bir insanı alıp ev hanımı yapmayı istemesinin nedeni kendince bir aslanı terbiye etmek olacaktır...

Maalesef evet. Çünkü o kişi böyle bir ortamda yetişmiş. Şu an sende beğendiği imrendiği özellikleri senden almaya , seni mahrum bırakmaya çalışacak. Ki çalışmana karışması bunun ilk aşaması olmuş. Zira çalışmaya bu kadar karşı bir insan ev hanımını eş olarak tercih edebilir. Ama çalışan ve çalışmayı düşünen ve buna hazırlanan bir insanı alıp ev hanımı yapmayı istemesinin nedeni kendince bir aslanı terbiye etmek olacaktır...
Evet dediğini yaptrmak istiyor, bence çalışmak istemek falan bu tarz şeyleri beğenmiyor gibi geliyor onlara göre yanlış sanki. Halbuki benim ailem eve katkın olur daha iyi yaşarsınız, kendi paranda olur ayrıca diyor. Hani senşn para benim para yokta yinede güvence için diyorlar maksat kötü değil..

ayy konu ben okurken 17 sayfa falandı, şimdi kırklara gelmiş. güncelleme kaçıncı sayfada bilen var mı? bulamadım.

Evet dediğini yaptrmak istiyor, bence çalışmak istemek falan bu tarz şeyleri beğenmiyor gibi geliyor onlara göre yanlış sanki. Halbuki benim ailem eve katkın olur daha iyi yaşarsınız, kendi paranda olur ayrıca diyor. Hani senşn para benim para yokta yinede güvence için diyorlar maksat kötü değil..
Yav arkadaşım bak hala açıklama yapmaya çalışıyorsun. Bu adam seni bu yüzden seçmiş. Sen çalışmak istiyorsun çünkü bu senin hukuki ve ekonomik hakkın. Yok iyi niyetli düşünüyorlar , yok bilmem ne... Evet , onlara göre yanlıştır. Çünkü parası olan birinin eli mutlaka güçlü olur. Paran olursa kapıyı vurup çıkarsın , sesin çıkar. Adam senin böyle bir hakkın olsun istemiyor bu kadar. Benim annem bundan 35 sene önce işi bırak diyen babama evin kapısını göstermiş sen 2022 yılında yok eve katkım olur yok iyi yaşarız bilmem ne. Adam kendine ve ailesine köle arıyor köleee. Çalışmanın kötü maksadı mı olur zaten. Okumadık mı buralarda ekmeğini ben veriyorum , bu evde temizlik ve yemek harici ne vasfın var diyen eşleri ?

Evet tam da öyle bir aile. Ama bugün iş düzelsin diye geri adım atmış gibi yaptılar. Yok biz sana karışmayız o seni baştan nasıl gördüyse öyle kabul etti giyimine kuşamına falan dedi annesi. Ama hep benim dediğim olsun karakterde birisi kendisi. Ailesi de öyle karşıya ysptırma çabası
Ay giyimine kuşamına da mı karışıldı? Bu ayrıntıları sonradan yazıyorsun. Adamın ne olduğu belliymiş zaten. Sen göz yummuş, değiştiririm sanmışsın sadece. Böyle sanki birden nişana günler kala değişmiş gibi konu açmışsın. Geldiler konuştular öyle şey olmaz karışamaz dediler, siz düşünün dediler gittiler demiştin ilk mesajında. Sonra diyorsun ki geldi şartlarını sıraladı gitti. Çalışmazsın, arkadaşın gelemez bla bla bu lafların üstüne bırak düşünmeyi terlikle kovalaman gerekirdi onları.

Bak bu işten hemen dönmelisin. Çünkü erkek arkadaşın sinirle falan degil sana gercek düşüncelerini söyledi. Şimdi köprüyü geçene kadar o sözlerini yuttu. Ailesinin lafına bakıp şimdiden saçma sapan sebeplerle bu şekilde kırıcı konuşuyorsa nikahtan sonra çok daha fazlasına hazır ol

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 yıllık devam eden bir ilişkim var. Ara ara sıkıntılar olsa da genel itibariyle güzel giden bir beraberlik. Yaklaşık 2 hafta önce istemem oldu. Güzel geçti ancak erkek arkadaşımın ailesi biz nişanda imam nikahı yaparız deyince babam bunun bizde uygun olmadığını düğüne yakın resmi+imam nikahının yapıldığını söyledi. O gün anlaştık kapandı konu isteme oldu çikolatalar yendi. Nişanımızda bu hafta olacak ancak erkek arkadaşımla aramızda tartışma oldu nisanda biz oynamak istiyoruz dedi tamam oynayın bahçede dedi babam ama bunlar illaki sokakta oynamak istiyor. Babam reddetti yolu kapatmak, insanları rahatsız etmek istemiyorum diye. Neyse sorun buradan başladı 3 gğn önce yine tartıştık baban imam nikahı da istemiyor sokakta da oynamasına razı değil derken bitirme aşamasına geldik ve bana tartışma esnasında ailen eve gelmesin dedi sen gider gelirsin. Bende bu şekilde aileme sırt çeviremeyeceğimi söyledim. Dün benimle yüz yüze oturup konuşmak istedi hepsini sinirle söylediğini, gidip gelicez onlarda bize gelicek yeminler edildi vs sorunları hallettik gibi birşey. Ancak ben biraz bu aşamada geri çekildiğimi hissettim. Onu deli gibi seviyorum ancak kötü bir anlamda söylemek istemiyorum kimse lütfen kırılmasın sevgilimin ailesi doğulu ve Kürt bir aile, iyiler ve babam asla ben kürt istemem vs demedi bir yargısı yok bu konuda, babam çok açık görüşüdür ve anlayışlıdır biz bu 2 yıllık süreçte raha rahat görüştük buluştuk ben ailesiyle yolculuğa çıktım ablasının düğünü oldu onlarda kaldım hepsine babam müsade etti. Ancak nişana 4 5 gün kala aklım diyor ki acaba ailesi aileme uygun değil mi diye düşünmeden edemiyorum. Birbirimizi çok seviyoruz durumu düzeltmek için çok yeminler etti mutlu olucaz vs ama aklımdan çıkaramıyorum o sözlerini. Ne olur yardım edin kimseye anlatamıyorum derdimi hep içimde biriktiriyorum aileme anlatsam üzülmelerinden korkuyorum onlar benim için çok değerli. Lütfen bana yol gösterin biliyorum çok uzun oldu ama umarım okursunuz 😞
Ailen eve gelmesin cümlesini sinirle, şakayla her ne sebeple olursa olsun söyleyen adamla devam etmezdim.

Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 yıllık devam eden bir ilişkim var. Ara ara sıkıntılar olsa da genel itibariyle güzel giden bir beraberlik. Yaklaşık 2 hafta önce istemem oldu. Güzel geçti ancak erkek arkadaşımın ailesi biz nişanda imam nikahı yaparız deyince babam bunun bizde uygun olmadığını düğüne yakın resmi+imam nikahının yapıldığını söyledi. O gün anlaştık kapandı konu isteme oldu çikolatalar yendi. Nişanımızda bu hafta olacak ancak erkek arkadaşımla aramızda tartışma oldu nisanda biz oynamak istiyoruz dedi tamam oynayın bahçede dedi babam ama bunlar illaki sokakta oynamak istiyor. Babam reddetti yolu kapatmak, insanları rahatsız etmek istemiyorum diye. Neyse sorun buradan başladı 3 gğn önce yine tartıştık baban imam nikahı da istemiyor sokakta da oynamasına razı değil derken bitirme aşamasına geldik ve bana tartışma esnasında ailen eve gelmesin dedi sen gider gelirsin.
buraya kadar okudum. ayrıl

Tekrar sayfalara göz attım, çalışmak yok ben bakacağım sana mı???
Eve arkadaş gelmesin mi????

Çok seviyorsanız nasılsa bu nişan birbirinizi yakından tanıma süresi nişanı yapın daha yakından tanıyın, içiniz rahat olsun diyecektim ama bilemedim..

Böyle bi dağ ayısıyla bir ömür mü geçirmek istiyorsunuz cidden?
Çalışmana "izin" yok, eve arkadaşını çağırman gizli kapaklı olacak.
Neden?
Çok mu mutsuzsun aile evinde, işkence mi görüyorsun da aileni bırakıp bu adamla aile kurmak istiyorsun?

Hayır bu konuda ben şunu anlamadım bu herif bu kadar tü kaka biri idi niye nişan aşamasına kadar gelindi ki o zaman. Aileni evde istemiyorum diyebilecek biri başka konularda da kendini belli etmiştir zaten. Konu sahibi bence senin zaten bu ilişki aklına oturmuyordu ve son olay kopma noktan oldu. Bundan sonra kendine "aydın" ve "medeni" birini bul. Sonradan kimseden değişmesini istemeyecegin birini

Çok seviyorsanız nasılsa bu nişan birbirinizi yakından tanıma süresi nişanı yapın daha yakından tanıyın, içiniz rahat olsun diyecektim ama bilemedim..

Neden?
Çok mu mutsuzsun aile evinde, işkence mi görüyorsun da aileni bırakıp bu adamla aile kurmak istiyorsun?
Öyle mi demiş 🤢
Ve nişan aşamasına kadar gelinmiş yani.

Neden?
Eve hizmetçi alıyor işte :KK14:

Back