• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİŞANA 5 GÜN KALA

buna cevap verdiniz mi şimdi başladım konuyu okumaya onlarda kalmışsınız vs. düğünlerine katılmışsınız zina olmamış mı o zaman?
sokakta oynamak ne hem. görgüsüz bunlar
Hem görgüsüz hem yobaz hem köle aramaya çıkmışlar ama konu sahibi zamanında uyandı allahtan

Henüz aynı evin içine bile girmemiş bir adam aileniz için sinir anında bunu söylemeyi düşünebiliyor aklıma geliyor. Bu bana göre tehlikeli.
Ayrıca kültür problemi başta ufak gibi görünse de,çok büyük bir problemdir. Kesinlikle …

İlk yorumumu yazdıktan sonra gördüm ayrıldığınızı gerçekten içime su serpildi. Ben normal şartlarda ayrıl, bitir ilişkini vs yazmam insanlara, sana yazarken bile çekindim çünkü vebal almaktan korkarım ama o kadar belliydi ki mutlu olmayacağınız. Sen zeki bir kızsın, arkanda da iyi bir ailen var. İlla ki karşı tarafın şımarıklıklarına dayanamayacaktınız bir noktada kopacaktı işler. Sen ve ailen daha fazla yorulup yıpranmadan kopmuş oldu gerçekten hayırlısı olduğuna gönülden inanıyorum senin için.

Bir de şunu söyleyeyim kendi deneyimlerimden yola çıkarak farklı aile yapılarından, konumlarda, kültürlerden gelmiş insanlar elbette sağlıklı ilişkiler yaşayıp, mutlu olabilirler. Ama birebir senle aynı backgrounda sahip bir insanla ilişki yaşadığında aradaki farkı çok net görüyorsun. Birinci tip ilişkide karşılıklı fedakarlıklarda bulunup ortak paydada buluşuyorsun, sen ondan yeni birşeyler öğreniyorsun zamanla senin ona birşeyler kattığını, fikirlerini değiştirdiğini görüp gururlanıyorsun vs ama bir şekilde ikinizin de ailelerimiz, geçmişiniz cocukluğunuz, bunların şekillendirdiği kök inançlarınız ve karakteriniz değişmiyor. Seninle birebir aynı çocukluğu yaşamış, çok benzer aile yapılarınız olan biriyle ise o kadar rahat hissediyorsun ki, zaten ikinizin de hayata bakışı, gelecekten beklentisi, değerleri, zaafları vs aynı oluyor. Böyle birini bulduğunda zaten hiç tantanasız pürüzsüz su gibi akıp gidiyor ilerliyor ilişki. Nasıl, ne ara olduğunu anlamıyorsun bile. İnanıyorum ki senin karşına da böyle bir ilişki çıkacak ileride iyi ki geçmişte kendimden taviz verip bana uygun olmayan biriyle yetinmemişim diyeceksin.
Çok teşekkür ederim, bir tanesiniz iyi ki varsınız..💖 Ben bu ilişkide çok yıprandım tekrar aynı şeyleri yaşarım korkusu benim bu konulara kalbimi kapatmama neden olur. Zaten daha acımı atlatana kadar ohoooo... 😶 Benim amacım belki onu kendim gibi böyle şeylere alıştırır mıyım acaba diye denemekti, olmadı işte kopamıyor gelenekselci düşüncelerinden.. sebgi meselesi bi başka tabiki hala benim açımdan..

Henüz aynı evin içine bile girmemiş bir adam aileniz için sinir anında bunu söylemeyi düşünebiliyor aklıma geliyor. Bu bana göre tehlikeli.
Ayrıca kültür problemi başta ufak gibi görünse de,çok büyük bir problemdir. Kesinlikle …
Evet ben aşabiliriz sanmıştım ama ben aşmak için çabalasam dahi karşı taraf katı ve kuralcı. Değişime kapalı nafileymiş çabalarım..

Ve ailesi de bu söylediği şeyi sinirle söyledi ufak şeyleri büyütmeyin, iyi ve olumlu düşünün demek oldu..

Bence yol yakınken dön. Baban gayet mantıklı ve makul bir adam. Kesinlikle abes bir talebi vs. olmamış karşı taraftan. Aksine karşı tarafın nişana bu kadar müdahale etmeye çalışması illa oynamalı konsept istemesi yanlış ve görgüsüzce.

İmam nikahı konusuna hiç girmiyorum bile. Aslında o konuda iki tarafın da ailelerinin hatası yok. Onlar teklif etmiş babanız hayır demiş ve kabul etmişler. Sadece kültürlerinizin farklılığı ortaya çıkıyor bu noktada.

Erkek arkadaşınızın bu tarz ufak tefek meselelerden bilenip ailenle görüşmeyiz demesi ise son derece terbiyesizce. Yeterince olgun ve düzgün bir karaktere sahip olmadığının en açık sinyalini vermiş size. Ben mutlu olacağınızı düşünmüyorum bu insan ve ailesiyle. Tüm bu tantananın başında bunu görmeniz sizin açınızdan hayırlı birşey.
Yav hangi nişanlı aşık erkek bunları takar ki, ailesi dolduruyor muhtemelen

babanız buna birşey demedi mi?
benim kızım alınan birşey değil gibi.
çocuğun zihniyeti şu lafından bile belli. alınacak birşeysin sen.
Biz dinledik derdini sınra babam lafa girdi. Ama bizde adetler ağırdır diye bŞtan söyledim vb dedi işte kısıt yoktur baskı yoktur ama arkadaşın eve gelemez ama sen gider görüşürsün falan diyor. Ailem akrabalarım gelebilirmiş Allah'tan...

İkiniz farklı şehirlerden olup sevgilinin şehrinde yaşayacak iseniz bence değmez çünkü rengini belli etmis. Diğer ihtalde bence olabilir böyle şeyler strestendir sevgisinden eminsen sadece bu olaya münferit ayrılma bence
Sevdiğini biliyorum ama. Diğer yazdıklarımı da okudunuz mu?

Arkadaş da gelip gitmicekmiş eve ama ben gidebilirmişim...

Evlenince arkadaşım gelip gidemezmiş ama ben gidevilirmişim ve çalışmak yok dedi ben bakacağım sana dedi..

Beraber çalışırız diyorduk başka bi yerde çalışmazsın diyordu ama ben ufak tefek şeylerde çalışırım vb dediğimde bakarız diyordu bende bunu ona kabul ettirir alıştırırım sandım..

Bence olurda ayrilirsaniz bundan sonraki sevgilinizi hemen ailenizle tanistirin. Kendiniz tanimaya calismayin, belli ki pek taniyamiyorsunuz.

E ne deseniz haklısınız. Bundan sonrası yok zaten...

Bundan sonrasi neden yok? Sevilmeyecek birini sevdiginiz icin mi? Kendinize ceza mi vereceksiniz? Verilmis sadakaniz varmis, yatip kalkip sukredin. Bundan sonra emin olun cok daha mutlu olursunuz. Tecrube olarak bakin ve bundan sonrasi icin gozunuzu biraz acin.

Bundan sonrasi neden yok? Sevilmeyecek birini sevdiginiz icin mi? Kendinize ceza mi vereceksiniz? Verilmis sadakaniz varmis, yatip kalkip sukredin. Bundan sonra emin olun cok daha mutlu olursunuz. Tecrube olarak bakin ve bundan sonrasi icin gozunuzu biraz acin.
Bundan sonra riskli ve yorucu gelicek gibi bana.. tabiki tecrübe herşey.. önceden görülmesi iyi oldu dediğiniz gibi

Bundan sonra riskli ve yorucu gelicek gibi bana.. tabiki tecrübe herşey.. önceden görülmesi iyi oldu dediğiniz gibi
Konuyu ve yorumları okudum. Aklın yolu birdir kararınız için tebrik ediyorum sizi. Böyle eli öpülesi bir babaya yapılanı affetmediniz, kabak gibi ortada olan gerçekleri görmezden gelmediniz.
Nasıl unuturum başkasını sevemem falan yazmışsınız, bir kaç aya kalmaz bu düşünceniz değişir çünkü sizi deli gibi sevdiğini söyleyen barzonun başkasıyla nişan haberini alınca yumruk yemişe dönersiniz. Hiç şaşmaz, bu hezimetin ardından genellikle ilk yapılan şey annelerinin hemen bir kız bulma çabasıdır. Uygun kıvamda kız bulunca da basarlar nişanı nikahı.

Konuyu ve yorumları okudum. Aklın yolu birdir kararınız için tebrik ediyorum sizi. Böyle eli öpülesi bir babaya yapılanı affetmediniz, kabak gibi ortada olan gerçekleri görmezden gelmediniz.
Nasıl unuturum başkasını sevemem falan yazmışsınız, bir kaç aya kalmaz bu düşünceniz değişir çünkü sizi deli gibi sevdiğini söyleyen barzonun başkasıyla nişan haberini alınca yumruk yemişe dönersiniz. Hiç şaşmaz, bu hezimetin ardından genellikle ilk yapılan şey annelerinin hemen bir kız bulma çabasıdır. Uygun kıvamda kız bulunca da basarlar nişanı nikahı.
Ya biliyor musunuz bende düşündüm bunu. Muhtemelen teyze kızı hala kızı olacaktır. Çünkü onlarda öyle. Ablası sanırım teyze oğlu ile evli.. bakalım gelir mi haberi ortak tanıdık birkaç var..

Ya biliyor musunuz bende düşündüm bunu. Muhtemelen teyze kızı hala kızı olacaktır. Çünkü onlarda öyle. Ablası sanırım teyze oğlu ile evli.. bakalım gelir mi haberi ortak tanıdık birkaç var..

Sadece su konu bile ayrilmaniz icin yeterli bir sebep olmaliydi. Ustelik siz bu ablanin dugunune bile gitmistiniz.

Back