İlk yorumumu yazdıktan sonra gördüm ayrıldığınızı gerçekten içime su serpildi. Ben normal şartlarda ayrıl, bitir ilişkini vs yazmam insanlara, sana yazarken bile çekindim çünkü vebal almaktan korkarım ama o kadar belliydi ki mutlu olmayacağınız. Sen zeki bir kızsın, arkanda da iyi bir ailen var. İlla ki karşı tarafın şımarıklıklarına dayanamayacaktınız bir noktada kopacaktı işler. Sen ve ailen daha fazla yorulup yıpranmadan kopmuş oldu gerçekten hayırlısı olduğuna gönülden inanıyorum senin için.
Bir de şunu söyleyeyim kendi deneyimlerimden yola çıkarak farklı aile yapılarından, konumlarda, kültürlerden gelmiş insanlar elbette sağlıklı ilişkiler yaşayıp, mutlu olabilirler. Ama birebir senle aynı backgrounda sahip bir insanla ilişki yaşadığında aradaki farkı çok net görüyorsun. Birinci tip ilişkide karşılıklı fedakarlıklarda bulunup ortak paydada buluşuyorsun, sen ondan yeni birşeyler öğreniyorsun zamanla senin ona birşeyler kattığını, fikirlerini değiştirdiğini görüp gururlanıyorsun vs ama bir şekilde ikinizin de ailelerimiz, geçmişiniz cocukluğunuz, bunların şekillendirdiği kök inançlarınız ve karakteriniz değişmiyor. Seninle birebir aynı çocukluğu yaşamış, çok benzer aile yapılarınız olan biriyle ise o kadar rahat hissediyorsun ki, zaten ikinizin de hayata bakışı, gelecekten beklentisi, değerleri, zaafları vs aynı oluyor. Böyle birini bulduğunda zaten hiç tantanasız pürüzsüz su gibi akıp gidiyor ilerliyor ilişki. Nasıl, ne ara olduğunu anlamıyorsun bile. İnanıyorum ki senin karşına da böyle bir ilişki çıkacak ileride iyi ki geçmişte kendimden taviz verip bana uygun olmayan biriyle yetinmemişim diyeceksin.