canım çıkmadan incir ceviz badem duymadım zaten incir yeyin diyor ama ben kesin olarak ay çekirdeği ve kabak çekirdeğinden uzak durulması gerek diyeokumuştum
nette bakarken aşağıdaki yazıyı buldum.
Hamile Kalma Şansını Artıran Yiyecekler
Doğru beslenmenin yanında bazı gerekli vitamin ve mineral desteklerini karşılamak gebelik şansını arttırır. Gebelik şansını arttırmak için her zaman tıbbi müdahaleler tek başına yeterli olmaz. Zaten en faydalı yolda doğru beslenmek ve gebelik şansını arttıran yiyeceklerle beslenmektir. Anne ve baba adaylarının sperm ve yumurta kalitesinin iyi olması gebeliğin oluşmasını da kolaylaştırmaktadır. Bu yüzden E vitamini, Folik asit, Çinko ve Omega 3 bakımından zengin besinlerle beslenmek sperm ve yumurta kalitesini de arttırıyor.
E Vitamini İçeren Besinler: Zeytinyağı, yumurta sarısı, balık, buğday, fındık, fıstık, badem, tahıllar, avakado, mısır yağı, ayçiçeği yağı ve yeşil yapraklı sebzeler
Folik Asit İçeren Besinler: Süt, yumurta, kuru bakliyat, yeşil yapraklı sebzeler, tahıllar, fasulye, portakal, ceviz ve fındık
Çinko ve Omega 3 İçeren Besinler: Beyaz peynir, kepekli ekmek, makarna, soya fasulyesi, bezelye
Hamile kalmak isteyen bayanlar, vücutlarında neyin eksik olduğunu bilmek için mutlaka gerekli testleri yaptırmalı. Testler sonucunda vücutta eksik olan vitamin ve mineral deposu besinler tercih edilmeli ya da doktorun tavsiye edeceği takviyeleri kullanmalıdır. Özellikle folik asit, hamilelik öncesinde ve sonrasında hayati önem taşımaktadır. Kansızlığa neden olabilen folik asidin noksanlığı gebelik şansını azaltmaktadır. Bu yüzden folik asit yönünden zengin besinlerden asla vazgeçilmemeli.