Arkadaşlar hepinize Merhaba
Direk konuya gireyim bilenler bilir zaten 3 yillik bi iliskim var okullarimiz bitti isler duzene girdi.
Benim ablam enistem flan biliyor bilmeyen babamla abim var sadece.
Sevdiğim kasimda kisa donem asker yolcusu.
Ve biz yillardir bugunleri bekledik askere gitmeden nisan olsun istiyorduk cunku bunun icin cok cabaladik artik gizli sakli gorusmeler olsun istemiyoruz
Sevdigimin yemin torenine gitmek istiyorum. Hazirliklarimi ailemle yapmak istiyorum.
Bayram çıkınca aileme soylemeyi dusunuyorum askere gitmeden eylül gibi nisan yapmayi cok istiyoruz ayni zamanda erkek arkadasimin aileside.
Bizden haber bekliyorlar tanimsya gelmek için.
Ama bu hayallerim cok uzun surmedi ablam askere gitmeden babam asla nisan yapmaz dedi bunu unutun dedi.Ben askere gitmeden yaptım annem hastaydi biliyosun sirf annem gorebilsin diye izin verdi yoksa bnimkide hayatta olmazdi dedi.
Simdi dusunmekten stres doldum olurmu olmazmi tanissalar nederler kotumu olur.
Ilk basta hayir olmazlarla da baslamak istemiyorum istiyorum ki hersey huzurlu olsun herkezin gönlü olsun.
Erkek arkadasim da bunu abin ve baban la konusmadan bilemeyiz ilk olmaz deseler bile bizi tanidikca ve sevdiğimi zi gordukce kabullenirler bnce diyo.o cok istiyo gerekirse ben hepsiyle tek tek konusup iyi niyetimizi anlatirim diyor.
Napcam cok kararsiz kaldim yaa
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bende aynı şeyleri yaşıyorum canım benim erkek arkadaşımda kasımda askere gidicek o gitmeden en azından söz olsun istiyoruz erkek arkadaşımla birlikte annemle konuştuk babası askerlikten önce olmaz der dedi bizim kaldı nasip olursa o geldikten sonra artık sende bence konuş babanla belki ablanın dediği gibi düşünmüyodur konuşmadan bilemezsin canım şansını dene
Direk konuya gireyim bilenler bilir zaten 3 yillik bi iliskim var okullarimiz bitti isler duzene girdi.
Ve biz yillardir bugunleri bekledik askere gitmeden nisan olsun istiyorduk cunku bunun icin cok cabaladik artik gizli sakli gorusmeler olsun istemiyoruz
Sevdigimin yemin torenine gitmek istiyorum. Hazirliklarimi ailemle yapmak istiyorum.
Bayram çıkınca aileme soylemeyi dusunuyorum askere gitmeden eylül gibi nisan yapmayi cok istiyoruz ayni zamanda erkek arkadasimin aileside.
Ama bu hayallerim cok uzun surmedi ablam askere gitmeden babam asla nisan yapmaz dedi bunu unutun dedi.Ben askere gitmeden yaptım annem hastaydi biliyosun sirf annem gorebilsin diye izin verdi yoksa bnimkide hayatta olmazdi dedi.
Ilk basta hayir olmazlarla da baslamak istemiyorum istiyorum ki hersey huzurlu olsun herkezin gönlü olsun.
Erkek arkadasim da bunu abin ve baban la konusmadan bilemeyiz ilk olmaz deseler bile bizi tanidikca ve sevdiğimi zi gordukce kabullenirler bnce diyo.o cok istiyo gerekirse ben hepsiyle tek tek konusup iyi niyetimizi anlatirim diyor.
Haklisin canim denemekten bisey cikmaz sanirim tek korkum olumsuz birsey derlerse evde bana surat asmalaribi dene canım ne çıkar
belkide tamam der
olmazları oldurmak bizim işimiz
Haklisiniz gonul sevmis ama ihtimaller le ya degisirse diye yasayamiyosun ki 3 yildir beraberiz ve ayri sehirdeyiz zaten 3 yilimiz safak sayarak geçtibende askerlik oncesi soz nisan gibi ciddiyete karşıyım. kendimiz tecrube ettik bunu herkes bir degildir ama askere gitmeyene kiz verilmez.diye bosuna dememisler herkes bir degildir tabi ama insanin aradaki mesafa vs... duygularini değiştirebilir bunun yaninda erkek degisiyor ya olgunlasiyor ya tam tersi abim gibi bozulup geliyor kufur etmeyen abin kuufrbaz olup gelmisti :) hakkinizda hayirlisi olsun kisa donemmis tez zamanda kavusmaniz dilegiyle...
Canim inşallah dedigin gibi olir. Is konusunda yillardir calisip ekmegini kazanan biri zaten hem calisti hem okudu asker donusu de isyeriyle anlasmasini yaoti baslicak hemen gerien azindan soz yaparsiniz. ama isi falan var mi nasil dikilecek ki ailenizin karsisina. bilemedim.
Bencede babanizla konusun,hicbirsey olmasa bile tanisma olur,iki aile birbirine gidip gelir,daha eylulede cok var hem daha,aileler birbirine ısınırsa bi bakmisiniz nisan olmus,oda olmazsa söz olmus,eylule cok var cunku daha.
Bence gizlemeyin ve babaniza anlatin nisan olmasa bile aranzda sozunuz olur genelde babalar su mantikla yaklasabiliyolar olaya askerligi kisa donemde olsa sevgilinizin belli bi suresi var duyduktan sonra hazmedick kendini alistiricak ve sizede zaman tanicaktir diye dusunuyorum cevremde cok kisi bole yapti babaniza zaman vermis olursunuz oda bu sirada sevgilinizi ve ailesini arastirip ogrenir bilmiyorum sizde bole bise var mi? Allah yardimciniz olsun insallah hersey tatlilikla hallolur
Bence konuşun mutlaka en azından bilirler, nişanı askerlikten sonra isteseler bile hem hazırlanmış olurlar.
Aslinda askerden once soz ya da nisan olmasi her iki aile icin de daha iyi olur (askerden sonra isi kesinse). Hem siz daha rahat gorusebilirsiniz hem de erkek arkadasinizin kafasi rahat etmis olur gelip isteyen begenen olmaz diye. Bu iste babanizi ilimlastiracak olan kisiler ablanizla abinizdir. Ablanizin boyle bi tecrubesi oldugu icin daha etkili olacaktir. Abiniz de babanizla ilk konusmasinda ilimli olursa babaniz da yumusar. Abisi olarak boyle diyosa bi bildigi vardir mantigiyla. Insallah hakkinizda hayirlisi olur.
En kotu ihtimal bizde sizin gibi yapicaz canim.benim babamda da inat vardir bakalim biz nelerle karsilascz.Hersey guzel olur ins.Benim babam da yapmadı ve ben nişanlım o zaman ki erkek arkadaşıma söylemiştim ama o görünce fikri değişir, kararını değiştirir ısrar edersek gibi falan düşündü yalnız babam da nuh dedi peygamber demedi. Nişanlım tanışmadan 1 sene sonra Kasım ayın da askere gitti yani toplam da 1,5 sene sonra falan biz nişan yapmış olduk.
Herkes bir değildir tabiki, istersen bir şansını dene yine..
Bunu bende çok merak ediyorum inan.Babalarımızın askerden önce nişan olmaz mantığı nedir acaba bilesiniz var mı
Ay askere gitmeden mi evlendiler iyi izin vermis kuzum ya benim cevrem dede askere gitmeden evlenenler var.Benim babam da cok serttir. Ben evlenicem deyince vermemk icin herseyi incik incik aramıştı :) askerliğini yapmadıysa kız falan vermem diye. Bi bi sene sonra ablamı istemeye geldiler babam gayet rahat verdi evlendiler daha askere gitmedi :) ilk kızı verdikten sonra daha rahat oluyorlar bence :)
bence de yapın nişanınızı daha rahat görüşmüş olursunuz.
bunda ki sakınca ne anlamadım..
Sevgilim de kısa dönem askerlk yaptı, askere gitmeden önce nişanlanmayı çok istemişti. Ama ben daha ikimizin de işi yok, olmaz diyerek reddettim. Sonrasında bir de kalkıp başka şehre yksek lisans yapmaya gittim ve ilişkimizd bir sürü kopukluklar oldu. Hatta 6 yıllık ilişkide ara vermek diye bir konu da açtım buraya. Şimdi de sevgilim eskisi gibi hevesli değil hiçbir şeye...Şimdi diyorum ki keşke o zaman evet deseymişim, keşke heyecanı ve hevesi varken kabul etseymişim. Aileme dahi söylemedim, babam kesin izin vermez diyordum ama ben ısrar etsem belki verirdi...Senin durumunun benimkinden farkı, senin de istemen. Hazır ikiniz de istiyorken konuş babanla. En azından konuşmuş olursun, denemiş olursunuz. Eğer kabul ederse ilişkinizdeki resmiyet e hız kazanır. Bizim gibi sürüncemede kalmazsınız, döndüğünde evlilik hazırlıkları yaparsınız artık...