• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişan takıları :((

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
Canım, bu nişan evlenme falan çocuk oyuncağı değil öyle 2 bilezik için 2 söz için ayrılırım diyenlere bakma. herşeyi iyi düşün taşın hesapla ona göre adım at. madem fikir sordun, hata bence şurada, annen zor durumda ve vermek istiyorsan önce bir nişanlına danışsaydın. olurunu alsaydın keşke. bunlar öyle şeyler ki, belki nişanlın çok iyi bir çocuk ve vermek isteyecek ama onunda bir annesi var. annesi olmaz diyebilir, öyle bir durumda nişanlın senin üzerine gelmek yerine annesine dur derdi belki. diğer gelin ile kendini hiç kıyaslama. bu seni daha çok üzer. senin konumunda ben olsaydım önce oturur hata nerede diye düşünürdüm. eğer hatayı kendimde buluyorsam açar nişanlıma durumu detaylıca anlatır, anlayış göstermesini isterdim. eğer hatayı nişanlımda buluyorsam o zaman iyice düşünürdüm.bitirmek mi istiyorum yoksa gelecekte buna benzer bir çok olayı yaşamaya razı mıyım diye. eğer hatayı annemde buluyorsam, oturur durumu detaylıca anneme anlatır ve bir an evvel çözüm bulmamız gerektiğini konuşurdum. gider bankadan kredi alıp yine de halleder annemin kırılmasına izin vermezdim. böyle uzaktan konuşmak bize kolay. dilerim en doğru kararı verir bir an evvel bu sıkıntılı durumdan kurtulursun.

ya heryerde iste degisik tabi adetler. Bizde mesela kiz verildi soz kesildi mi dugun takilarida takilir yani butun bilezikler setler yuzukler falan. Cunku bir dugune falan gidildiginde o bilezikleri takmali kiz herkez gorsun bilsin ki bu kiz sozlu nisanlidir. Aslinda garip bir adet ama iste her yerde degisik.Dugundede onlar takilir tekrar.

Ama sana normal nisan hediyesi takmislar 1 bilezik. Keske hic soylemeseydin nisanlina annene verdigini veya naptigini herseyide bilmesine gerek yok. Sonucta sana takilmis senin o. Birsey oldu soylemek zorunda kalirsan ceyizime eksiklerimi aldim dersin. Bazen dogruyu soylemek yerine tereyagi gibi ustte cikmak lazim.

Sen bohca falan yaptirmamissin ama herkez ustune duseni yapmali keske yaptirsaymisin. En azindan guzel bir elbise ayakkabi canta almalari lazimdi. Dusunsene normalde bile ozel bir gunde herkez birbirine hediye goturur.

Keşke durumu anlatıp nişanlınında fikrini alsaydın :) belki yardmcı olur bilezik bozdrmanza gerek kalmazdı , bizdede nişanda takılanlar nişanlıma ve bana aittir o yüzden ben saklıyorum onları küpelerimi kolyelerimi takarımda bileklikler bileziklerim durur evlennce bize lazm olucak çünkü :) Takılan paralarlada çeyizimn eksiklerini gidip aldık zaten söylemiştim ben bunu ama karşı taraftan biz hiç böyle birşey duymadık Allah var görgülü insanlar nişanlım ve ailesi :) kendi üzerine takılanı bile bana verdi nişanlım kendi kuzeni bile bana taktı nişanda kıza takılır dedi takarken :)

Evet nişanda takılan şeyler kızındır ama
bu bozdurup harcamanıza sebep değildir
Yani düğününüze veya evinize harcamanız için saklayabilirdiniz
He anneniz zor günler geçirdiği için vermişsiniz,
öyleyse bunu nişanlınıza söylemeseydiniz bari
yani düğün zamanı anneniz eksikleri alacağını söylemiş neticede
ayrıca nişanda takılanlar geri verilip düğünde tekrar takılır olayını ilk kez duyuyorum
benim nişanımda erkek tarafı hiçbir şey takmadı ki dışarıda çok güzel bir yerde yaptık
oldukça kalabalık geldiler, ne dayıları ne amcaları bir çeyrek bile takmadı
sadece benim akrabalarım taktı, ona rağmen hala durur hepsi
evlenirken bir eksiğin olur ordan da alırız diye saklar annem
(oldukça maddi anlamda zor sıkıntılı günler geçirmemize rağmen)
he bozdurulsa harcansa vs nişanlım yine ağzını açıp bişey demez
sülalesi taksaydı yine demezdi

bence hatayı sen başlatmışsn nişanlın ve annesi devam ettiriyor.
öncelikle sen versen de annen almamalıydı bileziği veya önce nişanlına söylemeliydin. sanki arkasından iş çevirmiş o bir bileziğe kalmışsın gibi oldun gözünde. Nişanlında bunu uzatıpta taa annesine kadar götürmemeliydi. Nişanlın mutlaka durumunun iyi olmadığını biliyordur anlamalıydı.
bence hemen kestirip atma nişanlılık zmanlarında oluyor böyle şeyler. Nişanlından özür dile ona haber vermediğin için.Sadece bu konuda haklı olduğunu söyle..Bilezik konusunuda çözersiniz. Sıkma canını..

Kızlar benimde başımdan bi olay geçti biraz bağlantılı diye yazıyorum buraya.Nişanımın olduğu akşam nişanlım beni arayıp bilezik nerde diye sordu bileğimde dedim tamam onu uygun bi zaman da geri alalım dedi.Bende şaşırdım sebebini sordum düğünde tekrardan takılcak dedi.Bende itiraz ettim.Ozaman anneme acıklarsın durumu dedi.Bizde de düğüne kadar takılan takı gelinindir.Takılan bişey geri alınmaz.Bende istiycekseniz eğer takmasaydınız altın mı istedim sizden dedim.Çünkü herşeylerine evet dedik ailece.Ama güzel geçen bir nişanın üzerine bunun olması aklımda soru işaretleri oluşturuyor.Gerçi nişanlıma gerekn cevabı verdiğime inanıyorum.Kim sana bunu bana söylemeni istediyse ona git söyle düğün gününe kadar bu bilezik benimdir.Emanetimdir.Düğün günüde koluma takarım dedim.Oda tamam anlaştık dedi...Ama bu durum hep aklımda soru işareti olarak kaldı.İleriyi şimdiden düşünmeye başladım..Sizce şimdi ona ve ailesine nasıl davranmalıyımm ?

Kızlar benimde başımdan bi olay geçti biraz bağlantılı diye yazıyorum buraya.Nişanımın olduğu akşam nişanlım beni arayıp bilezik nerde diye sordu bileğimde dedim tamam onu uygun bi zaman da geri alalım dedi.Bende şaşırdım sebebini sordum düğünde tekrardan takılcak dedi.Bende itiraz ettim.Ozaman anneme acıklarsın durumu dedi.Bizde de düğüne kadar takılan takı gelinindir.Takılan bişey geri alınmaz.Bende istiycekseniz eğer takmasaydınız altın mı istedim sizden dedim.Çünkü herşeylerine evet dedik ailece.Ama güzel geçen bir nişanın üzerine bunun olması aklımda soru işaretleri oluşturuyor.Gerçi nişanlıma gerekn cevabı verdiğime inanıyorum.Kim sana bunu bana söylemeni istediyse ona git söyle düğün gününe kadar bu bilezik benimdir.Emanetimdir.Düğün günüde koluma takarım dedim.Oda tamam anlaştık dedi...Ama bu durum hep aklımda soru işareti olarak kaldı.İleriyi şimdiden düşünmeye başladım..Sizce şimdi ona ve ailesine nasıl davranmalıyımm ?

cok enteresan gercekten, uslubunuz sanki disardan birisine hitab eder gibi, ona ve ailesine ne yapmaliyim, telefon acin once sonra bi guzel bagirin cagirin siz benden nasil istersiniz altinlari diye, sonra karsilik verirlerse nisani atin, vermezlerse demekki bi skinti yoktur herseye oldugu gibi devam edebilirsiniz. Madem fikir sordunuz bence tam benim dedigim gibi yapin.

merhabalar 4 aydır nişanlıyım. nişanda takılan 2tane bileziği annem sıkıştığı için verip bozdurdum.annem ve babam boşandı.bütün yük annemin üstünde. param olunca çeyizindeki eksikleri tamamlarım dedi yada yerine koyarım dedi. bende verdim. nişanlım duyunca kıyamet kotpu kimseye paramı yedirmem gibi taktığıda 1 bilezik diğerini babam taktı. hesabını ilk kaynanam sordu yedinmi altınları diye!!! 2ay sonra bir çeyrek altın verdi diye içine oturdu herhalde sonra nişanlım. sizde adet gelenek görenek yok dedi. onlara göre nişanda takılanlar düğünden önce verilip düğünde tekrar takılırmış. bize görede nişanda takılan kızda kalır hesabıda sorulmaz. durumu kötü desem anlarım.adam yurtdışında çalışıyor. bu arada bohça felan nişan alışverişide olmadı. kimseylede konuşamıyorum.lütfen yardım edin...

saçma..bu nasıl bir mantıktır ya... o mehir değilki nişan hediyesi boynunun borcu...bozabilirsin ne olmuş..daha dur sana 150 gr falan altın takcaklar yok öyle bedava gelin unuta bu dınımızdede bu değer 6 7 bilezik bir de gerdanlığa eş değer nişanda takaydılar derdımkı haklılar..daha dur sana takı falan takmamışlar pıyasadada yok anlaşılan aynen böyle konuş manyak mı bunlar anlasamıyosan ayrıl...:19:

böyle evlilik olmaz sızınkı daha başlamamıds bile sakın ha tavız verme maddıyat yüzünden sonunuz gelir uyanık ol ..anlamıyorum ne biçim aileler var bak anası doldurmuş adamı sevıyom dıye kapılma ailesine bak ailesi arızalıysa aman diyim başına püsküllü bela olurlar dost tavsiyesi...iyi idrak et!!nişanlar bunun için yapılır tanımak için..altın nedir ya benım canım altın korkutmasınlar altınla... mercimek kadar beyınlerı yok bu kafayla oğul evlendırıyorlar hiç şanları şerefleri yokmuş gerçekten..

hoşgeldin dert ortağım.burda birsürü ilden bir sürü kişi yorum yapıyor.heryöreye göre adetler farklı tabi. hakaret edercesine yazanlar bile oldu teşekkür ederim yinede en azından derdimi paylaşmış oldum herneyse. anladığım kadarıyla onlardada böyle adet var. 1 2 bilezik fazla gözükecek diye asla geri verme ben şahsen öyle yapıcam ama sen vercem demişsin şimdi durumu toparlamak zor olur. birkaç fikir verebilirim. bizde böyle adet yok deyip durumu toparlayacaksın yada bir set vardır elbet bir beğendiğin yada bir künye ne takıldı bilmiyorum ama nişan hatırası kalsın istiyorum diyeceksin alıcaksın. itiraz edersede nişanda takılan kızda kalır dersin.eninde sonunda sana kalcak.ben şahsen bir set almayı düşünüyorum.düğünde elbet takılacak ne yapmak istiyorsa yapar ozaman. çevremdede çok duydum bunları ve damat genelde düğün altınlarıyla araba alır kendisine kendi üstüne yapar. baştan böyle yapılıyorsa acaba benimde başıma gelirmi diye merak içerisindeyim. sıkıyorsan canını sıkma derim boş şeyler için. benimki biraz anne ağzına bakar anne ağzından duyduklarını söyler seninkide öyleseyse akıllı ol derim. unutma tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır.

Back