• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişan takıları :((

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
nişan kıyafetime varana kadar annem gitti beğendi aldı. benim annem bunları yaptı. onun annesi nişanda ne giycen diye bana sordu. ben bunları sorun etmedim. onlar neleri sorun ediyorlar. demiyorki bunun annesi tek başına bunları yaptı. benim ailem durumu iyi olduğu halde birşey yapmadı. lafını etmemesi gerekirken laf ediyor ve benim annemin yaptıklarını hiçe saydığı en çoktakoyan bu bana...
nişan kıyafetini siz alcaksınız tabi,

ama canım annenin durumu kötüde olsa, annen onu yerine koymalı.. yani diger kızlar ne der bilemiyorum ama nişanda takılanlar ne erkegin nede kızın ailesine verilmemeli..

tabiki yerine koyacak. ya bilezik olarak veririm dedi yada para veririm çeyizinde eksiklik gördüğün beğendiğin şeyi al dedi. annem alıyor ama üstüne konmuyor ki. anneme vermesem bile ben zaten öyle yapıcaktım. daha fazla yük olmak istemem anneme. fakat nişanlım çeyiz içinde bozdurmamı istemiyor. geri alıp düğünde tekrar takılacakmış. benim sorum aslında bu. onlarla ben ne yapcağıma karar veremeyecekmiyim?

Son düzenleme:
tabiki yerine koyacak. ya bilezik olarak veririm dedi yada para veririm çeyizinde eksiklik gördüğün beğendiğin şeyi al dedi. annem alıyor ama üstüne konmuyor ki. anneme vermesem bile ben zaten öyle yapıcaktım. daha fazla yük olmak istemem anneme. fakat nişanlım çeyiz içinde bozdurmamı istemiyor. geri alıp düğünde tekrar takılacakmış. benim sorum aslında bu. onlarla ben ne yapcağıma karar veremeyecekmiyim?

ne demek düğünde takacakmış, millete sukadar taktık demek için hediyeyi tekrar hediyemi edecekler.. kız bak kendini bu konuda ezdirme, eger ayrılcaksan bilezigi al ver, yok ayrılmayacaksan ceyizimin eksigini gördüm de annem verdi parayı ceyizime sunu aldım de, asla hediyeyi tekrar dügünde sana takıp övünmelerine izin verme.. ben cok pis de inat ederim ama sende et

Ben de nişanlanalı 1 ay bile olmadı, hani bana böyle söylediklerini düşünemiyorum bile. Büyük konuşmak da istemiyorum ama ne bileyim gerçekten hiç etik değil yaptıkları. Belki bu bir işaret. İyi düşün derim. Maddi hakimiyet kuruyorlar üstünde, mal peşine düşmüşler şimdiden. Yakışıksız şeyler bunlar.
nişan kıyafetime varana kadar annem gitti beğendi aldı. benim annem bunları yaptı. onun annesi nişanda ne giycen diye bana sordu. ben bunları sorun etmedim. onlar neleri sorun ediyorlar. demiyorki bunun annesi tek başına bunları yaptı. benim ailem durumu iyi olduğu halde birşey yapmadı. lafını etmemesi gerekirken laf ediyor ve benim annemin yaptıklarını hiçe saydığı en çoktakoyan bu bana...

nişan kıyafetini siz alcaksınız tabi,

bazı yerlere göre adet değişiyor. kime sorsam böyle dedi. bizdede böyledir. erkek tarafı kıza nişan kıyafetini alır ayakkabısını varana kadar.aynı şekilde kız tarfıda erkek tarafına. öyle bir adetiniz varsa baştan söylersin konuşursun. pişkin pişkin ne giyeceksin diye sormazsın. ki bir tane daha gelini var bunları yaptı. bohçasınıda verdi.

Ben de nişanlanalı 1 ay bile olmadı, hani bana böyle söylediklerini düşünemiyorum bile. Büyük konuşmak da istemiyorum ama ne bileyim gerçekten hiç etik değil yaptıkları. Belki bu bir işaret. İyi düşün derim. Maddi hakimiyet kuruyorlar üstünde, mal peşine düşmüşler şimdiden. Yakışıksız şeyler bunlar.

allah yaşatmasın. siz mutlu olun.düşmanımın başına vermesin.koyuyor insana. annem uyuyamıyor. bende uyuyamıyorum unbları düşünmekten kimseyede belli etmeyeye çalışıyorum içime ata ata ata bakalım ne olucak. dediğin gibi bir işaret olabilir. sağol canım

merhabalar 4 aydır nişanlıyım. nişanda takılan 2tane bileziği annem sıkıştığı için verip bozdurdum.annem ve babam boşandı.bütün yük annemin üstünde. param olunca çeyizindeki eksikleri tamamlarım dedi yada yerine koyarım dedi. bende verdim. nişanlım duyunca kıyamet kotpu kimseye paramı yedirmem gibi taktığıda 1 bilezik diğerini babam taktı. hesabını ilk kaynanam sordu yedinmi altınları diye!!! 2ay sonra bir çeyrek altın verdi diye içine oturdu herhalde sonra nişanlım. sizde adet gelenek görenek yok dedi. onlara göre nişanda takılanlar düğünden önce verilip düğünde tekrar takılırmış. bize görede nişanda takılan kızda kalır hesabıda sorulmaz. durumu kötü desem anlarım.adam yurtdışında çalışıyor. bu arada bohça felan nişan alışverişide olmadı. kimseylede konuşamıyorum.lütfen yardım edin...

nişanlının dediği doğru nişanda takılan takılar düğünde de takılır. senin dediğin şey söz kesmede oluyor. il il değişebilir gerçi

elbisesi batsın. kaçı kaç kuruş. sen seviyo musun anlat her şeyi o da taştan değil ya. burda annende hata var. annen bi başkasından bulacaktı onları gene bozdurmayacaktı. daha yeni yeni iki aile birleşiyo. diğer tarafı da anlamak zorundasınız. düşünsene zar zor aldığın altınları damat bey harcıyo. pek de sevimli görünmüyo değil mi? bu düğün stresi iki tarafta da olur hemen ayrılmayı düşünmekte neyin nesi? bu sefer parayı yediler ayrılıyolar olur. bence damadı çağır olanı olduğu gibi anlat.

ne demek düğünde takacakmış, millete sukadar taktık demek için hediyeyi tekrar hediyemi edecekler.. kız bak kendini bu konuda ezdirme, eger ayrılcaksan bilezigi al ver, yok ayrılmayacaksan ceyizimin eksigini gördüm de annem verdi parayı ceyizime sunu aldım de, asla hediyeyi tekrar dügünde sana takıp övünmelerine izin verme.. ben cok pis de inat ederim ama sende et

haklısınız. insan durumu olduğu kadar takar niye bu kadar taktınız ne benim ailem nede ben derim. mantığıma yatmıyor. anlamıyorum.bu gösteriş niye anlamıyorum.düğünde benim tarafımdan takılacak çok şey olacak benim ailemde ilk düğün olacak çünkü.az yada çok bunun hesabını yapmıyorum . arayıp soruyorlar düğün ne zaman gelip köbek atalım felan diye. bundan mı korkuyor acaba. yanlış insanmı doğru insanmı kafamda bütün gece dolaşıyor. tşler düşüncelerinizi paylaştığınız için.

ya siz aynı yerde oturmuyomusunuz,adetleriniz görenekleriniz bir degilmi.. sanki türkiyenin baska uclarından evleniyosunuz.. çevrene sor bence, merak ettim bizede yaz sizin yörede nasıl yapılıyormus.

ya siz aynı yerde oturmuyomusunuz,adetleriniz görenekleriniz bir degilmi.. sanki türkiyenin baska uclarından evleniyosunuz.. çevrene sor bence, merak ettim bizede yaz sizin yörede nasıl yapılıyormus.

adetlerimiz göreneklerimiz bir değilmişki sorun yaşıyoruz. ara ara cevaplarımda da var bu nasıl yaptığımızın.

elbisesi batsın. kaçı kaç kuruş. sen seviyo musun anlat her şeyi o da taştan değil ya. burda annende hata var. annen bi başkasından bulacaktı onları gene bozdurmayacaktı. daha yeni yeni iki aile birleşiyo. diğer tarafı da anlamak zorundasınız. düşünsene zar zor aldığın altınları damat bey harcıyo. pek de sevimli görünmüyo değil mi? bu düğün stresi iki tarafta da olur hemen ayrılmayı düşünmekte neyin nesi? bu sefer parayı yediler ayrılıyolar olur. bence damadı çağır olanı olduğu gibi anlat.

yemek nasıl bir tabirdir? ben kendi lüks zevklerim için yapmadım bunu. gezmek tozmak tatilede gitmek gibi birşey söz konusu bile değil.

yemek nasıl bir tabirdir? ben kendi lüks zevklerim için yapmadım bunu. gezmek tozmak tatilede gitmek gibi birşey söz konusu bile değil.

yazdıklarımı dikkatli okursan yediniz demiyorum. onlar böyle düşünüyorki sorun oluyor diyorum. zaten böyle düşünmeseler şimdi sen bu konuyu açmazın değil mi?

yazdıklarımı dikkatli okursan yediniz demiyorum. onlar böyle düşünüyorki sorun oluyor diyorum. zaten böyle düşünmeseler şimdi sen bu konuyu açmazın değil mi?

bana hediye edilmiş herkes senindir yani sizindir diyor. ben bunları çeyizim için bile bozduramaycakmıyım? bunun hesabı sorulurmu ne yaptın diye ? asıl sorum buydu benim.tamam anneme verdim bana geri verecek geçiçi bir durum bu. vermemiş olsam çeyizimin eksikliklerini alıcaktım. onları bu amaçla kullanamazmıyım? kafama takılanda en çok düğünden önce geri ver düğünde tekrardan takıcam gibi bir laf. ozaman kim ne taktıysa bana ben geri vereyim düğünde baştan taksın. niye o takıyor hepsini. böyle bir adet varmı bide?ben böyle adet görmedim asıl açmamın sebebi bu. gerginim yeterince kendimi ifade etmiş olmayabilirim.

bana hediye edilmiş herkes senindir yani sizindir diyor. Ben bunları çeyizim için bile bozduramaycakmıyım? Bunun hesabı sorulurmu ne yaptın diye ? Asıl sorum buydu benim.tamam anneme verdim bana geri verecek geçiçi bir durum bu. Vermemiş olsam çeyizimin eksikliklerini alıcaktım. Onları bu amaçla kullanamazmıyım? Kafama takılanda en çok düğünden önce geri ver düğünde tekrardan takıcam gibi bir laf. Ozaman kim ne taktıysa bana ben geri vereyim düğünde baştan taksın. Niye o takıyor hepsini. Böyle bir adet varmı bide?ben böyle adet görmedim asıl açmamın sebebi bu. Gerginim yeterince kendimi ifade etmiş olmayabilirim.

arkadaşım yanlış anlama söylediklerimi. Keşke nişanlına söyleseydin. çeyizi zaten kız tarafı alır. Onların taktıklarıyla aldıktan sonra ne önemi var? Senin dediğin söz kesme olayıdır. Benim sözümde 21 tane çeyrek takıldı gittim gönlümce begendiğim bileziği aldım. Ama iş nişan olunca tabi karşı tarafın görüşü de önemli. Nişanlına dogruca söyle anneme lazımdı ama düğüne kadar tekrar yapıp verecek de. Ha baktın olmuyo koyver gitsin. Ama olurda anlatmak istediğini anlarsa iş düzelir. Hele de seviyorsan işin oluruna bak. O da seni seviyorsa zaten anlayacaktır. üzülme bence rabbim sizi sevginizle sınıyor. Her nişanlılıkta olur. Sakın gaza gelipte bırakma. Oluruna bakın

merhabalar 4 aydır nişanlıyım. nişanda takılan 2tane bileziği annem sıkıştığı için verip bozdurdum.annem ve babam boşandı.bütün yük annemin üstünde. param olunca çeyizindeki eksikleri tamamlarım dedi yada yerine koyarım dedi. bende verdim. nişanlım duyunca kıyamet kotpu kimseye paramı yedirmem gibi taktığıda 1 bilezik diğerini babam taktı. hesabını ilk kaynanam sordu yedinmi altınları diye!!! 2ay sonra bir çeyrek altın verdi diye içine oturdu herhalde sonra nişanlım. sizde adet gelenek görenek yok dedi. onlara göre nişanda takılanlar düğünden önce verilip düğünde tekrar takılırmış. bize görede nişanda takılan kızda kalır hesabıda sorulmaz. durumu kötü desem anlarım.adam yurtdışında çalışıyor. bu arada bohça felan nişan alışverişide olmadı. kimseylede konuşamıyorum.lütfen yardım edin...

adetler o kadar çok ve o kadar değişiyor ki yöreden yöreye. bence önemli olan insanın içindeki niyet .
Bizim adetlerimiz de dmat beyinki gibi. nişanda takılanların tabi ki kızın ancak düğünden önce onları kız tarafı erkek tarafına geri verir, erkek tarafı düğünde tekrar takar. Bence saçma ama işte "adet".
eğer damaqt beye sormadan, rızasını almadan annenize verdiyseniz hata etmişsiniz.

bence ayıp olmus nısanlına..
o takılanlar senın degıl sizin...
en azından nısanlına sorsaydın beraber karar verseydınız
durumu acıklasaydın bole olmazdı...
annen cok zor durumda olabılır...
ama esıne nısanlına sormadan yapmamlıydın

çüşşş bazı yorumlara! sanki yabancıya vermiş ve geri ödicek 2 bilezik için kıyamet koparıyosa helede paramı yedirmem gibi terbiyesiz bi laf ediyosa güle güle derim canım kusura bakma bune mal davasıdır anlamam hiç yaa :20::19:

Bu insanları anlamıyorum ben! İnsan evleneceği kişiyle nasıl bu tarz muhabbetler yapabilir anlamış değilim. Herkes maddeci herkes çıkarcı, paracı olmuş bu dünyada yazık :(((( Ben olsam bir dakika durmaz ayrılırdım!!!

Back