• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan nişan takıları :((

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

amazing__

Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
26
0
16
Ankara
merhabalar 4 aydır nişanlıyım. nişanda takılan 2tane bileziği annem sıkıştığı için verip bozdurdum.annem ve babam boşandı.bütün yük annemin üstünde. param olunca çeyizindeki eksikleri tamamlarım dedi yada yerine koyarım dedi. bende verdim. nişanlım duyunca kıyamet kotpu kimseye paramı yedirmem gibi taktığıda 1 bilezik diğerini babam taktı. hesabını ilk kaynanam sordu yedinmi altınları diye!!! 2ay sonra bir çeyrek altın verdi diye içine oturdu herhalde sonra nişanlım. sizde adet gelenek görenek yok dedi. onlara göre nişanda takılanlar düğünden önce verilip düğünde tekrar takılırmış. bize görede nişanda takılan kızda kalır hesabıda sorulmaz. durumu kötü desem anlarım.adam yurtdışında çalışıyor. bu arada bohça felan nişan alışverişide olmadı. kimseylede konuşamıyorum.lütfen yardım edin...

muhakkak gelinindir bilezik ama bu al sormadan istediğine ver, sat anlamına da gelmez.. kendiniz içinde harcamamıssın,düğün, yada ceyiz içinde değil.. sormadan olmaz

biliyorum ama durumu düzelince annemin istediğimi alıcak. ona takılan onda bana takılan bende kaldı kendisine takılanı ertesi günü bozdurdu bana sormadan bende hesap sormadım onun gibi.

biliyorum ama durumu düzelince annemin istediğimi alıcak. ona takılan onda bana takılan bende kaldı kendisine takılanı ertesi günü bozdurdu bana sormadan bende hesap sormadım onun gibi.
o zaman hakkını sonuna kadar ara,alttan alma.. o satıyorsa sende satarsın..
birde nişandaki düğünde takılırda sacmalık olmus..

Kadına sorulan bilezik hesabını kafam almıyor ve neredeyse hergün böyle bir konu açılıyor.
Çok dertleriyse alır yerine koyar, düğünde ellerine verirsiniz.
Tekrar taksınlar, millete ne çok taktı diye göstersinler!!!
Harcayıp tatillere gitmediniz ya!
Hem hediye ver hem hesap sor, olacak iş değil...

kendisinede aynen böyle söyledim anneme vermesem çeyizlik alıcaktım diyorum ki zaten öyle olacak bozduramazında bozduramassın diyo. nişanlanmadan önce onlar senindir dıyen adam böyle diyor. ben bizim için harcayamacaksam süs yerinemi kullanıcam onları.

nişanda takılan düğünde takılan die bişey olmaz.onlar zaten nişanlınla senin.kaynananda karışmamalı...annenin sıkıntısı olmasa zaten kızına böyle bişey söylemezdi.mutlaka anneninde gücüne gitmiştir bu durum.sana ben yapıcam tekrar diyosa.nişanlınla otur konuş bu durumu...önceden anlaşı...ne varmış bunda annen boşanmış kadın ....nişanlın kızacağına artık oda sizden annenin bi eksiği var mı onu sorsun dul kadına ....nişan için takılanıda almayı versinlermiş.takmasınlar düğünde ..2 tane eksik taksınlar...sen bundan muzdarip olmadıktan sonra onlara ne yaaa...bunlar ne kadar basit konular.işin başından böyle sıkıntılar hoş değil.sonra evlilikte kırgınlıklar oluyo...

Sizde nişanda takılacak kadar altın takılmamış ki sözde bir bilezik 1 alyans 1 tek taş 1 saat takılır benim bildiğim
bir bilezik için bunları yapıyosa ilerisini düşünemiyorum

nereye ait bir adettir anlamadım. ben göçmenim isterse borç batağında olsun çoçuğum yüzü yerde kalmasın diye nişan yapılır takı takılır az yada çok millet konuşmasın diye. bunlarında durumları gayet iyi ne bohça hiçbirşey yok. bohçada olan şeyleride ben alıcam. birde bilezik bozdurmıycam.ben onun ailesinden hiç birşey görmedim.benim annem tek başına bunları yaptı. naıl vermeyeyim şimdi böyle bir kadına.

kendisinede aynen böyle söyledim anneme vermesem çeyizlik alıcaktım diyorum ki zaten öyle olacak bozduramazında bozduramassın diyo. nişanlanmadan önce onlar senindir dıyen adam böyle diyor. ben bizim için harcayamacaksam süs yerinemi kullanıcam onları.

Para kavgaları canımı çok sıkıyor...
Siz emin misiniz sevginizden ve geleceğinizden peki?
Kendi istediği gibi kullanıyor da siz neden kullanamıyorsunuz?
Hep böyle 2 kuruşun hesabını mı soracak, sizin aldığınız çöp gözüne mi batacak!
Kaldı ki ihtiyaç dahilinde yapmışsınız...
Çok utanç verici gerçekten, bir erkek nasıl bunu gururuna sığdırır da lafını eder...

nereye ait bir adettir anlamadım. ben göçmenim isterse borç batağında olsun çoçuğum yüzü yerde kalmasın diye nişan yapılır takı takılır az yada çok millet konuşmasın diye. bunlarında durumları gayet iyi ne bohça hiçbirşey yok. bohçada olan şeyleride ben alıcam. birde bilezik bozdurmıycam.ben onun ailesinden hiç birşey görmedim.benim annem tek başına bunları yaptı. naıl vermeyeyim şimdi böyle bir kadına.

bohçasız olur mu hiç....bana gelin bohçası geldi.hem görümcemden hem kaynanamdan...sende ona göre yapaydın...ya sen o kadına vermicende kime vereceksin anneciğin o snin

birde evlenip boşanmış biri daha önce düğünde kız altınlarımı senin ailene vermem benim ailemde kalıcak diye tutturmuş harcalar diye olay çıkmış düğünde daha önce böyl eolay başıma geldi diyor. yapacam alıcam kendi taktığını eline tutuşturacam güle güle tak diyecem.

anasına bak oğlunu al

aile boyu cimri bunlar

al o bileziği at yuzune ve ayrıl

bunlar bebeğine bezde almaz senıde aç bırakırlar...

birde evlenip boşanmış biri daha önce düğünde kız altınlarımı senin ailene vermem benim ailemde kalıcak diye tutturmuş harcalar diye olay çıkmış düğünde daha önce böyl eolay başıma geldi diyor. yapacam alıcam kendi taktığını eline tutuşturacam güle güle tak diyecem.

bunlardan ne köy olur ne kasaba...bencede aynen öle yapmalısın...yarın annen allah korusun elden ayaktn düştü diyelim kimse yok bakmayı düşünsen kabul de etmezler.ben ne bileyim böyle şeylere çok takılırım.cimri erkekle baş olmaz canım yol yakınken yani...

bohçasız olur mu hiç....bana gelin bohçası geldi.hem görümcemden hem kaynanamdan...sende ona göre yapaydın...ya sen o kadına vermicende kime vereceksin anneciğin o snin[/Q

kaynanam sordu bohça istiyormusunuz diye ben kendime istemiyorum dedi. zevkleri aynı değil. giymezsem darılır boşver ben sitemiyorum kızım dedi annem. kaynanam geniş anlamda anlamış bana hiçbirşey almadı. alsa bile bundan sonra değeri yok artık. nişnalanmadan önce önceki gelinine ne yaptıysa banada yapacağını söyledi. 3/1 ni bile yapmadı.

bohçasız olur mu hiç....bana gelin bohçası geldi.hem görümcemden hem kaynanamdan...sende ona göre yapaydın...ya sen o kadına vermicende kime vereceksin anneciğin o snin[/Q

kaynanam sordu bohça istiyormusunuz diye ben kendime istemiyorum dedi. zevkleri aynı değil. giymezsem darılır boşver ben sitemiyorum kızım dedi annem. kaynanam geniş anlamda anlamış bana hiçbirşey almadı. alsa bile bundan sonra değeri yok artık. nişnalanmadan önce önceki gelinine ne yaptıysa banada yapacağını söyledi. 3/1 ni bile yapmadı.

sanki zorla alıyolar seni ya bu nedir.onlar önceden 1 gelin alarak tatmışlar bu duyguyu ama sen ilk gelin olmıcan mı senin isteklerin yok mu ya bu ne böyle?zevkleride bir olsun olmasın sorulmas ki böyle şeyler yapılır sadece çok ayıp ya....:20:anneciğinde ne kadar ılımlı sen istiyosun die sanırım.ayıp ya önceki gelini araya atıp durmalar felan çok taviz vermişsin sen bunlara terbiyesizlik resmen :19:

alında tam cimri değil fakat yaptıklarını yüzüme vuran cinsinden kavgada. sana bunu aldım şunualdım. aldığıda kot tshirt palto vs. şunu bana alıcaksın yapacaksın diyen kızda değilim.

alında tam cimri değil fakat yaptıklarını yüzüme vuran cinsinden kavgada. sana bunu aldım şunualdım. aldığıda kot tshirt palto vs. şunu bana alıcaksın yapacaksın diyen kızda değilim.

Cimri olsa bundan daha iyi.
Adam açık açık cimri, huyu bu, ondan yapmıyor denir.
Sırf yüzüne vurmak için yapanın kibir ve arsızlığının yanında, cimriliğin mecali okunmaz...

Son düzenleme:
Back