- 11 Şubat 2016
- 367
- 235
- 103
- Konu Sahibi nisanyagmurumm
-
- #1.641
Sağol güzelimT timelynisanyagmurumm
2) Hamilelikte haftada kaç kez balık tüketilmeli?
Haftada 2 veya 4 kez balık tüketilmesi yeterli olacaktır.
3) Hangilerinin tüketilmesi sakıncalı?
Köpek balığı, kılıç balığı ve kral uskumru gibi büyük balıklar cıvadan zengindir ki bu hamilelikte kan dolaşımında birikerek bebeğin beyin, sinir sistemi ve gelişimi için tehdit edicidir.
4) Hangi balıkların tüketilmesi daha yararlı?
Cıvadan fakir balıklar tercih edilmelidir. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) hamilelerin, diyet ton balığı, somon balığı, kedibalığını (yayın balığı) güvenle tüketmelerini öneriyorlar. Uskumru, sardalye, hamsi, somon ve ton balığı da ülkemizde kolaylıkla bulunabilen balıklardandır.
5) Marketlerde satılan buzhane balıkları besin değerlerini kaybediyor mu?
Taze balık, besleyicilik dışında hijyen kuralları adına da tehlikeli olabilir. Balıkların emin kaynaklardan ve zamanında yenmesi en idealdir. Ancak sağlık kriterlerine uygun olarak dondurulmuş buzhane balıklarının da tüketilmesi zararlı değildir.
günaydın kızlar :) son zamanlarda içime kızmış gibi bi his doğuyo benim :)
bana herkes kız dedi herkes kız hissediyorum dedi canım ama benim içimde hep bi erkek vardı doktorum büyük ihtimal erkek dedi hayırlısı olsun herkes için inş
bende hep kız hissettim ama ben ne hissetmişsem hep tersi çıkıyo:)) doktorda erkeğe benzetti zatenKızlar sizde de öyle oldu mu anne hisseder derler Bebeğinizi ne hissediyosunuz ben bunu erkek hissediyodum doktor erkeğe benziyor dedi 1. De kız diyodum kız di
demekki hislere fazla guvenmemek lazimbende hep kız hissettim ama ben ne hissetmişsem hep tersi çıkıyo:)) doktorda erkeğe benzetti zaten
herkeste farklı tabi canım hisleri kuvvetli olanlarda var:)) sendemi kız hissettindemekki hislere fazla guvenmemek lazim
TŞKLRT timelynisanyagmurumm
2) Hamilelikte haftada kaç kez balık tüketilmeli?
Haftada 2 veya 4 kez balık tüketilmesi yeterli olacaktır.
3) Hangilerinin tüketilmesi sakıncalı?
Köpek balığı, kılıç balığı ve kral uskumru gibi büyük balıklar cıvadan zengindir ki bu hamilelikte kan dolaşımında birikerek bebeğin beyin, sinir sistemi ve gelişimi için tehdit edicidir.
4) Hangi balıkların tüketilmesi daha yararlı?
Cıvadan fakir balıklar tercih edilmelidir. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) hamilelerin, diyet ton balığı, somon balığı, kedibalığını (yayın balığı) güvenle tüketmelerini öneriyorlar. Uskumru, sardalye, hamsi, somon ve ton balığı da ülkemizde kolaylıkla bulunabilen balıklardandır.
5) Marketlerde satılan buzhane balıkları besin değerlerini kaybediyor mu?
Taze balık, besleyicilik dışında hijyen kuralları adına da tehlikeli olabilir. Balıkların emin kaynaklardan ve zamanında yenmesi en idealdir. Ancak sağlık kriterlerine uygun olarak dondurulmuş buzhane balıklarının da tüketilmesi zararlı değildir.
senin tutucak o zaman:)) benimde kız geçiyo senin için kızın olcak gibi :)) genemi yanlış hissediyorum acaba:))Bunu erkek hissettim doktor da gördüğüm kordon değilse erkek dedi
Kızlar sizde de öyle oldu mu anne hisseder derler Bebeğinizi ne hissediyosunuz ben bunu erkek hissediyodum doktor erkeğe benziyor dedi 1. De kız diyodum kız di
ben başladım canım hem vitamin hem demirVitamine başladınız mi kızlar ilaca ?
çok tatlsiinsenin tutucak o zaman:)) benimde kız geçiyo senin için kızın olcak gibi :)) genemi yanlış hissediyorum acaba:))
sen ne istiyosun:)) bide ilk çocukmuçok tatlsiin
decavit mi Elevit miben başladım canım hem vitamin hem demir
bende yukardan karnıma bakınca kız karnı gibi duruyo yandan erkek :))))) kalçalar yok sadece yayvan bi karınBEN İLK BAŞTAN BERİ ERKEK HİSSEDİYORUM HERKESDE ERKEK DİO BİRAZ BÜYÜMÜŞ GÖRDÜM SONRA COK KARARSIZ KALDIM HİÇ BİŞEY DİYEMİYORUM KIZ MI ERKEK MI BİLEMİYORUM İÇİMDEN GEÇENİ BİLE BİLMİYORUM:):):):):)
elevit canım kocaman boğazımdan geçmiyoo :)))decavit mi Elevit mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?