• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

NİSAN da Bebeğini kucağına alacaklar

Benim doktorum ilişki olabilir hiç bi sakıncası yok ama dikkat etmek şartıyla dedi içerde bebek olduğunu unutmadan dedi biz çok zorlamadan dikkat ediyoruz. Bence bencilce bi düşünme olur zaten eşlerde çok tedirgin oluyor dikkat ediyorlar zaten. Bence o kadar da korkutulcak bişey değil annem dokuz aylıkken bile yapmış kardeşimde çok sağlıklıydı yani.
benimki de herhangi bir sınırlama koymadı, 3kere 5 kere diye :) e herhalde zaten içerde bebek varken kimse yokmuş gibi hareket edemez.

Ilk 3 ay yasak denmesinin sebebi hamileliğin ne kadar sağlıklı olduğu bilinmedigi ve plesenta oluşumunu beklendiği için çoğu plesenta ilişkiden dolayi özellikle alta yerlesmisse bebeğin eşi zarar görüp delinebiliyor hiç bunlara gerek yok bu kadar da zorlamamak gerek ama her şey yolunda da olabilir plesentanin yeri güzel her hangi Bir kanama yoksa bunlar için de 3 ay beklenmeli ondan sonra eşine yaklaş. Sorun olmaz

Sonuç olarak hamilelik sırasında vajinal yoldan elle muayene yapılması, spekulum denilen muayene aletinin takılması veya vajinal ultrason yapılması hiçbir risk oluşturmaz. Bebeğe hiçbir zarar vermez. Düşük, kanama veya başka bir risk oluşturması imkansızdır. Gebelik rahmin içerisindedir, bu muayeneler ise tamamen rahmin dışarısında rahim ağzına kadar olan bölgeleri ilgilendiren muayenelerdir. Gerektiği halde gebe iken bu tür muayeneleri olmaktan çekinmenize gerek yoktur. Hatta bazı durumlarda bu tür muayenelerin hasta isteği nedeniyle yapılmaması bazı hastalıkların atlanmasına ve sakıncalı durumlara neden olabilir.

http://www.jinekolojivegebelik.com/2011/04/gebelikte-hamilelikte-jinekolojik.html

okunmasını tavsiye ederim.

Her doktor kendi bildiğini savunur ve ben kendi doktoruma inanıyor ve güveniyorum belki bir şeyler başınıza gelmeden konusmamaniz daha iyi alttan muayene olup kanama olanlar bende dahil sonrasında düşük riski taşıyor hangisi doğru hangisi yanlış savunmasına girmicem 1. Gebeligimde alttan muayenelerde enfeksiyon kaptigim ve zarar gördüğüm Bebeğimi kaybettigim için aynı durumu başkalarının yaşamasını asla istemediğim için uyarmak beni mutlu eder dediğim gibi herkes aynı zararı görecek diye bir şey de yok nasıl iyi ve rahat hissediyorsanız öyle hareket edin istemediğiniz ve zorlandiginiz hiç bir şeyi kabul etmeyin emin olun ki bu sizin tamamen yarariniza olacaktır

9 aylık yapılabilir oneriliyor normal Doğumu kolaylaştırıyor bu bencillik değil fedakarlık bebeğini düşündüğün için uzak duruyorsun kendini düşünsen her gün yaparsın asıl o bencillik olur
Yok kuzum tabikide öyle bişey mümkün değil mesela riskli kişiler var düşük riski olan onlara önermiyor doktorlar onlar yapmıyor ama bebek sağlıklıysa, anormal bi durum yoksa çokta kasmamak gerekiyo. Senin bi kaybın var benimde öyle canımız çok yandığı için çok hassas hareket ediyoruz biliyorm canm anlayabiliyorm

Kızlar o değilde bakla yiyebilir miyiz ya hamilelikte zararlı deniyor ama :( annemde bakla yapmş ayıptır söylemesi çok koktu canm çekti yiyebilir miyim :(

Kızlar o değilde bakla yiyebilir miyiz ya hamilelikte zararlı deniyor ama :KK43: annemde bakla yapmş ayıptır söylemesi çok koktu canm çekti yiyebilir miyim :KK43:

Çok koktuysa bi gıdım da olsa ye kalmasın içinde. Onun dışında zararlımı bilmiyorum ama çok yemeyeceksin neticede

Ayy canım sorma bi tane tattım ama midem bulandı kokusu tadı çok kötü geldi yiyemedim :KK43:
Tamda ne güzel kötü kokmuyor yemekler yiyebiliyor maşallah diye düşünürken bu cevabın beni gülümsetti :) üzülme minnoş kendini belli ediyor işte.

Aynen kızlar bendede oyle hic bulanti tiksinme yok yorgunlugum bile cok olmuyo bugun belim agriyodu biraz oda dünden merdivenlerden düştüm ondan galiba :KK12:

ayyy bana daha hiç bişi kötü kokmuyo, tiksindirmiyo. sadece ağzım dilim sürekli kuru.
Ayy sizin güzel geçecek herhalde kız :)
Benim sabah uyandığımda midem allak bullak, ağzımın tadı acımsı.. Tatlı bişey yiyince midem bulanır, zaten benim burnm hassastı iyice şmdi her kokuyu alır oldum :)
Ama buda başım üstüne hamd olsun rabbime minik meleğimin varlığını hissediyorum böylece :)
Sol tarafımda hala yer açmaya çalışıyo kendine miniğim :) geceleri daha çok hissediyorum.
Sizde yokmu bi sancı bi kıpırtı bişi

Aynen kızlar bendede oyle hic bulanti tiksinme yok yorgunlugum bile cok olmuyo bugun belim agriyodu biraz oda dünden merdivenlerden düştüm ondan galiba :KK12:
Nee???!!! Merdivenden mi düştünnn!!!
Kuzum bu çok sakıncalı bişeyyy Allâh korusun yaa çok dikkat etmen lazım senin adımına bile yolda düşermş gibi olman bile tehlikeli aniden oturduğun yerden kalkman bile tehlikeli Allâh korusun. Nasıl düştün? İnşallah karnına falan darbe olmamıştır ya :( çok üzüldm

Ayy sizin güzel geçecek herhalde kız :)
Benim sabah uyandığımda midem allak bullak, ağzımın tadı acımsı.. Tatlı bişey yiyince midem bulanır, zaten benim burnm hassastı iyice şmdi her kokuyu alır oldum :)
Ama buda başım üstüne hamd olsun rabbime minik meleğimin varlığını hissediyorum böylece :)
Sol tarafımda hala yer açmaya çalışıyo kendine miniğim :) geceleri daha çok hissediyorum.
Sizde yokmu bi sancı bi kıpırtı bişi
annemin de acaip rahat geçmiş hamilelikleri. ağrısız, sızısız, kusmasız. valla ben göğüslerim acımasa ve regl olmamış olmasam şu an hamile olduğumu belirten bişi yok, benim de burnum çok hassastı zaten :) biraz gaz sancısı gibi sancı oluyo ara ara bende şimdilik o kadar.

Back