rozelinda cok tesekkür ederim bir kac haftadir yavas yavas aliyordum liste hazirlamistim Allah razi olsun insaAllah evet evlendikten sonra türkiyeye yerlesicem Allah nasip ederse
evarologlu cok tesekkür ederim eyvah yoksa sana hic bohca gelmedimi? ben hazirliyorum ama karsi tarafinda hazirlik icinde oldugunu biliyorum ne kadar cok ne kadar az olur onu bilemem ama ben yinede bana düsen görevi yerine getireyim diyorum bilmem iyimi ediyorum
canım aynen yaşadıkalrımı aktarıyorum bizim nişanlımın ailesiyle 1200 km uzaklıktayız biz ilk önce bohça istemedik onlarda olurmu öyle dedi yapıcaz sonra kayınvaldem ile annem telde görüşünce kayınvaldem yok şunu aldım yok çarşıya gittim alışverişi bunları aldım babama kardeşime kadar aldıklarını söylemiş bizde nişana 1 hafta kala apar topar hemen bohça hazılrığına başladık mahçup olmayalım diye ve herkeze ayrı ayrı bohçada kayınvaldeye özel süslü bohça damata sepete koyduk süsledik nazar boncukları falan baya şık birşey oldu ama onalrın bana getirikleri görmen lazım aileme havlunun içine koymuşlar bana ise pul işlemli bir bohça sadece üstten düğüm atılmış annem bunu görünce inanırmısın içindekilerine bile bakmadı hemen kaldırttı kimseyde göstermedi ve kendisi bile görmedi kızdı bir genç kıza böylemi bohça gelir ve birde erkek tarafı antepli ki böyle işleri daha iyi bilmeleri gerekirler ama resmen özensiz bir şekilde hazırlamışlar içine ne koymuşlar ne marka almışlar hiç önemli değil ama annem hazırlanış biçimlerine kızdı havlunun içine koymuşlar ve benim bohçama sadece bir düğüm benim için önemli değil ama aileme mahçup olduğum için üzüldüm nişanlandım ertesi gün sordu nasıl beğendin mi diye ama bişey diyemedim
arkadaşım bohça hazırlaman adettendir hoş olmuş ama biraz fazla ayrıntılımı olmuş ne?
damada spor çantası vs bunları bu yaşıma kadar hiçbir nişan bohçasında görmedim . damada terlik alırken bir çiftte ayakkabı koyabilirsin.
babaya bir takım iç çamaşırı koymalısın
yengeyede bir havlu koymalısın mutlaka
anneye kozmetik ürünler almana hiç gerek yok buda çok ayrıntıya giriyor ama sen bilirsin
erkeğe bornoz takımı gitmez, kız evine bohça gelirken bornoz takımı gelir. ama tabi adetleriniz farklı olabilir.
şimdiden hayırlı uğurlu olsun. mutluluklar dilerim.
canım aynen yaşadıkalrımı aktarıyorum bizim nişanlımın ailesiyle 1200 km uzaklıktayız biz ilk önce bohça istemedik onlarda olurmu öyle dedi yapıcaz sonra kayınvaldem ile annem telde görüşünce kayınvaldem yok şunu aldım yok çarşıya gittim alışverişi bunları aldım babama kardeşime kadar aldıklarını söylemiş bizde nişana 1 hafta kala apar topar hemen bohça hazılrığına başladık mahçup olmayalım diye ve herkeze ayrı ayrı bohçada kayınvaldeye özel süslü bohça damata sepete koyduk süsledik nazar boncukları falan baya şık birşey oldu ama onalrın bana getirikleri görmen lazım aileme havlunun içine koymuşlar bana ise pul işlemli bir bohça sadece üstten düğüm atılmış annem bunu görünce inanırmısın içindekilerine bile bakmadı hemen kaldırttı kimseyde göstermedi ve kendisi bile görmedi kızdı bir genç kıza böylemi bohça gelir ve birde erkek tarafı antepli ki böyle işleri daha iyi bilmeleri gerekirler ama resmen özensiz bir şekilde hazırlamışlar içine ne koymuşlar ne marka almışlar hiç önemli değil ama annem hazırlanış biçimlerine kızdı havlunun içine koymuşlar ve benim bohçama sadece bir düğüm benim için önemli değil ama aileme mahçup olduğum için üzüldüm nişanlandım ertesi gün sordu nasıl beğendin mi diye ama bişey diyemedim
üzüldüm gercekten senin adinapeki suan durum nedir evlendinmi bile? yani insaAllah bu bohca olayi ilersi icin bi sorun olusturmaz..
bide markaya gelince bende tabi isterdim hepsine markali filan almayi ama inanin buna bütcem müsait degil.. tras makinesini spor takimi pijama takimi marka evet ama herseyi marka almak benim acimdan imkansiz.. o kadar parayi bohcaya harcamaktansa ilerisi icin saklarim daha mantikli olur..
ama senin demek istedigini ben anladim özensiz ve isteksiz hazirlanmis bu cok üzücü gercekten...
Merhaba konu sahibesi, bohca icin cok ayrintiya girmissin eger nisan icinse, mas. bunlari nisanda koyacaksak dugune ne koymaliyiz acaba?
Sanirim Hollandadan katiliyiorsun, magaza isimlerine bakinca oyle tahmin ettim, bende Turkiyeye geri donmeyi dusunuyorum, fakat burada cok esyam var onlari goturmem problem, sen nasi goturmeyi dusunuyorsun esyalarini Turkiyeye?
sevgiler
arkadaşım bohça hazırlaman adettendir hoş olmuş ama biraz fazla ayrıntılımı olmuş ne?
damada spor çantası vs bunları bu yaşıma kadar hiçbir nişan bohçasında görmedim . damada terlik alırken bir çiftte ayakkabı koyabilirsin.
babaya bir takım iç çamaşırı koymalısın
yengeyede bir havlu koymalısın mutlaka
anneye kozmetik ürünler almana hiç gerek yok buda çok ayrıntıya giriyor ama sen bilirsin
erkeğe bornoz takımı gitmez, kız evine bohça gelirken bornoz takımı gelir. ama tabi adetleriniz farklı olabilir.
şimdiden hayırlı uğurlu olsun. mutluluklar dilerim.
bizdede böyle oluyor aynen bayagi aliniyor benden bi yandan almam lazim aslinda hazir durmasi lazim sen nerelerden aldin canim bende yurtdisindayim Takko dan almissin onun disinda nerelerden aldin ?
Ben hiç bohça hazırlamadım vermedim de. :78: Nişan alışverişine çıkıldı bir tek.. O da tek taraflı.
Düğünde alacagım nasip olursa..
Bu adette bizim çekirdek ailede son bulmuş oldu.Anneden kıza geçer artık.
üzüldüm gercekten senin adinapeki suan durum nedir evlendinmi bile? yani insaAllah bu bohca olayi ilersi icin bi sorun olusturmaz..
bide markaya gelince bende tabi isterdim hepsine markali filan almayi ama inanin buna bütcem müsait degil.. tras makinesini spor takimi pijama takimi marka evet ama herseyi marka almak benim acimdan imkansiz.. o kadar parayi bohcaya harcamaktansa ilerisi icin saklarim daha mantikli olur..
ama senin demek istedigini ben anladim özensiz ve isteksiz hazirlanmis bu cok üzücü gercekten...
yok canım daha nişanlıyım gecen ay nişanlandım 1 ay oldu ilerde sorun olurmu bilmem ama annem anlayışlı biridir üzüldü ama bu sebepten dolayı sorun çıkartmam dedi zaten dünürleriyle senede 1,2 kere görüşürse görüşür arada baya bir mesafe var ama ben ilerde sorun yaparmıyım belki sadece neden özensiz hazılradınız biz çok üzüldük diye söyleyebilirim oda lafı geçerse ama bi yandan şunu düşünüyorum en azından biz yapacağımızı yaptık benim boynum bükük olmaz laf söylemeye hakları olmaz
Acikcasi normal sartlar altinda adetler neyi uygun görür yada aileler nasil yapar bilmiyorum ama biz simdi uzakta oldugumuz icin böylesini uygun gördük..
Mesela bizde bohcalar da ayni gün verilecek karsilikli mecburen cünkü daha sonra iadeyi ziyarete gitme sansimiz olmayacak..
Ilk sayfada da bi arkadas 'dügünde ne verilecek o zaman' diye yazmis..
Anlamadim yani dügün zamanidami bohca cikariliyor yoksa?
yok canım daha nişanlıyım gecen ay nişanlandım 1 ay oldu ilerde sorun olurmu bilmem ama annem anlayışlı biridir üzüldü ama bu sebepten dolayı sorun çıkartmam dedi zaten dünürleriyle senede 1,2 kere görüşürse görüşür arada baya bir mesafe var ama ben ilerde sorun yaparmıyım belki sadece neden özensiz hazılradınız biz çok üzüldük diye söyleyebilirim oda lafı geçerse ama bi yandan şunu düşünüyorum en azından biz yapacağımızı yaptık benim boynum bükük olmaz laf söylemeye hakları olmaz
aynen dedigin gibi herseyden önemlisi sen üzerine düseni yaptin ve ilerde konusu acilsa bile en azindan 'geline masAllah herseyi tas tamam yapti' diyecekler.. kayinvaliden de kendisi utansin artik ne diyeyim bilemiyorum.. sende üzme kendini nisanlinla mutlu olda gerisi önemli degil..
canım bizdede mesafe vardı dediğin gibi aynı gün karşılıklı verildi ama keşke o an açılsaydı her iki tarafın kide en azından surat ifadelerini görmüş olurduk ama neyse artık bizim olan oldu nişanda bohça hazılranınca bizde düğünde hazırlanmaz ama benim bohçamda ne bir gömlek ve bir etek elbise vb... gibi hiç birşey yoktu bende spor giynen biriyim bir ortama çıksam tşört ve kotla çıkarım kendileri istedi sonuçta:)annem düğüne yakın iste elbise alın bari de diyor ama nasıl isterim ben onu bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?