Nişan Nişan bohçası gereksiz mi acaba ????

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

yadha

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2010
75
1
96
Bursa
kızlar haziranda nişanım var ama şu gereksiz adetler canımı sıkıyo özellkle bohça olayı benim ailem sen nasıl istersen öyle olsun diyor kimse karışmıyor ama kayınvalidem biraz gelenekçi bir yapıda biz aile olarakda o kadar gelenekçi değiliz ... neyse uzun lafın kısası bohça olmadan olmicak ama ben kime ne verilir onu bile bilmiyorum kafam çook karışık yardım lütfen :(

bizde anneler konuştular bohça yok dediler gereksiz dendi ama ben istedim sadece bana ve sözlüme yapıldı ailelere yapılmadı gittik birbirimize yaptık geldik.

ben bunu düşündüm ama dediğim gibi kayınvalıdem gelenekçi yapmazsam yarın öbür gün konuşup bunu dile getirirse çok üzülürüm

bu bohça olayı benide düşündürüyo bizimde nişanımız temmuzun başında..
sözde küçük bi sandık içi dolu bohça geldi bizde onlara götürdük :34:
şimdi nişanda daha teferruatlı bişey yapmak lazım yapıp yapmamak konusunda kararsızım :26:

biz bohça yapmıyoruz. hem ben gereksiz buluyorum, hem kayınvalidemden öyle bir teklif gelmedi zaten. sözlüme maddi olarak birşey yapamayacaklarını söylemişlerdi. ben de sözlüme "bohça masrafına, stresine gerek yok, lafı gelirse annene söylersin" demiştim.

ben bunu düşündüm ama dediğim gibi kayınvalıdem gelenekçi yapmazsam yarın öbür gün konuşup bunu dile getirirse çok üzülürüm

sen istemedigini belirt
ısrarla yaparsa sen de ona gore davranırsın
adetlerde once erkek evi kıza bohcasını getirir
daha sonra kız evi getirir
onlar ne getirirse siz de ona gore hazırlarsınız
tatlı canını sıkmaya degmez
bence de gereksiz bi ayrıntı
biz de istemedik
ama annem biraz ister gibi olunca
sadece bana ve esime yapıldı
tamamen gereksizdi bence

Bohçanın içine senin kullanmayacağın bir eşya konursa gereksiz.
Biz de nişanlımla gittik sadece kullanacağımız, istediğimiz şeyleri aldık fazla masraf yaptırmadan. Milyarlar harcamadık mesela.
Kayınvalideme de bir bluz, bir eşarp; nişanlımın kız kardeşine giyebileceği bir tişört. O kadar.

Ama onlar benim büyük anne ve büyük babalarıma bir çok hediye getirmişler. Ailemi saymıyorum bile.

Gereksiz olduğunu düşünürken bir sandık ve 3 bohça eşyanın bana hediye geldiğini görünce sevindim açıkçası:9:

hediye güzel şey tabii, o kısmı gereksiz değil:) ama insanların fazla durumu yoksa onlara masraf çıkarmak gereksiz. milyarlar harcanmıyo demişsin ama ben milyar harcanmasına ihtimal bile veremiyorum şu an...
bi de şu var...makyaj malzemesi vs zaten kullandığım, bittikçe alabileceğim şeyler, havlu ıvır zıvır da çeyiz zaten, e ayakkabım var, takım elbisem yok ama zaten giymem muhtemelen. bana bi tek, evlenene kadar sahip olmadığın ama evlendikten sonra kullanacağın şeylerin alınması anlamlı geliyor. mesela bi takım iç çamaşırları:)
bohçası olanlar güle güle kullansın kızlar =)

Bizim tarafta da sülaleye kadar bohca yaparlar.
Ama erkek arkadasımın tarafında bohca yok! Eger istenirse sadece gelinle damat birbirine yapıyormus..

Benım nişanımda Mayısta. Erkek Tarafı Geldi Ve Anneler Konustu Bız Ew İçine İstemedık Sadece Gelin Ve Damata Yapılacak Dendi. O da Cok Gereksız Seyler Alınmayacak Kullanacağım Birşeyler Alınacak :))

Benim nişan da 2 gün sonra canım:87: Sadece sözlüme gerekli ve ilerde kullanabileceği şeyleri aldım, o da bana aynı şekilde aldı. Kayınvalidem ailelere de yapma taraftarıydı ama gereksiz yere masraf istemediğimi, sadece bana ve sözlüme yapmanın yeterli olacağını söyledim, anlayışla karşıladı. Forumda bohçaların fotoğrafları var canım oradan yardım alabilirsin, foto ekleyen arkadaşlar sağolsunlar ,ben çok faydalandım onlardan. Ama açıkcası benim bohçalar o kadar teferruatlı değil, az ve öz oldu.

bence bohça yapılması gerekiyor. hepimiz bir kez evleneceğin diye yola çıkıyoruz ve her heyecanı her güzelliği yaşamalıyız diye düşünüyorum.
biz sadece nişanlımla bana bohça yapılsın diye kararlaştırdık. aslında bizim adetlerimize göre bütün aileye yapılır ama annem iki tarafta birbirinin getirdiklerini muhtemelen kullanmayacak kendine tabiki istiyorsan yaptır ama biz istemiyoruz dedi.
ben yapılmasını istedim zaten hevesliyimdir böyle şeylere.
çokta beğenerek aldım hepsi ileride zevkle kullanacağım.
sende az ve öz bir bohça isteyebilirsin hem kaynananın gönlü olur hemde sen bohçanı almış olursun. bohça istemediği için ileride çok pişmana olan arkadaşlarım oldu karar verirken bunu da göz önünde bulundur bence.

vallahi kizlar bana kayinvalidem sagolsun bisiler getirmis ama simdi begenmedim diycem olay olcak ama inanin begenmedim hatta esim kendi dediki hayatim istersen ayip olasin annem gidene kadar kullan ama baska aliriz hani buda ufak tefekseylerdi ben yurtdisinda yasadifgim icin hani parfum ic camasiri o bu su oldu oyle buyuk seyler olmadi herseyi kendim esimle sectik cok daha makbule gecti sagolsun kadincagiz ozenmis begenmis ama olmuo en iisi taki taksin bolbol:) onlar guzeldi :Dya ben yesil yada sari far kullanmam kadincagiz almis parfum cok sekerli seyleri sevmem ruj desen guerlain den baska kullanmam o yuzden bence en iisi esinizi sevgilsinizi sozlunuzu kandirin onunla istedigin seyleri makyaj olsun ic camasiri yada taki tuku aldirin olsun bitsin:) herkes mutlu olsun.

sen istemiyorsan annenle konus o tatli bi dille zah eder ama nisan bohcasi bana gereksiz gelmiyor cünkü sonucta alinanlari millete dagitmiyoruz kendimiz kullanacagiz kendin istediklerini aldirirsin hem isine yarar kullanirsin,tabi yinede siz bilirsiniz

vallahi kizlar bana kayinvalidem sagolsun bisiler getirmis ama simdi begenmedim diycem olay olcak ama inanin begenmedim hatta esim kendi dediki hayatim istersen ayip olasin annem gidene kadar kullan ama baska aliriz hani buda ufak tefekseylerdi ben yurtdisinda yasadifgim icin hani parfum ic camasiri o bu su oldu oyle buyuk seyler olmadi herseyi kendim esimle sectik cok daha makbule gecti sagolsun kadincagiz ozenmis begenmis ama olmuo en iisi taki taksin bolbol:) onlar guzeldi :Dya ben yesil yada sari far kullanmam kadincagiz almis parfum cok sekerli seyleri sevmem ruj desen guerlain den baska kullanmam o yuzden bence en iisi esinizi sevgilsinizi sozlunuzu kandirin onunla istedigin seyleri makyaj olsun ic camasiri yada taki tuku aldirin olsun bitsin:) herkes mutlu olsun.

benim nisanlanmama daha cok var ama sözlümün annesi yani annem simdiden basladi almaya ama ben onun zevkine cok güveniyorum cok zevklidir Allah icin ic camasirlarini bile secmis ben su an almanyada oldugum icin secemiyorum tabi o secmis en sevdigim iki renk siyah ve kirmizi o da öyle almis canta,ayakkabi kiyafeti filan ben gelince beraber gidip alcaz terlik almis msn de camerada gösterdi cok begendim kizim bak begenmessen degistireyim filan dedi ben hepsini begendim aldiklarinin o yönden sansliyim

bizde nisanda hem nisanlıma hem ailesine hedıyeler aldık..o bohca telası bile cok güzel bence..özenle hazırlıyorsun nazarboncuklarıyla süslüyorsun..insanın hosuna gidiyor bi daha böyle hazırlıklar olmıcak sonucta kendın ıcın..:71::71:

Back