- Konu Sahibi uzgunbiri34
-
Kesinlikle haklısınız. Geçmişime ve şu anki tercihlerime de saygı duyuyor olması, bana saygısından gelir. Bunu yapamayan biriyle zaten olmamalı, geç de olsa bunu anladım.Çok tuhaf bugün sabah eski konunuz aklımdan geçti bi an.
O zaman da yazmıştım size.
Ayrılmanız çok çok harika bir karar.
İlerde bu kararınızla gurur duyacaksınız.
Ne kadar toksik, ne kadar yıkıcı , yıpratıcı olursa olsun her ilişki bittiğinde bi dönem enkaza dönüşebiliriz, bu çok normal. Aranızda bi bağ vardı ve koptu, her kopuş acıtır.
Kendinize zaman verin. Zaman iyileştirir, arındırır, tüm yaraları kapatır.
Hayatımıza giren herkesin kafasında bizle ilgili bi imaj vardır ama biz tamamen o değiliz.
Eski sevgilinizin kafasındaki kadın değilsiniz, siz o değilsiniz, size dayattığı şey asla değilsiniz.
Ben de eski evliliğimde uzunca bi dönem kendimden tiksindim. Onun bana tuttuğu aynadaki kadınım sandım.
Ondan önceki hayatımdan nefret ettim. Kendimle baş başa zaman geçirdikçe barıştım kendimle. Hatta tüm geçmişimle barıştım.
Bundan sonra hayatınıza alacağınız insanı seçerken en önemli kriterlerinizden biri geçmişinize saygı duyması olsun. Sınırlarınızı daha net çizin.
Çok haklısınız, gerçekten normal değildi tavırları ancak benim o kadar alttan almam da bir o kadar anormaldi.Üşenmedim eski konunuzu okudum ve şokdayım. Nacizane tavsiyem muhakkak terapi alın, çünki sizin bu altdan almalarınız hiç normal değilmiş, kendinize değer vermiyorsunuz bu belli. O mahlukat, insan deneyelim dilim varmıyor, ne kadar pislik, ne kadar cahil, yalancı biriymiş... yazdığınız bir cümle vardı okuyunca delirdim ya o ne demek. O lafı söyleyen biri nasıl sevilir...vallahi bunu bana söyleyen derdimden gerçek anlamda ölse dönüp bakmam. bundan sonraki ilişkileriniz için de söylüyorum, ne yapmışsanız iyi yapmışsınız, paşa gönlünüz öyle istemiş sevişmişsiniz. Böyle saçma birini gördünüz mü artık hemen kestirip atın,bu tiplerle düzelir diye devam etmenin hiç anlamı yok.
Siz de kurtulmuşsunuz, çok geçmiş olsun gerçekten. Evet ben son derece şanslıyım. Önümüzde güzel günler var umuyorum ki, sizin için de öyle olmasını gönülden diliyorum.Hic pisman olma, Allahin sevdigi kuluymussun bunu erken farketmekte. Gercekten diyorum.. Evlendikten sonra boyle seyler olmasi, ve bosanma cok agir oluyor. Cok benzerini maalesef evlendikten sonra yasadim. Universitedeydim, 2 yillik beraberdik, cok sevdik kendisi evlenmeyi de cok istedi hatta 'bak benim yasim geldi benim amacim evlilik senide cok seviyorum ama senin niyetin yoksa ben vakit kaybetmek istemiyorum' dedi. (benden 5 yas buyuktu sadece) Neyse bende cok sevdigim icin kabul ettim, once sozlendik, 6 ay oyle durduk, aile gitmeleri gelmeleri. O zamanlar yirtik, eskitme kotlar modaydi (simdi pekte degil demi?) oyle kotlar giyerdim o zamanlar, ustumede normal tshirt, bluz kazak. Gunluk giyim tarzim sportiftir. Sigara kullanirdim, haftasonlari eglenceye gider icerdim. Tarzim, yasam tarzim oydu, o beni oyle tanidi ve eglencelerimiz hep beraberdi, 'ben zaten dirsegine kadar altin takacak kiz olsan seni sevemezdimki' diyordu. Nisanliyken annesi giyim tarzimdan rahatsiz olduyordu, bana bocek gibi davrandi bir iki kez, sonra dedimki 'aile onemli bak ben boyle yapamam, burada yuzugun saygili saygili ayrilalim' sonra agla et, ayrilmayalim nagralari.
Noldu biliyormusun? Evlendim, ve sadece 1 hafta sonra 'burasi baba evin degil, giyindigine ictigine dikkat et yoksa geri gidersin' Cunku kendisi ve ailesi imzayi attimya hemen benden o gelin kiz kalibina girmemi istedi, ve evlenince donemem sandilar - Hic beklememistim bunu cok ciddiyim. Yalniz ben gittim onlarin tahmin ettigi gibi olmadi degismedim, bosandim hemde 1 ay sonra, 2 yillik bir sancim oldu, ozledigimden degil tum o bosanma davasi seylerinden ve artik bosanmis bir kadina donusmekten.
O yuzden nisandan donenleri hep sansli bulmusumdur.
Bak oku neyden kurtulduğunu tekrar fark et. Kendim kurtulmuş kadar sevindim. Ağla yaş tut ama hayata devam et olur mu?Bu konuyu inceledim biraz, gördüğüm birkaç şey beni çok etkiledi.
Sözlüm de bana bir defa jinekoloğa gitmekten korktum diye “sen bacaklarını açmaya alışıksın neden korktun” demişti. Sonrasında bunun için çok defa özür dilese ve kötü bir niyeti olmadığını söylese de..
Bir de o konudaki hanımın eşi de rahmin hafızası var çocuk eski sevgiline benziyor gibi bişey demiş sanırım. Aynı bu konu evlilik teklifinin ertesi günü sözlümün dilindeydi. Tıpatıp aynısı. Bunun bilimsel olmadığını söylediğimde de kendisinde çok büyük travma olduğunu ve anca dua ederek bunu aşabildiğini falan söyledi bana… bilemiyorum. Bunlar için çok kez konuştuk özür diledi ama aşamıyorum.
Gecmisiniz sizin disinizda kimseyi ilgilendirmez. Yaptiginiz bir hata yok. Velev ki var, o da sizi baglar sadece.Bu kişi beni geçmiş tercihlerimden dolayı çok kötü hissettirdi, bu yüzden şuan toparlanmakta ve tekrar özgüvenimi kazanmakta zorlanıyorum.
Evet kesinlikle şükrediyorum. Bundan sonra yaşanabilecekleri düşününce bu kadarla kaldığı ve daha da yıpranmadan yolları ayırdığımız için çok ama çok memnunum.Bak oku neyden kurtulduğunu tekrar fark et. Kendim kurtulmuş kadar sevindim. Ağla yaş tut ama hayata devam et olur mu?
Çok teşekkür ederim. Bu ilişki öncesinde bu konuların hiçbiri hakkında kendimi kötü hissetmezdim, fakat çok uzun süre duygusal manipülasyona maruz kalınca (öyle olduğunu düşünüyorum yaşadığım şeyin) insan kendine yabancılaşıyor. Aşacağım, biraz zaman alacak belki ama daha iyi olacağımGecmisiniz sizin disinizda kimseyi ilgilendirmez. Yaptiginiz bir hata yok. Velev ki var, o da sizi baglar sadece.
Dovmeymis, alkolmus, gecmis cinsel iliskilermis... bunlarin hepsi farkli hayat gorusleriyle alakali. Bunlardan rahatsizsa kendi gorusune uygun birini bulsaymis beyfendi.
Bunlarin hicbiri kendinizi kotu hissedeceginiz seyler degil.
İnsan böyle şeyler yaşadıktan sonra bir daha kimseye güvenemeyecek gibi hissediyor. Özgüvenim de çökmüş durumda. Ama toparlayacağım… umarımElbet her ayrılık zor ama neler geçmiyor ki. Karşına seni anlayan, kafa yapına uyan biri çıkacaktır. Eski konunu hatırlıyorum okumuştum. Bittiği için senin adına çok sevindim. Böyle ruh hastası heriflere yol vermek gerek.
Öyle düşünme elbet geçecek. İnsanlar boşandıktan sonra hayatlarının aşkını bulup evleniyor.İnsan böyle şeyler yaşadıktan sonra bir daha kimseye güvenemeyecek gibi hissediyor. Özgüvenim de çökmüş durumda. Ama toparlayacağım… umarım
Evet haklısınız, belki bir gün benim de şansım döner umudumu kaybetmemeye çalışacağım.Öyle düşünme elbet geçecek. İnsanlar boşandıktan sonra hayatlarının aşkını bulup evleniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?