Nişan attıktan sonra toplarlanmak

uzgunbiri34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2025
38
-17
1
28
Herkese merhaba,

Öncelikle, şimdiden yorum yazıp destek olan herkese teşekkür ederim.

Toksik denebilecek bir ilişkim vardı, sözlüydük (nişanlı da olabilir, bilmiyorum, isteme/nişan gibi bişey olmuştu). Bununla ilgili daha önce konu açmıştım.

Son 4 aydır ilişkiyi bitirmek için çabalıyordum aslında. Çok defa ayrılma eşiğine geldik ve tekrar ikna etti beni. Bir de sıkıntılı bir sağlık süreci yaşadım kadın hastalıkları ile ilgili. Bu durum da beni zorladı.

Artık yüzükleri verdik, bohçaları gönderiyoruz babam babasıyla konuştu onlar değiş tokuş yapacak, biz artık muhattap olmuyoruz.

Çok hafiflemiş hissediyorum ancak enkaz gibiyim. Bu ilişkide yaşadığım en büyük sorun bu kişinin geçmişimi takıntı yapmasıydı (daha önce de ciddi ilişkim oldu, evlilik yoluna da girecektik hatta, ilişki yaşanmıştı)
Fakat bunun dışında da, siyasi görüşünü benden gizlediği, kıyafetlerime, geçmiş tercihlerime (kolumda ufak bir dövme olması), ailemle az miktarda alkol almak istememe verdiği tepkiler, beni çok yormuştu ve yıpratmıştı.

En son koptuğumuz nokta ailesine yakın yaşamak istemesiyle oldu. Ben buna saygı duyarım ancak çok farklı aile yapılarımız olduğu için uyum sağlayamayacağımı düşündüm ve bitirdim.

Bu kişi beni geçmiş tercihlerimden dolayı çok kötü hissettirdi, bu yüzden şuan toparlanmakta ve tekrar özgüvenimi kazanmakta zorlanıyorum.

Sizlerden biraz destek bekliyorum, o yüzden bunu yazıyorum. Spora başladım, ailemin yanına memleketime döndüm. Önümüzdeki ay kız arkadaşlarımla ufak bir yurt dışı gezisi yapacağım (akademik kongre). İyi olmaya çok çalışıyorum, umarım başaracağım.

Önerilerinizi ve desteğinizi bekliyorum, çok teşekkür ederim. <3

Uyum önemli. İnan en doğru kararı vermişsin. Hayata bakış açınız, görüşünüz herseyiniz farklıymış belli ki, yol yakınken dönmen iyi olmuş, gez toz toparlanirsin sıkıntı yapma, ortak noktan olmayan biriyle olmak için zorlama, sadece yıpranırsn

Çok iyi yapmışsın.
Hiç pişman olma.
Umarım karşına daha iyisi çıkar.
Sen kendinin farkındasın. Seni aşağıya çeken insanı tabikide hayatından çıkaracaksın.

İyi olun, merak etmeyin hiçbir şeyi. Nişanlı zamanı ayrılma eşine gelip ayrılmayıp devam eden tüm yakınlarım keşke o zaman ayrılsaydım diyorlar. Aksine nişan atıp evlenenlerin hepsi de iyi ki attım diyorlar. 3 nişan atıp 4.de mutlu evlenen arkadaşım var. Nişanlınız çok sorunluymuş,sizi olduğunuz gibi kabul etmemiş zaten, sonrasında da hor görmüş. Çok çok iyi yapmışsınız, böyle biriyle ömür geçmez, zaten oluşturduğu profil hiç güven vermiyor, arkadaş bile olunmaz bu tip insanla.

Çok teşekkür ederim
çok teşekkür ederim..
Evet haklısınız, çok zor bitirdim ama şuan rahatlamış hissediyorum.
Çok üzücü şeyler yaşadık, arkamda bırakıp toparlamaya çalışacağım artık. Bana söyledikleri, beni gördüğü kişi, üstüme yapışsın istemiyorum

Evet nişanlıyken ayrılmak bile zordu, evlensek çok daha büyük sorunları yaşardım diyip çok şükrediyorum. Yalnızca özgüvenim çöktü maalesef, ama zamanla toparlamayı umuyorum. Çok teşekkür ederim :)

Siyasi görüşünü bile belirtmekten aciz biri sizin özgüveninizi zedelememeli. Adam kendinden ne kadar utanıyorsa böyle şeyleri bile gizliyor. Bence aksine bundan kurtulduğunuz için özgüveniniz daha da artmalı.

Seni Allah kurtarmış haberin yok.
Siyasi görüşü zıt. Aileler farklı kültürdürler. Adam geçmişini diline dolamış. Bu adamla mutlu olman zaten mümkün değildi.
Her kavgada lafı nereye getireceği belliydi. Ki şu ortamda ben siyasi görüşünü sevmediğim bakkala gitmiyorum asabım bozuluyor diye evlenilir mi? Çekilir mi?
Olacak iş değilmiş.
Kendine uygun yormayacak biri çıkar elbet. Böyle saçma sapan bir adama razı gelme zaten

Sizi çok tebrik ederim. Aşığım, evlenince her şey düzelir, sihirli değnek değer bahanelerine sığınmamış ve kendinize olan saygınızdan dolayı ayrılmışsınız. Zaten bu ilişkiden olmazmış. Şundan 2-3 ay sonra "oh be, iyi ki bitmiş, çok şükür" deyip derin bir nefes alacaksınız. Merak etmeyin özgüveniniz de zamanla yerine gelecektir. Sadece şuan onun toksikliği, manipülasyonları üstünüzde. Uzaklaştıkça onlardan da arınacaksınız. Sık sık kendinize aynada bakıp güzel telkinlerde bulunun, kendinizi sevin, kendinize iltifat edin. Zamanla bunların gerçek olduğunu hissedecek ve göreceksiniz.

Sadaka verin kurtuldugunuz icin siz kendi ailenizle plan yapamayacaksiniz ama pasa bey ailesi ile got gote oturacakmis vay bee
Bu kadar ayrı aile yapılarında yetişen ve dünya görüşleri de farklı olan insanların evliliğinden de hayır geldiğini ben görmedim. Çocuk olacak adam ailen çok açık diye gerilecek kadın aşırı muhafazakar eğitim istemeyecek. Al bakalım kavga gürültü.
Benim eşimin ailesi muhafazakar, benim ailem de oldukça rahattır. Bizimkiler eğitimlidir onlarda lise mezunu bile bizim kuşakla gelmiş. Eşim onlara yakın olsaydı yürümezdi mesela. Eşim mesafelidir onlara ona rağmen yılda gittiğim 10 gün gözümde büyüyor. Bir de aileci dip dibe yaşayacaksa bir sene bile sürmezdi o evlilik bence

Öncelikle tebrik ederim böyle bir karar alıp geleceğiniz kurtardığınız için. Umarım çok mutlu olursunuz önünüze çiçek bahçeleri serilir hayat sizi hiç üzmez

Aileler zit olabilir cok uc uca olmadigi surece ciftler birbirini destekler aileleri karistirmaz okey ama adam kizin ailesi ile alkol almasina bile karisiyor sanane yani begendigin kisi bu degil mi bende buna ayar oluyorum boyle gorup boyle begeniyorsun sonrada kendi istedigin sekle sokmaya calisiyorsun ozmaan git kendi cevrenden bul hemde degistirmeye ugrasmazsin ne guzel cok iki yuzluler cok

Yanlarında kendimizi bulduğumuz insanlar vardır.
Bir de yanlarında kendimizden vazgeçmek zorunda kalacağımız insanlar.
Bizim için doğru kişiye denk gelene kadar, yanlışlar geçer durur hayatımızdan.
Bugün yaşananların etkisiyle kendinizi kötü hissetseniz de tüm bunlar geçecek ve çok daha güçleneceksiniz.
Siz kendinizi seçtiğiniz bir yolda devam etmişsiniz onca manipülasyona rağmen. Size yaptığı tüm baskılar o kişinin kendi özgüvensizliğini maskelemeye çalışması.
Bir dönem kara bir bulut gibi çökmüş bahçenize ama artık bitti; şimdi çiçek açma vakti.
Büyük bir teşekkürü hak ediyorsunuz.

Çok teşekkür ederim
Umarım bundan sonra daha iyi günler gelecek…
Çok zor bir süreçmiş insan yıpranıyor, ama bu aşamalardan geçmiş şimdi mutlu olan insanları duyunca umutlanıyorum

Alışacaksin şuan için herşey çok yeni biraz zaman ver kendine, tabikide ne kadar toksik olsada yasanmis şeyler var ama ilerde hayatına seni sen olduğun için sevecek,kararlarina saygı duyacak biri mutlaka çıkacaktır şimdiki durumun biraz zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…