nişan atmak üzereyim. ne yapmalıyım bilmiyorum yardım edin :(

soran4242

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2016
5
0
36
35
İyi günler güzel insanlar. Ben ne yapmam gerektiği konusunda o kadar çaresizim ki ilk kez yazıyorum bu forma. Ben yaklaşık 7 aydır nişanlıyım ve toplamda 2 yıldır tanışıyoruz nişanlımla. Birkaç ay öncesine kadar herşey o kadar güzeldi ki bir kez olsun kavga etmedik. Yaşam tarzı olarak ben ve ailem bir nebze daha muhafazakarız. İlişkiye başlamadan önce içki konusundaki hassasiyetimi anlattım. Nişanlımdan 3 yıl öncesine kadar içen birisiymiş ve daha sonra bırakmış. Bana bıraktım ve artık içmem dediği için ben evet dedim. Gerçekten de içmiyordu ve bana olan sevgisi, saygısı hep çok güzeldi. Ancak bikaç ay önce aramız bozulunca içmiş ve devam ediyo. Ancak sürekli olarak içmiyo alkolik boyutta değil yani. Benim ailem duysa asla kabullenmez. Ben bile kabullenmekte zorlanıyorum. Ama çok seviyorum ve onun da aslında sevdiğini biliyorum. Ama niye böyle oldu anlamadım. Birşeyi yapma dememden hoşlanmıyo. O yüzden yapma demiyorum. En son bi süre konuşmayalaım dedi ve ikimizde düşünüyoruz. İlk başta gerçekten üzerimden biir yük kalkmış gibi "oh beee" demiştim. İçki mevzusu çok dert olmuştu çünkü içime. o an ayrılsak yüreğim çok ferahtı yani. ama gün geçtikçe onu çok sevdiğimi ve güzel anılarımı düşünüyorum. O kadar araftayım ki ne yapıcam bilemiyorum. Evlenince durum ne olur onu da kestiremiyorum. Çocuklarımı içki içen bi babayla büyütmek nasıl olur bi fikrim yok. Bana ne yapmam gerektiği konusunda akıl verirseniz çok mutlu olurum. İçimden mesaj atmak geliyo ama görüşmek istemediği için yazamıyorum da. ayrıca benim olayda bi suçum da olmadığını düşünüyorum ama çok seviyorum teşekkürler şimdiden hepinize :*

biz karı koca içki içen insanlarız ,arada akşamları içeeriz,misafir ağırlarken vss..çocuğumuz da var.yani çocuklarımı içki içen bir babayla nasıl büyütürüm ağır bir itham,neticede alkolik değiliz.
sadece şunu söyleyebilirim,sizin için gerçekten bir sorunsa ,evde arada bir de olsa eşiniizin içmesine karışacaksanız ve sorun yaratacaksa şimdiden başlamayın bu evliliğe.
bu arada kendisi namaz kılan ve dinine bağlı bir arkadaşım kendisi içmiyor ama eşi de arada içer,bizimle beraberken de içilmesine asla karışmaz,rahatsız da olmaz.ama dediğim gibi sizin için büyük bir kriterse ayrılığa devam edin,elbet unutur kendiniz gibi düşünen bir adam bulursunuz.

sen kendini parçalasan da onun bakış açısı önemli.
yani o da bu durumu sorun olarak görüyorsa bi şekilde birlikte mücadele edersiniz.
ama o bu durumu sadece senden ötürü değiştirecekse hiç ümitlenme.
kendi içinden gelmesi lazım.
belli ki alkol onun sorunlarından uzaklaşma için bi yol.
başka yollar bulunursa bırakacaktır.
ama tamamen bıraktığına emin olmadan evlenmeyin derim, madem hassassınız bu konuda.

yanlış anlamayın kötü birşey söylemek istemedim. Benim çevremde hiç içki içen birisi olmadı o yüzden bu tür ortamları ve ney ile karşılacağımı bilmiyorum. Tereddütüm bundan kaynaklı yani kusura bakmayın :)

Canım, biz de kızım doğmadan önce arada bir içerdik, ama kızım doğduktan sonra eve dahi sokmuyoruz. Bu herkesin kişisel kararı, eğer senin için ciddi bir sorunsa bence hiç evlenme.

Şöyle bir örnek vereyim, benim ilk evliliğimde bu şekilde bitti. Çıkıyorken bıraktım dedi, nişanlıyken arada bir moralim bozuldukça içiyorum dedi, evlendikten sonra barlardan diskolardan eve gelmezdi...

valla alkolık derecesınde degıl de sosyal ıcıcı ıse bence karısmayın ozgurluk alanına mudahale olur, bızdede genelde ben ıckı ıcmeyı sosyal anlamda daha cok severım esım pek aramaz ama arada ıctıgı olur cok ıceemz zaten fazla kacırınca sarhos olur hemen dayanıklı degıl, ıcmeseydı problem yapmazdım ama ben ıctıgım ıcın bana eslık edecek bır es ısterım ama tercıh onundur...
ne onun aılesı ne benım aılem o konularda kımseye mudahale eden tıpler degıl zaten modern gorusluyuz , bızlere gore ıckı ıcmek evının rızkını ona harcayacak kadar abartmadı ısen olayı bır ıhtıyac hatta bır sosyallık aracı....
bence sızde bunun ıcın ayrılmayın ama sureklı ıc ıcme baskısı yaparım o konuda kendıme guvenemem dersenız bıtırın bu ısı, ılerde daha buyuk sorunlara yol açar...

İçki senin için dertse ve nişanlının ileride içme problemi olacak gibi görünüyorsa, nişanı at evlenme.

Bir de çok seviyorum ayrılamıyorum lafları komik geliyor bana. Problem varsa ileride mutsuz olacaksan ayrılırsın, başkasını bulup onu seversin. Sadece 1 hakkımız yok yani bu hayatta, bir kere sevdik hak bitti bir daha sevemeyiz gibi bir şey yok. Milyonlarca erkek var, seveceğin başka birini bulursun mutlaka.

Ben hayatta her şeyin ayarını bilen insanı sever. İçiyorsa ayarını bilecek mesela. Bizde eşimle arada keyif için içen bir çiftiz. Çocuklarımızda var üstelik." İçki içen baba" tabiriyle ne demek istediniz anlayamadım. Sarhoş eve gelen, ne dediğini bilmeyen, elindekini avucundakini içkiye yatıran bir adamdan bahsettiğinizi,düşünmek istiyorum. Lakin eşim harika bir babadır. Varsayalım ki, ben içki içmiyor olsaydım eşimin ölçülü olarak yani keyif için arada içmesi beni rahatsız etmezdi. Her koyun kendi bacağından asılır. Sarhoşluk ve alkolizm durumunda değilse beni rahatsız etmezdi yani. Kişi kendinden sorumludur bence . Ama siz bu konuda hassassanız, hiç devam etmeyin bitirin bu işi. Ben insanların sırf bir başkasının isteğiyle alışkanlıklarından vazgeçmesinin ileride sorun yaratacağını düşünüyorum. Boşanmaların başlıca sebeplerindendir bu. "Beni seviyorsan içme, beni seviyorsan yapma, etme" sözleri maalesef ileride sorun oluyor. Evlendikten sonra işler değişiyor, alışkanlıklar geri geliyor ve sorunlar başlıyor. Kabul edemeyecekseniz ayrılın.

yok rica ederim,anlıyorum sizi.
çevresi arkadaşları nasıl peki?önemli olan nasıl içtiği ; yani ne bileyim arkadaşlarıyla çıkıp içkili ortamlara girer mi,çevresi böyle insanlardan mı oluşuyor mesela? evlendikten sonra arkadaşlarıyla görüşünce belki ailece içki ortamı olur mu? olursa bundan rahatsız oalcak mısınız?
yoksa sadece atıyorum maç izlerken bir bardak bişey mi içer?
yani her akşam evinde içini var,arkadaşlarıyla dışarda takılanı var,sadece sosyal ortamda 1-2 kadeh içeni var..nişanlınız hangi guruptan?
bir de en önemlisi çok nadir de olsa evde veya dışarda içecekse bile bu sizi rahtasız edecek ,evliliğin huzurunu boazacak mı?

İçkiye karşı değilim ben ama yuva yıktıgı gorulmustur yani. Özellikle erkek dik kafalı, ego sahibiyse içki içtiğinde iyice sapıtabiliyor ve huzursuzluk ortaya çıkıyor.

sizin ve aileniz için sorunsa ve nişanlınız bırakmıosa yapılacak şey belli hakkınızda hayırlı olan neyse o olsun...

Benimle görüşmek istemediği için mesaj atmiyorum demissiniz.

Sizinle gorusmek istemiyorsa onun iliskinize devam etmek istediginden emin misiniz?

Ben arada bir keyiflendiğimde alkol alırım diyen bir adamla, kavga sonrası belki sizi cezalandırmak(siz istemiyorsunuz ya) belki de eski kendi olmak için alkol alan adam arasında karakter farkı vardır.

Bunu da dikkate alın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…