Nişan atacak hale geldim! Kv ile sorunlar, yorum yapar mısınız?

Atma nişanı nişanlın haklı ne yapsın annesi delirmiş içine kaynana ruhu kaçmışsa

Evini görmeden, aile yapısını görmeden sakın evlenmeyin. Her şey evin içerisinde ortaya çıkar. Siz de en 10 kere onların evine gidin. İddia ediyorum, o kadın sizin pasifliğinizi görüp laf çarpıyordur, dolandırmaya çalışıyordur.

Bizde yüzükleri eşimle almaya gitmiştik. Ertesi gün kv eşime senin yüzüğü kız tarafı niye almadı demiş. Biz bilmeyiz öyle gelenek görenek. Bende babama söyledim bunlar nasıl cahil insanlar böyle dedi. Para konusu açılmadı ama daha sonra gelinlik mevzusu düğün alışverişi konusu açılınca. Oğlanı alışverişe çılartılacak gardolabı, saati damatlığı alınacak vs vs saymaya başladı , annemde siz oğlunuza ne almak istiyorsanız alın bende kızıma alırım biz böyle şeyleri bilmeyiz dedi kv olurmu öyle şey gibi birşey dedi. Annemde bizim geleneğimizde damadı alışverişe çıkartmak yok sizde gelini alışverişe çıkartmak varsa siz çıkartın dedi orada konu kapandı :)

Ilerde cocugunuzun ismine de karisacak, evinize de nisanliniz hep pasif kalacak dusunun bu kadin her ozel ve onemli zamaninizda kendini ortaya atip one cikmak isteyecek bu hayata hazir misiniz

Eski konularınızı okudum, sevgililik döneminde işi resmiyete dökme konusunda tereddütleriniz olmuş.
Anladığım kadarıyla nişanlınızı çevresine karşı sözünü dinletemeyen, kimseye hayır diyemeyen biri olarak buluyormuşsunuz.
Ben hakkında böyle düşündüğüm biri ile evlenmezdim, mutlu olamazdım.
Bu adam ailesine de hiç bir zaman hayır diyemez.
Düğün istiyor musun diye sorulması, annenizden yüzük parası alınması hiç hoş durumlar değil. Parayı almayıp annemi ben idare ederim demeliydi.
Ailesinin evine hiç davet edilmemeniz de ayrı bir ironi.

Ya bu durumlarda böylesine hesap kitap yapan insanlardan nefret ediyorum. Ne yapılırsa iki kişi için yapılmıyo mu sanki. Cahil insanlar. Yüzüğün parasını almak ne demek. Ne kadar ayıp yaa.
Nişan oldu ya kadın karakterini göstermeye başlamış. Özellikle yalan huyu çok tehlikeli.
çünkü bizimki de öyle. Ben hatırlamıyorum der hemen. Ben de işine gelmiyor da ondan diye yüzüne vuruyorum.
Burda önemli olan nişanlın. İyi tart, ölç. Eğer annesinin yaptıkları karşısında sesini çıkaramayacak biriyse bu kadının ysptıkları artarak devam edecek. 9 yıllık evli olarak söylüyorum. Düğün için acele etme.

Ben bu olayda en cok nisanlimin yuzuk parasini almasina bozulurdum. alinmis artik parasini istemek/kabul etmek buyuk ayip.
Annesini olaylara bu kadar dahil etmeyin bundan sonra. madem bohca sozu verilmiş bir bohca hazırlar verirsiniz sonrasinda aldiginiz ya da yaptiginiz hicbir sey icin haber vermezsiniz boylece sorun da yasamamis olursunuz.

Bu arada 11 yillik evliyim ailem hic kayinvalidemlerin evine gitmedi, bunun gerekli bisey oldugunu da hic dusunmemistim.

benim nisanlilik zamaninda ben calisiyordum bile esim herseyi yapti ben bir kurus harcamadim kayinvalideminde kendine yetecek parasi vardi o da hic karismadi zaten bu hesap kitap isleri iyi degil evlilik hazirliklarinda

Kimseyi karıştırma sakın. Benim Annem ben karışmam gelininiz orada ne istiyorsa kendi desin dedi ve ben kendim halledicem dedim . nişanlımla tüm alışverişi beraber yaptık kimseyi dahil etmedik. Sanırım ailesi kimseyi karıştırmayınca çok masraf yapacağımı düşünüyordu. İnan bana hiiiiiç birşey aldırmadım. Ne kadar tok gözlü demişler. Ama keşke aldirsaydim diyorum. Sonradan pişman oluyor insan

Ortada bir sorun yok ki. He de geç. Bildiğini oku. Ne istiyorsan onu yap. Nasil istiyorsan öyle davran.

Ben mi kötü niyetliyim acaba?Maasim nisanlimin üc kati diyince kayinvalidenizin bu yüzden bu kadar istekli oldugunu düsündüm.Yaptiklari gercekten de cok incitici.Size tavsiyem nisanlilik süresini uzatip kendinizden ve nisanlinizdan emin olmaya bakin.Ben nisanlinizin ailesiyle uyum sorunu yasayacaginizi düsünüyorum.Dikkatli olun.

eger nişanlına güveniyor ve inanıyorsan, o da sana her konuda destek olan ve haklı olduğunda senin yanında durabilen bir adamsa olay tamamdır. kayınvalide sadece kayınvalide olarak kalır.

Beklemede kalin suan nisan atilmalik bi durum yok ama evlilik surecini uzatin kv gozlemleyin her seferinde citayi yukseltip iyice cirkinlesirse ve nisanlinizda hep sizi susuturma ezdirme cabasinda olursa hic dusunmeyin bile sizinle ayni durumdaydim ayalrca hergun arayip sikistirdi gelelim isteyelim diye daha sozden basladi durumumuz yoktu o ara bohcayi dugunde yapalim ozaman dedim hayir ben getircem sen yapmasanda olur kizim kendinizi sikmayin bilmem ne bana sozde kendi eski yuzugunu getirdi benim bildigim istemeye soz almaya giderken erkek tarafi cift yuzugu alir gelir tuttu eski yuzugunu getiren kadin milletin icinde ogluma yuzuk yokmu bilmem ne demeye getirdigi bohcada kullanilmis ucuncu kullanmaya kirilan plastik tarak bozulmus eski makyaj malzelemerinden baska hic bisey yoktu uzerinden zaman gecince sen ogluma and bohcada yapmadin oldu salon tutarken esimle benim istedigimiz oluyo diye sokak ortasinda kufurde yedik annemin yaninda benim istediklerim olursa esimi evlatliktan red edeceginide soyledi kendi evi maasi olmasina ragmen daha nisanda evinizde kalicam diye yolda yapti alisverisr kendi cikarip alisveriste insanlarin yaninda eltimi kastedip ama o benden hic bisey istemedide dedi ee madem ne alisverise cikariyosun demem o ki sesinizde cikartmazsaniz benim gibi citayi yukseltiyolar aman karsi taraf ne kadar naif ne kadar dusunceli deyipte bende artik durulayim demiyolar aksine kendilerini hakli gorup costukca cosuyolar hatta yuzsuz yuzsuz ilerde evinize tasinma yollarini bile ariyolar bu arada herseyide esim yapti o sadece eksik kalan uc besi iki oglu ve kendisi tamamlayip ustune katiyolardi dugun gunu balayina gitcez diye evimizde kalmak bile istedi iki sokak otede oturan kadin sirf gicikliga iyi dusunun evlenip pisman olmayin nisanlilik bunun icin var nisanliniz arkanizda olmicaksa merak etme ben seni korurum mutlulugumuz daha onemli diyosa hiccte korumuyolar hicte mutlu olunmuyo

Benim bildiğim evlilik işlerinde erkek tarafina değil, kız tarafına adetleri sorulur ve ona göre hareket edilir. Benim burada gördüğüm, sizin durumunuz onlara göre daha iyi, anneniz de tek kızısınız diye herşeyi yapabileceğibi göstermiş ve kv bunu kullanmaya niyetlenmiş. Nişanlınız da çok tuhaf, yanlış anlamayın ama benim eşimle öyle bir şey yaşasak parayı orada vermek istememizi hakaret sayardı, asla cebine atmazdı. Altı üstü bir yüzük, hadi size sevgisini geçtim gururundan da mı önemliydi. Annesine ben böyle istedim diyip susturabilirdi onu. Siz daha iyi bilirsiniz tabi ama anlattıklarınızdan anne sözüyle iş yapıyor gibi bir izlenim yarattı bende.
Sizi gaza getirmek veya ayrılın demek kimseye düşmez tabi ama nişanlandıktan ve aile içine resmi olarak girdikten sonra işler çok değişiyor, evliliğin fragmanı denmiyor boşuna. Üstelik aşık bile değilsiniz, evlilik bir sürü sorumluluk sorun beraberinde getiriyor, aşık olmadığınız bir adama nereye kadar katlanabilirsiniz. Evlilik sadece aşk değil elbette ama bazı sorunlar yaşayınca daha çabuk affedebiliyorsunuz veya gözardı edebiliyorsunuz. İnşallah sizin için hayırlısı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…