Nişan Alışverişinde terkedildim

1

Aynı şeyi düşünüyorum vallahi 😢 Emek emek heves heves büyüt,bir kı.ı kırık herif y0zünden dünyası zindan olsun,bir adama bir kızıma çakasım gelir,onlar için mi yüzlerinicsoldurmadan büyütmeye çalışıyoruz,kızlar da bir değerlerinin farkında olsun ya:KK51:
Sizin de kızıniz var galiba.yani buradaki olayları okudukça kizimı evlendirmeyeceğim diyorum.gözünden sakın , varıni yoğunu akıt önüne, en iyi eğitimleri aldır, konu sahibi gibi kibar , saygılı olgun , düzgün yetişsin.sonra iki tane konusmasını bilmeyen deli cahil ve onlara dur diyemeyen salak bir oğlan yüzünden gözünden yaşlar aksın kahrolsun.daha yaşım 32 kizım da çok kücük ama buradaki konuları okudukça anneleri benmişim gibi üzülüyorum o kızlarımıza .cahil okumamis bilmemis kişiler de değil konuları açanlar.ne deyim.Allah evlatlarımizı iyi insanlarla karşılaştırsın.

Gördüm hepsi kulağıma küpe hepsi birer tecrübe çok duygusal yanaştığım için körleştim bu benim hatam çok yeni olduğu için mazur görün gececek benim aylardır savaştığım adam bunları yaptı ailemin bana olan güvenini de kırdı bu nasıl bir insan getirdi dediler belki içlerinden çok şükür hepsi yanımda Allah razı olsun annem babam naif merhametli insanlardır haketmedik hiç birini Allahım sen sor
Rahmana havale edin ama siz de size ve ailenize yapilani okkali mesaj mi olur yuz yuze nasil bir mahluk mu oldugunu soylemek olur bir seyler yapin. Soyleyin ki icinizde kalmasin. Bundan sonra kimse icin bu kadar alttan almayin.

Sizin de kızıniz var galiba.yani buradaki olayları okudukça kizimı evlendirmeyeceğim diyorum.gözünden sakın , varıni yoğunu akıt önüne, en iyi eğitimleri aldır, konu sahibi gibi kibar , saygılı olgun , düzgün yetişsin.sonra iki tane konusmasını bilmeyen deli cahil ve onlara dur diyemeyen salak bir oğlan yüzünden gözünden yaşlar aksın kahrolsun.daha yaşım 32 kizım da çok kücük ama buradaki konuları okudukça anneleri benmişim gibi üzülüyorum o kızlarımıza .cahil okumamis bilmemis kişiler de değil konuları açanlar.ne deyim.Allah evlatlarımizı iyi insanlarla karşılaştırsın.
Kızım var evet ve ergenlikte,bu işlere çok kalmadı yani:cry:
Duam herkesin ve benim evladım için herşeyin hayırlısı olsun,Allah iyilerle karşılaştırsın:110:

Rahmana havale edin ama siz de size ve ailenize yapilani okkali mesaj mi olur yuz yuze nasil bir mahluk mu oldugunu soylemek olur bir seyler yapin. Soyleyin ki icinizde kalmasin. Bundan sonra kimse icin bu kadar alttan almayin.

Mesaj attım. Aldığım cevap beni ailene savunmadın babanın karşısında doğruları konuştum ben suçlu oldum ben şerefimi alıp geldim size orospuluk yapsaydım değerli olurdum. doğruları konuştuğum için suçlu oldum yazmış vicdanım rahat demiş sen yaptın ablanı getirmeyecektin demiş dondum kaldım alışverişte bile söyledim, düğün evi birileri olabilir benim hatırıma sabret dedim ama ne bilim yaktı yıktı işte.

Düşünüyorum düşünüyorum bir insanın bir tane kocası olur dedi babama bana da tuttu bunu söyledi kime uydum diyorum kimin dolduruşuna geldim diyorum ters bir haraket de etmedim eve gelmeden evlilik teklifi bile etmişti kimse ondan şunlar bunlar olacak demedi karışmadı etmedi eve geldi ne olduysa sinirlerini tutamadı belki benim de hatam olmuştur farketmediğim ama çok büyütülecek bir şey yapan bir insan değilim patavatsız konuşan biri de değilim hakkımızda hayırlısı böyleymiş 😔

Bu adam size geri dönmek isterse, gelip özür dilerse vs sakın kabul etmeyin. Böyle bir adamla sağlığınızdan olursunuz ve hayattaki en önemli şey sağlık. Ayrıca böyle dengesiz bir adamın çocuklarınıza rol model olmasını istemezsiniz. Yani kendi sağlığınızı ve mutluluğunuzu düşünmeseniz bile gelecekteki çocuklarınız için kabul etmeyin.

Ben bu adamın eninde sonunda çok pişman olacağını düşünüyorum. O yüzden yazmak istedim. Ona geri dönmeyin hatta sizinle bir daha irtibat kurmasına izin vermeyin.

Merhaba Yeni üye oldum canım çok yanıyor bana tarafsız yardımcı olun ne olur. 3 yıllık bir ilişkim vardı. O İstanbul da ben Bursadayım sonra taini nedeniyle Hakkari ye göreve gitti. Artık ciddileşmesini istedi aileme konuyu anlattım meshep değişikliğinden kabul etmediler aylarca ailemi çevremi ikna etmek ile geçirdim günlerimi sonunda kızımız mutlu olsun deyip razı geldiler ailesi geldi tanıştı benim ailem onlara gitti yerlerini yurtlarını gördü izni olur olmaz İsteme ve nişan olacaktı uzak yerden gelecekleri için git gel yapmasını istemedim. Nişan alışverişine çıktık onun kuzeni ve benim benden 15 yaş büyük kuzenim yanımda geldi ne olduysa ondan sonra oldu kuzenimi getirdim diye bağırdı çağırdı istemiyorum dedi arasından çok geçmeden ablamı bize gönderdim uygun bir dille bizde artık eve dönecektik eve gider gitmez teyzesi buna ne söylediyse beni aşağı çağırdı arabada konuşçaz dedi teyzemi ve annemi de aldı araba da anneme bağırdı çağırdı kuzeni geldi alışverişe herşeye karıştı bizim huzurumuzu bozdu dedi teyzesi de misafiriz sayın biz böyle gideriz demeye başladı arabada. Anlattım ablam hiç bir şey demedi istemedi sadece saat nişan da mı takılacak düğünde mi diye sordu sebep sadece bu. Annem de arabada bu sorun edilecek şeyler değil oğlum sen sakin ol ben konuşurum bir daha gelmez katmayız işin içine dedi ama yine dinlemiyor o kadar sinirli ki hala konuşuyor bir çözüm önerdiği de yok bu böyle olmaz falan diye sonra eve çıktık babamın ne kadar zor ikna olduğunu biliyorsun babamın karşısına geçip bizim aileyi şikayet etti biz mutluyduk kızınızla herşeyi bunlar bozdu utandım babamın yanında çarşıda benim görmediğim ne oldu bu kadar niye abarttınız diyorum teyzesi bir yerden bağırıyor kuzeni bir yerden bağırıyor herkesi birbirine kattılar kesseniz kanım akmaz şaşırdım kaldım. Babam da olur cahillik etmiş gelmiş dedi ablası yok onun öyle farz et dedi benim anlamadığım diye bu kadar uzadı dedi biz biraz düşünelim dedi sonra kıyametler koptu :KK43: ben kendimi suçluyorum vicdan azabı çekiyorum bir gün sonra herşey hazırdı elbisem nişan pastam yüzüklerimiz hepsini teyzesi sinirle sürükleye sürükleye çıkardı evimizden sonra ne arayan ne soran oldu 1 hafta oldu ben çok sessiz bir insanım kırmam kimseyi o gün bile idrak edemedim neler olduğunu kimseye bir şey demedim ağlamaktan başka benim hakkım emeğim bu muydu çok içime oturuyor nasıl dayanıcam bilmiyorum
Valla dua et kurtulmuşsun.Annen baban neden kuzeninin yapmadığı hatayı kabul etti?Bu tarz insanlarla hayatın boyunca uğraşacaktın aman sakın barışma

O da getirmeseymis ikiniz gitseymisiniz madem .Polis veya asker diye düşünüyorum .Valla böyle bir adam için şehir şehir gezip düzensiz bir hayat yaşamaya değmez.Yarin obur gün çocuğun olsa aileni de istemez yanında bu.
Valla bende erkek annesiyim oğlum daha küçük ama .Ona kafasına vura vura kızlardan üstün olmadığını,kimseyi keyfi yere uzemeyecegini öğreteceğim .Annem beni hep kimseyi kınama seninde kız kardeşlerin var kimse kınadığı şeyi yaşamadan olmazmış diye büyüttü .Bende oğluma ,bana veya kız kuzeni var ona birisinin davranmasını istemedigin hiçbir şekilde karşındakine davranma diye ezberletecegim .
Hep diyorum Rabbim beni sasirtmasin oğluşum diye kendinden geçen beyinsiz Kaynanalar dan yapmasın
İnşallah kıymetinizi bilen iyi yürekli insanlar çıksın karsiniza .Bu arada bende bursaliyim ve adetleri ne kadar ağır biliyorum .Ama yaptirmiyoruz aslında bunlara tek tek yaptirtacaksin bı Nisan için bı ev parası harcayinca görecek saatin hesabını yapmayı ...

Mesaj attım. Aldığım cevap beni ailene savunmadın babanın karşısında doğruları konuştum ben suçlu oldum ben şerefimi alıp geldim size orospuluk yapsaydım değerli olurdum. doğruları konuştuğum için suçlu oldum yazmış vicdanım rahat demiş sen yaptın ablanı getirmeyecektin demiş dondum kaldım alışverişte bile söyledim, düğün evi birileri olabilir benim hatırıma sabret dedim ama ne bilim yaktı yıktı işte.

Üzülecek hiç bir şey yok, şükret ki baştan böyle yapmışlar
Fazla sakin davranmışsınız ailece
Biri benim evime gelip, böyle bağırıp çağıracak, ayar vermeye kalkacak, dişlerini eline verir öyle yollarım, ne hadsiz terbiyesiz insanlar, bir de üzülüyor musun bunlar için. Seni bu yaşa getiren aileyi saymayan insanları hiç gözün görmesin, üzülmede , bu ne rezilliktir ya üzüleceksen babana üzül, kaç yaşında adam üç beş çulsuzun karşısında senin hatrına ezilip büzülmüş yazıktır

Anladim, terbiyesizlige devam ediyor. Hep vicdanim rahat derler,aldirmayin. Hic muhattap olmayin. Denginiz degilmis. Kurtulmussunuz.

Ablanizin gelmesiyle ne gibi bir sıkıntısı var ablaniz birsey mi soyledi. Alisveriste yada daha once. Neden o konuya takmis ben hic anlamiyorum olayi bosluklar var.

Mevzuyu ablaniz olmaktan çıkarın.. kız cagiza da ayrılık sebebiymis gibi hissettirmeyin sakın...

Bu gün kuzenim dediğiniz ablaniz yarın başka biri...
Bu adam takacak bir insan,
bağıracak bir konu,
kaçacak bir sebep,
ayrılacak bir olay bulurmuş ve bulmuş...

Yolun açık olsun sağdan git cüzdan bulursun gibi esprilerle kendisine şans dileyin..

Kendiniz için de Allah a teşekkür edin , sizi kurtarmış..

Iyyy tiksindim 😡Sen de hala yaktı yıktı mı diyorsun canım ya,asıl yakıp yıkmayı ilerde görecektin sen,anneni babanı evinde istemeyince,annen evden kan ağlayarak çıkıp gidince:KK43:
Ah ah...
Sabret demişsin,neye sabredecekti,hepimizle kardeşimiz,ablamız,arkadaşımız geldi,eşlerimiz nasıl el üstünde tutacağını bilemezdi,bunları nasıl söyleyebiliyor sana,ıssız adaya düştün de Robinsona mı aşık oldun,başka adam yok mu sanıyorsun memleketteo_O

Mevzuyu ablaniz olmaktan çıkarın.. kız cagiza da ayrılık sebebiymis gibi hissettirmeyin sakın...

Bu gün kuzenim dediğiniz ablaniz yarın başka biri...
Bu adam takacak bir insan,
bağıracak bir konu,
kaçacak bir sebep,
ayrılacak bir olay bulurmuş ve bulmuş...

Yolun açık olsun sağdan git cüzdan bulursun gibi esprilerle kendisine şans dileyin..

Kendiniz için de Allah a teşekkür edin , sizi kurtarmış..
Elbette konu abla değil.
Böyle bir arkadaşımın düğününde herşeyinde bulundum,yılların kankasıydık.
Eşi bizi bir yerde oturup bir kahve içmekten bile alıkoydu,"biz sonra beraber gideriz,içeriz,o gideceğiniz diğer yere de ben seni götürürüm,şimdi gitme sen,o istiyorsa gitsin"diyerek.
Bizim kızda,beni çok seviyor ya,dimi,herşeyi benle yapmak istiyor diye etekleri zil çalıyordu.
Ne yaptı adam,kızı tüm çevresinden soyutladı,herkesten kopardı.
Sonunda ezilip büzülen bir kadın haline getirdi.
Bir ara boşanmaya kalktı,gücü yetmedi.
Son gördüğümde ismi var cismi yok biri olmuştu,şimdi ne halde bilmiyorum:KK43:

Ablanizin gelmesiyle ne gibi bir sıkıntısı var ablaniz birsey mi soyledi. Alisveriste yada daha once. Neden o konuya takmis ben hic anlamiyorum olayi bosluklar var.

Hayır saati alınacaktı bizim adetimizde saat var dedi nişan dmı
Iyyy tiksindim 😡Sen de hala yaktı yıktı mı diyorsun canım ya,asıl yakıp yıkmayı ilerde görecektin sen,anneni babanı evinde istemeyince,annen evden kan ağlayarak çıkıp gidince:KK43:
Ah ah...
Sabret demişsin,neye sabredecekti,hepimizle kardeşimiz,ablamız,arkadaşımız geldi,eşlerimiz nasıl el üstünde tutacağını bilemezdi,bunları nasıl söyleyebiliyor sana,ıssız adaya düştün de Robinsona mı aşık oldun,başka adam yok mu sanıyorsun memleketteo_O

Vallahi öyle benim huyum bu karakterim bu haksızı haklıyı savunurum dedi hiç üstüne bir şey almıyor hiç pişman değil giden param olsun sorun değil diyor. Allahım yarabbim ya. Ben neden susayım sen babanın karşısında beni savuncaktın diyor. Evet kuzenim geldi bizim adetimizde saat var falan dedi ama illa al alacaksın benim dediğim olacak demedi ki. Getirmeseydin diyor yarın yuvama da karışır bu insanlar diyor. Yine kendi bildiğini okuyor. Allaha havale ettim göz yaşımın ahını sorsun mevlam.

X