• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nisan 2022 Tüp Bebek Transfer Olacaklar 👶

Herkese Merhaba,

37 yasindayim. 5 yildir cocuk sahibi olmaya calisiyorum. gectigimiz ocak ayinda ilk embriyo transferimi yaptim fakat maalesef sonuc olumsuz oldu. Progesteron degerim fazla cikmisti. 3 adet daha dondurulmus 3. gun embriyom var. ilk ultrasonum ve kan testim yapildi, ostrojen hapina basladim. Nisan ayinda ikinci transferim gerceklesek insallah.

Cok heyecanliyim. Nisan ayinda transfer yapacak arkadaslarla bu sureci birlikte gecirelim isterim. Sizlerin hikayelerinizi de bekliyorum. Hepimiz icin en hayirlisi olsun. 🙏🤲
Merhaba, bu ay 3. transferim yapılacak ve psikolojimi iyi tutmakta çok zorlanıyorum. Foruma girip hep başkalarının yazdıklarını okurum bu sefer de ben paylaşmak istedim, çünkü bu sefer çok büyük ihtimal bizim son denememiz olacak. Eşim azospermi hastası, 2 defa microtese ameliyatı oldu. İlk microtese sonrası 4 tane 3.gün embriyomuz dondurulmuştu, biri transfer edildi ve tutmadı, çözülen diğer embriyolarımızın da hiç biri sonraki güne ulaşamadı.

Dondurulmuş sperm dokusu tüplerimizi alıp merkez değiştirdik. Yeni merkezde yapılan yumurta toplama işlemi sonrasında; çözülen tüplerden sadece 4 adet canlı sperm hücresi çıkınca, benden de 25 yumurta toplanınca ben istemesem de eşim 2. defa ani bir kararla hemen o gün micro tese ameliyatı oldu ve de lokal anesteziyle, çünkü öğle yemeğini yedikten sonra bu haberi almıştık.

İkinci sürpriz ameliyattan da şükür ki 11 adet canlı sperm hücresi bulunabildi. Toplamda 4 adet orta ve düşük kalite embriyomuz oluştu. Ocak ayında bunların ikisinin transferi yapıldı ve tutmadı.

Bu ay da son kalan 2 embriyomuzun transferleri yapılacak. O kadar duygusuzlaştım ki hiç bir ümide kapılamıyorum. Spor yapıyorum, sağlıklı besleniyorum, kitap okuyorum, bitkilerimle kedimle ve köpeğimle ilgileniyorum vs. ama kronikleşmiş negatif hislerim bir gidip bir geri geliyorlar. Zaten infertilite savaşını verdiğimiz bu 2.5 sene içerisinde gittikçe sosyalleşmekten keyif almaz hale geldim, arkadaşlarımız evlendi hamile kaldı çocuklarını doğurdu, evli çiftlerden bazıları ikinci bazıları üçüncü çocuklarına sahip oldular. Ne yalan söyleyeyim transferime iki hafta var ve ben bu da muhtemelen olumlu sonuçlanmayacak inancıyla alternatif hayaller kurmaya başladım ki sonuç yine hayal kırıklığı olursa kolay atlatabileyim.

İlk iki negatif deneme sonrası yaklaşık 1 hafta resmen yas tuttum paylaşılan pozitif enerjiler, edilmiş dualar niyetler, güzel dilekler, eşin dostun rüyalarında gördüğü doğamamış bebekler hikaye olarak kaldı, bakalım bu son şansımızda kaderimiz nasıl yön alacak... Bu yolu paylaşan herkese sağlık, güç kuvvet diliyorum.

merhabalar; ben 4 yıldır mucadele verıyorum tüp acma, catlatma vs tup bebege karar verdım kadıkoy medıcanada dr cıhan beyle tüp bebege karar verdık yumurtalar toplandı sımdı adetın 2 gunu gıttım ılaca basladık pazartesı gel dedı allahın ıznıyle transferım bu ay ıcı yapılcak ama heycanlıyım yada transfer nasıl yapılcak merak edıyorum cok fazla yumurtladım 23 yumurta 11 embrıyo olustu 5. gun embrıyosu doktor cok yumurtladıgın ıcın yumurtalar bos olabılır dedı bende degısık seyler hıssedıyorum bakalım nolcak

Merhaba, bu ay 3. transferim yapılacak ve psikolojimi iyi tutmakta çok zorlanıyorum. Foruma girip hep başkalarının yazdıklarını okurum bu sefer de ben paylaşmak istedim, çünkü bu sefer çok büyük ihtimal bizim son denememiz olacak. Eşim azospermi hastası, 2 defa microtese ameliyatı oldu. İlk microtese sonrası 4 tane 3.gün embriyomuz dondurulmuştu, biri transfer edildi ve tutmadı, çözülen diğer embriyolarımızın da hiç biri sonraki güne ulaşamadı.

Dondurulmuş sperm dokusu tüplerimizi alıp merkez değiştirdik. Yeni merkezde yapılan yumurta toplama işlemi sonrasında; çözülen tüplerden sadece 4 adet canlı sperm hücresi çıkınca, benden de 25 yumurta toplanınca ben istemesem de eşim 2. defa ani bir kararla hemen o gün micro tese ameliyatı oldu ve de lokal anesteziyle, çünkü öğle yemeğini yedikten sonra bu haberi almıştık.

İkinci sürpriz ameliyattan da şükür ki 11 adet canlı sperm hücresi bulunabildi. Toplamda 4 adet orta ve düşük kalite embriyomuz oluştu. Ocak ayında bunların ikisinin transferi yapıldı ve tutmadı.

Bu ay da son kalan 2 embriyomuzun transferleri yapılacak. O kadar duygusuzlaştım ki hiç bir ümide kapılamıyorum. Spor yapıyorum, sağlıklı besleniyorum, kitap okuyorum, bitkilerimle kedimle ve köpeğimle ilgileniyorum vs. ama kronikleşmiş negatif hislerim bir gidip bir geri geliyorlar. Zaten infertilite savaşını verdiğimiz bu 2.5 sene içerisinde gittikçe sosyalleşmekten keyif almaz hale geldim, arkadaşlarımız evlendi hamile kaldı çocuklarını doğurdu, evli çiftlerden bazıları ikinci bazıları üçüncü çocuklarına sahip oldular. Ne yalan söyleyeyim transferime iki hafta var ve ben bu da muhtemelen olumlu sonuçlanmayacak inancıyla alternatif hayaller kurmaya başladım ki sonuç yine hayal kırıklığı olursa kolay atlatabileyim.

İlk iki negatif deneme sonrası yaklaşık 1 hafta resmen yas tuttum paylaşılan pozitif enerjiler, edilmiş dualar niyetler, güzel dilekler, eşin dostun rüyalarında gördüğü doğamamış bebekler hikaye olarak kaldı, bakalım bu son şansımızda kaderimiz nasıl yön alacak... Bu yolu paylaşan herkese sağlık, güç kuvvet diliyorum.
Merhaba,

yazdiklarinizdan cok etkilendim. bizim bu ikinci transferimiz olacak olmasina ragmen yillardir baska yontemlerle ugrastigimiz icin, sizi o kadar iyi anliyorum ki. Pozitif olma cabasi bile insani cok yoruyor. ben negatif hislerimden bile kendimi sucluyorum. ben negatif oldugum icin mi olmuyor acaba diye. ben son 5 senedir hayatimi bir bekleme salonunda gibi yasiyorum. gerçek hayata bir turlu karisamiyorum. her ay hamile kaldim mi, kalabildim mi, kalacak miyim? Butun planlarim, olmak istedigim operasyonlar, yapmak istedigim seylerin bir kismi ertelenmis sekilde beni bekliyor. es dost akraba cevre insanlar planladiklari zaman hamile kalabildiginde onlar icin mutlu olmakla birlikte, kendin icin de uzulmeye basliyorsun. ben de artik alternatif bir hayatin varligini dusunmeye basladim. bu iyi mi kotu mu bilemiyorum.

bu ruyalarda gorulen, fallarda cikan dogmamis bebekler nedense bir tek bizim ailede var saniyodum. her ay ya annem ya teyzem ya baska bir akrabadan kesin bu ay oluyor falda cikti, ruyada cikti muhabbeti dinliyorum.

umarim bizim geleceğimizde bu hayal bebeklerin gercek oldugu bir alternatif hayat vardir yoksa da baska sekillerde gelen mutluluklar bizi bulsun umarim.

merhabalar; ben 4 yıldır mucadele verıyorum tüp acma, catlatma vs tup bebege karar verdım kadıkoy medıcanada dr cıhan beyle tüp bebege karar verdık yumurtalar toplandı sımdı adetın 2 gunu gıttım ılaca basladık pazartesı gel dedı allahın ıznıyle transferım bu ay ıcı yapılcak ama heycanlıyım yada transfer nasıl yapılcak merak edıyorum cok fazla yumurtladım 23 yumurta 11 embrıyo olustu 5. gun embrıyosu doktor cok yumurtladıgın ıcın yumurtalar bos olabılır dedı bende degısık seyler hıssedıyorum bakalım nolcak
merhabalar

11 embriyonuz 5. gune gelmis zaten. bu cok guzel.🤩🤩🥳🥳 bos olma durumu sanirim ilk toplandiktan sonra olan bir risk ama sizin 11 tanesi zaten dollenmis ve 5. gune ulasmis. bu ilk denemeniz olacak sanirim. embryo transfer islemi cok kolay bir islem en zor kisimlar geride kalmis. umarim hayirlisiyla pozitifi de gorursunuz 🙏🙏

merhaba canım . bende bahçecide tedavi görüyorum bu ay ilaçlara başlıyacağım. tahmini olarak ortalama ne kadar ilaç ücreti ödediniz?
Bunlar sigorta tarafından bir kısmı ödenen ilaclar o yüzden 280 tl ödedim, ama yumurta toplama öncesi kullanılan ilaçlar biraz farklı onda SSK karşılamıyor o yüzden geçen yıl 4 bin TL falan tutmuştu

Bunlar sigorta tarafından bir kısmı ödenen ilaclar o yüzden 280 tl ödedim, ama yumurta toplama öncesi kullanılan ilaçlar biraz farklı onda SSK karşılamıyor o yüzden geçen yıl 4 bin TL falan tutmuştu

SGK karşılamadığı ilaçları bir kaç kişiye sordum hastaneden de genel bir bilgi aldım 8-10 bin arası tutuyormuş. bu kadar yüksek mevlalı ilaçlar tedavinin yanında ayrı bir zorluyor açıkcası. eczanelerde de fark oluyormuş. 4-5 farklı eczaneden fiyat alın 500 kadar fiyat farklı çıkıyor dediler.

merhaba yaşım 30.. 4 tane yumurtam toplandı 1i boş çıktı geriye kalanlardan sadece 1i beşinci güne ulaştı. son kalan embriyomu dün taze transfer oldum.. beklemedeyim.. pozitif olmaya çalışıyorum elimden geldiğince inşallah hepimiz o dilediğimiz evlatlara sağlıklı bi şekilde kavuşuruz

Beşinci gün embriyosumu harfleri nedir birde benim 5aa 5 . Gün
Harfleri konusunda bilgim yok canım doktorum bilgi vermedi benimde sormak aklıma gelmedi ama çok kaliteli çok iyi diye yerleştirdi.inşallah gerçekten öyledir 🙏🏻🙏🏻
Sizin hiç belirtiniz var mı? Kalbim güm güm sürekli. Çok tedirginim.Sürekli kendime olumluma yapmaya çalışıyorum her şey güzel olacak diye 🌈🌈🌈

Harfleri konusunda bilgim yok canım doktorum bilgi vermedi benimde sormak aklıma gelmedi ama çok kaliteli çok iyi diye yerleştirdi.inşallah gerçekten öyledir 🙏🏻🙏🏻
Sizin hiç belirtiniz var mı? Kalbim güm güm sürekli. Çok tedirginim.Sürekli kendime olumluma yapmaya çalışıyorum her şey güzel olacak diye 🌈🌈🌈
Bende belirti yok bugün 4 .günüm 6 ve 7. Günler olur olursa cnm

Ben de 3 nisanda 5. gün dondurulmuş embriyo transferi oldum. Benim ikinci denemem gecen sene haziranda kimyasal gebelik olmuştu o zaman çift embriyo koydurtmustum bu defa bir tane istedim. Önceki deneyimim olumsuz olunca bu defa çok umutlanmadan bekliyorum sadece. Inşallah hepimizin pozitif olur be sağlıkla kucağımıza alırız 🙏

Amin inşallah hepimiz için güzel sonuçları olur inşallah 🙏 heyecenalıyım çok karışık duygular içindeyim. Dün itibariyle Gonal iğne 300 doz ile başladık . Rabbim yüzümüzü güldürsün inşallah. Siz de mi yaptırdınız ?
Bende 8 nisanda transfer olacağım inşallah. 9 adet dondurulmuş 5. Gün embriyom var. Yumurta gelişim sürecinde 5. Gün hepsi çok çok iyiler dendi. Bakalım nasip :)

Herkese Merhaba,

37 yasindayim. 5 yildir cocuk sahibi olmaya calisiyorum. gectigimiz ocak ayinda ilk embriyo transferimi yaptim fakat maalesef sonuc olumsuz oldu. Progesteron degerim fazla cikmisti. 3 adet daha dondurulmus 3. gun embriyom var. ilk ultrasonum ve kan testim yapildi, ostrojen hapina basladim. Nisan ayinda ikinci transferim gerceklesek insallah.

Cok heyecanliyim. Nisan ayinda transfer yapacak arkadaslarla bu sureci birlikte gecirelim isterim. Sizlerin hikayelerinizi de bekliyorum. Hepimiz icin en hayirlisi olsun. 🙏🤲
Merhaba bende Şişli memorial hastanesinde olacağım. 8 nisan transfer dediler. 9 yumurta toplanmıştı. Hiçbiri ölmeden ve geride kalmadan 5. Güne ulaştılar. Donduruldu. 9 adet 5. Gün embriyom var. Hepsi çok iyi kalite denmişti 5. Gün embriyolog aradığında. Bakalım nasip 🌸

Back