• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nikah nikah tarihi ve işlemleri

selam kızlar biz de 6 şubatta gidip 9 mayıs'a tarihimizi aldık :21: tabiki önce sağlık raporu için sarıyer belediyesi sağlık işleri müdürlüğüne gidip tahlil için kan verdik röntgen çektirdik sonuçlar için 20şer tl ödedik, 6şar adet vesikalık fotoğraf çektirdik 1 tanesi sağlık raporunda kullanıldı 5 tanesini de nikah dairesine götürdük. Sağlık raporları, 5er adet foto ve kimlik asılları ve kopileriyle birlikte gittik nikah ücreti hafta içi 80 tl hafta sonu 180 tl veriliyor. düğünümüz 7 eylülde, nikahla düğün arasında 4 ay var sanırım çok erken oldu, yıldönümü olarak hangisini kutlasak şuan bilemedim :50: kısa kırmızı elbise siyah rugan platform yada siyah elbise kırmızı rugan platform giymeyi düşünüyorum şuan elbiseye karar verme aşamasındayız :17: nikahımız aile arasında olacak ama biz yinede nikah şekeri yaptırmayı düşünüyoruz hatta modeline bile karar verdik :21:

selam kızlar biz de 6 şubatta gidip 9 mayıs'a tarihimizi aldık :21: tabiki önce sağlık raporu için sarıyer belediyesi sağlık işleri müdürlüğüne gidip tahlil için kan verdik röntgen çektirdik sonuçlar için 20şer tl ödedik, 6şar adet vesikalık fotoğraf çektirdik 1 tanesi sağlık raporunda kullanıldı 5 tanesini de nikah dairesine götürdük. Sağlık raporları, 5er adet foto ve kimlik asılları ve kopileriyle birlikte gittik nikah ücreti hafta içi 80 tl hafta sonu 180 tl veriliyor. düğünümüz 7 eylülde, nikahla düğün arasında 4 ay var sanırım çok erken oldu, yıldönümü olarak hangisini kutlasak şuan bilemedim :50: kısa kırmızı elbise siyah rugan platform yada siyah elbise kırmızı rugan platform giymeyi düşünüyorum şuan elbiseye karar verme aşamasındayız :17: nikahımız aile arasında olacak ama biz yinede nikah şekeri yaptırmayı düşünüyoruz hatta modeline bile karar verdik :21:

hayırlı olsun tatLım:) ßende siyah bi elbise beğendim ve bugün alıyorumm nikah tarihim belli olmasa bile :1::1: altınada şık siyah topuklu biayakkabı giyicem yine:) asil duruyor siyah ya:)
kırmızı siyahta güsel ama kınada kırmısı giyiceksin:) ayakkabın kırmızı olsun canım bence:) ımm nikah şekeri konusundada bizimkide aile arasında olucak 10 15 kişi anca olursa olur:) bizde nikah şekeri yaptırmayı düşünüyoruz ucuz bişeden şöle 10 15 tane :)))

Öncelikle merkezi ve büyük ilçelerdee oturanlar aman dikkat edin, belediye memurunun telefonda söylediklerine inanıp 3 ay öncesinden giderseniz tarih, memur hiç bir şey bulamazsınız.

Nişanlım ve ben Şişli'de oturuyoruz. Düğünümüz 15 Martta ve salonda nikah yapmak istedik. Taa 2012 ekim ayında aradım belediyeyi, malum Şişli'de yer bulmak zor. 3 ay öncesinden gün veriyoruz dediler. Çevreden evlenenlerde daha erken gidin dediler dayanamadım yine aradım. Sizinki 2014;' e sarkıyor ocak ayının ilk haftası gelin dediler. Ben yine rahat edemedim aralık sonu yine aradım ve tabi ki yder filan kalmamıştı... Neyse sıkıntı yapmayalım dedik, çok yakın bir akrabamız başka bir belediyede müdür, hallederiz gelin dedi, o belediyeyi aradım evraklar için, kadın nerden geliyosunuz diye sordu Şişli deyince kıyameyi kopardı yer yok gelmeyin taa buraya niye geliyosunuz diye... Akrabamız konumundan dolayı sıkıntı olmaz hallederiz dedi, evrakları hallettik. Evrak süreci ayrı bir tantana, her aile hekimi sağlık raporu vermiyor, onları da hallettik. Bugün önce Şişli Belediyesi evlendirme dairesine gittik, çünkü ilçe dışı bir yere nikah başvurusu yapacağımız için önce bağlı olduğumuz ilçeye gidip başvuru yapıyor gibi evrakları veriyoruz ve bir izin belgesi alıyoruz, nikah günü alacağımız yere götüryoruz bu evrağı. Bugün oraya gittik akrabamızla, tabi telefonda konuştuğum kadın beni hatırladı, önce kem küm yaptı, akrabamıza ''müdürüm ilçe dışına memur göndermiyoruz'' dedi ama sonuçta karşısındaki kaç kademe üstü olduğu için üsteleyemedi ve günü aldık :) :) :) Müdür gitti biz işlemleri yapıyoruz ama ne imalar ne laflar etti, yok o güne başka nikah alamazlarmış, yukarıdan ararlarsa gitsin başkan kıysın derlermiş vs vs

Öğleden sonra kadın nişanlımı arayıp evlilik ehliyet belgeniz eksik getirin demiş, bunu Şişli'den almamız gerekiyor. Şişli o belgeye gerek yok, yönetmelik bile var bunun hakkında diyor ama diğer belediyenin memuru illa işi yokuşa sürüyor. Yarın belgeyi alıp akrabamıza vereceğim o da herhalde memurun suratına atar, çünkü gerçekten sırf işi çıkartmak için yaptı bunu. Şişli kesinlikle eski bir işlem bu dedi, yönetmelik var onu gönderelim diğer belediyeye filan dedi hatta...

Ayy şaka gibi yaşadıklarımız ama sonunda hallettik. Zırt pırt izin al git zor oluyor, nişanlım yarın izin alamayacak ben tek başıma onun evrağını alabilecek miyim bilmiyorum. Hakkımızda hayırlısı. İnsana sevinvini bile yaşatmıyor bazı kendini bilmezler işte.

Diyeceğim o ki telefonla aradınız belediyeyi, internetten sitesinden de baktınız neler lazım diye, bir de gidin yüz yüze görüşün. 3 günlük işiniz 1 haftaya yayılmasın bizim gibi.

En önemli şeyi ücreti yazmayı unutmuşum. Şişli'de tarifeler çok değişik, istediğiniz paketi alın seçin. Şaka bir yana Şişli'de hafta içi nikah ücretleri çok uygun 80 TL. Ama cumartesi gününe tarih alıyorsanız ve düğünün yapılacağı yerde nikah kıyılsın istiyorsanız 450 TL civarı. Avcılar cumartesi ve ilçe dışına meur gönderiyosa 300 TL.

Sevgiler :)

Son düzenleme:
Back