- Konu Sahibi pambukmelek8788
-
kızlar bu yaz düğünleri olan varsa yada yeni evli çiftler :) nikah işlemleri hakkında bilgi verirmisiniz? kaç ay önceden aldınız , kaç dk sürüyor , şunu giymelisn şunu demelisin şunu yapmalısın dediğiniz extra şeyler var mı? çok kişi çağırmaya gerek varmı aileler ve şahitler yeterlimi :) resim video çekmek serbestmi :) hangi evraklar isteniyor ? kaç gün sürüyor ? tahmini ücretler nedir?
birde nikahı düğünü ayrı yapanlar evlilik yıl dönümünü hangi tarih olarak kutluyorsunuz?
yeni nikahlanan biri olarak konuya el atayım hemen
nıka ıslemlerı ıkınızde aynı sehırde ısenız :
-nufus mudurlugunden alacagın nufus kayıt ornegi
-5 adet fotograflarınız (ıyı yerde çekın guzel olsun omur boyu o kalacak )
-nufus cuzdan fotokopilerı
-saglık raporu (aile hekımın onaylı)
eger ozel bır tarıh ıstıyorsan en az 2 ay oncesınde basvurmanız gerekır
fazla uzun surmuyor evrakları verıp kızlık soyadını kullanmak ıstıyorsan form dolduruyorsun bırde hafta ıcı ne hafta yada salonda kıyılacak ıcın ucretler oluyor (hafta ıcı 65 TL hafta sonu 200 kusur ama salonu hiç merak etmedım)
ben gelınlıgı andıran düz bir elbise giymiştim çiçegımde vardı tacımdadugune gerek yok gıbıydı ama hazıranda kısmetse
ben ıkısınıde kutlayacagımm hem nıkah hemde dugun gunumu
bızım nıkah ta fotograf ve vıdeo çekım yaptılar ama 300 TL aldılar haberın olsun...
onun dısında ailenden bırılerı fotograf falan cekebılır serbest o
ayagına basmayı unutma
kızlar bu yaz düğünleri olan varsa yada yeni evli çiftler :) nikah işlemleri hakkında bilgi verirmisiniz? kaç ay önceden aldınız , kaç dk sürüyor , şunu giymelisn şunu demelisin şunu yapmalısın dediğiniz extra şeyler var mı? çok kişi çağırmaya gerek varmı aileler ve şahitler yeterlimi :) resim video çekmek serbestmi :) hangi evraklar isteniyor ? kaç gün sürüyor ? tahmini ücretler nedir?
birde nikahı düğünü ayrı yapanlar evlilik yıl dönümünü hangi tarih olarak kutluyorsunuz?
birde memur sorduğunda ne cevap verdiniz yada ne cevap vermeyi düşünüyorsunuz evetten sonra yada önce:)
sagol canımheheh saol cnım hayrlı olsun bu aradaayağına zaten kesinlkle basarım:) foto çekmek serbestse sorun değil bide o fotoculara para veremem :)
ya aslında bende ucuz bi çicek istiyorum elime atmak için ama :) nebiliyim pek göremedim nikah dairesinden çıkanların ellerinde çicek :)
kızlık soyadını sen kullancakmısın peki :)
bende 10 gün önce yaptırdım ilemlerimi. ama benim düğün salonunda olacak nikahım26 mayıs için 8 ocakta gün aldım. salonda olduğu için nikah 200 Tl gibi daha fazla para alıyorlar. başvuru işlemleri çok kısa sürüyor fakat ben hiç dikkat etmemiştim nüfus cuzdanının yenileme tarihi 10 yılı geçmemesi gerekiyormuş. benim 10 yıl 2 ay olmuş. nede olsa evlenince değişecek diye yenilememiştim. mecbur önce kimlik yenildem sonra işleme aldılar. ne alaka ise 5 ay sonra mecbur nikah sonrası yine değiştirecem
sagol canım
sen bılırsın hanı anı olarak kalsın ve buyuk basım fotoları ben hallederım dıyorsan sıkıntı yok sız çekım yapabılırısn
ben hazır çiçek aldım saklamak için ,dügünümde de hazır yaptırabılırım
benımkı bıraz abartılı oldu ama sende abartabılrısın tabi
kızlık soaydımı kullanıyorum ama sunu unutma kızlık soyadın sadece nufus cuzdanında gorunuyor,
dıger durumlarda devlet daıresı vs yerlerde eşinin soyadı çıkıyor sadece
anladım canım aah birde o sorunmu varya benmkide gçmiştir kesin200 fazla derken salonda olursa 200 tlmi yoksa ücretin üzerinemi 200 koyuluyor canım
makbuz bendeydi baktım 270 TL ödemişiz nikah kıyma parası salonda. 66 TL gibi bişey evlilk cüzdanı için verdik toplamda 336 TL gibi olmuştu galiba.
asLında uygunmuş çokta fark yok daire ve salon arasında:) bakalım bizimki hangisine ikna olursa artık:) bu yüzden pek kırmak istemiyorum onu çünkü 2 türlüde mutlu olurum
ewet fazla fark yok ve ben nikah elbisesi ayrı nikah için kuaför ayrı onuda geçtim o koşturmaca içinde bide nikah salonunda uğraşmak istemedim baktım fazla farkta yok ve herkes şahit olsun isteedim boş salona ewet demektense beni tanıyan ve tümn ailemin önünde herkesin şahit olup ewet demek istedim yani dha mantıklı geldi bana. we ayrı gün olmayacak kutlamak için :)
yanii :) aslında nikah elbisesi kuaförü felan dediğin gibi ücreti birebir'e düşürüyor :) herhangi bir daireyi arasam ücret hakkında bilgi verirlermi telefonda acaba ?
fiyatı düğün salonu ile belediye arasındaki mesafeye göre söylüyorlar daha çok. düğün salonun belli ise ve nikah için o daireyi ara. soruyorlar hangisalonda olacak diye ona göre fiyat veriyorlar.
bıızm dugun farklı bır sehırde olacagı ıcın bız nıkahı benım yasadıgım yerde yaptık guzelde oldu
yaklasık 50 kişi vardı boş salona da evet demedık
dugun salonunda olması guzel ama nıkah memuru geldımı geç kaldımı hadı gıdelım taksıyle alalım bılmem ne bosuna strese gırmiş oluyorsun
nıkah sekerlerını de begenmeyı unutma canım
bıızm dugun farklı bır sehırde olacagı ıcın bız nıkahı benım yasadıgım yerde yaptık guzelde oldu
yaklasık 50 kişi vardı boş salona da evet demedık
dugun salonunda olması guzel ama nıkah memuru geldımı geç kaldımı hadı gıdelım taksıyle alalım bılmem ne bosuna strese gırmiş oluyorsun
nıkah sekerlerını de begenmeyı unutma canım
kızlar bu yaz düğünleri olan varsa yada yeni evli çiftler :) nikah işlemleri hakkında bilgi verirmisiniz? kaç ay önceden aldınız , kaç dk sürüyor , şunu giymelisn şunu demelisin şunu yapmalısın dediğiniz extra şeyler var mı? çok kişi çağırmaya gerek varmı aileler ve şahitler yeterlimi :) resim video çekmek serbestmi :) hangi evraklar isteniyor ? kaç gün sürüyor ?
birde memur sorduğunda ne cevap verdiniz yada ne cevap vermeyi düşünüyorsunuz evetten sonra yada önce:)
ve son olarak ankarada olanlar varsa :) nerelerde kıydırsınız nikahınızı ve nekdar ücret ödediniz dairede nekadar salonda nekadar? hangisini önerirsiiniz
kızlar bu yaz düğünleri olan varsa yada yeni evli çiftler :) nikah işlemleri hakkında bilgi verirmisiniz? kaç ay önceden aldınız , kaç dk sürüyor , şunu giymelisn şunu demelisin şunu yapmalısın dediğiniz extra şeyler var mı? çok kişi çağırmaya gerek varmı aileler ve şahitler yeterlimi :) resim video çekmek serbestmi :) hangi evraklar isteniyor ? kaç gün sürüyor ?
ve son olarak ankarada olanlar varsa :) nerelerde kıydırsınız nikahınızı ve nekdar ücret ödediniz dairede nekadar salonda nekadar? hangisini önerirsiiniz
nikah işlemlerimiz yapıldıgı gün nikahlandım hemen hallettik yani, belediyede kıydık,nikah memuru bişey sormadı şuraya imza atın dedi sadece attıkabimle yengem şahid oldu.. ama o gün beni çok sinir etmişlerdi eşim nufüs kagıdını bile o gün degiştirdi, ben (azcık daha bekar kalayım ) dedim izin vermedi:26:nüfüs kagıdım degilştigi anda bende bişeyler koptu aglıcaktım nerdeyse.. şimdi gülüyoruuz halimize evlilik yıldönümünü dügün tarihimize göre kutluyoruz....bebeğim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?