Nihil'in Başarı Öyküsü 15 Kilo Verdi

Teşekkür ederim beril. Kilo veremediğim daha doğrusu vermediğim dönemi hatırlıyorum da yapmadığımız için veremiyoruz galiba.. Özellikle akşamları 18 den sonra mutfak kapısını kapatmak ve gün içinde dikkat etmek biraz da yağ yakımı için hareket, yürüyüş.. Formül belli aslında.. Diyetisyen ayrı bir motivasyon sağlıyor canım, bir de diyetisyene gidiyorum bari dikkat edeyim diyorsun.. Şimdiden dikkat etmeye başlarsan yaza fıstık gibi olursun kaydirigubbakcemile5
Kullandığım haplar yağ yakımın hızlandıran ve iştah kesen iki hap. Kendim Amerika'dan getirtiyorum. Repten yazarım canım..

MBLUE; bir ara beşi bir yerde çayı içiyordum, onun içinde biberiye var mıydı hatırlamıyorum. O da güzel iştah kesiyordu, ama ben de kanama yaptı beşi bir yerde, korktum bıraktım hemen.
İştahım şu sıra nedense yok, belki de yeşilçaydan bilmiyorum
ama kalorili şeyler yediğim zaman iştahım açılıyor mindik mindik yersem kendiliğimden kapanıyor. Sizde de öyle oluyor mu ?

Dün KanalD'de doktorum programında Ender Saraç 1 günlük detox tarifi verdi..
Ölçüyü kaçırdığımız günlerin sonrasında yalnızca 1 gün yapmak için, ayda en fazla 3 gün yapılabilirmiş.
Sadece diyet yapanlar değil normal kilo da olanlar içinde güzel bir kilo koruma yöntemi olabilir.miş.

Paylaşmak istedim;

detox çorbası

1 orta boy lahananın yarısı
1 orta boy pancar (kırmızı mı beyaz mı alamadım)
2 orta boy hafif acı yeşil sivribiber
1 tutam dereotu
6-7 adet saplarıyla maydanoz
5-6 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1/2 çay kaşığı kimyon (gazını alması için-miş)
1/2 çay kaşığı zerdeçal (toksin atmak, cilt güzelleştirmek, kansere karşı koruyucu-dedi.)
1/2 çay kaşığı kişniş
1/2 çay kaşığı zencefil (ikisi içinde birşeyler söyledi ama yazamadım)
bir çimdik tuz.
yağ yok.

2 litre su ile kaynatıp blendırdan geçirilip gün içinde başka hiçbirşey tüketmiyoruz.

+ bol ılık su içiyoruz.
+ 5 - 6 fincan rezene çayı.

Detox çorbası tükettiğiniz günlerde ayrıca zihninize de detox uygulayın,

beden uyarıcı içecekler, kahve.. çay.. içmeyin..
o gün fazla yorulmayın.. telefonla çok konuşmayın.. canınızı sıkıcak meseleler konuşmayın.. dinlendirini kendinizi..

o günü kendinize ayırıp hem bedenen hem zihnen arının..

dedi Ender Saraç.

Birebir uygulanamazsa bile en azından çorba kısmı ki, eğer içilebilir gibiyse hayırlı olsun diyorum :eek:

evet bencede kilo veremiyoruz değil aslında belkide vermek için gerekli olan 10 şeyden 5 ini tam hakkıyla yapabiliyoruzdur.kendi kendime çok formüller yada listeler denedim ama bi yerde tıkanıyo işte.o yüzden birazda uzman desteği almak istiyorum.
dediğin doğru mesela yemeği ortasında bi telefon geliyor kalkıp konuşuyosun aradan 10 dak geçiyo sofraya bi dönüyosun iştah falan kalmamış.e kalk işte dimi mesela ama yokkkk o tabaktaki ne olacak sonra:)
azar azar yemek te benim baya iştahımı azaltıyor.evde kendme en küçük tabağa alıyorum
yemeği.hani doymasam bile bir yarım tabaklık daha hakkım olduğunu bilmek bile iyi geliyor:)
delimiyim ne kafamçokkarıştı
neyse verecez inşallah kızlar kendimizi bırakmayalım

Haklısın, alışkanlıkları kıramıyoruz.

Ama kaldığımız yerden devam :eek:

viyolecim yazdım arkadaşım..

gokci, polikistik over hastalığımda olduğu için daha da zor kilo verebiliyorum.. Az yiyorum galiba ama protein karbonhidrat dengesine dikkat etmeye çalıyorum.. Yazarken aklıma geldi, haftanın bir günü bakliyat günü yapmak istiyorum ne zamandır da unutuyorum hep.. Bağırsak hareketliği ve başka başka birşeyler için bakliyat tüketimine de dikkat edilmeli.ymiş.. Bir hafta nohut fasülye piyazı, bir hafta mercimekli bat salatası, bir hafta yoğurtlu buğday aperatifi ile bakliyat da tüketmeliyim.. Mart ayı bitiyor, nisan mayıs.. İnce kıyafetler çıkmadan incelmek istiyor insan.. Gayret çaba sebat, başka yolu yok kaydirigubbakcemile5

Simge merhaba,tebrik ederim seni ilk öncelikle.Pko ' ya rağmen bu kadar kiloyu azimle verebildiğin için.Benim bugün 44.günüm 7-7.5 kilo verdim.Merak ediyorum,sence pko olsaydı bende de bu kadar zamanda bu kiloyu verebilir miydim??? Benim reglim 1-1.5 hafta geciktide diet içindeyken. birde göbeğimde tüylenmeler var.O yüzden acaba pko olabilir miyim diye hep düşünmüşümdür. Ama pko hastası 7.5 kiloyu 44 günde verebilir mi:/ sence?

Diyetin ilk haftalarında hızlı kilo verebiliyorsun, bir de spor yaptıysan 6 haftada 7 / 7,5 kilo vermişsin, haftada birbuçuk kilo kadar ilk zaman için fikrimce normal gibi..
Sen pko lu olabilir misin.. ne dersem boş olur canım, sadece reglin biraz gecikmesi ile göbeğin hafif tüylenmesi ile pko denmeyebilir.. denebilir de.. Hemen her bayanda dönem dönem olabilecek şeyler gibi çünkü.. Kesin tanı koyulabilmesi için muhakkak uzmana danışmak gerekir.. ki, var ise erken önlem alınabilsin.. Zaten bir belirti olsun olmasın kadın hastalıkları için düzenli olarak takip edilmesi gerekiyor.
Teşekkür ederim ayrıca. Bir ara 2 ay kadar reglim gecikti, ve hep ödem oldum.. 2 ay gram kilo veremedim.. Kabus gibiydi.. Düşünsene haftalarca regl öncesi sendrom yaşıyorsun, iştah, tatlı isteği, huzursuzluk sıkıntı gerginlik,, zaten sonrasında araştırdımda tedaviye başlıycam inşallah..

Merhaba Simge öncelikle seni çok tebrik ediyorum. Özellikle de Akşam 18 den sonra bir şey yememen süper...Ben de 2009 Şubat ayında başladığım diyet ve spor serüvenimi 25 kiloyla bitirdim. Bitirdim diyorum çünkü Ocak ortasında ameliyat oldum ve ciddi kansızlık yaşadım.Ama neyse ki şu anda her şey yolunda ve vermem gereken bir 10 kilom ( en az ) daha var. Ben diyet boyunca metabolizmamı hızlandırsın diye yeşil çay kullandım.Gerçekten de etkisini ciddi hissettim. Yalnız şu kullanılan takviye ilaçlarla ilgili bilgim yok.Rica etsem bana da özelden yazabilir misin? Bu yola başkoymuş herkese ( lütfen bana da bana da ) BAŞARILAR.........olumunekankayizsmile

Ben de yıllar önce PKO lu idim.4 yıl süren bir dizi tedavi işlemlerinden sonra hamile kalabildim.Ardından 3 yıl sonra tedavisiz hamile kaldım.Bu hastalıkla savaşırken gerçekten çok zor kilo veriliyor.Ama sakın ümidinizi yitirmeyin çözümsüz değil....kaydirigubbakcemile3

Annejim; çok geçmiş olsun. Az yediğin için mi kansızlık yaşadın yoksa başka bir rahatsızlığın mı vardı.. Buna rağmen 25 kilo vermişsin, brova arkadaşım.. 10 kiloyu kısa zamanda verirsin..
Bebeğin de hayırlı olsun.. Sağlıklı huzurla büyütürsün inşallah..
Mesaj gönderiyorum şimdi canım

Diyetin ilk haftalarında hızlı kilo verebiliyorsun, bir de spor yaptıysan 6 haftada 7 / 7,5 kilo vermişsin, haftada birbuçuk kilo kadar ilk zaman için fikrimce normal gibi..
Sen pko lu olabilir misin.. ne dersem boş olur canım, sadece reglin biraz gecikmesi ile göbeğin hafif tüylenmesi ile pko denmeyebilir.. denebilir de.. Hemen her bayanda dönem dönem olabilecek şeyler gibi çünkü.. Kesin tanı koyulabilmesi için muhakkak uzmana danışmak gerekir.. ki, var ise erken önlem alınabilsin.. Zaten bir belirti olsun olmasın kadın hastalıkları için düzenli olarak takip edilmesi gerekiyor.
Teşekkür ederim ayrıca. Bir ara 2 ay kadar reglim gecikti, ve hep ödem oldum.. 2 ay gram kilo veremedim.. Kabus gibiydi.. Düşünsene haftalarca regl öncesi sendrom yaşıyorsun, iştah, tatlı isteği, huzursuzluk sıkıntı gerginlik,, zaten sonrasında araştırdımda tedaviye başlıycam inşallah..

Spor yapmadım ama başlayacağım inş.İlk 1 hafta filan yaptım.Sonra üşendim=) inşallah tüm kilolarımızdan kurtuluruzzz pko hastalığının en büyük sebebi kiloymuş.Bir yerde okudum yine burda sanırım.Bir pkolu zayıflayınca hastalığı yok olmuş:)))

Kilo birçok hastalık kaynağı. Kilo vermeye başlamadan önce, ayaklarım belim boynum ağrıyordu zaman zaman.. Fizik tedavi önerdi doktor, ama biraz kilo verirsen de ağrıların azalır dedi.. Gitmedim fizik tedaviye, dedim kilo vericem, geçicek.. İyiyim şimdi şükür.
Polikistik overde de benzer durum, kilo verince + doğum yapınca kendiliğinden geçer diyen doktorlar var.. Fazla kilo polikistik overi büyük oranda etkiliyor.

Annejim; çok geçmiş olsun. Az yediğin için mi kansızlık yaşadın yoksa başka bir rahatsızlığın mı vardı.. Buna rağmen 25 kilo vermişsin, brova arkadaşım.. 10 kiloyu kısa zamanda verirsin..
Bebeğin de hayırlı olsun.. Sağlıklı huzurla büyütürsün inşallah..
Mesaj gönderiyorum şimdi canım

Hayır canım az yemekten değil. Yıllardır meme küçültme ameliyatı olmak istiyor ancak cesaret edemiyordum.Ta ki bu forumun estetik bölümünde yazan arkadaşları okuyuncaya kadar.Sağolsunlar onların desteğiyle bu operasyonu yaptırdım hatta zayıflama sürecinde koca göbişim de sarktığı için ( ki zaten doğumlardan sonra epeyce sarkmıştı ) onu da aynı anda bir güzel toparlattırdım.Fakat ameliyattan 1 hafta sonra ciddi bir kansızlık yaşadım.Neyse ki birkaç ünite kan takviyesiyle paçayı kurtardım.Şimdi gayet iyiyim ve kaldığım yerden devam etmek için yarın diyetbaşı yapıyorum. Hadi hep beraber hafifleyelim inşallah.....Özel mesajın için tekrar teşekkürler olumunekankayizsmile

Spor yapmadım ama başlayacağım inş.ılk 1 hafta filan yaptım.Sonra üşendim=) inşallah tüm kilolarımızdan kurtuluruzzz pko hastalığının en büyük sebebi kiloymuş.Bir yerde okudum yine burda sanırım.Bir pkolu zayıflayınca hastalığı yok olmuş:)))

bende pkoluyum.pko lu oldugumu 55 kiloyken ogrendim yani hamile kalmadan hemen once.hamilelige kadar hayatimda gordugum en fazla kilo da 55 ti zaten doktorumun bana dedigi pko dogustan gelen bir rahatsizlik.gecmez yani.ama kilo bunun dusmani.az kilolu olursan bulgularin da az olur ya da olmaz.ben zayifken bende hic bir bulgusu yoktu yumurtaliktaki kistler harici.ne killanma, ne sivilcelenm ne de adet gecikmesi..suan dogum yapali 5.5 ay oldu ve ben 76 kiloyum.nasil kilo verecegimi dusunuyorum cunku bu rahatsizlikta kilo cok zor veriliyomus :sinifsinif:

Son düzenleme:
bende de pco var zor kilo veriliyor çok zor. 6 kilo verdim haftada 1 kilo bu aralar anca, bazen 1 kilo bile düşmüyor:nazar:

Hayır canım az yemekten değil. Yıllardır meme küçültme ameliyatı olmak istiyor ancak cesaret edemiyordum.Ta ki bu forumun estetik bölümünde yazan arkadaşları okuyuncaya kadar.Sağolsunlar onların desteğiyle bu operasyonu yaptırdım hatta zayıflama sürecinde koca göbişim de sarktığı için ( ki zaten doğumlardan sonra epeyce sarkmıştı ) onu da aynı anda bir güzel toparlattırdım.Fakat ameliyattan 1 hafta sonra ciddi bir kansızlık yaşadım.Neyse ki birkaç ünite kan takviyesiyle paçayı kurtardım.Şimdi gayet iyiyim ve kaldığım yerden devam etmek için yarın diyetbaşı yapıyorum. Hadi hep beraber hafifleyelim inşallah.....Özel mesajın için tekrar teşekkürler olumunekankayizsmile

Kalıcı bir rahatsızlık olmadığına sevindim canım.. Tekrar çok geçmiş olsun..
Rica ederimyerimseniben

bende pkoluyum.pko lu oldugumu 55 kiloyken ogrendim yani hamile kalmadan hemen once.hamilelige kadar hayatimda gordugum en fazla kilo da 55 ti zaten doktorumun bana dedigi pko dogustan gelen bir rahatsizlik.gecmez yani.ama kilo bunun dusmani.az kilolu olursan bulgularin da az olur ya da olmaz.ben zayifken bende hic bir bulgusu yoktu yumurtaliktaki kistler harici.ne killanma, ne sivilcelenm ne de adet gecikmesi..suan dogum yapali 5.5 ay oldu ve ben 76 kiloyum.nasil kilo verecegimi dusunuyorum cunku bu rahatsizlikta kilo cok zor veriliyomus :sinifsinif:

Merhaba Buket; Gerçekten zor veriliyor ama imkânsız değil, diyerek hafifletiyorum zorluğunu kendi içimde..
Düşününce hatırladım, bende de kilo almadan önce şimdilerde gördüğüm kadar etkisi olmuyordu, mantıken kilo verince de bitti kadar azalıcak.. Korkum verebildikten sonra korumayı başarabilmek.. Sanki vermekten çok daha meşakketliymiş gibi geliyor.. Fobi kaldı üzerimde..
Bir de problem yan basenler :KK43: böyle yanlardan 3 gibi çıkıyorlar, epey azaldı gerçi ama varlar hala.. Zaten polikistik over'in sebep olduğu kilo basenlerden alınıyor.. Bu hastalığın getirilerinden biri de direk basenlerden kilo almak.. İlk olarak alınan kilolar da en son veriliyor.. Şimdi bekle ki sıra basenlere gelsinde falan da filan da şutarafagitti

merhaba simge ben de pko luyum. yaş 32. 68 kg lardayım. eskiden 1-2 hafta yemeyince etkisini gçrüyordum. şimdi zorlanıyorum. şu ilacın ismini özelden yollayabilirmisin. teşekkürler.

X