- 22 Temmuz 2014
- 211
- 32
-
- Konu Sahibi Sweetshadow6
Tyana (kemerhisar) Bor oluyor galibaBenim dilim hep niğde'lilerden yandı...Ama herkes bir değildir...hangi ilçesi bor' lumu.
Ben Giresun Epey uzağız da hani hiç bilmediğim memleket merak ettim örf ve adetlerini.. :)Sen nerelisin peki? Niğdelilerin öyle abes adetlri yok bildiğim kadarıyla arkadaşlarm var oralı
Tyana (kemerhisar) Bor oluyor galiba
Öyle mi :) aynı bizdeki gibiymiş o zaman pek fark yok gibi.. Amin inşallah çok teşekkür ederim.. Birde garip oyun havaları var çok komik geliyor :)Birde şehir olarak bilginiz var mı acaba ? İnternetten baktımda öyle pek bir yeri yok gibi geldi.. Düğün için mekanlardan bile şüpheliyimKemerhisar ayrı bor ayrı...Örf adetleri çok ağır değil nişan kız tarafı eşyalar yatak odası hariç erkek tarafı yapıyor v.s..Misafirperverlik yönünden iyiler..Allah tamamını erdirsin...Özel günlerinde arabaşı çorbası içerler, söğürmeleri meşhurdur, nörüyon derler
Öyle mi :) aynı bizdeki gibiymiş o zaman pek fark yok gibi.. Amin inşallah çok teşekkür ederim.. Birde garip oyun havaları var çok komik geliyor :)Birde şehir olarak bilginiz var mı acaba ? İnternetten baktımda öyle pek bir yeri yok gibi geldi.. Düğün için mekanlardan bile şüpheliyim
Zaten allah nasip ederse düğün merkezde olurda. Yalnız kır düğünü yada açık havada yapılacak güzel mekanları var mıdır tabii en önemlisi kuaför ve fotoğrafçı :) bende diyorum orda yoksa ben giresundan bile tutar getiririm o derece önemli yanı sonuçta bir kere evleniyorunuz çok mu abartıyorum bilmiyorumda fotoğraflarda gördükten sonra hiç birşey yokmuş gibi geliyorKemerihisar kasaba gibi küçük bir yer ama niğde merkezde güzel düğün salonları bulursuuz..eğlenceyi severler merak etme türkücü bile getirirler...oranın meşhur cavit dayısı vardır cümbüş çalar..nişanlın tanır sorarsın. düğün havaları ankara havalarıyla aynı..
Zaten allah nasip ederse düğün merkezde olurda. Yalnız kır düğünü yada açık havada yapılacak güzel mekanları var mıdır tabii en önemlisi kuaför ve fotoğrafçı :) bende diyorum orda yoksa ben giresundan bile tutar getiririm o derece önemli yanı sonuçta bir kere evleniyorunuz çok mu abartıyorum bilmiyorumda fotoğraflarda gördükten sonra hiç birşey yokmuş gibi geliyorKemerihisar kasaba gibi küçük bir yer ama niğde merkezde güzel düğün salonları bulursuuz..eğlenceyi severler merak etme türkücü bile getirirler...oranın meşhur cavit dayısı vardır cümbüş çalar..nişanlın tanır sorarsın. düğün havaları ankara havalarıyla aynı..
Yok borlu değil yinede aradım sordum bor ile alakanız var mı diye . alakamız yok kemerhisarlıyız biz diyor :) bir üye daha aynısını dedi de merak ettim niye öyle derler hiç duymamıştım daha önce :)Borlulardan uzak dur derler ama diğerlerini bilmem. (;
Edit: Yanlış anlaşılmasın, öyle dendiğine şahit oldum sadece.
Heryerin iyisi kötüsü vardır, onu diyenler muhtemelen kötülerine denk gelmiş olanlardır. (;Yok borlu değil yinede aradım sordum bor ile alakanız var mı diye . alakamız yok kemerhisarlıyız biz diyor :) bir üye daha aynısını dedi de merak ettim niye öyle derler hiç duymamıştım daha önce :)
Genelde adı çıkmışta demekki var bir bozukluk :) bu kadar tesadüfte olamaz :)Heryerin iyisi kötüsü vardır, onu diyenler muhtemelen kötülerine denk gelmiş olanlardır. (;
Mrb cnma geline nisan bohcasi verilir alisveris yapilir yuzuk bilezik takilir isfege gore sette olabilir tabi asiriya kacmamak sarti ile dugundede dughn bohcasi verjilir gelin tarafindan damada damad tarafindan geline geline alisverjs yapilir tabi gelin tarafida oglanin camasirlarini alir damatligi vs esyalar boluserek alinir ayni paylasjlir ixtegegore yani insanimjz iyjdir anlasirsiyanİyi akşamlar hanımlar... Benim bahara doğru İnşallah nişanım olacak erkek arkadaşım niğdeli acaba Örf ve adetlerini bilen var mıdır ? Nişan Ve düğün onlarda nasıl alıyor ? Niğde insanı nasıldır bildiğiniz ne varsa benimle paylaşır mısınız acaba ? Bu bölüme daha fazla kişi geldiği için buraya konuyu açtım umarım sakıncası yoktur
Acik alanlarda var cnmZaten allah nasip ederse düğün merkezde olurda. Yalnız kır düğünü yada açık havada yapılacak güzel mekanları var mıdır tabii en önemlisi kuaför ve fotoğrafçı :) bende diyorum orda yoksa ben giresundan bile tutar getiririm o derece önemli yanı sonuçta bir kere evleniyorunuz çok mu abartıyorum bilmiyorumda fotoğraflarda gördükten sonra hiç birşey yokmuş gibi geliyor