ngilizce retmenleri buraya

:) kişisel tercih tabiiki ben hayatımın en mutlu en verimli en güzel yılarını son 3 yıl anadolu lisesinde yaşadım....kaç kişi "sabah olsa da işe gitsem" duygusunu yaşayacak kadar şanslıdır???

yaşasınnn....bekliyordum ama bu kadar çabuk değil...başvurumu yaptım umarım yine anadolu lisesi öğretmeni olabilirim :)))

4. yılımı Meb de çalışıyorum... çok sıkılıyorum hiç sevmiyorum.. öğretmen olmak için doğmadığımı yanlış meslek seçtiğimi düşünüyorum.. sadece 1 yıl çok zevk alarak yaptım mesleğimi o da Akşehir de çok iyi bi okulda güle oynaya okula gittiğim bi yıldaydı. işe offf yarın da okul var diyerek gitmek her gün insanın ömründen götürüyo.. mecbur sevmeye çalışıyorum ama bilemiyorum.. keşke dış ticarette kendimi geliştirip öğretmenliği bırakabilsem..

bi de çok afedersiniz insanların bilmem nerelerini göstererk ya da ne biliyim ortaya hiç bişey koymadan sırf ünlü diye milyarlarca lirayı bi gecede kazanmasından ve bizim 1 ay boyunca kendimizi parçalamamızdan sonra aldığımızın maaşın küçüklüğü beni daha da çok hırslandırıp kinlenmeme neden oluyooo..

aman beee ne de doluymuşum be arkadaş peeehhhhhhhalsanaalsanasmile

bu konuda hırslanmakta yerden göğe kadar haklısın canım...insanlar ne kadar kolay para kazanıyorlar....ama gel gör ki bir öğretmenin emeğinin hakkıyla kazandığı üç kuruş bazen göze bile batıyor...ve hırslanıp sinirlenmekten başka bişey yapamıyorsun....

matematikçiyim okulda ingilizce öğretmeni yok ingilizceyi bana verdiler nasıl öğreticem bilmiyorum. çocuklar çok zayıf. bana yardım edermisiniz

Allah kolaylık versin.. biz bile zayıf öğrencilere bir şey öğretirken akla karayı seçiyoruz.. önce dersi mi sevdirsek yoksa direkt müfredata mı dalsak karıştırıyoruz ki sen bi de branş dışı almışsın oy anam oyy.. bence önce eğer 4ten 8e giriyorsan öğrencilerine ufak ufak kitaptan giriş yap ama bu kitap bazlı olmasın.
örnek; 4ler de adını sorma adını söyleme ile başlıyor ya hani hello good morningle devam ediyo bununla ilgili etkinlik yaptır oyun oynat hemen derse gürrsss diye giriş yapma derim, bu benm fikrim tabii. ya da 7lerde önce fiziksel özellikler ve kişilik özellikleri sıfatlarla anlatılıyo filan günlük hayattan birini alarak örneklerle giriş yap.. kısacası çocuk ingilizcenin kolay bişey olduğunu düşünsün ben bu dersi yaparım fikri oluşsun işin kolaylaşır gibime geliyor.. çünkü dersin yabancı bir dilde işleniyor olması genel bir iticilik yaratabiliyo öğrencilerde, yapamıycam korkusu ya da..
o sebeple hayatla ilişkilendirmeye çalışırsan ingilizceyi sanırım yaklaşımları senin işini kolaylaştırır ve sana da teacher's book yardımcı olur, işi kıvırırsın bence

kolay gelsin.

Ben 9. sınıflara girecem, köy okulundayım, çocuklar hiç Bişey Bilmiyor, nerden Başlicam Bilmiyorum.. kitaptan gitsem çocuklar iyice soğuyacak.. en Başından Başlasam kitaBı takip edemicem..

arkadaşlar ücretli öğretmenliğe başvurmuştum. kabul edilmişim fakat ingilizce öğretmenliğine atamam yapılmış. ingilizce sertifikası alalı 5 yıl oluyor. 5 yıldırda ingilizceyi hiç kullanmadım diyebilirim. ne yapsam karar veremiyorum. bugün haber vermem gerekiyormuş. offf ne yapsam acaba???4.5.6. sınıflar açısından sorun olmaz da yine de düşünüyorum.

ecesu 4 ve 5 ler seni hiç zorlamaz.. güzelce en temel şeyleri öğretmeye çaliş hem öğretmek 2. kez öğrenmektir sen de tekrar yapmış olursun.. zaten en temel şeyleri öğreteceksin, sevdirmeye çaliş ingilizceyi, zevk alsınlar öğrenirken.. Ben 6 lara ve liseye giriyorum.. 6. sınıfa da family tree diye Bi ünite var aile üyelerini anlattım, tahtada resim çizerek kendi hayatlarından kendi ailelerinden örnek vererek.. daha çok zevk alıyorlar, kendilerinden örnekler yaptırarak işle dersini.. günde Belli sayıda kelimeleri öğrenmelerini sağla.. gerekırse kelimelerin yanına şekillerini çiz.. telafuzlarına özen göster.. Bi kere yanlış öğrenirlerse hep öyle gidiyor çünkü
kolay gelsin..

selam ben de ingilizce öğretmeniyim 5.yılımı tamamladım hemen hemen tüm okul türlerinde çalıştım diyebilirm ilk öğretim 4-8 arası:)düz liseler anadolu öğretmen lisesi şimdi meslek lisesindeyim bugün anadoluya tayin istedim puanım toplamda 89 çıkarmı bilmiyorum işallah çıkar ya meslek lisesi çok tembelleştirdi beni kitaplar hiç güzel değil unique okutuyoruz sadece reading başka bi halt yok grammer egzersizi yaptıracam diye kaç saatim tahtada yazarak geçiyor

slm ben de ingilizce öğretmeniyim yeni mezun ama kpss kötü geçti malesef(((

evet gerçekten seçicilik sağlayan bir sınav değil malesef bizler ingilice öğretmeniyiz ve branşımızda başarılı olmamaız gerekiyıor ama bizim ingilizce öğretmeniği bilgimizi malesef tamamen alakasız bilgilerle ölçüyorlar ben de bu sene staj yaptım ve gerçekten çok şey öğrendm değişik ilgi çekici materyaller kullanmaya çalıştım telafuzuma çok dikkat ettim gerçekten çaba harcadım ama önem vermeyen ilgisiz arkadaşlarım da vardı malesef ve iyi puan aldılar kpssden gerçekten üzücü bi durum

I know what’s beautiful, looking at you,in a world of lies,you are the truth , Everytime you touch me I become a hero....

arkadaşlar bu cümleyi bana tercüme edebilirmisiniz teşekkür ederim.

I know what’s beautiful, looking at you,in a world of lies,you are the truth , Everytime you touch me I become a hero....

arkadaşlar bu cümleyi bana tercüme edebilirmisiniz teşekkür ederim.

güzel olanı biliyorum; yalanlar dünyasında sana bakmak, sen gerçeksin (doğrusun). Bana dokunduğun heran bir kahramana dönüşüyorum ...gibi birşey...

Ben 9. sınıflara girecem, köy okulundayım, çocuklar hiç Bişey Bilmiyor, nerden Başlicam Bilmiyorum.. kitaptan gitsem çocuklar iyice soğuyacak.. en Başından Başlasam kitaBı takip edemicem..

kitabı boşver arkadaşım...sınıf defterini plana göre doldur ve öğrencilerine anlayacakları seviyede "what is your name" den hatta spelling game lerle alfabeden başla ki ingilizceden nefret etmesinler...derim ben...kolay gelsin bu arada...

mrhaba ben de ingilizce öğretmeniyim kpss yi geçersem tabi.3 senedir atanamadım,.kpss denen illet ne zaman kalkacak diye bekliyorum.meb de çalışan bi yakınım artık herkes branşından sınava girecek dedi.iyi bir haber ,bu da bi efsane değilse tabi...benm öğretmenlik yapan arkadaşlara bi sorum olacak.ilköğretim 4,5,6,7,8. sınıfları kapsayan,güvenilir bi ing. eğitim seti arıyorum da...bilgisi olan var mı acaba?tavsiye edebileceğiniz bi yayınevi..?

arkadaşlar elimde New bridge to success kitabının tüm üniteleri ile ilgili ders notları worksheetler ve farklı materyaller var...anadolu lisesinde çalışmaya başladığımda bir arkadaşımdan almıştım...arzu eden olursa paylaşmak isterim...ben yıllarca çok ama çok faydalandım, başım sıkıştığında imdadıma koştu....sizlere de yardımcı olsun...hele ilk yıllarda kitaba alışana kadar can simidim oldular....

isteyen olursa özelden yazabilirsiniz....

konu açtım ayrıca ama sanırım pek ilgilenen yok....belki burda vardır diye kopyalayıp yapıştırdım mesajımı....

üzüldüm (

konu açtım, 11 kişi okumuş 0 cevap...

sonra buraya yazdım belki de yanlış yaptım burdan daha rahat ulaşırım diye....yine tık yok...7 yıllık öğretmenim hala birileri "elimde kaynak var" dediğinde atlıyorım....kimsenin ihtiyacı yok sanırım...

ne bileyim gerçekten üzüldüm...öğretmenler paylaşım alanında daha ne paylaşılır...kendi adıma benim alanım olmasa bile (lise-ilköğretim ) birşeyler öğrenirim, ileride lazım olur diye alırım...

bir de bekledim "aaa ben de de şöyle bir kaynak var" diyen olur diye...

neyse enazından 1 "0" dan büyüktür...Burcu ilgilendiğin için teşekkür ederim...maille gönderdim koca koca klasörleri güle güle kullan...

şöyle diyesim geldi ; ben şimdi "süper garantili göğüs büyütme yöntemleri buldum" .... ya da " bi yöntem var istediğiniz cinsiyette bebek yapıyormuş " konulu paylaşımlarda bulunsaydım böyle mi olurdu....

sitem edesim geldi kusura bakmayasınız pls ((((

kimse pek uğramıyor buralara deyip kendimi avutuyorum ben artık....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…