Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben de ingilizce öğretmeni sayılır mıyım ? :)
inglzce öğretmnlği 4.sınıf öğrencisiyim..
2011 haziranda mezunum inşaallah :)))
üzüldüm(
konu açtım, 11 kişi okumuş 0 cevap...
sonra buraya yazdım belki de yanlış yaptım burdan daha rahat ulaşırım diye....yine tık yok...7 yıllık öğretmenim hala birileri "elimde kaynak var" dediğinde atlıyorım....kimsenin ihtiyacı yok sanırım...
ne bileyim gerçekten üzüldüm...öğretmenler paylaşım alanında daha ne paylaşılır...kendi adıma benim alanım olmasa bile (lise-ilköğretim ) birşeyler öğrenirim, ileride lazım olur diye alırım...
bir de bekledim "aaa ben de de şöyle bir kaynak var" diyen olur diye...
neyse enazından 1 "0" dan büyüktür...Burcu ilgilendiğin için teşekkür ederim...maille gönderdim koca koca klasörleri güle güle kullan...
şöyle diyesim geldi ; ben şimdi "süper garantili göğüs büyütme yöntemleri buldum" .... ya da " bi yöntem var istediğiniz cinsiyette bebek yapıyormuş " konulu paylaşımlarda bulunsaydım böyle mi olurdu....
sitem edesim geldi kusura bakmayasınız pls((((
kimse pek uğramıyor buralara deyip kendimi avutuyorum ben artık....
mehaba arkadaşlar....
ingilizce öğretmeni değilim ama sorumu sormak için en uygun başlık burasıydı sorularımı cevaplarsanız sevinirim..
ben dışardan lise okuyorum allah nasip ederse bir sene falan sonra biticek üniversitede ingililizce öğretmenlik okumak istiyorum bunun için üniversite sınavında yeni adıyla ygs de hangi bölümün sorularını çözmem gerekiyor ve yds sınavlarıiçin ne kadar ingilizce bilmek gerekiyor evde eğitim cd leriyle çalışılarak yabancı dil sınavını geçebilirmiyim bu bölümü okuyan vaya okumuş olan deneyimli arkadaşlardan fikir almak istiyorum şididden herkese teşekkürler.....![]()
evet ingilizce öğretmenliği ygs den 1 hafta sonra yapılan YDS sınavı ile öğrenci alır ki geçmiş yılların yds sorularına bakarsan ingilizce öğretmenliği atamaları ciddi yds ile netleri ile gerçekleşir.. ben selçuk üniversitesi mezuyum 2002 de girdim o zaman 100 soruda 86 net yapmıştım ki bu da ancak 2. öğretime yetmişti.. 1. öğretime 92 netle girmişti en düşük puanla giren öğrenci..
öncelikle bence yds sorularını çözüp kendi netinin nerelerde olduğunu öğrenmeye çalış ve ondan sonra çalışmaya başla derim ben...
aynen ben de..
4 sene öğretmen lisesi, 4 sene eğitim fakültesi.. artık bi de olabilsem :)
Milli eğitim mi istiyorsun Dilek?
Merhaba arkadaşlar, okuduğum üniversitede 2. dönem öğretmenliğe başladım, çifte vatandaşlık durumundan direkt başlayabiliyorum zaten bu 2. üniversitem, üniversite diplomam var önceden, ingilizceyle alakalı bişey olmasa da, o zaman formasyon da almıştım.
şimdi bana biraz yardımcı olur musunuz? ben okula erken başladım, liseyide bi çok kişi gibi 4 yıl değil 3 yıl okudum, son sınflara giriyorum ve çogu kolej çıkışlı 5 yıl lise okumuşlar, yani çoğu benden yaşça baya büyük. okulun ana eğitim dili ingilizce değil, yani son sınıf oldukları için yine iyiler ama harika da değiller. bu yaşa gelmiş insanlara artık kelimeleri oyunla falan öğretemiyorum, oturun ezberleyin banane de diyemiyorum, bana söylenen bu, sen bişey yapma sorarlarsa açıkla, oturup ezberlicekler. içinde öğrenilmesi gereken kelimelerin gectiği textler falan dağıtabilirim sıkça ama çoğu tez derdine düşmüş durumda. sizce boşuna mı çabalıyorum? söyleyip geçmeli miyim? veya bana ne önerirsiniz?
falla canım hiçbir hoca öğrenciye kelime ezberletmez ki, benim okuduğum okul ve kurslarda hep öyleydi yani..bir de üniversitede eğer kendi konuları ingiliz dili edebiyatı falan değillerse zaten kimse ingilizceyi sallamıyor zaten dediğin gibi onlar senin vereceğin ingilizceyi halledebilecek düzeydelerdir, üniversite son sınıfta artık çok ciddi bir ingilizce öğretilmiyor, benim okulumda kendi bölümümle ilgili konularda ingilizce hocası text dağıtırdı ve çeviri yapılırdı sınıfta,hoca önce kelimeleri açıklardı,ödev bile vermezdi..sınavda da çeviri çıkardı hep..sen illa çok ciddi birşeyler yapmak istiyorsan istersen o kelimelerle ilgili vocabulary testler hazırla dağıt, üstte bir sürü kelime olsun,alttada boşluk bırakılmış cümleler mesela..aslında onlar tabii öğrenci olarak sallamazlar, ama sen öğretmen olarak dersini ciddiye al derim..
ama işte bu yüzden türkiyede ingilizce bildiğini sanıp aslında hiç bişey bilmeyen birsürü insan var, ama bizim lisedeki valla öğretiyodu oturup kelimeleri. alman lisesi olmasına ragmen :)
öğrencekler imkanı yok gidemezler öğrenmeden. valla aslında baya istekliler çünkü biliyolar harikalarda yaratsalar ingilizce konuşamadan hiç bişey olamicaklar malesef. seviyeleri upper intermediate zaten yani kötü değiller ama yetmez bu, advanced olmadan gitmesinlergaliba çok şey istedim
ama ne biliym karşımdaki insan konuştugumda beni anlamıyosa bana biliyomuş gibi gelmiyo hiç de malesef
benden 3 yaş büyük yavrucuklarıma soru hazrliym şimdi
bence kelime ezberletilmez ki, insan oturur tek başına kelime ezberler..ben 5 er kere yazarak ezberlerdim mesela..ben de tr nin en iyi ilk 3 lisesinden birinden mezunum ama lisede zaten çok iyi öğretiyorlar ilk yıl hazırlık olduğundan dolayı çok önem veriyorlar..senin yapacağın en iyi şey ezberlemeleri gereken kelimelerle ilgili testler , boşluk doldurmalar hazırlaman olur canım,kelime bu şekilde öğrenilir..bir de ayrıca kelime ezberleme teknikleriyle ilgili kitaplar var hafıza teknikleri ile ilgili ama işine yarayacağını sanmam..haftada kaç saat derslerine giriyorsun bilmiyorum ama tahminimce ders saatin azdır üniversitede öyle oluyor çünkü, upperdan advance'e geçemezler seninle ilgili değil, ders saatiyle ilgili bu,bence fazla birşey bekleme seviye atlamak çok ciddi çalışma gerektirir..bazı insanlar yıllarca upper seviyesinde kalabilirbenim gibi mesela
advance kursta gördüm ama yine de upperımdır..
![]()