Arkadaşlar ben 4 yıl fen lisesinde 3 yılda anadolu lisesinde görev yaptım. Geçen sene bebeğim olduğu için evimin yakınında bir okula tayin istemeyi düşünüyorum.Şu anki okulum arabayla 15-20 dk falan ama hergün boş yere istanbul trafiğine girmek istenmiyorum bir de acil bir durumda hemen evimde olmak istiyorum. Burada sadece 1 tane anadolu lisesi var. Onda da açık kadro olmayacak bildiğim kadarıyla. İlköğretim okullarında açık kadro olursa tayin istesem mi diye düşünüyorum. Bir yandan da açıkçası küçük çocuklarla çalışmak gözümü korkutuyor. İki senedir 9-10 kişilik yabancı dil sınıflarıyla çalışıyorum. Kime sorduysam sakın öyle bir hata yapma dedi. 3 yıl çalışır 10 yıllık yorulursun diyorlar. Özellikle ilköğretimde çalışan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.
Canım ben mesleğe ilk başladığımda ilköğretime atanmıştım. 3 yılda neredeyse tamamen köreliyor insan. (Bana olmaz ben dışardan kendimi yenilerim deme. İş güç olmuyor.) Sonra bir anadolu lisesine görevlendirmem çıktı ve üç yılımın nasıl boşa kürek çekerek gittiğini görünce sınavlara girdim ve kadrolu anadolu öğretmeni oldum. Şimdi dil sınıflarına derse giriyorum ağırlıklı olarak. Geçen seneki mezunlarımın tamamı iyi bölümlere yerleşti ve bunun hazzını hiçbir okulda alamazsın. Mutsuz olur, aileni de mutsuz edersin. Ben çocuğuma vakit ayırmak için ilkokula geçsem mi diye düşündüğüm bazı zamanlarda şunu aklıma getiriyorum. "Ya mutsuz olur ve istemeden de olsa eşimi, çocuğumu suçlamaya başlarsam?" Biz İngilizceciler güçü hatunlarız. Çocuk da yaparız kariyer de..
aynen katılıyorum canım, en şansız biz oluyoruz bu kpss'de. düşünsenize matematik öğretmenleri en azından matemayiği full çekebiliolar, türkçe öğretmenleri, tarih-coğrafya, rehber öğretmenleri de aynı şekilde. sınıf öğretmneleri deseniz zaten her dersi öğreniyolar az da olsa. yani her biri bi şekilde kendi konusuyla ilgili 30 soruyla karşılaşıyo ya bizzz? bu çok büyük bi haksızlıkklava: tamam eğitim bilimleri kısmı olmalı mutlaka, sonuçta meslek bilgis ve branşa göre değişmiyo o bilgiler. ama diğer kısımda herkes kendi branş sorularını cevaplamalı.
eğitim bilimleri ve türkçe mutlaka yapılmalı her branş tarafından diğer dersler branşa göre olmalı katılıyorum..ama kpss de şansız olarak nitelendirmiyorum kendimizi..yine herşey rağmen iniglizce öğretmenleri olarak çok güzel netler çıkartabiliyoruz..diğer branşlara göre atanma şansımız da yüksek..gittikçe zorlaşıyor ama bu her branş ta öyle oluyor..hem biz ingilizce öğretmenleri arasında sıralanıyoruz..matematik,tarih,türkçe vs diğer branşlar bizi alakadar etmiyor.onlar kaç net yaparsa yapsın isterseler matematikten full çeksinlerbizle bir alakalrı yokki..matematikte zorlanıyorsak çoğu ingilizce öğretmeni zorlanıyor..kapasite hemen hemen aynı neden böyle düşünmüyorsunuz? hem yakında kpss kalkacak ve tombala usulü gelecekmiş..kim nereye atnacağını kestiremeyecek süpriz olacak tahmini nokta tayin yapılamayacak..yani biz kpss den sonra tercih yapıyorduk şu şehrin şu okulu diye..sonuç süpriz olmutordu şimdi öyle olmayacak..iyi ,kötü öğretmen de atanacak..belki iyisi kalacak kötüsü atanacak vs..vs..öğretmen olarak iyi kötü diye meslektaşlarımı da asla nitelendirmek istemem ama yukarda yazılan bir kaç mesaja ithafendi..artık bundan sonra şans şans şans..tombala usulü böyle bir şey..umarım bu usul sizin için daha iyi olur....
azul evet stajer öğretmen oluyoruz ve maaşımız tabiki yeni başladığımız için diğer öğretmenlere göre biraz daha düşük oluo
stajyer öğretmen diye birşey yoktur aslında arkadaşlar...
ama bu yıllardır böyle söylenir...göreve başladığınızda aldığınız stajyerlik seminerlerinde öğretmenlikle ya da eğitimle ilgili pek bişey anlatılmaz çünkü stajyer öğretmenliğimiz eğitim fakültesinde okurken ya da pedagojik formasyon alırken gittiğimiz stajlarla biter...
göreve başladığımızda bizler stajyer öğretmen değil "aday memur" uzdur...1 yıl her memur için satjyerlik ve adaylık dönemidir öğretmen olsun olmasın...en erken 1 yıl sonra asalet tasdik olunur ve stajyerliğimiz kalkar...
aday memur iken adaylıkla ilgili bir maaş farkı olmaz..maaş farkı kadro ve derece ile ilgili bişeydir stajyerlik ve adaylıkla ilgisi yoktur canım...görevde eskidikçe yani yıllar geçtikçe her memurun maaşı azar azar artar...her yıl 1 derece alınır 3 yılda bir kadro (tam tersi de olabilir emin değilim)
örneğin bir öğretmen 9'a 1 kadro derecesi ile başlar ikinci yıl 9-2 olur sonra 9-3 sonra 8 e düşer vsvsvs maaş 9 dan 6 lara kadar pek farketmez 5-10 tl falan...6 dan sonra farkediyor...örneğin eşimin kadro derecesi 8-3 benim 5-2 aramızda 70 tl civarı fark var....kısaca stajyersin ya da doğrusu aday memursun diye maaşın düşük değildir...
çok uzun oldu ama umarım aydınlatabilmişimdir :))))
işimi çoook seviyorum maddi açıdan tam anlamıyla tatmin olmasamda.......
Canım ben mesleğe ilk başladığımda ilköğretime atanmıştım. 3 yılda neredeyse tamamen köreliyor insan. (Bana olmaz ben dışardan kendimi yenilerim deme. İş güç olmuyor.) Sonra bir anadolu lisesine görevlendirmem çıktı ve üç yılımın nasıl boşa kürek çekerek gittiğini görünce sınavlara girdim ve kadrolu anadolu öğretmeni oldum. Şimdi dil sınıflarına derse giriyorum ağırlıklı olarak. Geçen seneki mezunlarımın tamamı iyi bölümlere yerleşti ve bunun hazzını hiçbir okulda alamazsın. Mutsuz olur, aileni de mutsuz edersin. Ben çocuğuma vakit ayırmak için ilkokula geçsem mi diye düşündüğüm bazı zamanlarda şunu aklıma getiriyorum. "Ya mutsuz olur ve istemeden de olsa eşimi, çocuğumu suçlamaya başlarsam?" Biz İngilizceciler güçü hatunlarız. Çocuk da yaparız kariyer de..
Arkadaşlar ben 4 yıl fen lisesinde 3 yılda anadolu lisesinde görev yaptım. Geçen sene bebeğim olduğu için evimin yakınında bir okula tayin istemeyi düşünüyorum.Şu anki okulum arabayla 15-20 dk falan ama hergün boş yere istanbul trafiğine girmek istenmiyorum bir de acil bir durumda hemen evimde olmak istiyorum. Burada sadece 1 tane anadolu lisesi var. Onda da açık kadro olmayacak bildiğim kadarıyla. ılköğretim okullarında açık kadro olursa tayin istesem mi diye düşünüyorum. Bir yandan da açıkçası küçük çocuklarla çalışmak gözümü korkutuyor. ıki senedir 9-10 kişilik yabancı dil sınıflarıyla çalışıyorum. Kime sorduysam sakın öyle bir hata yapma dedi. 3 yıl çalışır 10 yıllık yorulursun diyorlar. Özellikle ilköğretimde çalışan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?