ngilizce retmenleri buraya

Arkadaşlar ben 4 yıl fen lisesinde 3 yılda anadolu lisesinde görev yaptım. Geçen sene bebeğim olduğu için evimin yakınında bir okula tayin istemeyi düşünüyorum.Şu anki okulum arabayla 15-20 dk falan ama hergün boş yere istanbul trafiğine girmek istenmiyorum bir de acil bir durumda hemen evimde olmak istiyorum. Burada sadece 1 tane anadolu lisesi var. Onda da açık kadro olmayacak bildiğim kadarıyla. ılköğretim okullarında açık kadro olursa tayin istesem mi diye düşünüyorum. Bir yandan da açıkçası küçük çocuklarla çalışmak gözümü korkutuyor. ıki senedir 9-10 kişilik yabancı dil sınıflarıyla çalışıyorum. Kime sorduysam sakın öyle bir hata yapma dedi. 3 yıl çalışır 10 yıllık yorulursun diyorlar. Özellikle ilköğretimde çalışan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.
 

3 yıl çalışır 10 yıl yorulursun.. kim demişse çok doğru demiş vallaa.. aklınız varsa o güzelim anadolu lisesinden ayrılmayın.. ben 2 senelik öğretmenim ilköğretimdeyim. ve bu sene (2. yılım ağustosta doluyo ancak) gene anadolu lisesi sınavı olursa hemen girip anadolu lisesine geçmeye çalışacağım.. inanın 2 senede öğretmnelikten bıkar hale geldim :umursamaz: çocuklarla çalışmaktan kaynaklanmıyor ama bu.. onlarla çalışmak genel olarak keyifli, özellikle de 4-5ler ile.. ama ilköğretimin evrak olayı yok mu.... zart için rapor zurt için tutanak.. bunlar çok yoruyor, inanın gereken evrakları raporları hazırlamaktan dersime hazırlanmaya vakit bulamıyorum... o yüzden bence kalın siz orda...
 
Canım ben mesleğe ilk başladığımda ilköğretime atanmıştım. 3 yılda neredeyse tamamen köreliyor insan. (Bana olmaz ben dışardan kendimi yenilerim deme. İş güç olmuyor.) Sonra bir anadolu lisesine görevlendirmem çıktı ve üç yılımın nasıl boşa kürek çekerek gittiğini görünce sınavlara girdim ve kadrolu anadolu öğretmeni oldum. Şimdi dil sınıflarına derse giriyorum ağırlıklı olarak. Geçen seneki mezunlarımın tamamı iyi bölümlere yerleşti ve bunun hazzını hiçbir okulda alamazsın. Mutsuz olur, aileni de mutsuz edersin. Ben çocuğuma vakit ayırmak için ilkokula geçsem mi diye düşündüğüm bazı zamanlarda şunu aklıma getiriyorum. "Ya mutsuz olur ve istemeden de olsa eşimi, çocuğumu suçlamaya başlarsam?" Biz İngilizceciler güçü hatunlarız. Çocuk da yaparız kariyer de..
 

Körelme konusunda kesinlikle sana katılıyorum.Ben mezun olduğum yıl girmiştim kpds'ye. 94 tü puanım. Bir de geçen sene girdim 95 aldım. Ama ilk görev yerim fen lisesiydi.ücretli olarak çalışmıştım sonra da geşçici görevle 3 yıl. Veliler ve öğrenciler inanılmaz bilinçli olduğu için gece gündüz çalışır giderdim derse. 4 yıl sonra da anadolu lisesine geçtim. Yine aynı tempoyla üstelik yabancı dil sınıflarıyla çalıştım. Benimle birlikte atanıp ilköğretimde çalışan arkadaşlarım inanılmaz köreldiklerini söylüyorlar. Okuttuğumuz kitaplar bile çok önemli bence. Hala bilmediğim bir sürü kelime ile karşılaşabiliyorum mesela. Mecbur açıp bakıyorum sözlüğe. Ama ilköğretimde böyle birşeye ihiyaç duyacağımı hiç sanmıyorum.
 

eğitim bilimleri ve türkçe mutlaka yapılmalı her branş tarafından diğer dersler branşa göre olmalı katılıyorum..ama kpss de şansız olarak nitelendirmiyorum kendimizi..yine herşey rağmen iniglizce öğretmenleri olarak çok güzel netler çıkartabiliyoruz..diğer branşlara göre atanma şansımız da yüksek..gittikçe zorlaşıyor ama bu her branş ta öyle oluyor..hem biz ingilizce öğretmenleri arasında sıralanıyoruz..matematik,tarih,türkçe vs diğer branşlar bizi alakadar etmiyor.onlar kaç net yaparsa yapsın isterseler matematikten full çeksinlerbizle bir alakalrı yokki..matematikte zorlanıyorsak çoğu ingilizce öğretmeni zorlanıyor..kapasite hemen hemen aynı neden böyle düşünmüyorsunuz? hem yakında kpss kalkacak ve tombala usulü gelecekmiş..kim nereye atnacağını kestiremeyecek süpriz olacak tahmini nokta tayin yapılamayacak..yani biz kpss den sonra tercih yapıyorduk şu şehrin şu okulu diye..sonuç süpriz olmutordu şimdi öyle olmayacak..iyi ,kötü öğretmen de atanacak..belki iyisi kalacak kötüsü atanacak vs..vs..öğretmen olarak iyi kötü diye meslektaşlarımı da asla nitelendirmek istemem ama yukarda yazılan bir kaç mesaja ithafendi..artık bundan sonra şans şans şans..tombala usulü böyle bir şey..umarım bu usul sizin için daha iyi olur....
 

kpss bu haliyle İngilizce öğretmeninin meslek bilgisini sınamıyor atladığınız nokta bu sanırım. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden mezun olmuş, kendini geliştirmiş bir öğretmen adayının yerine henüz doğru dürüst ingilizce bile konuşamayan birisi sırf daha fazla tarih vs sorusu çözdü diye atanabiliyor.Bizden bir sene önce mezun olan bir arkadaş 40 puanla Ankara'ya atanmıştı mesela. Öğrenciler bile 40 puanla sınıfta kalıyor :) ondan sonraki sene ben 80 puanla atanamamıştım. Bir yıl boyunca normal öğretmenin( ki çoğu gramer kurallarını öğrettiklerinde İngilizce öğrettikleri düşünüyorlardı) aldığı maaşın yarısından bile az bir maaşla çalışmıştım. Bence adil olan her branşın kendi meslek bilgisi sorularını da çözmesidir. Böylece ak koyun kara koyun ortaya çıkar diye düşünüyorum.
 
Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum atanıp da işini yapanlara,

İlk olarak atandığınızda (kadrolu ya da sözleşmeli farketmiyo galiba) 'öğretmen adayı' yani

stajyer öğretmen oluyormuşsunuz öyle mi?

Bir de bu adaylar ne kadar maaş alıyo,aynı öğretmenler gibi mi,yoksa daha mı düşük oluyo maaşları?

Bilgilendirirseniz çok sevinirim...
 
azul evet stajer öğretmen oluyoruz ve maaşımız tabiki yeni başladığımız için diğer öğretmenlere göre biraz daha düşük oluo
 
azul evet stajer öğretmen oluyoruz ve maaşımız tabiki yeni başladığımız için diğer öğretmenlere göre biraz daha düşük oluo

Teşekkür ederim cevabın için,

Peki çok mu fark var arada,yani aslında tam olarak ne kadar biliyo musun?
 
stajyer öğretmen diye birşey yoktur aslında arkadaşlar...
ama bu yıllardır böyle söylenir...göreve başladığınızda aldığınız stajyerlik seminerlerinde öğretmenlikle ya da eğitimle ilgili pek bişey anlatılmaz çünkü stajyer öğretmenliğimiz eğitim fakültesinde okurken ya da pedagojik formasyon alırken gittiğimiz stajlarla biter...

göreve başladığımızda bizler stajyer öğretmen değil "aday memur" uzdur...1 yıl her memur için satjyerlik ve adaylık dönemidir öğretmen olsun olmasın...en erken 1 yıl sonra asalet tasdik olunur ve stajyerliğimiz kalkar...

aday memur iken adaylıkla ilgili bir maaş farkı olmaz..maaş farkı kadro ve derece ile ilgili bişeydir stajyerlik ve adaylıkla ilgisi yoktur canım...görevde eskidikçe yani yıllar geçtikçe her memurun maaşı azar azar artar...her yıl 1 derece alınır 3 yılda bir kadro (tam tersi de olabilir emin değilim)

örneğin bir öğretmen 9'a 1 kadro derecesi ile başlar ikinci yıl 9-2 olur sonra 9-3 sonra 8 e düşer vsvsvs maaş 9 dan 6 lara kadar pek farketmez 5-10 tl falan...6 dan sonra farkediyor...örneğin eşimin kadro derecesi 8-3 benim 5-2 aramızda 70 tl civarı fark var....kısaca stajyersin ya da doğrusu aday memursun diye maaşın düşük değildir...

çok uzun oldu ama umarım aydınlatabilmişimdir :))))

işimi çoook seviyorum maddi açıdan tam anlamıyla tatmin olmasamda.......
 


Çok teşekkür ederim,zaten kimse parasında değil de,sadece atanıp sevdiğimiz işi icra

etmek istiyoruz,ama etraftan da çok soran olunca merak ediyor insan işte...
boshayallersmile
 
Kpss ye girenler naptınız arkadaşlar,benim çok düşük geldi puanım,herkes aynı şeyi

söylüyor,boşların bile yanlış sayıldığını netlerin 5-10 puan düşük yazıldığını söylüyorlar...

Çok çalışmıştım ben halbuki,kesin bi yanlışlık var diyolar ama bilemiyorum,çok moralim

bozuldu...
senağlama
 
Üniversitelerin lisans bölümlerini bitiren ve Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'na girerek, devlet memuru olma ümidi taşıyan bazı öğrenciler, sonuçların açıklanmasıyla hayal kırıklığına uğradı.

Sınav öncesinde yaptıkları hesapla sonuçları karşılaştıran ve arada büyük bir fark gören öğrenciler, ÖSYM'nin puanlamada hata yapmış olabileceğini öne sürdü. Birçok mağdur da dilekçe ile ÖSYM'ye başvurarak, iddia ettikleri hatanın kaynağını anlamaya çalışıyor.

10 Temmuz'da yapılan KPSS'nin, geçtiğimiz günlerde sonuçlarını açıklayan ÖSYM, devlet memuru olma hayali taşıyan birçok kişiyi hayal kırıklığına uğrattı. Sınav sonrasında yaptıkları hesaplar ile sonuçların açıklanmasıyla ortaya çıkan tablonun birbirini tutmadığını gören öğrenciler, ÖSYM'ye dilekçe yoluyla başvurmaya başlayarak, sorunun kaynağını öğrenmeye çalıştı. Bekledikleri netlerin çok aşağısında bir puanla karşı karşıya kalan öğrenciler, bazıinternetsitelerinde oluşturulan forumlarda da bu sıkıntıya dikkat çekti.

Mağdurlardan, işletme bölümü mezunu Şükrü Özbek, 95 net beklediğini ancak sınav sonucunda da 87 net geldiğini belirtti. 71 puan aldığını söyleyen öğrenci, bir diğer arkadaşının ise aynı netle 77 puan aldığını öne sürdü. 95 netinin olduğuna kesinlikle emin olduğunu belirten öğrenci, dilekçeyle başvurduğu ÖSYM'den olumsuz cevap geldiği takdirde dava açmayı düşündüğünü kaydetti. Son şansını kullandığını anlatan öğrenci, "Yaşım zaten ilerledi ama işsizlik yüzünden hala evlenemedim. Babamdan para istemekten artık utanıyorum. Ama gel gör ki ÖSYM tarafından netlerim eksik hesaplandı. İtiraz dilekçemi hemen gönderdim. Gelecek olan cevabı bekliyorum. "dedi.

Türkçe Öğretmenliği'nden mezun olan Mustafa Özdemir isimli öğrenci de 93 net beklerken 81 net geldiğini söyledi. Yeterli puanı alacağına inandığı ancak gelen sonuçla şoka uğradığını anlatan Özdemir, "Öğretmenlik mesleğini çok istiyordum ama hayallerim yine yarım kaldı. ÖSYM'nin yaptığı yanlışlar yüzünden binlerce insan mağdur oluyor. 30 yaşını geçtiğim veüniversitemezunu olduğum halde hala işsizim. Ben torpil falan istemiyorum sadece hakkımı istiyorum. Netlerimin bana iade edilmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN


14.08.2010 1434

Okuyun arkadaşlar
...
 
Benim de düşük geldi...moral Bozuk can sıkkın.. ooof oooff.. artık öğrencilerime kavuşmak istiyorummmmmmmm
 

aynen size katılıyorum bende and.öğrtm lisesinde kadrolu ing öğrtmeniyim.dil sınfımın hepsi bu ay üniv.yerleşti...çok mutluyum çokkk :teytey:
 

aynı şeyi bende seneye yapmayı düşünüyorum ama gözüm korkuyor açıkçası yeniden ilköğretimden :1no2:
 
ben de anadolu lisesinden genel liseye geçmek zorunda kaldım....işine aşık biri olarak çok özleyeceğim sanırım (( lise bir yere kadar da ilköğretim çok zor hele anadolu öğretmenden sonra...
 
İlköğretim liseden çok daha basit bence arkadaşlar,2sindede çalıştım,tercihim ilköğretimdir herzaman. Kendileri gibi sorunlarıda küçük oluyor. Liseyle uğraşmak zor bence. Ama körelme konusuna sonuna kadar katılıyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…