Nevreste'nin Mutfağı

Ben enginarı pek sevmiyorum :104: ama eşimin yoğun isteği üzerine yiyoruz çok faydalı diye. Enginarı yaptığım zaman da hep portakallı yaparım, anca o zaman yiyebiliyorum :KK37:
Ama kerevizz..Off..Yok böyle bi sebze daha ya, vallaha yok. Uzun yıllar boyunca en favori yemeğim zeytinyağlı fasülye idi ama kereviz fasülyenin pabucunu dama attırdı :KK9:

$522189_3955719459236_948441535_n.jpg

enginar dolmam..:KK56:

Egem çok güzel ellerine sağlık. Peki esas enginar kısmı (hani bildiğimiz) o en alt kısımda mı yoksa bu sırf çiceği mi ?

Egem çok güzel ellerine sağlık. Peki esas enginar kısmı (hani bildiğimiz) o en alt kısımda mı yoksa bu sırf çiceği mi ?

enginarın aslı dediğin gibi en altta canım.yaprakları koparıp yedikçe ortaya çıkıyor.onu da bir güzel yiyorsun:KK56:

Son düzenleme:
Valla baktim kilo aliyorsunuz,sizin icin actim basligi:KK1:bundan sonra yemek topiklerinde gormeyeyim sizi:KK20:yada tamam zeytinyaglilar,salatalara bakabilirisiniz:KK9::KK9:
ben 4 kilo almışım lisoşşş:KK43: boynuna sarılabilrimiyimmm:KK43: çok kötü oldum ya . hocada şaşırıdı aha :KK53: böyle kaldı. ne yaptın sen ya dedi. kadının felsefesine karşı geldim. herkezi zayıflatıyo ben ise 4 koca kilo almşım:KK52:
Ellerine saklık tatlım cok leziiz duruyor :KK56:

ellerine saglk canim :KK56::KK56::KK56:

Ellerine sağlık canım bu nasıl güzel birşey:KK56:Yarışmada başarılar dilerim:KK16::KK9:Teşekkürler paylaşım için her zaman beklerim:KK16:

teşekkürler, teşekkürler:KK42:

Son düzenleme:
Yumuşacık Havuçlu Kek, Hem de Pamuk Gibi

Şimdi size bi yiyenin bi daha istediği havuçlu kek tarifi vericem :KK53: Biraz zahmetli yalnız, baştan söyleyim :KK24:

Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı süt
*Yarım su bardağı zeytinyağ
*Rendelenmiş havuç, miktarını size bırakıyorum. Çok sevenler çok rendelesin.
*1 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık -Hangisini daha çok seviyosanız.
*1 portakal, 1 limon kabuğu rendesi.
*2 tatlı kaşığı tarçın
*1 paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un desem sinir olur musunuz :KK53: Hiç ölçülü koymam unu, hep göz kararı olur. Ancak hemen hemen 2-2,5 su bardağı olmuştur herhalde :44: Siz yavaş yavaş ekleyin, akışkan bir kıvamı olmalı kekin. Ne çok cıvık, ne de kaşıktan zor düşecek bir kıvamda.

Şimdi öncelikle keki yapmaya başlamadan kullanacağınız cevizi veya fındığı 1 çorba kaşığı tereyağ ile tavada kavurun, kenarda dursun. Kavurunca gevrekleştiği için lezzeti daha güzel olacak.

Yumurtanın beyazını ve sarısını ayrı kaplara koyun. Yarım su bardağı şeker ile beyazını, diğer yarım su bardağı şeker ile de sarısını çırpın. Sarısını çırparken çok katı, çırpılmayacak bir kıvamda olursa 2-3 çorba kaşığı süt ekleyip açabilirsiniz.

Yumurtaları öyle güzel çırpın ki, beyazı kar gibi, sarısı da krema gibi olsun. İşin uğraştırıcı yanı bu, ama sabırlı olursanız kekiniz pofuduk pofuduk olur.

Çırptığınız yumurtanın sarısına sırasıyla -azar azar- zeytinyağı, süt, cevizler, rendelenenler ve tarçını ve yumurtanın beyazını ekleyin. Eklerken düşük devirde çırpın. En son kabartma tozu ve unu eleyerek koyun, yavaş yavaş çırpın.

Ben bu keki muffin kalıplarında yapıyorum. Eğer tepsiye yapacaksanız malzemeleri 2 katına çıkararak yapın.
Kalıpların büyük-küçüklüğüne göre değişebilir tabi, ama hemen hemen 14-15 tane çıkar.

Kullandığınız muffin kalıbının kirlenmemesi ve kekin daha rahat çıkması için bu yöntemi kullanmanızı tavsiye ederim :KK53:
Bu kağıt muffin kalıpları büyük marketlerde kolaylıkla bulunabilir.

Afiyet olsuuuuun:KK56::KK56:
elinize sağlk

elinize sağlk. hiç yemedim enginar hep alayım diyom unutuyom:44:

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
3 su bardağı barbunya
3 adet havuç
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz

SÜSLEMEK İÇİN:

Maydanoz ve dere otu

YAPILIŞI
Barbunyaları bir gün önceden ayıklayıp, yıkayıp ılık su ile ıslattm.
Ertesi gün bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle çok fazla yumuşatmadan haşladım ve süzdüm.Başka bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtıp, yarım ay dilimlediğim havuçları ve daha önce kıydığım soğanları koyup çok az kavurdum. Daha sonra salçayı ilave ettim, barbunyaları da ekleyip üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte barbunyalar dağılmayacak şekilde pişirip tenceresinde soğumaya bıraktım.Servis tabağına alınca üzerini doğranmış maydanoz ve dereotu ile süsledim..İsteğe bağlı limon dilimleri de kullanılabilir.

Afiyet olsun.
Not: Servis tabağına alındıktan sonra üzerine gezdirilen bir miktar sızma zeytinyağın zeytinyağlı yemekleri daha lezzetli yaptığını biliyorsunuz.:KK56::KK56::KK56:
$2.jpg $1.jpg

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
3 su bardağı barbunya
3 adet havuç
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz

SÜSLEMEK İÇİN:

Maydanoz ve dere otu

YAPILIŞI
Ertesi gün bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle çok fazla yumuşatmadan haşladım ve süzdüm.Başka bir tencerede zeytinyağını orta ateşte ısıtıp, yarım ay dilimlediğim havuçları ve daha önce kıydığım soğanları koyup çok az kavurdum. Daha sonra salçayı ilave ettim, barbunyaları da ekleyip üstünü örtecek kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte barbunyalar dağılmayacak şekilde pişirip tenceresinde soğumaya bıraktım.Servis tabağına alınca üzerini doğranmış maydanoz ve dereotu ile süsledim..İsteğe bağlı limon dilimleri de kullanılabilir.

Afiyet olsun.
Not: Servis tabağına alındıktan sonra üzerine gezdirilen bir miktar sızma zeytinyağın zeytinyağlı yemekleri daha lezzetli yaptığını biliyorsunuz.:KK56::KK56::KK56:
Eki Görüntüle 679870 Eki Görüntüle 679869

Arturla benim en sevdiğimiz yemeklerden birsidir :KK56::KK56: nevoşşşş ben buna patateste doğrayıp atıyorum içine,hatta kırmızı biberde koayrım içine güzel olur :KK16: ellerine sağlık harika gözüküyor :KK56:

ben 4 kilo almışım lisoşşş:KK43: boynuna sarılabilrimiyimmm:KK43: çok kötü oldum ya . hocada şaşırıdı aha :KK53: böyle kaldı. ne yaptın sen ya dedi. kadının felsefesine karşı geldim. herkezi zayıflatıyo ben ise 4 koca kilo almşım:KK52:

teşekkürler, teşekkürler:KK42:
tamam hadi gel saril bana :KK48::KK48::KK48:ama sonrada fircami kayarim kusura bakma:KK20::KK20:o 4 kiloyu hemen veriyosun yoksa bu bir baslarsa artislar sonra sen farkinda olmadan bir bakmissin 8-16 seklinde gider:KK20:
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
3 su bardağı barbunya
3 adet havuç
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz

SÜSLEMEK İÇİN:

Maydanoz ve dere otu

YAPILIŞI

Afiyet olsun.
Ellerine saglik hemsom cok guzel gorunuyor:KK56: vede ben cok severim:KK16:veee seni coook:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

tamam hadi gel saril bana :KK48::KK48::KK48:ama sonrada fircami kayarim kusura bakma:KK20::KK20:o 4 kiloyu hemen veriyosun yoksa bu bir baslarsa artislar sonra sen farkinda olmadan bir bakmissin 8-16 seklinde gider:KK20:

Ellerine saglik hemsom cok guzel gorunuyor:KK56: vede ben cok severim:KK16:veee seni coook:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54::KK54:

Hemşom ben de diyete başladım:KK76:Beni de öp:KK52:
Teşekkürler canım:KK19:

aaaaa :KK52::KK52::KK52:hangi diyet,ne zaman,kac kilo:KK52::KK52:ben seni hep operimki:KK54::KK54::KK54:

Canım dediğin gibi 3 kilo fazla birşey olmaz diyoruz sonra o yavaş yavaş 3-5-7-9 gidiyor dur demeye karar verdim:KK1:1.5yıl önce karatay yapmıştım yine onu yapıyorum ekmek ve şekeri çıkardım hayatımdan dün başladım çok iyi gidiyor inanmazsın 1 kilo düştü dünden bugüne ödem varmış galiba:44:3-4 kilo vermek için başladım ama zayıflığı seviyorum 8-9a kadar yolu var bakacağım artık:KK19:Canımsın:KK54::KK54:

Son düzenleme:
ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
3 su bardağı barbunya
3 adet havuç
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Tuz

SÜSLEMEK İÇİN:

Maydanoz ve dere otu

YAPILIŞI

Afiyet olsun.
hımm ellerine sağlık:KK16: ben bu sonradan zeytinyağı dökme işini ıspanakta farkettim. gerçekten çok lezzetlenidiryo yemeği:KK31:

herifin geçenki yokluğunda aldım ben bu kiloları. o varken kilo almasın diye yapmıyodum cafcaflı şeyler, o giidnce meydanı boş buldum yaptıkça yaptım:KK53:

şimdi yine yok , ne yapsam acaba diye düşünüyom:KK60:

X