- 5 Eylül 2011
- 15.574
- 9.582
MALZEME:
kuru veya dondurulmuş iç bakla
asma yaprağı
bulgur
yarma (dövülmüş buğday)
bulgur ve yarma aynı ölçüde olacak
kuru soğan
biber ve domates salçası
dereotu,maydanoz(arzuya göre)
pul biber
tuz
kemikli parça et
baharat(arzuya göre)
Yeşil mercimek ( arzuya göre )
SOS:
domates sosu
sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI:
Bakla kuru ise kaynatılıp haşlanır,ben dondurucudan çıkardığım için, biraz kaynar suda beklettim..Soğanlar doğranır sıvıyağda biraz sotelenir,bulgur,buğday yıkanır tencereye eklenir...mercimek eklenir Salça,bakla,tuz,biber,baharat,maydanoz,dereotu eklenir biraz daha kavrulur..Yapraklar açılır içine birer tane bakla koymak üzere iç koyulur ve sarılır...Tencerenin asma yaprağı serilir üzerine kemikli parça etler yerleştirilir,sarmalar dizilir...Sarmaların üzerine bir kaş tereyağ koyulur,bir tabak veya dolma kapağı koyulur (sarmalar açılmaması için)kaynar su eklenerek önce harlı ateşte kaynatılır sonra kısık ateşte pişirilir...
Pişen sarmalar domatesli sos veya sarımsaklı sos ile afiyetle yenilir......
Eki Görüntüle 663300
kuru veya dondurulmuş iç bakla
asma yaprağı
bulgur
yarma (dövülmüş buğday)
bulgur ve yarma aynı ölçüde olacak
kuru soğan
biber ve domates salçası
dereotu,maydanoz(arzuya göre)
pul biber
tuz
kemikli parça et
baharat(arzuya göre)
Yeşil mercimek ( arzuya göre )
SOS:
domates sosu
sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI:
Bakla kuru ise kaynatılıp haşlanır,ben dondurucudan çıkardığım için, biraz kaynar suda beklettim..Soğanlar doğranır sıvıyağda biraz sotelenir,bulgur,buğday yıkanır tencereye eklenir...mercimek eklenir Salça,bakla,tuz,biber,baharat,maydanoz,dereotu eklenir biraz daha kavrulur..Yapraklar açılır içine birer tane bakla koymak üzere iç koyulur ve sarılır...Tencerenin asma yaprağı serilir üzerine kemikli parça etler yerleştirilir,sarmalar dizilir...Sarmaların üzerine bir kaş tereyağ koyulur,bir tabak veya dolma kapağı koyulur (sarmalar açılmaması için)kaynar su eklenerek önce harlı ateşte kaynatılır sonra kısık ateşte pişirilir...
Pişen sarmalar domatesli sos veya sarımsaklı sos ile afiyetle yenilir......
Eki Görüntüle 663300