• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nevresim sorunu

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlarçok önemli değil ama kolay yolu var mı bilmek istyrum 1 senelik evliyim ama nevresime yorgan geçirmeyi bilmiyorum daha doğrusu biliyorum ama çok zorlanıyorum beceremiyorum eşim yapıyo o da zorlanıyo tabi her hafta değiştirmek istyrum ama değiştirmiyorum tabi eşim üşeniyo çünkü var mı bunun kolayı

Kızlarçok önemli değil ama kolay yolu var mı bilmek istyrum 1 senelik evliyim ama nevresime yorgan geçirmeyi bilmiyorum daha doğrusu biliyorum ama çok zorlanıyorum beceremiyorum eşim yapıyo o da zorlanıyo tabi her hafta değiştirmek istyrum ama değiştirmiyorum tabi eşim üşeniyo çünkü var mı bunun kolayı

İçini dışına çıkar tamamen. Yorganı yatağın üzerine ser.
Ellerini ters çevirdiğin nevresimin içine sok ve köşelerini bul. Kolları kumaşla kaplı kocaman bi canavara benziyor olman gerekli. Sonra yorganın iki köşesini tut, nevresimin bir ucu geçmiş oldu bile. Kollarındaki kumaşları sal. Köeşeleri bırakma. bir iki kere silkeledikten sonra nevresim tamamen geçmiş olacak.
Düğmelerini ya da fermuarını ilikle. Kocanı karşına al köşelerden tutup bi silkeleyin.
Sonra da bana dua edin :)

o konuda yardımcı olamayacağım.

ancak eski tip yorganlar var, yenilerde de yapılıyor, sadece alt kısmına çarşaf geçirip üstten düğmeliyorsun, tek kişi rahatça yapabiliyor ve yorganla o kadar cebelleşmeye gerek kalmıyor.
aklım olsa onlardan yaptırırdım.

Nevresimi ters çevir 2 ucundan tut.
Uçlarını içten elini sokup tutacaksın.
Ucundan tuttuğun nevresim ile yorganın iki ucundan tut.
Sonra yukarı doğru çek , yorganı sok.

Arkadaşların dediği gibi ek olarak köşe kenarlarını bulmakta zorlanıyorsan iki ucuna koca çatal iğne tak çevirdikten sonrada çıkar.

Filkete ile kolay olmaz mi?

Sadece yorganin uclarini dogru yere gecirsen. Sonra iki uc, bir de ortasindan cekistirip filketelesen

Sonra da cirparsin ustten.

* soruna sadece teorik bir yaklasimdir.

Valla Can'ım
Ben sıkıntı çekmiyordum
Geçenlerde yorgan takımı aldım nevresim ile birlikte yorganın 4 köşesinde küçük bağlar var kısa ipler
Nevresimin köşelerinde de ilmekler var nevresimi ters çevirip ipleri köşelere bağlıyorsun çip şak oluyor :)
Ben diğer yorganlarıma da kendim uygulamayı düşünüyorum ilmek ve ip fikrini

Önce nevresimin bir köşesine yorganın bir köşesini sonra diğer diğer köşesini geçiriyorum . Sonra nevresimi diğer uca çekiştirip ilk geçirdiğim yerden tutup hafifçe silkeliyorum .Sonra da düğmelerini kapatırım .

En sevmediğim iş.bide biz de bi çift kişilik 2 tane de tek kişilik yorgan var hali hazırda kullanılan .nevresimi yıkamak asmak iyi de değişmesi işkence .kolay gelsin diyorum canım yapa yapa eninde sonunda başaracaksın.

Ben karışınca huzuru kaçıyormuş, eşim kendi yapıyor.

Ben de sinir olurum yaparken, teoride biliyorum ama yok yok, içerde topanıp kalıyor ne kadar sallarsam sallayayım.

Cikarirken nasil cikiyosa oylede takilir:)
kolayligi varmi diyesoruyosaniz.cikarirken nasilsa takarkende ayni.
ayy ne sacma oldu:)))

1.) Yorgan kilifini ters cevir önce ön yüzü içinde olsun
2.) yorgan kilifinin acik yerlerinden kollarini icine sok ve en dip iki koseden bir elinle bir tarafi diger elinle diger tarafi tut
3.) Kilif gecirecegin yorganin da iki tarafindan tut (kollarin hala nevresimin icinde bu arada)
4.) sonra kollarindaki nevresimi ters cevir yorganin uzerine
5.) yuksek bir yere cik yorganini yere degdirmeden bir kac kez silkele nevresim birazda olsa oturacaktir..
6.) en son yorgani yatagin uzerine ser ve kenarlardan düzelt kilifi dügmele oldu bitti gecmis olsun :KK51:

Can'ım ben tek basıma haftada 2 kere değiştiriyorum elbette zorlanıyorsun Ama yapacak bişi yok

Bu tarifi yazan yok sanirım..
Carşafı tersten ser .ustune yorganı ser .kisa kenardan rulo yap.Çarsafin acık ucuna rulo gelsin .Acik uçtan tum ruloyu çarsafa al .
Ben boyle yapiyorum.
Silkelemek yok .Kadirmak yok .
Kitap gibi oturuyor.Dümdüz oluyor.:KK19:

Back