Nesi var? Anlıyamıyorum.

helin57

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2011
65
0
36
İstanbul
Daha öncede bi sorunumu paylasmıstım.Tekrar sizlerden akıl danısmak icin yazıyorum buraya,baska bir sorunla.Olay şu;Erkek arkadaşımla 15 gün öncesine kadar herşeyiyle mükemmel giden bir ilişkimiz vardı.
Öncelikle şunu belirtiyim şu anda farklı şehirlerde bulunuyoruz.İkimizinde birbirine verdiği kısıtlamalar var.Konuda tamamen bu kısıtlamalar aslında..
Ben bir kız olarak biraz abartıyorum belki.Ama kıskancım,elimde değil.ki bu kısıtlamalarımın daha fazlasını yapanları da biliyorum.-bazılarınız erkek adam böyle seylere gelemez der ise eğer-
Neyse kısaca;en geç 10da evde olması,her hangi bir yere giderken bana sorması gibi şeyler aslında.Birde kendisinin cok samimi oldugu bir arkadası var hatta tek samimi diyebilirim.Ama kendisinden mantıklı sebeplerle hıc haz etmıyorum.Evlerı cok yakın oldugundan haftada 2 kez mutlaka erkek arkadasım onlarda kalırdı.istemiyorum dedim.tek arkadasım silemem filan dedi.sil demıyorum görüş,ama kalamazsın cook özel bi sebep olmadıkca dedım.baya bozuldu ama kabul etti sonra..Bunun dısında gene bır yere gıderken bana sormadıgı ıcın bı cok kez kavga etmıstık,eve gec gırmesı gıbı sorun olmadı hıc ama.Ev telefonundan caldırtıyordum ben :) Uzak sehir ama napıcaksın..

Neyse bir gün bu arkadasında kalmak ıcın ızın ıstedı benden.hayır dedım.peki dedi gene bozularak butun gun dolasmıslar aksam dondu evıne.caldırttım evden falan bitti öyle sorunsuz.bu kalmama olayınıda yeni ekledım kısıtlamalara yalnız 2 ay oldu,olmadı.
11 gün önce yani geçen pazar aramız bozuktu biraz bazı sebeplerle.Napıyorsun dedim msg çekerek bana cevap olarak "Hacı geldim." diye bir msg geldi SAAT 21.45.o arkadaşınada "hacı" derdi hep dustu benım jeton.1 dk sonra "kuzenımeydı o pardon" yazdı. "?" koydum."kuzenım msne cagırmısta ona geldım dedım dedı"..buraya dikkat edın,bu msgların ve sımdı yazıcaklarımın hepsı yalanmıs aslında..
"evdesın yanı?" dedım "yok ablamlardayım" dedı."ordan nasıl msne gırıyorsun ozaman?" dedım."telefondan,neyse ben yemek yıcem sımdı" dedı."bu saate asla yemezsınızkı sız?" dedım.-kı gercektende asla yemezler.-
"bugun boyle oldu ıste askım,uzun surucek ama yazamam haberın olsun masayı hazırlamışlar beklıyorlar ablamda yenı geldı" dedi.ben dellendim caktım cunku artık.gec cevaplarla yazıyor bırde.hemen annenın telefonundan yada ablandan caldır dedım onlarla oldugunu anlamak ıcın.cevap yok..10 dk geçti 20 gectı..5 dkda yemek yıyen adamdır kendısı.ben sureklı msg atıyorum sınırden delırıcem.yalancısın soylesın hemen ara benı vb gibi.ama asla ona hakaret yok.ve tam 45 dakka sonra bana gelen msg su "nah ararım bekle sen.bu msglarından sonra bana ben atana kadar sakın bırsey yazma." ve sonra telını kapattı saat 22.45di.:) sabaha kadar acmadı..turkcellden o gun hangı no'lara msg attıgına baktım.full o arkadasının nosu vardı benım dısımda..kuzen olayıda yalanmıs yani.öyle sasırdım ki asla böyle bırsey yapıcak ınsan degıl,hıc kapamamıstı telefonunu.görmemıstım böyle yalanını.
cok uzun oldu sanırım.kısaca ben o aksam 22.45den sabah 3 e kadar abartısız 100 msg attım..isyan dolu,öfke dolu,agladıgımı söyleyen bile vardı hatırlamıyorum.uyudum sonra.sabah 4de acmıs teli.ozaman geldı herhalde eve..bana söyledıgı sey su; "evet yalan söyledim.onda kalmak ıcın ızın ısteseydım ızın vermıcegını adım gıbı bılıyordum cunku.ben boyle kısıtlamalara gelemıyorum.yok su saate eve gel yok arkda kalmak ıcın falan ı-ıh.sana yalvarmıcam bu sefer.ılıskımız sende bıtıyor.bıttı dersen rahatsız etmem daha" demıs..150 msga attıgı sey bu..
"bitti" dedım bende. "peki" dedı. aynı gece "senı cok sevıyorum "yazmıs cevap vermedım.. ogunden sonra tam 11 gun oldu bugun tek msg yok ne ondan ne benden..

ıste böyle.ne oldu ona hıc anlıyamıyorum.dusunuyorum hanı bazen belkı benımde cok samımı bır arkadasıma ızın vermese,yınede kalırdım dıye..ama mutlaka özürdilerdim..böyle susmazdım..kı boylesıne uzuldugumude bılıyor.o arkadasmı onun ıcın onemlı olan? ki bence ask her kısıtlamasıyla kabullenmektir..ve soyledıgı yalanlar benı salak yerıne koymasıda sınırımı bozuyor.
arkadası dolduruyor gıbıme gelıyor.bu yuzden sevmıyorum o cocugu.3 yıldır beraberiz.3 yıldır kısıtlamalara gelıyorduda sımdımı dank ettı..
neyse uzun oldu ama,k.bakmayın.yorumlarınızı bekliyorum..

Son düzenleme:
sen çok abartmışsın ama çocuğun tek samimi olduğu arkadaşına kısıtlama getirmişsin. Sevgilinin hayatındaki kişileri sevmeyebilirsin ama onlara sevgilin için saygı duymak zorundasın. arkadaşlıkları ne zaman başladı bilmiyorum ama belki sen yokken o vardı.

ama sil demedimki,yalnizca kalmasini istemedim.inan mantikli sebebimde var soyledim ona.o arkadasina ne zaman gitse degisiyr,soguk davranislar,ondan beklemedigim cumleler,tavirlar.

ama sil demedimki,yalnizca kalmasini istemedim.inan mantikli sebebimde var soyledim ona.o arkadasina ne zaman gitse degisiyr,soguk davranislar,ondan beklemedigim cumleler,tavirlar.

peki sen arkadaşına gittiğin zaman değişiyosun dedin mi? benimde bir arkadaşım vardı samimi bu erkek arkadaşıyla sorunlarını bana anlatıp yorum yapmamı yol göstermemi isterdi bende ikisininbirbirine uygun olmadığını hem kendisi hem ona yazık olacağını söylerdim sonuçta ben arkadaşımın iyiliğini isterim, maalesefki dediğim oldu ve hem maddi hem manevi anlamda ikiside zora girdi ayrıldı. demek istediğim erkek arkadaşın aranızdaki sorunlardan bahsediyosa arkadaşına da yorum hakkı doğar ee bir yerde sorunlarınızı anlattıkça kendisi de dolduruşa geliyo öyle olnca da tam bilemem ama arkadaşı kötü görünüyo.

dedim.sacmaliyorsun dedi.erkek arkadasm oyle yasadiklarini paylasan bi tip degildir.arkadasida yorumlicak bi insan degil nasil desem,ergenler gibi davranan sapik benim gozumde sahsen.

Ya ben anlamiyorum, ask kisitlamalar getirmek degildir asla, neden ask'i eziyet haline getiriyorsunuz?
Ananiz babaniz bu kadar kisitlama getirse hic takmazsiniz, yapma dedigi ne varsa yaparsiniz, peki el olgu yapma dedigi zaman neden boyun egersiniz yada zorla ona kistilamalar getirirsiniz?
Bu tür hareketler bence saygiyi kaldiriyor ortadan, sonra biktim ben gelemiyorum diyorsunuz veya dedittiriyorsunuz.
Karsindaki adam eger seni aldatmak istiyorsa aldatir, bunun ayri sehirlerde olmaniz gerekmiyor, yanindayken hatta ayni evin icindeyken bile yapar.
Sevgiyi, saygiyi bitirir böyle kisitlamalar, ilk baslarda he dersin severek yaparsin ama sonra yasadigini kendini hatirlarsin ve aklin basina gelir.
Bence hic böyle kisitlamalar gerek yok eger erkek arkadasina güvenmiyorsan ortada güven sorunu vardir ama bunun cözümü kisitlamalar degildir.

Ay kimse kusura bakmasın okurken bile içimi afakanlar bastı. Adam o kadar bunalmış ki, bitti diyorsun peki diyor sadece. Sabır taşı olsa çatlar bu kadar baskıyla.

okurken benim içim daraldı düşün yani çocuğu.. ya kadın yada erkek farketmez karşındakini bukadar kısıtlar,kurallara boğarsan,,onu yalan söylmeye mecbur edersin. oraya gtmeni yasaklıyorum,asla gidemezsn,nerdeydin,napıodun,,hımmm orda olamazsın,busaatte bunu yapamazsın die ardıardına sorular sorarsan bayarsın tabiki... bak bi insan yanlış bişi yapcaksa yapcaktr onu kontrol altında tutarak yapamazsn,, yapacak adam eve kitlesende yapar,,yapmayacak adamda amerikaya gtse yapmaz,,,,,oyüzden bikere içini ferah tut... ayrıca kendimden örnek verim,,ünide okurken yurtta kalıoduk giriş saati 7'ydi...Allahım ölürdük bi konsere sinemaya gidelim akşam gözümün camdan dışarı düşerdi,,binbir yalan bahane kaçamak giderdik..sonra eve çıktk 3yıl kendi evimizde kaldık, akşam sekizden sonra dışarı çıkmamız 4-5i geçmez... yasaklar herzamn insana tatlı gelir,bişi var zannedersin,,yasakladığın şeyi karşıdakinin aklına sen düşürmüş olursun... ayrıca bu adam sen hayatında yokken bu arkadaşına gidip kalmıyo muydu sen hayatındasın die nie eski alışkanlığından vazgeçsin.. ayrıca yanlış şeyler sadece saat 10dan sonra,yada arkadaşının evnde yapılmaz,,gündüzde yapılır,başka biyerdede....

yorumlarınız için teşekkür ederim öncelikle.ama söyle bir durum var,aynı da olmasa oda bana kısıtlamalar getiriyor."feysinden sunu siliceksin" diye en az 40 kişiyi sildirtti bana.neden? sorusunada " ben öyle istiyorum cünkü" oldu.Benim en azından mantıklı bir sebebim var.Empati kurun bi lütfen,erkek arkadasınız arkadasının yanına nezaman gitse,bambaska biri olup cıkıyor.örnek veriyim belki daha iyi anlarsınız..cinsel anlamda değişiyor mesela.arkadası dolduruyormu onu bılemıyorum.3 yıldır beraberiz birsey yasamadık muhabbetleri falan.normalde rahatsız oldugumu bılır,konusu acmaz..bunun gıbı bır cok sey.

Cok bir kısıtlamam yok ki? eve 10da gelmesi ve bır tek o arkadasında kalmaması dısında.

Ve tekrar söyluyorum eger özür dileseydı olayı bukadar buyutmezdım,koymazdı bana.bana koyan 13 gun gectı ve halen tek bir msg yok.o gece nasıl agladıgımı,üzüldüğümü biliyordu.ve her ne olursa olsun benı salak yerıne koyup 10larca yalan söyledi ne yapıcagını sasırıp.sonrada "nah ararım senı bekle sen bu msglarından sonra" yazmıs hani.hem suclu,ama kurtulmak ıcın benı sucluyor..bu uzuyor beni.sırf iki kısıtlamaya gelemedıgı ıcın "bitti"ye anında "peki" diyor.

Son düzenleme:

bır sey yapıcagından değil,dedıklerıme benım gıbı onun da saygı duymasını istiyorum.cok bir sey istemiyorum ki.2 msg önce attıgım yorumu okursan belkı daha iyi anlarsın :/

Son düzenleme:
Siz de bir nevi farkında olmadan onun yaptığı baskının hıncını almak istemişsiniz gibi geldi bana. 'Sen facebooktan şunları sileceksin. Tamam ama sen de eve saat 10'da geleceksin ve arkadaşında kalmayacaksın.' gibi bir şey olmuş. Burada ikinizin de yaptığı yanlış ama patlayan taraf o olmuş, ipler kopmuş.

okudukça hakkaten ben bile darlandım ama! aynı zamanda bizde bikaç yıl önce böyleydik ne kadar saçmalamadığımızı birkez daha görmüş oldum. gerçi eğer ben kısıtlanmasaydım onu kısıtlamazdım o yaptı diye yapıyodum bişeyleri. ama o pek takmadığından ve bildiğini okuduğundan çıldırmamla kalıyodum he şunuda söylim sonrasında özür dilemesi hiçbi işe yaramıyo emin ol çünkü alışkanlık haline gelio yapıp yapıp özür dilemek. şimdiyse tabiki öyle kısıtlamaymış falan yok aksine o zamanlar ne kadar saçmalamışız deriz hatta. yani madem seviyosun bi msj atsa bişiyler yapsa barışıcaksın belli oturup konuşun iki mantıklı birey gibi. bu çocukca kısıtlamaları bırakın yaşama alanı yaratın birbirinize emin ol böyle daha mutlu olursunuz birden zor gelir ama yavaş yavaş değiştirin bişeyleri kendinizi üzmeye değmediğini görceksiniz. yanlız ben bişeye takıldım sen onun yerinde olsan sana gelip birileri bişiyler anlatsa etse sevgiline niye hala bişeyler yaşamadık der miydin? yani başkalarının fikirlerinden düşüncelerinden bu kadar etkilenebilen biriyse ilerde de sorun olabilir.:44:

Evet saf birisi.Doldurusa gelir hep.o arkadaşıda sagolsun,hep doldurur.Söyledım bunu da ama yıne sacmalıyorsun dedi.Cok haklısın özürü ağzına sakız yaptı,ama elimden baska ne gelir ki? Şuanda tutupda ben arıyamam ki onu? Onca şey dedim ona,onca yalan söyledi bana.Eskiden nasıldınız siz erkek arkadasınlaki? :/ Bilemiyorum karı-kocalar arasında bile kısıtlamalar varken,benım ıkı kısıtlamamın ona batması benı cok incitti.kıskanıyorum,sevmiyorum dısarıda durmasını elimde değil..hem bu sekılde yalan soyluyorsa ılerde baska konuda soyler suphesı uyandırdı kafam cok karısık

ben siz abartmışsınız demicem çünkü ikiniz de abartmışsınız evden çaldırıp kontrol etmek ne demek ?yada onun face den arkadaşlarını sildirmesi nasıl bi olay:44: birde 3 yıldır birlikteymişsiniz siz birbirinize hiç mi güvenmiyosunuz? benimde 5 aylık bi ilişkim var başka şehirde.. bende gece 12den sonra evden çıkmasını falan hoş karşılamıyorum ama dikkat edin hoş karşılamıyorum dedim ortada bi yasak yok o yüzden çıksa bile sölüyor çünkü yalan sölemesi gerekmiyor. bence baskının olduğu heryerde yalan vardır. o yüzden kızmayın niye bana yalan söledi diye

peki simdi napmaliyim? her ne olursa olsun bana ogun onlarca yalan soyledi ve tum gece aglamama merakdan olmeme sebep oldu.soncunda bi ozur bile dilemedi.bitti..15gun oldu buna ragmen ses yok.cok kotuyum artik.ben yazamam yani ogun zaten 150msg atmisim adam 1msgla gelemiyprum boyle seylere artik demis okadar..

yapcak bişi yok bekleyin bence çünkü karşı taraf bunalmış belli.. ama 3 yıllık ilişki 'bitti' diyip 'peki' demekle bitmez bence elbet msj atar ama ona süre tanıyın üstüne gidip msj atmayın

yapcak bişi yok bekleyin bence çünkü karşı taraf bunalmış belli.. ama 3 yıllık ilişki 'bitti' diyip 'peki' demekle bitmez bence elbet msj atar ama ona süre tanıyın üstüne gidip msj atmayın
aticagindan supheliyim artik cok korkuyorum.max. 1hafta surerdi.haksiz olmasina ragmen bittigini kabullenip ozurdilemiyor.benimde yazicak birseyim yok.kaldim oyle saskinim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…