Nereyi tercih etmeliyim?

Bir Sinoplu olarak en yaşanılası yer diyorum.Küçük bir Ege kasabası gibidir.Her yere yürüyerek gidebilirsin.Havası,doğası tertemizdir.Simit ve çay ikilisi denize nazır olarak en güzel Sinop’ta yapılır😃 Yazın denizi o kadar güzeldir ki cam gibi dibini görürsün ve yüzmenin keyfini çıkarırsın.
Kesinlikle Sinop diyorum.

Sinop'u kesin yazacağım zaten hakkında tek kötü bir şey duymadım. Kendimde gidip görmüştüm ama çok fazla kalmadım tabi, yine de bayılmıştım :)

Sinop'u kesin yazacağım zaten hakkında tek kötü bir şey duymadım. Kendimde gidip görmüştüm ama çok fazla kalmadım tabi, yine de bayılmıştım :)
Ayrıca tutucu değil gayet de moderndirler.İstediğin gibi giyinebilir ve eğlenebilirsin.Karadeniz bölgesinde ama yaşayış aynı Ege.

Ayrıca tutucu değil gayet de moderndirler.İstediğin gibi giyinebilir ve eğlenebilirsin.Karadeniz bölgesinde ama yaşayış aynı Ege.

Sinop hakkında en çok aklımda kalan Hamsilos :) Harika bir yerdi. Birde meşhur bir pastanede okul yemiştim. Ve bütün sokaklarında rahat rahat gezip tozmuştum öyle sıkıntı çekmedim esnafından falan.

Sinop hakkında en çok aklımda kalan Hamsilos :) Harika bir yerdi. Birde meşhur bir pastanede okul yemiştim. Ve bütün sokaklarında rahat rahat gezip tozmuştum öyle sıkıntı çekmedim esnafından falan.
Hamsilos en muhteşem yeri zaten.Akliman da güzeldir.Nokul da sadece Sinop’ta yapılır,başka yerde bulamazsın.
Bir de mantımız meşhurdur😁

Çok güzel yazmışsınız öncelikler teşekkür ederim ellerinize sağlık. Peki Rize hakkında bir bilginiz var mı?
Rizenin doğası trabzona nispeten daha iyi korunmuş durumda. Çünkü turizm hacmi trabzona göre daha dar...tabi şehirleşme oranı da trabzona göre küçük.

Bazı işleriniz icin trabzona gelmeniz gerekebilir mesela. Diyelim istanbula her gidisinizde önce trabzona havalimanina gelmeniz gerekir. En basiti bu ...

mesela diyeceksin ki aman banane oranın insanlarından okuldaki arkadaşlarımla takılırım, emin ol farkları olmayacak çünkü çoğu başka şehirde yaşasa da ailesi Trabzonlu olduğu için memleketine gelen tipler. Oranın insanı tutucudur, katıdır, yadırgar, yargılar. Aç internetten röportajları videoları izle.Gece öyle sokaklarda gezip canının istediğini yapamazsın, ev sahibin sanki senin anan babanmış gibi davranabilir. Batıda yaşayan insana çok çok yabancı bir kültür. Bursa da güzeldir mesela orayı da düşünebilirsin hem doğası zaten adı üstünde yeşil bursa hem havası suyu da yormaz insanı öyle, ailene de yakın.
Bir Trabzonlu olarak bütün önyargılarınızı kınıyorum...karakteriniz tanımadığınız insanları sokak röportajları ile genelleme yapmayı ve küçük düşürmeye yönelik sözler sarfetmeyi gerektiriyor galiba,biraz daha bilinçli olabilirsiniz bence...tamam tavsiye isteyen kişiye fikirlerinizi beyan edebilirsiniz tabi ki fakat bu ego neden...kültürel ve sosyal yaşamı fazlaca ayrıştırıyor hata yapıyorsunuz...gerçekten çok iticisiniz..

Ben şehir açısından değil de tecrübe açısından eğer tayinle geri dönme imkanınız varsa mutlaka ailenizden ayrı yaşayın bir dönem.kendi ayaklarınız üzerinde durun.yaşadım biliyorum her türlü zorluğı gördüm ama üstesinden geldiğimde de kendimle duyduğum gururun da tarifi yok. Şimdi ailemim yanındayım. Çok rahatım. İyi gelmişim diyorum ama çok şükür ki şu hayatta yalnız başıma da her şeyin üstesinden gelebiliriö artık diyorum.

Bir Trabzonlu olarak bütün önyargılarınızı kınıyorum...karakteriniz tanımadığınız insanları sokak röportajları ile genelleme yapmayı ve küçük düşürmeye yönelik sözler sarfetmeyi gerektiriyor galiba,biraz daha bilinçli olabilirsiniz bence...tamam tavsiye isteyen kişiye fikirlerinizi beyan edebilirsiniz tabi ki fakat bu ego neden...kültürel ve sosyal yaşamı fazlaca ayrıştırıyor hata yapıyorsunuz...gerçekten çok iticisiniz..

ben bir kaç ay yaşadığım ve bağlantım olan bi şehir hakkında yorum yapıyorum, böyle izlenim yaratmış demek ki. hiç egolu biri değilim yaptığım yorumların egoyla da bir alakası yok. %10 belki yorum dışında kalan insanları da ayrı olarak belirtemedim, çoğunluktan söz ettim. üzgünüm, acı ama benim için gerçek.

Rizenin doğası trabzona nispeten daha iyi korunmuş durumda. Çünkü turizm hacmi trabzona göre daha dar...tabi şehirleşme oranı da trabzona göre küçük.

Bazı işleriniz icin trabzona gelmeniz gerekebilir mesela. Diyelim istanbula her gidisinizde önce trabzona havalimanina gelmeniz gerekir. En basiti bu ...

Evet bu mesele de beni biraz düşündürüyor. Aslında baktım 1 saatlik bir yoldan bahsediyor ama yine de şehir değiştirmem gerekiyor.

X