Herkese merhaba öncelikle. Sizlere aklımın çorba olmasına neden olan bir konu hakkında fikir danışmak istiyorum. Belki biliyorsunuzdur sağlık bakanı sağlık personeli alımı yapacağını açıkladı ve bende hemşireyim inşallah sonunda atanacağım kısmetse.
Fakat aklımı kurcalayan bir ikilem içerisindeyim. Ben istanbulda ikamet ediyorum. Ailem kesinlikle istanbulda kalmamı çok istiyor ama son kararı bana bırakıyor. Ben ise artılarıyla eksileriyle üç beş şehir arasında gidip geliyorum. İstanbul ve Karadeniz illeri ağırlıklı düşüncelerim. İstanbul düşünmemin en büyük sebebi sadece kurulu düzenim ve ailem o kadar. Onun dışında İstanbul’un kalabalığından trafiğinden hastanelerinin yoğunluğundan elbetteki uzaklaşmak istiyorum ama aileme çok düşkün bir insanım ve ailemin yanında yaşama gibi bir imkanım da olacak. Karadeniz illerine gelince, Trabzon, Ordu, Giresun ve Sinop aklımdaki iller ama genel itibariyle biraz daha şehirleşmiş olması açısından Trabzon’a kayıyor aklım. Buraları düşünmemin sebebi ise tamamen Karadeniz’e olan ilgim düşkünlüğüm. Oraların havası, suyu, doğası. Ama tabi ki sürekli gezmek için gittiğim bu şehirlere bu kez temelli yaşamak ve çalışmak için gideceğim.
Demem o ki kafam çok karışık. Bu konularda tecrübeli olanlar varsa, şehirler hakkında bilgi verebilecek olan varsa, oralarda hastanelerde çalışanlar varsa, kısacası şehir tercihim hakkında yorum yapabilecek olan varsa hepinizi can kulağıyla dinlerim. Az çok demeyin bir fikriniz düşünceniz tavsiyeniz varsa benimle paylaşın lütfen. Teşekkür ederim şimdiden.
Bak güzelim kolay kolay uzun mesaj yazmam ama sana yazmak istedim.
1.Ben de İstanbuldayım.
2.eşim giresunlu. Ben bursalıyım.
3. Balayımı 15 gün Karadenizde geçirdim.
Ve kesinlikle şunu diyebilirim.
İSTANBULDA HARCANIYORUZ!!!
En yakın arkadaşım Giresun derelide hemşire. Küçük ama güzel bir ilçe.
Karadenizin Artvin hariç tamamını gezdim.
Yengem de srtvinli olduğu için teknik olarak orayı da biliyorum
Trabzon çok gelişmiş bir şehir.
Bana aşırı kalabalık ve yorucu geldi.
İstanbuldan farkı yok merkezin
Ama ilçeleri daha sakin ve güzel
Samsun çok gğzel
Hem gelişmiş hem de Trabzon kadar yoğun değil.
Sinop muhteşem
Ama bakış açısı tabiki
Ben sakin ve sessiz huzurlu yerleri seviyorum.
Sinop da il gibi görünen ama aslında kasabayı andıran doğası bozulmamış bir yer
Giresun da çok güzel. Merkezinde ünv. Olduğu için gelişme gösterdi. Doğası sahili çok güzel.
Ordunun da ilçeleri de illeri de çok hoş. Aşırı kalabalık değil.
Rize pek bana göre bir yer değil. Rizeli varsa özür dilerim ama rizede yediğim kadar hiçbir yerde yemedim. Yaylada Bi bayana tarif sordum. Dövmekten beter etti beni. O yüzden olumsuz fikrim.
Brnim görüşlerim bunlar. Ben de en kısa zamanda İstanbuldsn kaçmaya çalışıyorum. Git ve kurtul bence buralardan.