Nereyi tercih etmeliyim?

Herkese merhaba öncelikle. Sizlere aklımın çorba olmasına neden olan bir konu hakkında fikir danışmak istiyorum. Belki biliyorsunuzdur sağlık bakanı sağlık personeli alımı yapacağını açıkladı ve bende hemşireyim inşallah sonunda atanacağım kısmetse.

Fakat aklımı kurcalayan bir ikilem içerisindeyim. Ben istanbulda ikamet ediyorum. Ailem kesinlikle istanbulda kalmamı çok istiyor ama son kararı bana bırakıyor. Ben ise artılarıyla eksileriyle üç beş şehir arasında gidip geliyorum. İstanbul ve Karadeniz illeri ağırlıklı düşüncelerim. İstanbul düşünmemin en büyük sebebi sadece kurulu düzenim ve ailem o kadar. Onun dışında İstanbul’un kalabalığından trafiğinden hastanelerinin yoğunluğundan elbetteki uzaklaşmak istiyorum ama aileme çok düşkün bir insanım ve ailemin yanında yaşama gibi bir imkanım da olacak. Karadeniz illerine gelince, Trabzon, Ordu, Giresun ve Sinop aklımdaki iller ama genel itibariyle biraz daha şehirleşmiş olması açısından Trabzon’a kayıyor aklım. Buraları düşünmemin sebebi ise tamamen Karadeniz’e olan ilgim düşkünlüğüm. Oraların havası, suyu, doğası. Ama tabi ki sürekli gezmek için gittiğim bu şehirlere bu kez temelli yaşamak ve çalışmak için gideceğim.

Demem o ki kafam çok karışık. Bu konularda tecrübeli olanlar varsa, şehirler hakkında bilgi verebilecek olan varsa, oralarda hastanelerde çalışanlar varsa, kısacası şehir tercihim hakkında yorum yapabilecek olan varsa hepinizi can kulağıyla dinlerim. Az çok demeyin bir fikriniz düşünceniz tavsiyeniz varsa benimle paylaşın lütfen. Teşekkür ederim şimdiden.
Bende paramedık. Mezunuyum ben nere olursa gıdıcem valla ınsallah olur. Puanınız kac sızın

Gittiğin yerde de evleneceğini varsayıyorum
Hemşeri kızları bakar bırakmazlar
Kazançları yüksek olunca erkeklerin gözdesi
Durumunda, dikkatli ol

Karadeniz sahilinde adım atmadığım bir Kastamonu/Cide tarafı bir de Bartın/Amasra kısmı kaldı.

Tüm sahil bandında "Ben burada yaşarım" dedirten,
Rize/Pazar ve Fındıklı
Artvin/Arhavi ve Hopa
Sinop/Merkez ve Gerze
Samsun/Atakum ve merkez
Ordu/Ünye ve Fatsa
Zonguldak/Ereğli ve merkez

Trabzon'da 3 yıl yaşadım, aman diyeyim. Beni çok yıprattı orası (ki bir süre Rize tarafında görev yaptıktan sonra Trabzon istemiştim, Karadeniz'e alışkın olan beni bile müthiş üzdü/yordu).

Yukarıda yazdığım yerlerden özellikle Rize ve Artvin tarafları çok çok keyifli, komik ve müthiş bir doğaya sahip yerler.

Yerinizde olsam çıkar giderim, benim de ilk atamamdı Karadeniz, Trabzon hariç tadı halâ damağımdadır. Kendinize ufak bir düzen kurarak mis gibi yaşarsınız.

Soracağınız bir şey olursa özelden de yazabilirsiniz, hakkınızda hayırlısı olsun.

Çok fazla güneş ve sıcak seven biri değilim aslında bu yüzden akdeniz ve Ege hiç düşünmedim. Karadeniz insanı konusuna gelince onu eklemeyi unutmuşum aslında. Tereddütlerimden biri de buydu. İnsanlarına alışabilir miyim yapabilir miyim diye düşünüyorum.
Ya hu dalmıyoruz kimseye be. Iyice şey ettiniz bizi siz de.

Az ayağınızı denk alırsınız. Bir arıza çıkmaz.

30 senedir trabzonluyum. Kimseyi vurmadım 😊😂

mesela diyeceksin ki aman banane oranın insanlarından okuldaki arkadaşlarımla takılırım, emin ol farkları olmayacak çünkü çoğu başka şehirde yaşasa da ailesi Trabzonlu olduğu için memleketine gelen tipler. Oranın insanı tutucudur, katıdır, yadırgar, yargılar. Aç internetten röportajları videoları izle.Gece öyle sokaklarda gezip canının istediğini yapamazsın, ev sahibin sanki senin anan babanmış gibi davranabilir. Batıda yaşayan insana çok çok yabancı bir kültür. Bursa da güzeldir mesela orayı da düşünebilirsin hem doğası zaten adı üstünde yeşil bursa hem havası suyu da yormaz insanı öyle, ailene de yakın.
30 senelik trabzonluyum. Böyle kesin konuşamam.

Bir kelimeyi mesela inatçi... ya da tutucu ... vb ifadeleri milyon nüfusluk şehirlerin bütün insanlarına atfetmek hatadan başka ne olabilir ki.

Neyse. O da sizin düşünceniz tabi. Neticede sorulmus. Söylemişsiniz. Ellerinize sağlık.

Sevgili konu sahibi;

Ben trabzonluyum. 7 sene samsunda yaşadım. Bütün turkiyeyi gezdim. Halen trabzonda yaşamaktayım.

Trabzonlu olmasam burda yaşamayı kimseye tavsiye etmezdim. Ama bunun nedeni yukarıda yazılanların hiçbiri değil.

Burası çok cok kalabalik bir şehir. Burası çılgın bir turist kalabalığını her sene misafir eden bir şehir. Doğası hızla kayboluyor. Istanbulun kaosundan kalabaligindan kaçılıp buraya gelinmez.

Burda neme dayanıklı olmak lazım. Çılgın nemi her an hissedersin.

Burası yokuştur. Diktir. Burda araba kullanmak kolaydeğil.

Ha aradığın doğa sakinlik ve yeşillik gerçekten çok yakın. Her hafta sonu gidilecek müthiş yerler var. Ama dediğim gibi turizm nedeniyle yazın çılgın kalabalık bu yerlere dolusuyor.

Sinopa gidilir. Ama sinopa giden büyükşehir aramayacak. Sakinlik arayacak.

Bartına gidilir. Ama orda da şehir yok. Küçük turistik belde var. Kışın sıkıcı olabilir.

Samsunun doğasından beklentiye girmemek lazım. 7 sene yaşadım. Bana yalnızlığı hatırlatıyor. Ama güzel şehirdir. Şehirdir yani. Yaşanır. Ama bana kalırsa istanbuldan kaçan bir insanin sakinlik beklentisini karşılamaz.

Eğer istersen sana daha ayrıntılı yardımcı olurum.

Allah kalbine göre versin.

Bence istanbul da kalin.Neden derseniz karadeniz insani gercekten muhafazakar.Trabzon,ordu ve samsun ozellikle.Buralara gittim arkadaslarim da oldu.Acik giyinmeyi severim diyorsunuz,erkek arkadasim evime rahatca girip çıksın vs.karadeniz de zor.Mini sort giyince sopa ile kovalamazlar tabiki ancak bazen ters bi bakis bile rahatsiz edebilir sizi..Ailenizden ayri ozgur bi yasam istiyorsaniz batidan sasmayin derim.Izmir ve ilceleri,Balikesir ve ilceleri,Canakkale,Mugla cok guzel ancak sicak sevmem diyorsunuz..Sinop u bilmiyorum ama cok guzel seyler soyluyorlar hakkinda..

İçimdekileri siz dökmüşsünüz aslında. Tam olarak bu dediklerinizden ötürü bu illeri istiyorum. Bende gidip gördüğümde çok sevmiştim özellikle sinopta çok mutlu olmuştum. Sanki bir sahil kasabası havası sezmiştim. Öyle tatlı bir yerdi.
Dediğiniz gibi kendi hayatımı kurmak mutlu olmak istiyorum.Dediklerini düşüneceğim çok teşekkür ederim.

Karadeniz illerinden bir tek Kastamonu’da yaşadım. Memleketim. Eğer sakinliği ve doğayı seviyorsan güzel yer. Hastane koşullarını bilmiyorum ancak. Bense şu anda eşim ve oğlumla akdeniz bölgesinde tatil yerinde yaşıyoruz. Memnunuz. Tatil yeri ama bir ilçe, küçük yer. Biraz ilgilerinizi falan göz önünde bulundurarak tercih yapın bence. İnsanlara da bir şekilde alışırsınız.

Bence ailenin yanında kalmalısın. Malum hemşirelik çok yoğun iş saatleri demek. Dolayısıyla aileyle yaşamak hayatına kolaylıklar getirecektir. Ayrıca kira gibi masraflarında olmayacak.

Herkese merhaba öncelikle. Sizlere aklımın çorba olmasına neden olan bir konu hakkında fikir danışmak istiyorum. Belki biliyorsunuzdur sağlık bakanı sağlık personeli alımı yapacağını açıkladı ve bende hemşireyim inşallah sonunda atanacağım kısmetse.

Fakat aklımı kurcalayan bir ikilem içerisindeyim. Ben istanbulda ikamet ediyorum. Ailem kesinlikle istanbulda kalmamı çok istiyor ama son kararı bana bırakıyor. Ben ise artılarıyla eksileriyle üç beş şehir arasında gidip geliyorum. İstanbul ve Karadeniz illeri ağırlıklı düşüncelerim. İstanbul düşünmemin en büyük sebebi sadece kurulu düzenim ve ailem o kadar. Onun dışında İstanbul’un kalabalığından trafiğinden hastanelerinin yoğunluğundan elbetteki uzaklaşmak istiyorum ama aileme çok düşkün bir insanım ve ailemin yanında yaşama gibi bir imkanım da olacak. Karadeniz illerine gelince, Trabzon, Ordu, Giresun ve Sinop aklımdaki iller ama genel itibariyle biraz daha şehirleşmiş olması açısından Trabzon’a kayıyor aklım. Buraları düşünmemin sebebi ise tamamen Karadeniz’e olan ilgim düşkünlüğüm. Oraların havası, suyu, doğası. Ama tabi ki sürekli gezmek için gittiğim bu şehirlere bu kez temelli yaşamak ve çalışmak için gideceğim.

Demem o ki kafam çok karışık. Bu konularda tecrübeli olanlar varsa, şehirler hakkında bilgi verebilecek olan varsa, oralarda hastanelerde çalışanlar varsa, kısacası şehir tercihim hakkında yorum yapabilecek olan varsa hepinizi can kulağıyla dinlerim. Az çok demeyin bir fikriniz düşünceniz tavsiyeniz varsa benimle paylaşın lütfen. Teşekkür ederim şimdiden.
Trabzonda yaşıyorum doğma büyüme. Samsunu düşünebilirsin bence. Trabzonda güzel ama burda yapılacak şeyler çok sınırlı. Bi tane büyük alışveriş merkezi var. 2 tane sokağı var meydanda uzun sokak ve kunduracılar. Tatil için sinop’a gittim burdan çok sevdim. Sadeliği çok hoşuma gitti ama dediğiniz gibi küçük. Hani trabzonda yapacak bişey bulamayan sinopta hiç bulamaz ama Samsun’a bayıldım. İmkanım olsa orda yaşamak isterdim.

Karadenizde yaşam zor. Sosyal olanaklar pek yok. Kendi çevrenizi kurana kadar zorlanırsınız. Havası da bir süre sonra insanı yoruyor.
İyi düşünmelisiniz. İstanbula alışık biri için ilk aşamada zor olabilir

30 senelik trabzonluyum. Böyle kesin konuşamam.

Bir kelimeyi mesela inatçi... ya da tutucu ... vb ifadeleri milyon nüfusluk şehirlerin bütün insanlarına atfetmek hatadan başka ne olabilir ki.

Neyse. O da sizin düşünceniz tabi. Neticede sorulmus. Söylemişsiniz. Ellerinize sağlık.

Sevgili konu sahibi;

Ben trabzonluyum. 7 sene samsunda yaşadım. Bütün turkiyeyi gezdim. Halen trabzonda yaşamaktayım.

Trabzonlu olmasam burda yaşamayı kimseye tavsiye etmezdim. Ama bunun nedeni yukarıda yazılanların hiçbiri değil.

Burası çok cok kalabalik bir şehir. Burası çılgın bir turist kalabalığını her sene misafir eden bir şehir. Doğası hızla kayboluyor. Istanbulun kaosundan kalabaligindan kaçılıp buraya gelinmez.

Burda neme dayanıklı olmak lazım. Çılgın nemi her an hissedersin.

Burası yokuştur. Diktir. Burda araba kullanmak kolaydeğil.

Ha aradığın doğa sakinlik ve yeşillik gerçekten çok yakın. Her hafta sonu gidilecek müthiş yerler var. Ama dediğim gibi turizm nedeniyle yazın çılgın kalabalık bu yerlere dolusuyor.

Sinopa gidilir. Ama sinopa giden büyükşehir aramayacak. Sakinlik arayacak.

Bartına gidilir. Ama orda da şehir yok. Küçük turistik belde var. Kışın sıkıcı olabilir.

Samsunun doğasından beklentiye girmemek lazım. 7 sene yaşadım. Bana yalnızlığı hatırlatıyor. Ama güzel şehirdir. Şehirdir yani. Yaşanır. Ama bana kalırsa istanbuldan kaçan bir insanin sakinlik beklentisini karşılamaz.

Eğer istersen sana daha ayrıntılı yardımcı olurum.

Allah kalbine göre versin.

Çok güzel yazmışsınız öncelikler teşekkür ederim ellerinize sağlık. Peki Rize hakkında bir bilginiz var mı?

İçimdekileri siz dökmüşsünüz aslında. Tam olarak bu dediklerinizden ötürü bu illeri istiyorum. Bende gidip gördüğümde çok sevmiştim özellikle sinopta çok mutlu olmuştum. Sanki bir sahil kasabası havası sezmiştim. Öyle tatlı bir yerdi.
Dediğiniz gibi kendi hayatımı kurmak mutlu olmak istiyorum.Dediklerini düşüneceğim çok teşekkür ederim.
Bir Sinoplu olarak en yaşanılası yer diyorum.Küçük bir Ege kasabası gibidir.Her yere yürüyerek gidebilirsin.Havası,doğası tertemizdir.Simit ve çay ikilisi denize nazır olarak en güzel Sinop’ta yapılır😃 Yazın denizi o kadar güzeldir ki cam gibi dibini görürsün ve yüzmenin keyfini çıkarırsın.
Kesinlikle Sinop diyorum.

X