mesela diyeceksin ki aman banane oranın insanlarından okuldaki arkadaşlarımla takılırım, emin ol farkları olmayacak çünkü çoğu başka şehirde yaşasa da ailesi Trabzonlu olduğu için memleketine gelen tipler. Oranın insanı tutucudur, katıdır, yadırgar, yargılar. Aç internetten röportajları videoları izle.Gece öyle sokaklarda gezip canının istediğini yapamazsın, ev sahibin sanki senin anan babanmış gibi davranabilir. Batıda yaşayan insana çok çok yabancı bir kültür. Bursa da güzeldir mesela orayı da düşünebilirsin hem doğası zaten adı üstünde yeşil bursa hem havası suyu da yormaz insanı öyle, ailene de yakın.
30 senelik trabzonluyum. Böyle kesin konuşamam.
Bir kelimeyi mesela inatçi... ya da tutucu ... vb ifadeleri milyon nüfusluk şehirlerin bütün insanlarına atfetmek hatadan başka ne olabilir ki.
Neyse. O da sizin düşünceniz tabi. Neticede sorulmus. Söylemişsiniz. Ellerinize sağlık.
Sevgili konu sahibi;
Ben trabzonluyum. 7 sene samsunda yaşadım. Bütün turkiyeyi gezdim. Halen trabzonda yaşamaktayım.
Trabzonlu olmasam burda yaşamayı kimseye tavsiye etmezdim. Ama bunun nedeni yukarıda yazılanların hiçbiri değil.
Burası çok cok kalabalik bir şehir. Burası çılgın bir turist kalabalığını her sene misafir eden bir şehir. Doğası hızla kayboluyor. Istanbulun kaosundan kalabaligindan kaçılıp buraya gelinmez.
Burda neme dayanıklı olmak lazım. Çılgın nemi her an hissedersin.
Burası yokuştur. Diktir. Burda araba kullanmak kolaydeğil.
Ha aradığın doğa sakinlik ve yeşillik gerçekten çok yakın. Her hafta sonu gidilecek müthiş yerler var. Ama dediğim gibi turizm nedeniyle yazın çılgın kalabalık bu yerlere dolusuyor.
Sinopa gidilir. Ama sinopa giden büyükşehir aramayacak. Sakinlik arayacak.
Bartına gidilir. Ama orda da şehir yok. Küçük turistik belde var. Kışın sıkıcı olabilir.
Samsunun doğasından beklentiye girmemek lazım. 7 sene yaşadım. Bana yalnızlığı hatırlatıyor. Ama güzel şehirdir. Şehirdir yani. Yaşanır. Ama bana kalırsa istanbuldan kaçan bir insanin sakinlik beklentisini karşılamaz.
Eğer istersen sana daha ayrıntılı yardımcı olurum.
Allah kalbine göre versin.