Nereyi tercih etmeliyim?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.135
1.769
Herkese merhaba öncelikle. Sizlere aklımın çorba olmasına neden olan bir konu hakkında fikir danışmak istiyorum. Belki biliyorsunuzdur sağlık bakanı sağlık personeli alımı yapacağını açıkladı ve bende hemşireyim inşallah sonunda atanacağım kısmetse.

Fakat aklımı kurcalayan bir ikilem içerisindeyim. Ben istanbulda ikamet ediyorum. Ailem kesinlikle istanbulda kalmamı çok istiyor ama son kararı bana bırakıyor. Ben ise artılarıyla eksileriyle üç beş şehir arasında gidip geliyorum. İstanbul ve Karadeniz illeri ağırlıklı düşüncelerim. İstanbul düşünmemin en büyük sebebi sadece kurulu düzenim ve ailem o kadar. Onun dışında İstanbul’un kalabalığından trafiğinden hastanelerinin yoğunluğundan elbetteki uzaklaşmak istiyorum ama aileme çok düşkün bir insanım ve ailemin yanında yaşama gibi bir imkanım da olacak. Karadeniz illerine gelince, Trabzon, Ordu, Giresun ve Sinop aklımdaki iller ama genel itibariyle biraz daha şehirleşmiş olması açısından Trabzon’a kayıyor aklım. Buraları düşünmemin sebebi ise tamamen Karadeniz’e olan ilgim düşkünlüğüm. Oraların havası, suyu, doğası. Ama tabi ki sürekli gezmek için gittiğim bu şehirlere bu kez temelli yaşamak ve çalışmak için gideceğim.

Demem o ki kafam çok karışık. Bu konularda tecrübeli olanlar varsa, şehirler hakkında bilgi verebilecek olan varsa, oralarda hastanelerde çalışanlar varsa, kısacası şehir tercihim hakkında yorum yapabilecek olan varsa hepinizi can kulağıyla dinlerim. Az çok demeyin bir fikriniz düşünceniz tavsiyeniz varsa benimle paylaşın lütfen. Teşekkür ederim şimdiden.

Karadeniz kültürüne alışık değilsen zorlanırsın İstanbul’a benzemez İstanbul’daki insanlar gibi Trabzon’da insan bulamazsın, Trabzon metropol değil, sıkar, gittim gördüm biliyorum, havası sürekli yağmurludur aaa güneş açtı bi piknik yapayım dersin bi yağmur başlar gününü mahveder. Trabzon’a Karadenizliden başkası kolay adapte olamaz. Bence İstanbul’da kalmayacağım diyorsan Karadeniz fikrini çok iyi gözden geçirmen gerekli. Ege’nin de doğası çok güzel mesela hem de her ili..

Bır ayağın istanbulda olacaksa, yüreğinin goturdugu yere git derim.

İstanbul u sımdı pek sevmiyorsun ya, ordan gıdınce özleyeceksin
O yuzden bir ayagın orda olsun dedım

Cesur tarafım zaten kalbini dinle diyor. Korkak tarafım mantığımı.
Evet bir ayağım hep İstanbulda, dört sene sonra gelme şansım var zaten tekrar.

Ordu yaşanasi bir şehirdir. Ferah,bisiklete binebileceğin, şehrin içinde kumsalda yuruyebilecegin...Hastaneleri de kötü değil.
Sinop desen Türkiye'nin en mutlu şehri seçildi kaç defa. İnanılmaz güzel bir doğası var. İnsanları neşeli. Şehirde trafik ışığı yillardir yok ve kaza oranı düşük. Gençler için yapacak çok şey var. Misal yaz aksamlarinda gemi turları vs var,çok güzel caddeleri var.
Samsun ,Giresun ve Trabzon'a da gittim ama yorum yapacak kadar bir görüşe sahip değilim. Ama bence ordu'dan da sinop'tan da pişman olmazsın. Benim ordu'ya göçen, sinop'a göçen genç tanidiklarim var. Hiç de pişman değiller.
Tercihin İstanbul olmasın bence. Aile iyi hoş ama bir yerden sonra isnan kendin hayatını kurmak istiyor. Ailene bilet alırsın arada bir kaç hafta kalmaya gelirler. Emin ol aynı evde yaşarsanız aranızda sürtüşme vs olacaktir- böylesi daha iyi olur

Karadeniz kültürüne alışık değilsen zorlanırsın İstanbul’a benzemez İstanbul’daki insanlar gibi Trabzon’da insan bulamazsın, Trabzon metropol değil, sıkar, gittim gördüm biliyorum, havası sürekli yağmurludur aaa güneş açtı bi piknik yapayım dersin bi yağmur başlar gününü mahveder. Trabzon’a Karadenizliden başkası kolay adapte olamaz. Bence İstanbul’da kalmayacağım diyorsan Karadeniz fikrini çok iyi gözden geçirmen gerekli. Ege’nin de doğası çok güzel mesela hem de her ili..

Çok fazla güneş ve sıcak seven biri değilim aslında bu yüzden akdeniz ve Ege hiç düşünmedim. Karadeniz insanı konusuna gelince onu eklemeyi unutmuşum aslında. Tereddütlerimden biri de buydu. İnsanlarına alışabilir miyim yapabilir miyim diye düşünüyorum.

Ordu yaşanasi bir şehirdir. Ferah,bisiklete binebileceğin, şehrin içinde kumsalda yuruyebilecegin...Hastaneleri de kötü değil.
Sinop desen Türkiye'nin en mutlu şehri seçildi kaç defa. İnanılmaz güzel bir doğası var. İnsanları neşeli. Şehirde trafik ışığı yillardir yok ve kaza oranı düşük. Gençler için yapacak çok şey var. Misal yaz aksamlarinda gemi turları vs var,çok güzel caddeleri var.
Samsun ,Giresun ve Trabzon'a da gittim ama yorum yapacak kadar bir görüşe sahip değilim. Ama bence ordu'dan da sinop'tan da pişman olmazsın. Benim ordu'ya göçen, sinop'a göçen genç tanidiklarim var. Hiç de pişman değiller.
Tercihin İstanbul olmasın bence. Aile iyi hoş ama bir yerden sonra isnan kendin hayatını kurmak istiyor. Ailene bilet alırsın arada bir kaç hafta kalmaya gelirler. Emin ol aynı evde yaşarsanız aranızda sürtüşme vs olacaktir- böylesi daha iyi olur

İçimdekileri siz dökmüşsünüz aslında. Tam olarak bu dediklerinizden ötürü bu illeri istiyorum. Bende gidip gördüğümde çok sevmiştim özellikle sinopta çok mutlu olmuştum. Sanki bir sahil kasabası havası sezmiştim. Öyle tatlı bir yerdi.
Dediğiniz gibi kendi hayatımı kurmak mutlu olmak istiyorum.Dediklerini düşüneceğim çok teşekkür ederim.

Çok fazla güneş ve sıcak seven biri değilim aslında bu yüzden akdeniz ve Ege hiç düşünmedim. Karadeniz insanı konusuna gelince onu eklemeyi unutmuşum aslında. Tereddütlerimden biri de buydu. İnsanlarına alışabilir miyim yapabilir miyim diye düşünüyorum.

mesela diyeceksin ki aman banane oranın insanlarından okuldaki arkadaşlarımla takılırım, emin ol farkları olmayacak çünkü çoğu başka şehirde yaşasa da ailesi Trabzonlu olduğu için memleketine gelen tipler. Oranın insanı tutucudur, katıdır, yadırgar, yargılar. Aç internetten röportajları videoları izle.Gece öyle sokaklarda gezip canının istediğini yapamazsın, ev sahibin sanki senin anan babanmış gibi davranabilir. Batıda yaşayan insana çok çok yabancı bir kültür. Bursa da güzeldir mesela orayı da düşünebilirsin hem doğası zaten adı üstünde yeşil bursa hem havası suyu da yormaz insanı öyle, ailene de yakın.

mesela diyeceksin ki aman banane oranın insanlarından okuldaki arkadaşlarımla takılırım, emin ol farkları olmayacak çünkü çoğu başka şehirde yaşasa da ailesi Trabzonlu olduğu için memleketine gelen tipler. Oranın insanı tutucudur, katıdır, yadırgar, yargılar. Aç internetten röportajları videoları izle.Gece öyle sokaklarda gezip canının istediğini yapamazsın, ev sahibin sanki senin anan babanmış gibi davranabilir. Batıda yaşayan insana çok çok yabancı bir kültür. Bursa da güzeldir mesela orayı da düşünebilirsin hem doğası zaten adı üstünde yeşil bursa hem havası suyu da yormaz insanı öyle, ailene de yakın.

Gece hayatı çok olan biri değilim aslında ama açık giyinmeyi severim mesela ve istanbuldaki gibi rahat olabilir miyim diye düşünüyorum dolayısıyla. Ya da erkek arkadaşım evime rahat rahat gelip gidebilir mi gibi.
Bursa evet güzelmiş bende duymuştum fakat son zamanlarda çok fazla suriyeli olduğunu duydum bu nedenle biraz çekiniyorum Bursadan.

Gece hayatı çok olan biri değilim aslında ama açık giyinmeyi severim mesela ve istanbuldaki gibi rahat olabilir miyim diye düşünüyorum dolayısıyla. Ya da erkek arkadaşım evime rahat rahat gelip gidebilir mi gibi.
Bursa evet güzelmiş bende duymuştum fakat son zamanlarda çok fazla suriyeli olduğunu duydum bu nedenle biraz çekiniyorum Bursadan.
O dediklerin çok zor Trabzon’da, işim gereği gidip geldiğim oldu yani, okuyan arkadaşlarım da mutsuzdu. Ayrıca emin ol bursadaki kadar oradada Suriyeli var ne eksik ne fazla. Bursa’nın da yıldırım kestel gibi belli ilçelerinde var öğrenci semtlerinde ve sosyo-ekonomik olarak daha üst konumda insanların yer aldığı semtlerde falan bulunmuyorlar. Kendini ifade ediş şekline bakılırsa sen asla yapamazsın oralarda bence.

Son düzenleme:
O dediklerin çok zor Trabzon’da, işim gereği gidip geldiğim oldu yani, okuyan arkadaşlarım da nerden düştük diyordu. Ayrıca emin ol bursadaki kadar oradada Suriyeli var ne eksik ne fazla. Bursa’nın da yıldırım kestel gibi belli ilçelerinde var öğrenci semtlerinde ve sosyo-ekonomik olarak daha üst konumda insanların yer aldığı semtlerde falan bulunmuyorlar. Kendini ifade ediş şekline bakılırsa sen asla yapamazsın oralarda bence.

Fazla toz pembe bakmamak adına buraya konu açmıştım zaten doğru da yapmışım haklısınız. Her şey öyle hayallerindeki gibi olmuyor. Ben hep oraya yerleşirim boş günlerimde doğa da gezerim sevgilimle takılırım diye düşünüyorum ama mesleğim gereği de bir sürü insanlar muhattap olmam gerekecek. Haliyle yaşadığım yerde de bir sürü insan olacak. Kafam karışık bilemiyorum. Çok teşekkür ederim bu arada açık açık çok güzel ifade etmişsiniz her şeyi.

Sakarya ve düzceye ne dersin istanbul a yakın kalabalık değil denizi var vs senin tercih ettiğin iller haricinde bunlar aklıma geldi..6 yıl trabzon da kaldım güzel biryer insanını çok severim tabi sizinde kendinizi sevdirmeniz lazım iyi oldukları kadar inatçıdirlar..bence istanbul hariç heryeri tercih edebilirsin bi daha böyle bir fırsatın olmayabilir

Sakarya ve düzceye ne dersin istanbul a yakın kalabalık değil denizi var vs senin tercih ettiğin iller haricinde bunlar aklıma geldi..6 yıl trabzon da kaldım güzel biryer insanını çok severim tabi sizinde kendinizi sevdirmeniz lazım iyi oldukları kadar inatçıdirlar..bence istanbul hariç heryeri tercih edebilirsin bi daha böyle bir fırsatın olmayabilir

Bende bu yüzden iyi düşünmek istiyorum. Köprüden önce son çıkış :)

X