- 28 Eylül 2014
- 1.518
- 1.379
- 158
- Konu Sahibi kesenmakas
-
LİSTE yapın bir kira, fatura, aidat pazar vs hepsini toplayın toplam tutar ne çıkacak, eşizin eline her ay 7500 geçiyor mu peki daha azı yada üstü oluyor mu sizden gizli birikim yapar mı.Merhaba hanımlar.
Bugün eşimin abisigilde bayramlaşmadaydık. Küçük erkek kardeşi ile birlikte. Eşim, babası ve küçük kardeşi ile aynı işte çalışıyor.
Küçük kaynım, kayınpederimle ilgili bir konuda veryansın ederken ramazan ayı içinde babasının çok para harcadıkları için söylendiğinden falan bahsederken abisinin (eşim) 7.500 TL kendisinin 4.000 TL babalarının da 7.500 TL harcadığı gibi bir muhabbet döndü. Aslında sanırım boş bulundu.
Ben çalışıyorum, bir bebeğimiz var. Ben kazandığım parayı oğlum ve kendim için harcarım, iş yerinin verdiği yemek kartı (iş yerinde öğle yemeğimiz vardır) evin mutfak giderlerine gider. Onun dışında pazar market vs eşim yada ben kim denk gelirse harcar.
Evimiz kira. Kira, aidat, faturalar vs ise eşimdedir.
Maddi durumumuz son bir kaç yıldır düzeldi. Düzeldiği zamandan beri de wşim bana kazancımı, harcamamı hiç sormadı.
Fakat eşimin bu harcaması bana çok geldi. Hesap hesap çıkamadım işin içinden.
Bu arada ramazan ayı eşimin işinin harmanı. İftar saatinde işini bitirip, eve gelen sabahına da işe giden birisi.
Biraz önce sordum bu durumu. Bu harcama bana çok geldi, nereye gidiyor bu para dedim.
Ben sana hiç sormuyorum kazandığını, kazanıyorum yiyoruz dedi. Bir eksiğimiz var mı, kapımızda alacaklımız var mı benzeri cevaplar. Ramazanda 2.500 tl fitre ve zekat verdiğini söyledi. Yine kalan 5bin tl.
Çok para değil mi? Evin giderleri 2bin tl civarı.
Bir de büyük bir şirketin finans müdür yardımcısıyım. En çok o konuda almıyor kafam. Ramazan dışı olsa yedik, içtik,gezdik diyeceğim.
Bir kaç ay önce işleri ile ilgili bir konuda kayınpederim fikir almak istediğinde oğullarının harcamalarının çok olduğunu, maaş bütçelerini hep aştıklarını, aslında akarken doldurmak istediğini ve dükkanın mülkiyetini almak istediğinden bahsetmişti. O zaman çok üzerinde durmamıştım.
Dert etmem gerekir mi gerekmez mi? Çok mu abarttım acaba?
Eve gelmekle ilgili sorunu olmayan, hatta neredeyse ramazan ayının tamamında işten sonra evinde olan, normal zamanda da ayda bir iki içkisi olan bir adam eşim.
İçim içimi yiyor da ne diye yiyor onu da bilemedim.
Ben artan bir kuruşumu oğlum için biriktiriyorum. Sırf bundan dolayı kızgınım.
Abartıyor muyum? Zamanın ne getireceğini bilmediğimiz bir dünyaya yetiştirdiğimiz evladımız dururken hesabı tutulmayan bir harcamayı sorgulamak hak değil mi?
Konumda da belirttiğim gibi maddi durumumuz eşimin işlerinin iyi gitmesiyle birlikte daha bir kaç yıldır düzeldi. Biz hep oğlumuzun bereketi diyoruz. 1 yıl önce doğumda hastane parasını borçla ödemiştik.Evlisiniz çocuğunuz olmuş ama kocanızın nereye para harcadığını bilmiyorsanız sorduğunuzda cevap alamıyorsanız evliliğinizi gözden geçirin bence. Ben de evli ve çalışan biriyim ne kadar kazandık ne kadar harcadık sorarım bilirim birikim vs yapabilmek adına. Çünkü evlilik şeffaflık gerektirir bu konuda
Futbolla zerre ilgisi yoktur. Öyle kupon falan da hiç görmedim. Yine de değerlendirmek lazım tabi. Hiç de aklıma gelmediBu paraların nereye gittiği belli olmayan durumlarda cevapta alınamıyorsa muhtemelen kumar vardır kumar dediğim idda tanıdığım bazı kişilerin yaşadığı sorunlar ev araba dükkan gitti bu insanların... benim eşimde az kazanıyor harcamaları belirsiz söylemezde bende şüpheleniyorum bazen
Futbolla zerre ilgisi yoktur. Öyle kupon falan da hiç görmedim. Yine de değerlendirmek lazım tabi. Hiç de aklıma gelmedi
Yok hayır. İş yeri kendilerinin ama maaşları belli. Tabi kendi işleri olunca öyle kesin çizgileri de yok. Fakat genel itibariyle 4bin civarı eline geçen para.LİSTE yapın bir kira, fatura, aidat pazar vs hepsini toplayın toplam tutar ne çıkacak, eşizin eline her ay 7500 geçiyor mu peki daha azı yada üstü oluyor mu sizden gizli birikim yapar mı.
kupon mu kaldı arkadaşım internet bankacılığı gibi bişey artık kumar, cepten tıkır tıkır oynanıyor. eşiniz kumar oynuyordur diye söylemiyorum bunu, yanlış anlamayınFutbolla zerre ilgisi yoktur. Öyle kupon falan da hiç görmedim. Yine de değerlendirmek lazım tabi. Hiç de aklıma gelmedi
Dükkan da çalışan kadın var mı veya çevre dükkanlarda ( eve saatinde geliyo dediniz ya bunu onun için sordum iş saatinde de görüşebilir)Merhaba hanımlar.
Bugün eşimin abisigilde bayramlaşmadaydık. Küçük erkek kardeşi ile birlikte. Eşim, babası ve küçük kardeşi ile aynı işte çalışıyor.
Küçük kaynım, kayınpederimle ilgili bir konuda veryansın ederken ramazan ayı içinde babasının çok para harcadıkları için söylendiğinden falan bahsederken abisinin (eşim) 7.500 TL kendisinin 4.000 TL babalarının da 7.500 TL harcadığı gibi bir muhabbet döndü. Aslında sanırım boş bulundu.
Ben çalışıyorum, bir bebeğimiz var. Ben kazandığım parayı oğlum ve kendim için harcarım, iş yerinin verdiği yemek kartı (iş yerinde öğle yemeğimiz vardır) evin mutfak giderlerine gider. Onun dışında pazar market vs eşim yada ben kim denk gelirse harcar.
Evimiz kira. Kira, aidat, faturalar vs ise eşimdedir.
Maddi durumumuz son bir kaç yıldır düzeldi. Düzeldiği zamandan beri de wşim bana kazancımı, harcamamı hiç sormadı.
Fakat eşimin bu harcaması bana çok geldi. Hesap hesap çıkamadım işin içinden.
Bu arada ramazan ayı eşimin işinin harmanı. İftar saatinde işini bitirip, eve gelen sabahına da işe giden birisi.
Biraz önce sordum bu durumu. Bu harcama bana çok geldi, nereye gidiyor bu para dedim.
Ben sana hiç sormuyorum kazandığını, kazanıyorum yiyoruz dedi. Bir eksiğimiz var mı, kapımızda alacaklımız var mı benzeri cevaplar. Ramazanda 2.500 tl fitre ve zekat verdiğini söyledi. Yine kalan 5bin tl.
Çok para değil mi? Evin giderleri 2bin tl civarı.
Bir de büyük bir şirketin finans müdür yardımcısıyım. En çok o konuda almıyor kafam. Ramazan dışı olsa yedik, içtik,gezdik diyeceğim.
Bir kaç ay önce işleri ile ilgili bir konuda kayınpederim fikir almak istediğinde oğullarının harcamalarının çok olduğunu, maaş bütçelerini hep aştıklarını, aslında akarken doldurmak istediğini ve dükkanın mülkiyetini almak istediğinden bahsetmişti. O zaman çok üzerinde durmamıştım.
Dert etmem gerekir mi gerekmez mi? Çok mu abarttım acaba?
Eve gelmekle ilgili sorunu olmayan, hatta neredeyse ramazan ayının tamamında işten sonra evinde olan, normal zamanda da ayda bir iki içkisi olan bir adam eşim.
İçim içimi yiyor da ne diye yiyor onu da bilemedim.
Ben artan bir kuruşumu oğlum için biriktiriyorum. Sırf bundan dolayı kızgınım.
Abartıyor muyum? Zamanın ne getireceğini bilmediğimiz bir dünyaya yetiştirdiğimiz evladımız dururken hesabı tutulmayan bir harcamayı sorgulamak hak değil mi?
Evet gerçekten bugün olsa olanı harcar. Kalmadı demez. Ben çok hesapçıyım, bazen cimri olduğumu bile söyler. Fakat ben memur çocuğuyumArtık kupona filan gerek yok. Sanal zerinden artık kumar iddia şans oyunu at yarışı v.s oynanıyor ve oyle bşeyki hastalık gibi. Arkadaşı kardeşi v. S gibi cevrede etkiliyor olabilir. İnsanlar durum ları pek iyi degiliken ancak ihtiyaclarını karşılamaya ancak yetiyorken fazlası eline gecince ne yapacaklarını şaşırırlar özellikle erkekler evli bekar hic biriktirme huyları yarını düşündükleri yok. Bugun olsa elinde bugun harcarlar. Sana da guveniyorsa maddi acıdan daha cok yonlenicektir. Tavsiyem kendi maaşını birikim yap butun ihtiyacları eşin karşılasın. Fedakarlığı kıstla. Taktık yap.
Fitreyi verdi. Söylediğinde hatırladım. Hatta 1000 tl sini kayınvalideme verdi bir akrabalarına vermesi için. Kalan kısmı için de kayınpederimin vereceği zekat ile birlikte üniden bir hocamızla görüşmüştü öğrencilere vermek için.Dükkan da çalışan kadın var mı veya çevre dükkanlarda ( eve saatinde geliyo dediniz ya bunu onun için sordum iş saatinde de görüşebilir)
2500 tl fitreyi hiç bi şekilde vermez onu geçsin vercek olsa bile söylemesi gerekir normal şartlarda
Benim eşimde aynı keza. Ben 3 5 kenara atim derken paracı oluyorum. Aksi durum oldugunda da benden isticek biliyorum huylarından vazgeciremiyosun maalesef. Ama sen birikime devam et ve eşine her ayrıntıyı verme cunku gün geliyor başına kakıyor yada sana güvenip elindeki paranın kıymetini bilmiyor. İnsanoğlu bu herşey beklenir tedbirli ol.Evet gerçekten bugün olsa olanı harcar. Kalmadı demez. Ben çok hesapçıyım, bazen cimri olduğumu bile söyler. Fakat ben memur çocuğuyumHep yarını hesaplayarak elimizdeki parayla yaşamayı öğrendik biz.
Ozaman yine arada boşluk varsaFitreyi verdi. Söylediğinde hatırladım. Hatta 1000 tl sini kayınvalideme verdi bir akrabalarına vermesi için. Kalan kısmı için de kayınpederimin vereceği zekat ile birlikte üniden bir hocamızla görüşmüştü öğrencilere vermek için.
Aile işletmesi işleri. Çalışanları erkek.
Çevre iş yerlerinde çalışan kadın elbet vardır. Olmasa bile müşterileri var.
Giderim de iş yerine. Hatta gittiğimde genelde yoğun zamana denk gelirse kasada dururum. Hiç zerre bu konudan şüphe etmedim. Yoktur inş.Ozaman yine arada boşluk varsa
Siz arada bi habersiz ziyarete gidin dükkana
Kumarda oynaya bilir belki
İnş yoktur tbi öyle şeyler de ihtimaller
Aslında evet değeri de yok paranın. Sigarası var, yemeği bazı günler dükkanda değilse dışarıda yer. İçtiğinde ya kardeşi ile ya arkadaş grubumuzun erkekleri ile bekar arkadaşlarının evinde içer. Ama işini hiç sormamıştım.Canım 1 ay içinde harcanan her şeyi bir kenara not al. Kızamıyorum hakkaten paranın da değeri yok. Azcık elin açılsa toplaması bayağı sürüyor. Gözünde büyüttüğün para bir misafir ağırlamaya bakıyor. Yemeği dışarda mı yer? Sigara var mı? İçki dediğini nerede içiyor? Çaktırmadan sorabilirsen arkadaşlarıyla içiyorsa hesabı o mu ödüyor? Bir ay sabret ne kazandığınıda öğrenmeye çalış. Biz bazen karı koca soruyoruz bu para nereye gitti diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?