nereliyim?

aynalarkoridoru

Guru
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2010
593
18
belki sacma gelicek ama yinede sormak istedim.simdi bana nereli oldugumu sorduklari zaman yada diyelimki sosyal paylasim sitelerinde nereli oldugumu yazarken kendi dogum yerimimi söyliycem?yoksa babam nereli ise orayimi?

bende ANKARA dogumluyum fakat babam ve annem YOZGAT lı oldugundan bende dogal olarak YOZGAT lıyım sende dogal olarak babanın memleketini diyceksin o tarz sitelerdede memleketini soruyorlarsa babanın memleketı senin memleketin oluyor orayı yazcaksın eğer dogum yerini soruyorlarsa dogum yerini yazcaksın işte bu kadar yani kısacası baban nereliyse sende oralısın bu arada sordugun sorudan anladıgım kadarıyla yurtdısındasın

Son düzenleme:
bende ankara doğumluyum, annem babam yozgatlı

İstanbul doğumluyum.. Annemin orta asya hun türklerine... Baba soyumsa selanige dayanmakta... Ve halen İstanbulda yaşamaktayım.

baban nereliyse oralısındır
mesela ünide falan sorunca herkes yaşadığı şehri söylüyormuş orda memleket geldiğin yer olarak geçiyormuş birazda bende söyleyenlerin yalancısıyım henüz ünili olamadım

Bence nereli hissedersen oralısındır
Benim etnik kökenim çok karışık, annemin bir dedesi türk, diğer dedesi ananesi babannesi bulgar
Babamın da bir dedesi türk, diğer dedesi ananesi ve babannesi rus
Annem bulgaristanda doğmuş edirnede büyümüş
Babam İstanbulda doğmuş Kievde büyümüş, ben istanbulda doğdum Londrada büyüdüm.
Ama ben sorana Türküm diyorum, neresinden muhabbetine girilise içinden çıkılmıyor ama
sizce ben nereliyim

Babamı çok seviyorum ama neden babam nereliyse ben de oralı oluyorum bu bana pek mantıklı gelmiyor. Ben İzmit doğumluyum, ama ömrümün büyük kısmı babamın da memleketi olan İstanbul'da geçti, geçiyor, o nedenle İstanbulluyum diyorum, ama İzmitte yaşamaya devam etseydim, İzmitliyim derdim doğrusu.

Bende ist. luyum hemde gerçekten istanbullu... Kütüğümüzde ist. kökenimizde ist. .... Şuan istanbuldan km.ce uzaktayım ama az kaldı gitmeme eylülde oradyım ama izin süresince.....

doğum yerim ve kütüğüm istanbul, annem ve babamın doğum yerleri istanbul.. bu şekilde söylediğim zaman yok dedelere gidiliyor. dedem nereliyse oralı oluyormuşum, öyleyse nerelisin deme, deden nereli de, di mi yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…