• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nereden ped alabilirim?

Konu sahibinin canı sıkılmış bence böyle saçma bı sorun olamaz hem 5 markette mi yanlış anlayacak bırakın Allah'ı aşkına konu açmak için aklınıza başka bişey mi gelmedi
Ben de İstanbul da oturuyorum ve malesef doğru.benim yaşadığım bölgede de büyük marketlerde ped reyonları kapatıldı satılmıyor yasakmış.
Bakkaldan yada eczaneden alacaz artık

tamam arkadaşlar, ben ruh hastasıyım ve eğlenmek için konu açtım... gerçekten bazılarınız saldıracak yer arıyor. genel olarak espirili biriyim zaten ve evet kıçımda bez var şu an. ben de yazdım komik olduğunu için. yaşadığım durum trajikomik zaten. ama sizler görmediniz diye başkaları yaşamamış olmuyor. yardimci olmak isteyen arkadaşlar oldular. daha fazla uzatmaya gerek yok.
Doğru söylüyorsunuz ben de İstanbul da yaşıyorum ve yaşadığım bölgede tıpkı dediğiniz gibi yasak

Diyelim ki gerçekten satılmıyor, ki gıda, temizlik ve kozmetik dışındaki ürünlerin satış yasağı sonradan duyuruldu, marketlerin hepsi genelgenin hepsine hakim olmayabilir sonuçta satmıyor dedikleri kişiler şefinin müdürünün talimatını yerine getiren market çalışanları, onlar ne denirse onu yapmaya çalışan insanlar, diyelim ki yasak ama bu yasak 7 Mayıs itibariyle yürürlüğe girecekti, cümle alem haberdar oldu, 70 yaşındaki annem belki duymamıştır diye sms atıp anne şu şu ürünler serbest diğerlerine 7 Mayıs'tan itibaren satış yasağı geliyor, aldıracağın bir şey varsa şimdiden aldır dedim, velhasıl duymayanlara da yakınları haber veriyor.
C......
M......
gibi büyük marketler varya onlarda gerçekten satılmıyor ped.sordum yasak geldi dediler,niye konu sahibine haksızlık yapılıyor anlayamadım.

yasak değil mi? marketleri gördünüz mü? yaşadığım bölgede tüm ped reyonlarını iplerle kapatmışlar bazılarını jelatinlemisler
Şaka mı yapıyorsunuz .
Daha dün ped aldım

C......
M......
gibi büyük marketler varya onlarda gerçekten satılmıyor ped.sordum yasak geldi dediler,niye konu sahibine haksızlık yapılıyor anlayamadım.
Konu satış yasağının doğru olup olmaması değil ki, konu yanlış bölümdeydi taşındı kural gereği işlem yapıldı, ayrıca dediğim gibi belli başlı şeylerin satışının serbest, diğerlerinin yasaklanacağı kamuoyuna hafta başı duyurulmuştu, kaldı ki genelgede ped satışı yasaktır ibaresi yok, satış yapmayan marketler konu muğlak olduğundan ne olur ne olmaz diye satış yapmamış olabilir lakin bugün başka marketlerden ped alan kişiler var.

Haber sitelerınde sayfalarda bi bu resim var market çalışanlarından bence biri eğlenmek ve algı yaratmak adına bilerek böyle çekti attı medyaya yayıldı zira böyle bir şey yok. İlla bu konu değil bir resim paylaşıyorlar hurra yayılıyor sonra o resim geçmiş seneleri bırak başka ülkeden çekilmiş bile çıkıyor. Sahte haber yapmak artık çok kolay
O görseldeki marketin buradaki şubesine dün gittim şerit falan çekilmemişti, nereden buluyorlar bu görselleri 🤷‍♀️

O görseldeki marketin buradaki şubesine dün gittim şerit falan çekilmemişti, nereden buluyorlar bu görselleri 🤷‍♀️
Abla market çalışanından biri sırf eğlencesine ve ya kadınlar için inada böyle bir şey yapıp egosunu tatmın edıp algı yarattığına eminim ama kanıtlayamam zira bütün sitelerde sayfalarda aynı görsel. Çalışan bunu bir Twitter a atsa zaten direk yayılıyor o kadar kolay ki

Şimdi zincir markette çalışan bı arkadasima sordum yarın gelip alacam yasak değil dimi diye yasak demiş inşallah dalga geçmiştir

Instagram'da çokça böyle paylaşım gördüm çoğu yerler böyle satmıyoruz demiş konu sahibine inanıyorum başına gelmiştir böyle olay
Ekşi Sözlükte bile bu konuyla ilgili başlık açılmış. Twitter da aynı şekilde. Fotoğraflar da var, pedlerin üstüne bant çekmişler.
Şaşırmamak lazım, burası Türkiye. Her an her şey olabilir:))

Ekşi Sözlükte bile bu konuyla ilgili başlık açılmış. Twitter da aynı şekilde. Fotoğraflar da var, pedlerin üstüne bant çekmişler.
Şaşırmamak lazım, burası Türkiye. Her an her şey olabilir:))
Tobe de şey yazmışlardı ne yapalım amuda mi kalkalim 😁😁

Şimdi zincir markette çalışan bı arkadasima sordum yarın gelip alacam yasak değil dimi diye yasak demiş inşallah dalga geçmiştir
Ya aslında direkt yasaklılar listesinde değil yalnızca yasak olmayan ürünler arasında yer almıyor, yani muğlak, bence o yüzden bazı marketler ped satışı yapmaya çekiniyor olabilir çünkü denetleniyorlar ve cezası var.

Bu aynı bizler gibi evde evcili olanların genelgede muaf tutulmamız gibi denetleyenin muafiyeti kendi yorumlamasına benziyor, genelgede ihtiyaçları için dışarı çıkarılması gereken evcillerin ikamet adresi önüyle sınırlı kalması şartı var ama bazı yerlerde evin çevresinde dolaşmanıza izin veriyorlar, bazı yerlerde 100 metreye kadar gezme alanı sağlıyorlar.

Bakınız direkt İçişleri Bakanlığı sözcüsünün açıklamasından alıntıdır:
"Sabun, hijyenik ped ve ev temizlik ürünleri (deterjan vs)yle ilgili herhangi bir kısıtlama ise genelgede net olarak yer almıyor."

Ya aslında direkt yasaklılar listesinde değil yalnızca yasak olmayan ürünler arasında yer almıyor, yani muğlak, bence o yüzden bazı marketler ped satışı yapmaya çekiniyor olabilir çünkü denetleniyorlar ve cezası var.

Bu aynı bizler gibi evde evcili olanların genelgede muaf tutulmamız gibi denetleyenin muafiyeti kendi yorumlamasına benziyor, genelgede ihtiyaçları için dışarı çıkarılması gereken evcillerin ikamet adresi önüyle sınırlı kalması şartı var ama bazı yerlerde evin çevresinde dolaşmanıza izin veriyorlar, bazı yerlerde 100 metreye kadar gezme alanı sağlıyorlar.

Bakınız direkt İçişleri Bakanlığı sözcüsünün açıklamasından alıntıdır:
"Sabun, hijyenik ped ve ev temizlik ürünleri (deterjan vs)yle ilgili herhangi bir kısıtlama ise genelgede net olarak yer almıyor."
IMG_20210507_195924.webp

Arkadaşım dalga geçmiş benimle satılmaya devam edilecek ürünler diye bilgi geldi diye bu mesaji atmış bana

Eki Görüntüle 2844238
Arkadaşım dalga geçmiş benimle satılmaya devam edilecek ürünler diye bilgi geldi diye bu mesaji atmış bana
Demiştim biri bir kuyuya taş atmış misali oldu birde özellikle ped onun yanındaki diğer ürünlerde yok nedense ped yanı fotoğrafta bıle ozellıkle orası kapatılmış yani bilerek yapıldığı barız belliydi.

Eki Görüntüle 2844238
İşte bazı insanlar yangına körükle gidiyor, ortada yasak yokken yasak uyduruyorlar, velev ki İçişleri Bakanlığı baştan yasaklanmayacaklar listesine almamış olsaydı dahi kadınların uyarması sonrası düzenleme yapılırdı çünkü pandemiye bağlı ilk kısıtlamalar başladığında sokağa çıkma yasağı muafiyetinden yararlanacak kişiler arasından evcili olanlar yoktu, sonra evcili olanlardan ve sokak hayvanlarına düzenli besleme yapanlardan bakanlığa hayvanların zor durumda kalacağı bilgisi ulaşınca genelgeye evcili olanlar sokak hayvanlarını besleyen gönüllüler için de madde konuldu.

İşte bazı insanlar yangına körükle gidiyor, ortada yasak yokken yasak uyduruyorlar, velev ki İçişleri Bakanlığı baştan yasaklanmayacaklar listesine almamış olsaydı dahi kadınların uyarması sonrası düzenleme yapılırdı çünkü pandemiye bağlı ilk kısıtlamalar başladığında sokağa çıkma yasağı muafiyetinden yararlanacak kişiler arasından evcili olanlar yoktu, sonra evcili olanlardan ve sokak hayvanlarına düzenli besleme yapanlardan bakanlığa hayvanların zor durumda kalacağı bilgisi ulaşınca genelgeye evcili olanlar sokak hayvanlarını besleyen gönüllüler için de madde konuldu.
Zaten yasak olması çok saçma olurdu bu ekmek su gibi temel ihtiyaç netice de

Demiştim biri bir kuyuya taş atmış misali oldu birde özellikle ped onun yanındaki diğer ürünlerde yok nedense ped yanı fotoğrafta bıle ozellıkle orası kapatılmış yani bilerek yapıldığı barız belliydi.
Fotoğraf çeken video çeken bircok kişiye denk geldim genellikle erkekler çekmişti sırf dalgaya almak icin

Zaten yasak olması çok saçma olurdu bu ekmek su gibi temel ihtiyaç netice de
Çok afedersiniz de herkes üzerine alınmasın, beklenmedik haller başka, biz kadınlarda tuhafız, taa kaç gün önceden 29 Nisan-17 Mayıs arası kısıtlama olacağı, marketlerin Pazar günleri kapalı, diğer günler saat 10-17 arası açık olacağı vb bilgiler duyuruldu, kimimiz çalışıyor, kimimiz küçük bebeğinden ha deyince markete gidemiyor, kimi ben gibi öğlene kadar fosur fosur uyuduğundan market alışverişi geç saate bırakıyor, bazı önemli ihtiyaçları ki kadınsal şeyler öngörülebilir tarihleri bilinen şeylerdir yedek medek bir şeyler olur evde, vaktiyle alınmalıydı 5 gün önce 7 Mayıs'tan itibaren bazı ürünlerin satışı olmayacak dendi, gerçekten özür dilerim ama aklımız neredeydi?

Pandemi başladığında da sanki kıyamet kopacak aç kalacağız gibi davrandık, şimdi bu satışı yasak şeylerde bir panik.
Özür dilerim ama ben bizi anlamıyorum.
Neyse ben susayım en iyisi.

Back
X