• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nerden baslasam bilemiyorum...

Konu sahibi okuduğumda o kadar üzüldüm ki kayınbabana Allah rahmet eylesin. Eşinin en azından yeni bir ailesi var. Kayınbabanı pişmanlıktan, oğul hasretinden kanser etmişler, sonra da hasta yatağında evlat acısı çektirmişler ya hesabı sorulur birgün mutlaka. Olayları objektif anlatabildiysen merak etme hiç, gönlünü ferah tut siz hiçbir hata yapmamışsınız.

Coookkk eksigi var aslinda, öyle insanliklarini kaybetmisler ki anlatsam zaten sabahlar olur. Benim hicbiri umrumda degil, artik icimde onlara öfke bile yok, aciyorum sadece, kin, nefret, zulüm ile gecen ömürlerine aciyorum. Sadece gecen gün TV de bir hoca dediki " annelerimizi 40 yil sirtimizda gezdirsek, dogum aninda cektikleri 1 dk lik sancinin karsiligini ödemis olamayiz" dedide. Aceba bu kadininda annelik hakki kalmismidir esimde diye düsündüm bir an. Onun icin yazdim.
Gerci bir ben dertli degilimki bu insanlardan.
Gecen gün bir güne katilmistim günde ki kadinlar anlatiyordu birbirine. Görümcemin cocugu gündeki bir kac kadinin cocugu ile kavga etmis, ama cocuk tartismasi yani öyle fiziksel birsey yok ortada, görümcemde hepsini birbir telefonla aramis ve agzina geleni saymis " birdaha cocuklariniz oglumu üzerse görün bakin neler yapiyorum " demis. Kadinlar diyo ki " ayy oglumu aldim karsima, sakin birdaha onun cocugu ile konusmayacaksin bile, ben o kadinla ugrasamam, cingen gibi evimi basar, evimin önünde bagarir " diyo.
Yani artik benim onlar icin hissettigim tek duygu acima.

valla böyle insanların yatacak yeri yok yazık yazık allah eşine sabır versin sen herzaman onun yanında ol ve destek ol böyle giderse eşinin psikolojisi bozulacak ve sizin ilişkinizi etkileyecek fesat içi zifir olmuş insanlarla iletişiminizi kesin ne olusa kim olursa olsunlar.

eşine bravo diyorum ve o insanların içinden nasıl sıyrıldığına şaşıyorum. çirkef şeyler.. siz üstünüze düşeni yapmışsınız ki halada yaparsınız zaman zaman. onlar kabul etmiyorlarsa kendileri bilirler..

Mevla görelim neyler
Hak şerleri hayreyler
Zannetme ki gayreyler
Arif anı seyreyler

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Sen hakka tevekkül kıl
Tefviz et rahatı bul
Sabreyle ve râzı ol

Mevla görelim neyler
Neylerse güzel eyler...

Allah onlara doğru yolu göstersin
Sizlere sabır kayınpederinizin günahlarını affetsin

Ne kadar kötülük olursa olsun elbette ki analık hakkı kalır..Bu hak bakidir.
Evlat üzerine düşeni yapmak zorundadır herşeye rağmen.

Yaptığı eziyet ise ayrı bir kulvarda yerini bulur, o şekilde cezasını çeker.

Eğer bu anne oğul arasını bozmakta azıcık payınız varsa sizdende hak istenir.

Aynı şekilde görümcedende karı-koca hakkı istenir.

Her hak yerini bulur.

Ne kadar kötülük olursa olsun elbette ki analık hakkı kalır..Bu hak bakidir.
Evlat üzerine düşeni yapmak zorundadır herşeye rağmen.

Yaptığı eziyet ise ayrı bir kulvarda yerini bulur, o şekilde cezasını çeker.

Eğer bu anne oğul arasını bozmakta azıcık payınız varsa sizdende hak istenir.

Aynı şekilde görümcedende karı-koca hakkı istenir.

Her hak yerini bulur.

Olaylar tamamen benim disimda. Esime yapilan bir iftira sonucu olaylar bu hale geldi.Sahsen benim icim cok rahat cünkü esime " onlar annen babandir sen herzaman alttan al" dedim. Ama iste bazi insanlar degismiyor. Allah tan korkmuyor.
Ama ben sizin gibi "evlat herzaman üzerine düseni yapmalidir" diye düsünmüyorum. Esimde insan her gittiginde kovulmasini gectim cenazede bile üzerine saldirdilar. Daha ne yapsin esim. Ben esime dedigim zaman yapacak birsey kaldimi diye esim " ben daha ne yapayim, kovulmaktan bir hal oldum, bende insanim, benimde bir onurum, gururum var" diyor ve cokta hakli. Bazi insanlari kendi haline birakmak gerek. Ben sadece acaba esim üzerinde analik hakki kaldimi diye merak ediyorum sadece.

Ben, vefat eden birinin dunyadaki dargin insanlar yuzunden aci cektigine inanmiyorum. Olur mu oyle sacmalik?

Aileden uzak olun yeter. Herkes birbirinin kuyusunu kaziyor maasallah.

Sanırım sorun kayınpederinin kabirde sıkıntıdan nasıl kurtulacağı.
Eğer kv istemiyorsa yapacak bişey yok gibi duruyor.
Bol bol Kuran okyun babanıza, dua edin.
Eşiniz gitse annesinin boynuna sarılsa anneciğim dese yine de affetmez mi acaba*?
Gerçi ortada bir suç yok ama anladığım kadarıla.

affetmez. affetmez. nuh der peygamber demez böyle tipler. hatta daha çok şımarır nası geldi ayağıma suçlu işte biliyo suçunu derler. ne suçu varsa karısını ezemedikleri için oğlundan hırs alıyo kadın. yani intikam gözünü nasıl bürümüş oğlunu gözden çıkarmış görün olay bu. görümce kim oluyo ki hem ayağının dibine fırlatacakmış insan mı bunlar be herkesi eşit yarattı Allah bu kibir nedir böyle. :19:
sanırsın ki kemikleri altından yaratılmış da daha kıymetliler :63:
aynısı bizim başımızda da var. nişanlıyım şuan evlenmeden neler çektirdi ortada bişey yok oğlunun dediği değil kendi dediği olacak diye bizi mahvetti. ikna olması için herşeyi yaptık büyüktür annesidir diyip alttan aldık herşeyi unutarak saygı duyduk yine yaptı yapacağını. bi zaman iyi gibi görünüp yine olmadık yerde patlattı bombayı. huylu huyundan vazgeçmez. ve nişanlı olduğumuz için çok ezildik. onu ikna etmek için herzaman siz yıpranacaksınız. sizde bi sorun yok onda bu inat varken önce onun kendini ikna etmesi lazım. umarım bi gün ben ne yaptım Allahım der...

Ben, vefat eden birinin dunyadaki dargin insanlar yuzunden aci cektigine inanmiyorum. Olur mu oyle sacmalik?

Aileden uzak olun yeter. Herkes birbirinin kuyusunu kaziyor maasallah.

Yaniliyorsun arkadasim. KAyinbabam yasarken kizlarinin ve esinin haksiz oldugunu, yaptiklarinin insanliga sigmayacagini biliyordu ve hicbirsey yapmadi. Hatta esim hastanede ziyarete gidince " sen bunlardan uzak dur, ben bunlarla urasamam, sen gelme eve oglum, ben kirk senedir anani yola getiremedim, kizlarda ayni analari oldu " demis. Oysa bir baba olarak oteritesini koyamadi ortaya, kizlarina " kesin sesinizi, siz kizimsaniz oda oglum, herkes bu eve gelecek, rahatsiz olan varsa bu kararimdan o gelmesin kendi bilir" diyemedi. Kendine dokunmasinlar diye tüm yaptiklarina razi oldu. Bir anne babanim evlatlarini ayirmamasi Kuran da bildirilmistir.

Olaylar tamamen benim disimda. Esime yapilan bir iftira sonucu olaylar bu hale geldi.Sahsen benim icim cok rahat cünkü esime " onlar annen babandir sen herzaman alttan al" dedim. Ama iste bazi insanlar degismiyor. Allah tan korkmuyor.
Ama ben sizin gibi "evlat herzaman üzerine düseni yapmalidir" diye düsünmüyorum. Esimde insan her gittiginde kovulmasini gectim cenazede bile üzerine saldirdilar. Daha ne yapsin esim. Ben esime dedigim zaman yapacak birsey kaldimi diye esim " ben daha ne yapayim, kovulmaktan bir hal oldum, bende insanim, benimde bir onurum, gururum var" diyor ve cokta hakli. Bazi insanlari kendi haline birakmak gerek. Ben sadece acaba esim üzerinde analik hakki kaldimi diye merak ediyorum sadece.

Evet kendi hallerinde bırakmak gerekiyor, çok haklısınız.

Şerri olarak tartışmasız analık hakkı bakidir bir nefes. Yaptıklarıyla silinmez.

Back