- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
- #1.581
Hemen yakaladın kız gözünden de hiç birşey kaçmıyorkız bu tarifte bi eksiklik mi var bana mı öle geliyor
kremasını nerde kullanıyoruz nasıl yapcazkiii
yaptıkça yorumlarımı yazcam merak etme zaten
ewet öle diyorum wallaaaa
adama bu yemekleri yedirsen adamın bi derdi olmaz kııızzz karınını bunlarla doyursan mutlu olur
Profiterol
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
Kreması için
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri İçin
1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata
Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak
pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
Eki Görüntüle 667386 Eki Görüntüle 667389
Eki Görüntüle 667397 Eki Görüntüle 667398
Hemen yakaladın kız gözünden de hiç birşey kaçmıyor
Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın.
Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.
Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.
Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin.
Not: Benmari usulü çikolatayı şu şekilde eritiyorsunuz. Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyarak kabınızı kaynamakta olan suyun içine koyuyorsunuz. Çikolata su ile tema etmeyecek şekilde. Çikolata sıcak sudan aldığı ısı ile eriyecektir.
Herşey yemek mi kız öyle olsa keşke
Hadi bakalım kuzum davet edilmezseniz denersin artık yorumlarını beklerimkaçmaaaaazzzzzzz profiterolü çok sewerim görnce tarifide alayım dedim basitte görünüyordu bi baktım tarf eksik şimdi tam oldu iştee
hahha dimi wallaaa öle olsa zaten ben sınıfta kalırım
ewlendim ewleneli yemeklerimin ölçüsü olmadığı için bi tuhaf oluyorlar neysekii senn tariflerin war haftasonu güzel bi yemek yapym bariii kociş de şaşırsın bi yere dawet edilmezsek tabii
Süper görünüyor ellerine emeğine sağlık canım tadı nefisti kesin beğendiniz mi
Teşekkür ederim beğenmenize sevindim her zaman beklerimVayy masssaaAllaaah ellerine kollarina saglik artik buraya bakarim yeni bisey yapmak istedigimde
Günaydın tatlım. Dün akşam cocostar pastayı denedim çok güzel oldu herkes beğendiYalnız çikolatası bana göre birazcık ağır o yüzden bi dahaki yapışımda sosa bitter çikolata eklemeyi düşünmüyorum. Bak fotoğrafını koyuyorum. Geçenlerde süt dilimini de yapmıştım ikisini de koyayım
Eki Görüntüle 1186646
Eki Görüntüle 1186649
Patates mantısı
Malzemeler:
5-6 adet haşlanmış patates
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber
İç Harcı İçin:
1 soğan
250 gram kıyma
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
Üzeri İçin:
Tereyağı, kırmızı toz biber
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Yapılışı: Haşlanmış patatesleri püre haline getiriyoruz tuz karabiber ve maydanoz ekleyip karıştırıyoruz. Soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz üzerine kıymayı da ekleyip suyunu çekip pişene kadar ocakta bırakıyoruz. Daha sonra tuzunu ve baharatını ekleyip ocaktan alıyoruz.
Patateslerden mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp ortasını çanak şeklinde çukurlaştırıyoruz. Kıymalı harcımızı tatlı kaşığı ile patateslere eşit miktarda pay ediyoruz. Daha sonra sarımsaklı yoğurdu üzerlerine döküp tavada erittiğimiz tereyağı ve pul biber karışımı ile süslüyoruz.
Eki Görüntüle 1188313
ımmmmmm hem harika görünyyor hem çok basit ellerine sağlıkkkfırsat bulunca yapacağımmm =)
Evet çok basit kuzum ara meze ama oldukça doyurucu vallahikaşar da üzerine rendeleyebilirsin
owww o zaman daha güzel oluuurrr =))
ayy ben yine haftasonu ewde duramadım yaaa kızzz bu millet habire dawet ediyor ben kmseyi edemiyorum kocamla bi doru dürüst ewde iftar yapamadık iyi mi
Hafta içi de hep iftarda mısınız kuzumHafta sonlarıda yavaş yavaş sen al bari ama herkesi çağırma topluluk halinde bir kaç akşam yemeğiyle tamamlarsın
haftaiçi ewde kendim yapıyorum ama mesela 2 gün ewde yiyorsak artık diğer günler ve h.sonalrı dahil sürekli dışardayız =))
eşime dedimkii artıkk kmseye söz wermeyelim dedim
ayyy ben bi kendimize yapsam şu yemeklerden bi denesem o zaman çağırcm da ben bu ramazanda kmseyi çaıramam gibi
Yeni evlisin gerçi kuzum daha evliliğe alışıyorsunuz bu Ramazan da çağırmasan da olur bence seneye artık kuzum
Aynen ölee canımmm seneye çağırırm Allah nasip ederse =)
Öyle yaparsın canım dert etme şimdi bir iftara misafir almaya başlarsan Ramazan biter zaten birini çağırsan diğeri var