- 25 Ağustos 2011
- 18.321
- 13.422
- Konu Sahibi nehirnil111
- #1.061
nehir
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Buyur canım benim Salçayı sormuşsun fazla katıldıktan sonra nasıl azaltılırki alsak biraz salçasını diycem ama yağı gidicek az az koyarak ayarlamak daha iyi olur sanki
işte sorun o ayarlayamadım. suyu boşalttım falan anca öyle oturdu. farklı bişey varöı acaba dedim.
biskuvi, pudingli pasta yapıcam. varmı burda bu seferde tarife göre yapayım bi:)
canım senin bir poğaca tarifin vardı..zeytinli içinde taze soğanda vardı
ben ilk sayfadan baktım bulamadım kaçıncı sayfada buün onu yapmak istiyorum soğanda varken :)
İnşallah memnunda kalırsın canımsagol canım bende simdi onu arıyordum hemende yetiştin :)
Nehir epeydir tarif eklemiyordun.Yeni tariflerle gelmişsin.Eline sağlık canım.
Evet canım benim Ramazan yorgunlugu arkadaşımın dügünü derken bayagı aksattım farkındayım çok sağol canım senin marifetlerini görüyorum her yerde maşallah çok güzel şeyler yapıyorsun seninde ellerine emegine sağlık
Zeytinli çörek
malzemeler;
•3 yumurta
•1 bardak sıvı yağ
•1 bardak yoğurt
•1-1,5 bardak çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş zeytin (ben zeytinleri küçük parçalara kestim)
•5 adet taze soğan ( ince kıyılmış)
•1 demet ince kıyılmış taze nane (Taze nane yoksa 1 kaşık kuru nane de olur)
•1 paket kabartma tozu
•aldığı kadar un
•Üstüne 1 yumurta sarısı
hazırlanması;
1.yumurtaları kırıp karıştırdıktan sonra yağ ve yoğurtla karıştırın.
2.zeytini, taze soğanı ve naneyi katıp karıştırın. hamuru ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.
3.hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. tepside 10-15 dakika dinlendirin. üzerlerine yumurta sarısı sürüp 180C'de 30-45 dakika pişirin. (üzerleri kızarana kadar)
Eki Görüntüle 749470
canım tuz kullanacakmıyız hamura yoksa zeytinden dolayı yok mu
artı ölçüler su baardağıyla değil mi..
aklıma geldikçe ekleyim taze nane var ama br demet çok değil mi çok hoş br tarif bakalım ne çıkacak karsımıza
Canım zeytin tuzlu da olsa hamur tuzsuz olmaz gibi geliyor.Gerçi Nehir daha iyi bilir ama.:26:
Çok güzel şeyler yapıyorsun iyikide yapıyorsun canımcımEhhh işte canım yapıyorum birşeyler :))Teşekkür ederim.
canım tuz kullanacakmıyız hamura yoksa zeytinden dolayı yok mu
artı ölçüler su baardağıyla değil mi..
aklıma geldikçe ekleyim taze nane var ama br demet çok değil mi çok hoş br tarif bakalım ne çıkacak karsımıza
Çok güzel şeyler yapıyorsun iyikide yapıyorsun canımcım
Evet canım su bardağıyla ölçüler normal tarif böyle annemde naneyi çok sevdigi için böyle kullandı ama ben birdahaki denememde naneyi biraz daha azaltmayı düşünüyorum zeytinlerden dolayı koyulmuyor tuz aslında benim işime geliyor pek tuzlu şeyler yemedigim için ama bence sen içine biraz tuz ekleyebilirsen daha güzel olabilir birde bu çöregi yuvarlamak yerine tepside de pişirebilirsin yayarak öylede güzel olmuştu artı bir öneri olarak aklında bulunsun ununu yavaş yavaş ekle elinde toparlama işlemi biraz zor olabilir burda alabildigince un çok önemli çünkü her un aynı olmuyor canım başka sorun olursa seve seve yardımcı olurum
canım yaa malzemeleri hazırlamaya gittim yoğurt azmış yarısı bile olmadı bardağın öyle olsa ölçüyü azaltacaktım
ya canım birşey yapmak istiyor ne yapacam gidip alırımda hiç çıkasım yok canım skıldı..