- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
-
- Konu Sahibi nehirnil111
Nehircim buda benim yaptığım poğaça hergün bir tarifini muhakkak deniycem çok leziz oldu yalnız dereotunu az koymuşum biraz birde annemde yaptım fırın birden karartıp kuruttu ama yınede cok guzeldi eline sağlık :):)Dereotlu Poğaça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet yumurta
aldığı kadar un
:
Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.Fotoğrafta görüldüğü gibi hamuru iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Verilen ölçülere göre yaklaşık 17-18 tane poğaça elde edebilirsiniz. Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmenizi öneririm.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Eki Görüntüle 642837
Ağızda dağılan muhteşem bir tat ve koku
Nil akşam denedim tarifi.Çok kolay gibi görünüyordu ama yordu beni.Çikolataya batırma kısmı zordu.Çikolata ya cıvık oldu ya da dondu.Ben biraz sabırsızlandım bekleyemedim dolapta muzların kurumasını ondan heralde.Neyse hallettim ama sonunda.Ben iki paket çikolata kullandım çünkü yetmedi.Gayet güzel oldu çok beğendim.Teşekkür ederim bu güzel tarif için.
Nil akşam denedim tarifi.Çok kolay gibi görünüyordu ama yordu beni.Çikolataya batırma kısmı zordu.Çikolata ya cıvık oldu ya da dondu.Ben biraz sabırsızlandım bekleyemedim dolapta muzların kurumasını ondan heralde.Neyse hallettim ama sonunda.Ben iki paket çikolata kullandım çünkü yetmedi.Gayet güzel oldu çok beğendim.Teşekkür ederim bu güzel tarif için.
Nehircim buda benim yaptığım poğaça hergün bir tarifini muhakkak deniycem çok leziz oldu yalnız dereotunu az koymuşum biraz birde annemde yaptım fırın birden karartıp kuruttu ama yınede cok guzeldi eline sağlık :):)Eki Görüntüle 729928
vavvvv harika görunuo haftasonu bende denemek istiorummm kacıncı sayfadaydı bu tariff:):)
vavvvv harika görunuo haftasonu bende denemek istiorummm kacıncı sayfadaydı bu tariff:):)
Canım bunlar süper olmuş begenmene çok sevindim agzımın suyu aktı resmen muz ve çikolata diyince bende dünya duruyor ellerine sağlık nefis görünüyorlar denemenede çok sevindim afiyet bal şeker olsun tatlım
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor o müthiş kokusu bütün evi sarıyor dimi çok güzel görünüyorlar begenmene çok çok sevindim denemen güvenmen çok önemli benim için ne kadar mutlu oldum Afiyet bal şeker olsun
7. sayfadıyım ve bayıldımmm tariflereediyetteyim bu arada en çok ta merak ettiğim kilonuzz bu kadar güzel seyler yapanlar zayıf olamaz gbib geliyorrr :44::44::44:
teşekkür ederim canımmm71. sayfada tarif tatlım
ayy hemde nasıl koktu misss...2. yapışımda dahada guzel olucak emınım cunku dereotu az ve fırın kotuydu dedıgım gıbı :)
hergun bır tarıfını denıycem ama hamur işi ve tatlılarda çünkü hıc yapmadıgım için bilmiorum mısafır gelınce elım ayagım dolanıo vala .
yemek tarıflerımle ıdare edıorum en son onları denıycem yaptıkcada resımlerını paylasırım burda senınle..sekıllerı inş senınkı kadar güzel olur. yarın ayçöreğini yapmayı dusunuorum bayıldım goruntusune:)
Çok teşekkürederim canım elimden geldigince yapmaya çalışıyorum banada kolaylık ilerisi için inşallahSohbete gelince çok fazla yazanım yok nedense pek begenilmedim ya da sohbet etmek isteyen denemek isteyen yok sanırım olsun amacım bildiklerimi paylaşmak bir yararım oluyorsa ne mutlu bana
Canım yaptıkça daha güzel oluyor inan insanın elide alışıyor hamur işlerine tatlılara sende benim gibiymişsin benimde yemeklerle aram iyiydi tatlılarda hamur işlerinde bocalıyordum elim alışık degildi sonra yapa yapa bir baktım yemeklerden daha zevkli ve daha lezzetli şeyler çıkıyor ortaya çünkü seçenek çeşittte fazla sıkılmadan yapabiliyorsunay çöreğinide evde kalmış keklerini kullanabilirsin yada yaptıgın sade bir kekini ben sade kullanmamıştım o bile güzel oldu eminim seninde güzel olucaktır bekliyorum sabırsızlıkla yorumunu canım