nefretim ve kırgınlığım geçmiyo...

İnsanların hamilelik döneminde hormonlarının ne denli değiştiğini bilmiyorsanız üzgünüm ama okumanız cahilliğinizden bir şey eksiltmemiş demektir. Ben hamilelik yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarımın hezeyanlarını biliyorum. Zor bir dönem, stresli ve ilgi beklenen. En azından pışpışlanmıyorsa da rahat bırakılsaymış. Konu sahibine sabır- sebat, bebeğine de uzun bir ömür diliyorum.

Konu sahibi arkadasim inan cok haklisin. "Duygulari olan her insan" senin gibi ilgi bekler tabiki. Hadi ilgi gostermedin mi? O zaman huzur bozma bir zahmet dimi!! Yaptiklari karsisinda sadece kirgin olman bile cok az ben olsam senin gibi bile karsilayamazdim. Sen canini sikma bebisini de Allah bagislasin canim gule gule buyut.

Son düzenleme:

evet çok haklısın olan kendimi geçtim bebeğime oldu olan 3.5 ay sağıp verdim mamayla birlikte olduğu kadar verdim ama daha çok anne sütü almasını isterdim olmadı 2. kısmet olurda olursa bu kez daha bilinçli olacağım kesin.

Konu sahibi arkadasim inan cok haklisin. "Duygulari olan her insan" senin gibi ilgi bekler tabiki. Hadi ilgi gostermedin mi? O zaman huzur bozma bir zahmet dimi!! Sen canini sikma bebisini de Allah bagislasin canim gule gule buyut.

çok teşekkür ederim cümlemizinki güle güle büyüsün inşallah

Bu cümlede paradoks var .

Bu arada tıp okumadım, bebeğimde yok henüz ama ailemdeki annelerin tek derdi bebekleri oluyordu genellikle.

Son düzenleme:

teşekkür ederim yaşamadığınız halde empati kurabiliyosunuz :)

Millete yük olmamak için duygusuz olmak lazım demek ki ...

Bence de yasamayan bilemez ben sizi cok hakli buldum kirginliginizda.

Ben normal dogum yapmama ragmen dikislerimi epey sure hissettim 40 gunu buldu rahata ermem. ve annem 40 gun yanimdaydi cok sukur ki.

Benim esim de bana bir cicek getirmedi hastaneye. neymis annem-baabm ordayken utanirmis. daha sonra aldi da ayni degerde olmaz-olmuyor.

Ben rahat bir donem gecirdigim halde esime kirginliklarim cok oldu lohusayken, cok hassas bir donem. kadinin da bebek gibi ilgi ve sevgiye muhtac oldugu bir donem ve sanirim siz daha yeni dogum yaptiniz.

Bilmiyorum karakter olarak nasil bir insansiniz, esiniz nasil ama esiniziin annesinin etkisinde kalmadgi bir donemde, kayinvalideniz yokken bu kirginliklarinizdan, dusuncelerinizden kibar bir dille esinize bahsedin derim. hisssettirdiklerinizi bilsin size karsi. yoksa icinizde buyuturseniz daha cok kirilirsiniz bence. eminim sizi kirmak icin yapmamistir.

tek düşündüğüm benim annem teyzem halam hep annelerınden de kayınvalıdelerınden de uzaktılar . tayin nedeniyle

bebeklerını dogurdular evlerıne geldıler baktılar tek baslarına yıkadılar doyurdular evlerını temızledıler kocalarına yemek yaptılar ? başka bir şehirde bir kapı komşusu bıle olmadan bebek nasıl tutuluru bıle bılmıyorken tek başlarına herseyı halletttıler.. demek kı yapılmasında bir sorun yok yani neden beklenti içine girdiniz annem de hasta dıye gelemedi falan demişssinz

kımse kımseye bakmak zorunda değil ki dogum yapınmca.. siz beklenti içine girmişssiniz olmayınca da üzülmüşssünüz...

hiç kimseden birşey beklemezseniz sorun yaşayacagnzı yada içinizde kalacagnı sanmıyorum...

Bu yorumun altına imzamı atıyorum...

bir bardak su bile verilse unutulmaz böyle zamanlarda. aynı şekilde incitici ufacık bir sözde çıkmaz yıllarca içinden insanın. bizim komşumuzda aynı senin gibi annesi kardeşi hiç kimsesi yoktu doğumlarında. kayınvalidesi, yerinden kıpırdamadığı gibi hizmet beklerdi. onlar birde beraber yaşıyorlardı. Annem koşturmuştu herşeyine, doğumundan kırkları çıkıncaya kadar herşeylerine yardımcı olmuştu. yıllar geçti ama o komşumuz hala unutamaz, analık yaptın bana hakkını ödeyemem diye. Sizinki bırak yardım etmeyi ortalığı karıştırmış birde, haklısınız nefret etmekte. eşinize de kırılmakta sonuna kadar haklısınız. bunun şımarıklıkla filan ilgisi yok.

Ben konu sahibine yazdim. Benim yorumum da beni ilgilendirir.
Siz nasil biliyorsaniz oyle yapin.

Ben bildiğimi yapıyorum, bilemediğim konularda konu sahibimizin izini sürdüğü konularımı açarak buradaki hanımlara danışıyorum.

Konu sahibi danışmış ne yapayım diye...

teşekkür ederim.. ben bide öyle sürekli çiçek yada ilgi bekleyen bi insan değilimdir evlenmeden önce 7 sene yalnız yaşadım çalıştığım için ailemden uzaktım her işimi kendim yapmaya alışım hastayken veya sağlıklıyken yalnız olmaya alışığım ve normalde ilgiyi sevmeyen bir insan olmama rağmen bu doğum gerçekten farklı bi durummuş insan bişiler bekliyomuş

bosver ,ben anlatsam agziniz acik kalir hayatimi,kimse hayatta harika seyler yasamiyor.kin tuttukca kendine zarar bazen gercekten bosver demeyi bileceksin.

Ben bildiğimi yapıyorum, bilemediğim konularda konu sahibimizin izini sürdüğü konularımı açarak buradaki hanımlara danışıyorum.

Konu sahibi danışmış ne yapayım diye...

Evet ben de konu sahibine yorum yaptim zaten size degil.
selametle.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…