- 10 Temmuz 2013
- 3.629
- 5.607
- 248
Siz kayınvalidenize gıcık olmuşsunuz.
Herkesin kendine göre işi gücü var ne diye sizin peşinizde koşsunlar ki?
Yaşadıklarınız da nefretlik bir durum göremedim ben. Yaşlı kadın arada sitem etmiş, sizde gönlünü alsanız olmaz mıydı?
Bence kayınvalideniz evinize geldiğinde iş yapsaydı beceriksiz diye konu açacaktınız, yemek yapsaydı pis diye.
Biz yeni nesil olarak moderniz, ufkumuz açık, her şeyin en güzelini hak ediyoruz. Efendim eğitimliyiz, bazılarımız para kazanıyor (bende dahil) ama cahil, yaşlı bir kadını idare edemiyoruz. Nede olsa üstünüz değil mi? Onun bizi idare etmesi lazım.
Yanlış anlamayın bu yazdıklarım hepimiz için geçerli. Biraz olgun olmak lazım. Şımarıklık bunlar başka bir şey değil...
boyle durumlarda halımıze şukur etmemelıymışiz arkadasım sükür bu durumu dahada tetiklermıs elhamdullıllah ıyıyım allah daha kotu durumdakılerın yar ve yardımcısı olsun demek daha dogru olurmus
sen canını sıkma guselım kuzuna bak ınan bana su hayatta evlattan daha kıymetlı hıcbısı olmamalı
şimdiki aklım olsa hiçbişi yapmazdım cocugumun dogumunda kımseyı takmazdım sabaha kadar gaz sancısı ceken cocugu sabah 9 gıbı uyudugunda yatar dınlenırdım koca gun uyumayıp kıymet bılmeyen ınsan musfettelerı ıcın bosuna yorulup uzulup hızmetler edıp aglayıp sutlerımın gıtmesıne musade etmezdm evladıma oldu bana oldu olan sonuc altından tac yapmadılar benı kıymette bılmedıler allah verırde ıkıncı cocugu nasıp ederse bana kımseyı duymıycam gormıycem kendıme ve kuzuma bakacam cahıllık ıste acemılık ılk cocuklar nedense bunları yasıyo bız annelerde acemılıgımıze denk gelıyo
Konu sahibi arkadasim inan cok haklisin. "Duygulari olan her insan" senin gibi ilgi bekler tabiki. Hadi ilgi gostermedin mi? O zaman huzur bozma bir zahmet dimi!! Sen canini sikma bebisini de Allah bagislasin canim gule gule buyut.
İnsanların hamilelik döneminde hormonlarının ne denli değiştiğini bilmiyorsanız üzgünüm ama okumanız cahilliğinizden bir şey eksiltmemiş demektir. Ben hamilelik yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarımın hezeyanlarını biliyorum. Zor bir dönem, stresli ve ilgi beklenen. En azından pışpışlanmıyorsa da rahat bırakılsaymış. Konu sahibine sabır- sebat, bebeğine de uzun bir ömür diliyorum.
İnsanların hamilelik döneminde hormonlarının ne denli değiştiğini bilmiyorsanız üzgünüm ama okumanız cahilliğinizden bir şey eksiltmemiş demektir. Ben hamilelik yaşamadım ama yaşayan arkadaşlarımın hezeyanlarını biliyorum. Zor bir dönem, stresli ve ilgi beklenen. En azından pışpışlanmıyorsa da rahat bırakılsaymış. Konu sahibine sabır- sebat, bebeğine de uzun bir ömür diliyorum.
Konu sahibi arkadasim inan cok haklisin. "Duygulari olan her insan" senin gibi ilgi bekler tabiki. Hadi ilgi gostermedin mi? O zaman huzur bozma bir zahmet dimi!! Yaptiklari karsisinda sadece kirgin olman bile cok az ben olsam senin gibi bile karsilayamazdim. Sen canini sikma bebisini de Allah bagislasin canim gule gule buyut.
Neresinden anlamalıyım?
Zeki olduğumu söylerler teşekkür ederim...
öyle söylerler ama acaba gerçekten öylemisiniz yada öylemi göstermeye çalışıyosunuz muamma..
Millete yük olmamak için duygusuz olmak lazım demek ki...
tek düşündüğüm benim annem teyzem halam hep annelerınden de kayınvalıdelerınden de uzaktılar . tayin nedeniyle
bebeklerını dogurdular evlerıne geldıler baktılar tek baslarına yıkadılar doyurdular evlerını temızledıler kocalarına yemek yaptılar ? başka bir şehirde bir kapı komşusu bıle olmadan bebek nasıl tutuluru bıle bılmıyorken tek başlarına herseyı halletttıler.. demek kı yapılmasında bir sorun yok yani neden beklenti içine girdiniz annem de hasta dıye gelemedi falan demişssinz
kımse kımseye bakmak zorunda değil ki dogum yapınmca.. siz beklenti içine girmişssiniz olmayınca da üzülmüşssünüz...
hiç kimseden birşey beklemezseniz sorun yaşayacagnzı yada içinizde kalacagnı sanmıyorum...
Ben konu sahibine yazdim. Benim yorumum da beni ilgilendirir.
Siz nasil biliyorsaniz oyle yapin.
Bence de yasamayan bilemez ben sizi cok hakli buldum kirginliginizda.
Ben normal dogum yapmama ragmen dikislerimi epey sure hissettim 40 gunu buldu rahata ermem. ve annem 40 gun yanimdaydi cok sukur ki.
Benim esim de bana bir cicek getirmedi hastaneye. neymis annem-baabm ordayken utanirmis. daha sonra aldi da ayni degerde olmaz-olmuyor.
Ben rahat bir donem gecirdigim halde esime kirginliklarim cok oldu lohusayken, cok hassas bir donem. kadinin da bebek gibi ilgi ve sevgiye muhtac oldugu bir donem ve sanirim siz daha yeni dogum yaptiniz.
Bilmiyorum karakter olarak nasil bir insansiniz, esiniz nasil ama esiniziin annesinin etkisinde kalmadgi bir donemde, kayinvalideniz yokken bu kirginliklarinizdan, dusuncelerinizden kibar bir dille esinize bahsedin derim. hisssettirdiklerinizi bilsin size karsi. yoksa icinizde buyuturseniz daha cok kirilirsiniz bence. eminim sizi kirmak icin yapmamistir.
selamlar.. içimi dökmek istedim kimseye anlatamadığım şeyleri buraya yazmak istedim
nefretim kv.deye kırgınlığım eşime..
öncelikle kaynanayla ayrı şehirlerdeyiz ve ben mayısta doğum yaptım, doğumdan önce telefonda konuştuk kaynana gelicem ama işlerim var dedi bende ne zaman isterseniz gelin isterseniz doğumdan sonrada gelebilirsiniz işlerinize göre siz bilirsiniz dedim kapadık telefonu.. sonra eşim akşam eve geldi bi surat bi surat, sordum ne oldu diye, anneme doğumdan sonra gel demişsin sen dedi kadın kırılmış nie öyle dedin dedi, bende açıkladım o işlerim var dediği için ne zaman isterseniz gelin dedim die neyse eşim uzatmadı, telefon et söyle dedi yanlış anlamışsın diye konuş dedi aradım bende salak gibi değmez halbuki kadın art niyetli çünkü..
Sonra geldi doğuma 1 ay kala zaten hiç temiz değildir her konuda tiksindirdi beni önceden beri öyledir zaten, hergün sinir krizleri geçirdim oğlu gelene kadar kapanır bi odaya bi iş ucundan tutmaz oğlu gelince oturur benle aynı oda da.. herneyse doğum zamanım geldi eşim annesinin tansiyonu var panik yapar die hastaneye götürmedi oralarda rahat edemez hasta filan olur die, o zamanda burnumuzdan getirdi beni götürmediniz die eşimi arayıp ben ist gitcem sen beni götürmedin die resmen iş kesti adamın moralini bozdu, 2 gece kalıp eve döndük bebeği alıp sevmedi (hiçte umurumda değil zatende) sonra onuda benim üstüme attı vay efendim gelin kucağıma vermedi dedi eşime şikayet etti, eşimde yine bi surat bi surat en ihtiyacım olduğu zaman en ilgiye muhtaç olduğum zaman bana surat etti hep, kendi annem hastalandı yanımda kalmadı, kaynana desen bi iş tutmaz odaya kapanır.. sezeryanla doğurduğum halde hiç yatamadım ağrımla sancımla bebeğime bakmaya çalıştım, ne yemek yapanım oldu ne ilgilenenim doğru düzgün ne bulduysam onu yedim kuru katı, sıcak bi yemek yapanım olmadı kendim yapmaya kalktım çocuğum ağladı bakan yoksonucunda sütüm azdı bebeğim doymadıkça emmek istemedi sarılığı arttı dr mecbur mama vericez dedi, verdik bu kez hiç emmedi oğlum emmek istememesi bambaşka bi stres yaşattı bana.. geceleri üşümeler titremeler tutuyodu çok korkuyodum eşim salonda tv izledi bunun yanında kv denin şikayetleri eşimin surat asmaları bitmedi, annesinden çok etkilenir zaten her zaman o yokken iyi oluyoruz varken limoni.. o yüzden nefret ediyorum o kadından....
Eşime de çok kırgınım o zamanki tavırlarından, ilgisizliğinden dolayı doğum yaptım bi çiçek bile almadı normalde hiç öyle şeyler bekleyen biri değilim takmamda ama doğum yaptığımda istedi gönlüm.. kendi ailemde dahil herkese kırgınım beni ilk zamanlar çok yalnız bıraktılar ilk doğumumdu ihtiyacım vardı onlara ama malesef yoklardı.. işte bu yaşadıklarımı unutamıyorum ne eşime aileme olan kırgınlığım geçiyo nede kv deye olan nefretim geçiyo, mümkünse ne sesini duymak ne yüzünü görmek istemiyorum..
sonuç olarak Allah kimseyi kimseye mecbur bırakmasın...
Sen dedin ama zekisin diye
Ben bildiğimi yapıyorum, bilemediğim konularda konu sahibimizin izini sürdüğü konularımı açarak buradaki hanımlara danışıyorum.
Konu sahibi danışmış ne yapayım diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?