• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nefretim ve kırgınlığım geçmiyo...

seyda83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2012
768
65
73
selamlar.. içimi dökmek istedim kimseye anlatamadığım şeyleri buraya yazmak istedim

nefretim kv.deye kırgınlığım eşime..

öncelikle kaynanayla ayrı şehirlerdeyiz ve ben mayısta doğum yaptım, doğumdan önce telefonda konuştuk kaynana gelicem ama işlerim var dedi bende ne zaman isterseniz gelin isterseniz doğumdan sonrada gelebilirsiniz işlerinize göre siz bilirsiniz dedim kapadık telefonu.. sonra eşim akşam eve geldi bi surat bi surat, sordum ne oldu diye, anneme doğumdan sonra gel demişsin sen dedi kadın kırılmış nie öyle dedin dedi, bende açıkladım o işlerim var dediği için ne zaman isterseniz gelin dedim die neyse eşim uzatmadı, telefon et söyle dedi yanlış anlamışsın diye konuş dedi aradım bende salak gibi değmez halbuki kadın art niyetli çünkü..

Sonra geldi doğuma 1 ay kala zaten hiç temiz değildir her konuda tiksindirdi beni önceden beri öyledir zaten, hergün sinir krizleri geçirdim oğlu gelene kadar kapanır bi odaya bi iş ucundan tutmaz oğlu gelince oturur benle aynı oda da.. herneyse doğum zamanım geldi eşim annesinin tansiyonu var panik yapar die hastaneye götürmedi oralarda rahat edemez hasta filan olur die, o zamanda burnumuzdan getirdi beni götürmediniz die eşimi arayıp ben ist gitcem sen beni götürmedin die resmen iş kesti adamın moralini bozdu, 2 gece kalıp eve döndük bebeği alıp sevmedi (hiçte umurumda değil zatende) sonra onuda benim üstüme attı vay efendim gelin kucağıma vermedi dedi eşime şikayet etti, eşimde yine bi surat bi surat en ihtiyacım olduğu zaman en ilgiye muhtaç olduğum zaman bana surat etti hep, kendi annem hastalandı yanımda kalmadı, kaynana desen bi iş tutmaz odaya kapanır.. sezeryanla doğurduğum halde hiç yatamadım ağrımla sancımla bebeğime bakmaya çalıştım, ne yemek yapanım oldu ne ilgilenenim doğru düzgün ne bulduysam onu yedim kuru katı, sıcak bi yemek yapanım olmadı kendim yapmaya kalktım çocuğum ağladı bakan yok :43: sonucunda sütüm azdı bebeğim doymadıkça emmek istemedi sarılığı arttı dr mecbur mama vericez dedi, verdik bu kez hiç emmedi oğlum emmek istememesi bambaşka bi stres yaşattı bana.. geceleri üşümeler titremeler tutuyodu çok korkuyodum eşim salonda tv izledi bunun yanında kv denin şikayetleri eşimin surat asmaları bitmedi, annesinden çok etkilenir zaten her zaman o yokken iyi oluyoruz varken limoni.. o yüzden nefret ediyorum o kadından....

Eşime de çok kırgınım o zamanki tavırlarından, ilgisizliğinden dolayı doğum yaptım bi çiçek bile almadı normalde hiç öyle şeyler bekleyen biri değilim takmamda ama doğum yaptığımda istedi gönlüm.. kendi ailemde dahil herkese kırgınım beni ilk zamanlar çok yalnız bıraktılar ilk doğumumdu ihtiyacım vardı onlara ama malesef yoklardı.. işte bu yaşadıklarımı unutamıyorum ne eşime aileme olan kırgınlığım geçiyo nede kv deye olan nefretim geçiyo, mümkünse ne sesini duymak ne yüzünü görmek istemiyorum..

sonuç olarak Allah kimseyi kimseye mecbur bırakmasın...

Son düzenleme:
Siz kayınvalidenize gıcık olmuşsunuz :19:.

Herkesin kendine göre işi gücü var ne diye sizin peşinizde koşsunlar ki :31:?

Yaşadıklarınız da nefretlik bir durum göremedim ben. Yaşlı kadın arada sitem etmiş, sizde gönlünü alsanız olmaz mıydı?

Bence kayınvalideniz evinize geldiğinde iş yapsaydı beceriksiz diye konu açacaktınız, yemek yapsaydı pis diye :19:.

Biz yeni nesil olarak moderniz, ufkumuz açık, her şeyin en güzelini hak ediyoruz. Efendim eğitimliyiz, bazılarımız para kazanıyor (bende dahil) ama cahil, yaşlı bir kadını idare edemiyoruz. Nede olsa üstünüz değil mi? Onun bizi idare etmesi lazım.

Yanlış anlamayın bu yazdıklarım hepimiz için geçerli. Biraz olgun olmak lazım. Şımarıklık bunlar başka bir şey değil :50: ...

Son düzenleme:

Yaşadıklarınız da nefretlik bir durum göremedim ben. Yaşlı kadın arada sitem etmiş, sizde gönlünü alsanız olmaz mıydı?

Bence kayınvalideniz evinizde geldiğinde iş yapsaydı beceriksiz diye konu açacaktınız, yemek yapsaydı pis diye :19:.

Biz yeni nesil olarak moderniz, ufkumuz açık, her şeyin en güzelini hak ediyoruz. Efendim eğitimliyiz, bazılarımız para kazanıyor (bende dahil) ama cahil, yaşlı bir kadını idare edemiyoruz. Nede olsa üstünüz değil mi? Onun bizi idare etmesi lazım.

Yanlış anlamayın bu yazdıklarım hepimiz için geçerli. Biraz olgun olmak lazım. Şımarıklık bunlar başka bir şey değil: 50:...

yazdıklarımı ne kadar okuduğunuz belli ben zaten kv deye kırıcı davranmadım laf söz söylemedim , bi saygısızlık yapmadımki nerden çıkarıpta idare etseydin diyosunuz zaten idare ettim bişi demedimki .. ayrıca kimsenin peşimden koşmasını filanda istemedim sadece doğumdan sonra herkes gibi ilgi bekledim Allaha şükür kendi işimi hep kendim gördüm şimdiye kadar kimseye naz niyaz şımarıklık etmedim sadece bu özel bi durumdu ihtiyacım vardı..

ama anlaşılan bu konu size dokunmuş herhalde kv kısmı sorun değil herkes kendi düşüncesinde hür sonuçta..

yazdıklarımı ne kadar okuduğunuz belli ben zaten kv deye kırıcı davranmadım laf söz söylemedim , bi saygısızlık yapmadımki nerden çıkarıpta idare etseydin diyosunuz zaten idare ettim bişi demedimki .. ayrıca kimsenin peşimden koşmasını filanda istemedim sadece doğumdan sonra herkes gibi ilgi bekledim Allaha şükür kendi işimi hep kendim gördüm şimdiye kadar kimseye naz niyaz şımarıklık etmedim sadece bu özel bi durumdu ihtiyacım vardı..

ama anlaşılan bu konu size dokunmuş herhalde kv kısmı sorun değil herkes kendi düşüncesinde hür sonuçta..

Arkadaşım bak istediğiniz tarzda yorumlar gelmedi mi hemen asabileşiyorsunuz.

Ne diye dokunsun sizin konunuz bana? Ben rahatlamanız için farklı bir bakış açısı getirdim sadece.

Neyse, Allah herkesi yuvasında mutlu etsin...

yaşamayan bilemez konu sahibi seni çok çok iyi anlıyorum geçmiyo o kırkınlık 2 yasına gırecek cocugum hala atamıyorum ıcımden oylekı gece ruyalarıma gırıyo tıtreyerek uykumdan aglayarak uyanıyorum... senden farklı olarak aynılarının ustune bıde 2 gorumce ve kaynımda evdelerdı 1 ay logusa halımle hızmet ettım o kadar ınsana bırı cıkıpta bı kap yemek yapmadı aksıne gunduz benı bebegımle yanlız koyup fellık fellık ıstanbulu gezdıler anlıycagınız dogum bahane ıstanbul sahaneymıs onu ogrendım bıde bu laflar oyle agır gelıyor kı ınsana benım uzerıme bıle yuruduler o yuzden atılmıyor cok zor eslerde bızden daha logusa oluyor cunku bız evladımızı anne rahmıne dustugu gıbı kabullenıp alısıyoruz onlar dogdugu anda afallıyor korler ... goremıyolar hassaslıgımızı anlayamıyolar....

allaha havale et guselım madem yardımcı olmayacaktın bı araba laf sayacaktın sutlerını kestırecek kadar bır ananın yuregını acıtacaktın hıc gelmeseydın...Boy pos endam gostercekler ya allah buyuk guselım emın ol rabbım goruyo herseyı logusa bı kadını uzmenın gunahı hıcbısıde yok

Son düzenleme:

Bence kayınvalideniz evinize geldiğinde iş yapsaydı beceriksiz diye konu açacaktınız, yemek yapsaydı pis diye :19:.

Yanlış anlamayın bu yazdıklarım hepimiz için geçerli. Biraz olgun olmak lazım. Şımarıklık bunlar başka bir şey değil :50: ...

Yani insan yasli diye hiçmi bir yanlis yapamiyor? Herseyi hosgörü ilemi karsiliyalim? Kv yardim etmek istemiyorsa, sadece konu sahibin huzurunu bozuyorsa, neden 1 ay onlarin yaninda kaliyor? Sana göre "sadece ara sira sitem etmis" oluyor fakat konu sahibin huzuru bozuluyor, esi ile arasi limoni oluyor ve kv sadece pasa gibi kendi kösesinde oturuyor. Bunlar hiç normal olan seyler degil.

Konu sahibi agir bir ameliyat geçirmis, normal insan yardim eder ya. Kv birak yardim etmeyi, yemek, hizmet bekliyor. Bu ne biçim bir insanlik?

kıyamam... gerçekten üzüldüm. lohusa depresyonu gibi birşey yaşıyor olabilirsiniz.

anneniz hasta diye gelememiş. zaten k.valide ile rahat etmeniz zordur...

eşinede tam naz yapacakken o sana nazlanmış-surat asmış...

bebişinizi sağlıkla büyütün. artık sizde annesiniz. ona odaklanmaya çalışın... inş. bundan sonrası güzel gider...

Arkadaşım bak istediğiniz tarzda yorumlar gelmedi mi hemen asabileşiyorsunuz.

Ne diye dokunsun sizin konunuz bana? Ben rahatlamanız için farklı bir bakış açısı getirdim sadece.

Neyse, Allah herkesi yuvasında mutlu etsin...

asabileşen sizsiniz bence :) ben size açıklayıcı bir cevap verdim sadece anlaşılan sizin çocuğunuz yok doğum yapınca anlarsınız o dönemki ruh hallerini..

Evli değilim cocugum da yok ama lohusalik zamaninda ilgi beklemeniz bulamayinca kirilmaniz bana cok dogal geldi. Insan ister istemez beklentiye giriyor. Kayinvalidenize bir sey diyemiycem ama esiniz biraz kaba davranmis sanki. Bunu onuna konusmanizda fayda var diye düşünüyorum. Sonucta hamilelik boyunca tum skntiyi siz cekiyorsunuz onunda ne olursa olsun sizi el üstünde tutmasi gerekirdi.

aman canım boşver hiç takma sütün kesilir kaynanan 2 li oynuyor sana ayrı oğluna ayrı. bende cok şey yaşadım başına gelmeyende bilmez hiç. ilk 10 gün annemde kaldım diye kaynana arayıp oğluna ne zaman gelecek diye laf sokması oğlu arayıp ne zman gidecek tavırlarından dolayı nasıl oldun diye aramadı bile hakkım helal mi bu konularda değil cok canımı yaktılar lohusalık bi yandan bebek bi yandan koca bi yandan bide kaynana bi yandan. kaynana ağzında ne varsa aynı laf kocamın ağzında idi sonra ben bişi demedim kzım diyor gecip karsıma kaynana neler neler ananın lafı ile hareket edecksen evlenmicektin dedim onun lafı ile hareket edeceksen daha yol deyip kızdığım cok oldu ben annemin lafı ile hareket etmem dio deyince bakıp kalıodu hiç takma salla...bebeğini büyüt

Yani insan yasli diye hiçmi bir yanlis yapamiyor? Herseyi hosgörü ilemi karsiliyalim? Kv yardim etmek istemiyorsa, sadece konu sahibin huzurunu bozuyorsa, neden 1 ay onlarin yaninda kaliyor? Sana göre "sadece ara sira sitem etmis" oluyor fakat konu sahibin huzuru bozuluyor, esi ile arasi limoni oluyor ve kv sadece pasa gibi kendi kösesinde oturuyor. Bunlar hiç normal olan seyler degil.

Konu sahibi agir bir ameliyat geçirmis, normal insan yardim eder ya. Kv birak yardim etmeyi, yemek, hizmet bekliyor. Bu ne biçim bir insanlik?

Canım bak konu sahibinin olaya yaklaşımı doğru olsa şu an mutsuz olur muydu sence?

Evin ayrı, yerin ayrı. Bunlar basit olaylar bu kadar büyütüp huzursuz olmaya hatta nefret etmeye gerek var mı?

Benim büyük halam doğum yapmış, kadın dinleniyorken kayınvalidesi gelmiş şuna bak tulum gibi yatıyor demiş. Halam o haliyle kalkmış evde hizmet etmiş hemde kaç kişiye. Üstüne rahimi sarkmış. Bu kadın ne yapsın şimdi?

Bilemiyorum. Benim düşüncem...

kv. doğumdan sonrada 2 ay kaldı kalması bişey değil huzur verseydide yeterdi..

yaşamayan bilemez konu sahibi seni çok çok iyi anlıyorum geçmiyo o kırkınlık 2 yasına gırecek cocugum hala atamıyorum ıcımden oylekı gece ruyalarıma gırıyo tıtreyerek uykumdan aglayarak uyanıyorum... senden farklı olarak aynılarının ustune bıde 2 gorumce ve kaynımda evdelerdı 1 ay logusa halımle hızmet ettım o kadar ınsana bırı cıkıpta bı kap yemek yapmadı aksıne gunduz benı bebegımle yanlız koyup fellık fellık ıstanbulu gezdıler anlıycagınız dogum bahane ıstanbul sahaneymıs onu ogrendım bıde bu laflar oyle agır gelıyor kı ınsana benım uzerıme bıle yuruduler o yuzden atılmıyor cok zor eslerde bızden daha logusa oluyor cunku bız evladımızı anne rahmıne dustugu gıbı kabullenıp alısıyoruz onlar dogdugu anda afallıyor korler ... goremıyolar hassaslıgımızı anlayamıyolar....

allaha havale et guselım madem yardımcı olmayacaktın bı araba laf sayacaktın sutlerını kestırecek kadar bır ananın yuregını acıtacaktın hıc gelmeseydın...Boy pos endam gostercekler ya allah buyuk guselım emın ol rabbım goruyo herseyı logusa bı kadını uzmenın gunahı hıcbısıde yok

teşekkür ederim anlayışın için gerçekten yaşamayan bilmiyo senin durumun bendende zormuş..

seninle aynı dertten muzdaribim konu sahibesi:ssz:
yaşadıklarını duygularını anlıyorum
bende pek çok şeyi unutamıyorum kızım 20 aylık halen içim sogumadı gitti
ne eşime nede kv
öyle bi an geliyorki bunlar aklıma geliyor evi bırakıp gidesim bile geliyor:47:
ama olmuyor işte
çözümünü bulursan bana yaz:34:

Canım bak konu sahibinin olaya yaklaşımı doğru olsa şu an mutsuz olur muydu sence?

Evin ayrı, yerin ayrı. Bunlar basit olaylar bu kadar büyütüp huzursuz olmaya hatta nefret etmeye gerek var mı?

Benim büyük halam doğum yapmış, kadın dinleniyorken kayınvalidesi gelmiş şuna bak tulum gibi yatıyor demiş. Halam o haliyle kalkmış evde hizmet etmiş hemde kaç kişiye. Üstüne rahimi sarkmış. Bu kadın ne yapsın şimdi?

sizin konularınızada baktım sizinde mutsuzluklarınız varmış neden beni yadırgadınız anlamadım ayrıca, doğum yapmadan beni anlayabileceğinizi asla zannetmiyorum onun için şimdi size böyle yorum yapmak çok kolay tabi bişi demiyorum

konu sahibesine haksiz elestiri yapilmis bence. anne veya kv dogumda gelmesinin sebebi nedir yardimci olmak degilmi heleki sezeryan gibi bir ameliyattan sonra hizmet beklemek yardimci olmamak birde ustune sorun cikarmak bence insanlik disi

sizin konularınızada baktım sizinde mutsuzluklarınız varmış neden beni yadırgadınız anlamadım ayrıca, doğum yapmadan beni anlayabileceğinizi asla zannetmiyorum onun için şimdi size böyle yorum yapmak çok kolay tabi bişi demiyorum

Ben OKB' liyim, hastayım yani.

Konularımı oku iyice belki alıntı falanda yaparsın yazdıklarımdan :1:...

Kadinin rahimi sarkmis! Gelmis halen diyorsun, nefret etmeye ne gerek var? Yani sizce halanin yaptigi sey takdir edilcek seymi? Siz hiç öyle bir kv'deyle yasadinizmi? Hiç bir is yapmiyan, ama her ise karisan? Senin ve esin arasini bozan?

Konu sahibi hiçte birsey büyütmüyor. Kadin yeni dogum etmisti ve üstelik sezeryan ile, yani her yeri agriyor. Ne esi ona yardimci oluyor surat asiyor, ne kvde yardim ediyor ve üstelik fitnecilik yapiyor.

Dogum dönemi bir kadin için en hasas dönem, hiç bir zaman o yasananlari unutmuyor kadin. Dolayisiyla konu sahibin nefret duygusu çok normal ve anlasilir bir duygu. Fakat bu duygular insanin enerjisini tüketiyor, bence konu sahibi en iyisi bir piskologa görünsün. Bu duygulara bir sekilde bir yer vermesi gerekiyor ve o dönemi atlatmasi gerekiyor.

yorumlar için teşekkür ederim herkesin sorunları oluyo tabi ben sadece konuşamadığım için buraya yazmak istedim

Back