Nedir bu kız-erkek evlat ayrımı?!

Aynen oyle zqmannn :) bu arada is buldunmu o zamanlr ariyordun galib su an nasilsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bade sende bu konu da dertlisin aslinda su an bizler buna uzulurken kendimizi yoprattigimiz unutuyoruz
Daha anne olmadim cocuklarima esime karsi psikolojik sorunlari ve gecmisi kafaya takan bir kadin olmak istemiyorum.sizde boyle düşünün.acimasiz ve hircin olusumuz aileden ama vicdan ve merhamet rabbimizden o yuzden kalpleriniz hep temiz tutun çünki bütün güzellikleri hakedecgiz insallah

bızdede ayrım var kız erkek ayrımımız yoktu sukur ama kardesım hep daha ustun tutuldu , evlendım aılem yuzume bakmadı , dusuk yaptım ne geldıler ne gecmıs olsun dedıler ama tabı ben onlardan bırsey beklemıyorum artık evlendım barklandım yuvamı kurdum sukurler olsun , ama aıleyede ıhtıyac duyuluyor kac yasında olursan ol bır cocuk gıbı anne ozlemı cekıyorsun , benı dıslayanı dıslarım oylede yaptım herkezde mutlu gıbı , RAABIM goruyor canını sıkma canım

Aynen oyle zqmannn :) bu arada is buldunmu o zamanlr ariyordun galib su an nasilsin

Evet şu an çalışıyorum. Evliliğin ilk dönemlerinde hem evliliğe, hem yeni bir şehre alışmaya çalışıp bir de iş bulamamak zorlamıştı ama şu an iyi:) Bir de ne güzel demişsiniz "Acımasız ve hırçın oluşumuz aileden" diye. Gerçekten çevreme bakıyorum çoğu ailede en büyük çocuk hep en hırçın, en otoriter. Yada bazen en büyük değil ama en ezilen çocuk diyebiliriz.

Senin adina sevindim gercekten.ilk okudum da yazini cok üzüldüm.insallah yazimi okur dedim ya biraktiysa diye kk diye dusundum ama bir gun girer okur belki sansima bugun buralarda olman mutlu etti. Ne cekmisiz yahuuuuuu :) valla gulsem mi aglasam mi bilemedim canim

Kardeşiniz de kız sanırım? Tabii konum kız-erkek ayrımı gibi ama aslında illaki erkek değil her kardeş arasında yapılabilir bu ayrım. 3 kızı olup bir tanesine daha bir farkı davranan anneler babalar da var tabii. Sizin durumunuz da üzücüymüş. Bir anne gelemese bile düşük yapan kızı için üzülmeli, meraklanmalı. Ama işte herkes aynı düşünceye sahip olmayabiliyor. Ne gördüysek onun karşılığını veriyoruz. Her ne kadar içerlerde bi yerlerde bunun ezikliği kalsa da...

Yakın zamanlarda sinir olacak başka şeyler görmesem ve yeni konu açmasam buralarda olmayıp görmeyebilirdim, ama yine buldum gidip görüp sinir olacak birşeyler:) Birde şunu düşünüyorum annemler burayı okusa kesin "amma abartmış, olmayan şeyleri bile yazmış" derler kesinnn İnsan bu kadar mı kabullenmez yada bu kadar mı farketmez?

bana telefonda gecmıs olsun yerıne gozumuz aydın dedı o gun ben annemı yok saydım
her ne kadar kucagıma alamamıs olsamda o benım canımda tasıdfıgım evladımdı
yaptıgı terbıyesızlık yetmıyormus gıbı bır boburlenme ıcerıse gırıstı o gun dedım bem aılem yok

Nasıl yani? Bebeği istemiyormuydunuz ki gözünüz aydın diyor? İstenmeyen bir gebelik olsa bile böyle söylenmez tabii ama nedenini anlamadım? Hele ne için böbürlenme onu hiç anlamadım? Çok ilginç aileler var buralarda her gün neler okuyoruz. İşte hepsine imtihan demekten başka çare yok.

Hala onlari dusunuooo yaaa bunlari okusa diyee bos ver okusunlar dusunsunler.kendi hatalarini gormezler ama gun gelir pisman olurlar.. sadece su sözümü dinle relaksss ol ve sessizligini koru hanimm ol ve gelecekleri bekle... pisman olmucaksin sadece bu sozumu dinle derim..

hayır ıstenmeme gıbı bır durum yoktu zaten evlat benım onlara ne ! ne bılıyım oyle dedı bana ve ben cok kırıldım o psıkolojımın ustune o gunden sonrada hıc gorusmedım , boburlenme derken keyıflı keyıflı soyledı boyle ses tonundan anladım bunu ,

Rabbim sizede sabır versin.Oda kötü bir seey annenizin oyle konuşması ne acıdır. Kafa takam zira bu durum senin psikolojin açısından kötü sonuçlar doğurabilir. Elinden geldikçe dusunmemeye ve sabirli olmaya gayret et ve yeni olacak bebeğin ve esinle guzel günleri düşün derim..

ben gucluyumdur kesınlıkle takmıyorum bır hatam kusurum olmadı allaha sukur o kusuru ısleyenler dusunsun
esım zaten yanımda yokluklarını aratmıyor , bebısımde gelsın tam olalım artık

Haklısınız ama birşey daha varki örnek olduğu halde değişmiyor. Anneannem ve dayım. Annemler 3kız 1 erkek. Anneannem hep dayımı kayırmış. Hem de sadece kızlarına değil kocasına karşı bile. Dedeme kızdığı birşeyde oğluna ağlar anlatır onu dedemin üstüne salarmış düşün. Sevgi manasında zaten öyle, kızlar iş yapar, kocası para kazanır, oğlu da gezer tozar para yer. Bu zihniyette büyüttüğü oğlunu evlenmek istiyorum der demez, okulu da bırakmasını kabul edip evlendirmiş anneannem. Aman çocuk karasevdaya tutulur vs diye. Ömründe hiç sorumluluk almamış dayımda tabii hep dedemden anneannemden geçinmiş. O borç yapmış kapatılmış, o gezmiş karısına çocuklarına bakılmış. Yani en çok dayımdan çekmiş anneannem. Hala öyle ve bu kadar yaptıklarına rağmen hiç değeri yoktur. Yeri gelir küfür bile eder dayım ona. Ama yine de toz kondurmaz anneannem, hala dayım farklıdır, dayımdan olan torunlar farklıdır. Ne eziyetler etse de değişen birşey yok. Annem de bunun ezikliğini hisseder üstelik. Hem maddi hem manevi bu ayrımın herkes farkında. Annem kendi ağzıyla "anneannen yaşıyormu ölümü farketmiyorki artık. İyi olsun da ha varlığı ha yokluğu" dedi ama gel gör ki kendi de benzeri hareketleri "o erkek" diye yapabiliyor. Oğlumun düğününü şu otelde, sarayda yaparız diye hayaller kurarken o da bizim kızımız, onunkine de şöyle yapalım diyebilirdi. Yada manevi konularda...

Herneyse dinlicem tavsiyeni susup beklicem ve "Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler." dicem. Artık yapılan haksızlığa tek cevap ondan...

Son düzenleyen: Moderatör:
ben gucluyumdur kesınlıkle takmıyorum bır hatam kusurum olmadı allaha sukur o kusuru ısleyenler dusunsun
esım zaten yanımda yokluklarını aratmıyor , bebısımde gelsın tam olalım artık

Çok ilginç birşey gözünüz aydın demek. Ben olsam neden öyle dediğinden, ne yapmaya çalıştığına kadar herşeyi sorardım boşveremezdim herhalde. Ama bu şekilde de kimseye değil kendime zarar verirdim. Siz en güzelini yapıyorsunuz. Herkesi herşeyi boşverip eşinize, çocuğunuza, kendi ailenize bakmanız en güzeli...

Demek ki sizinkiler de bu genetik.Insallah sen onlara benzemezsin.cocuklarina iyi bir anne olursun insallah.erkek evlada düşkünluk olur, ama gun gelir düştükleri zaman erkek evlat değilde, kiz evlat daha çok ellerinden tutmustur. Kiz evlat daha vicdanlidir Ailesine karsi.. canimmm ben kaciyorum yarin konusuruz iyi geceler.

herkez agzından cıkan sozlerı ıkı olcup bır bıcmelı dıye dusunuyorum , o durumda sormadım zaten sımdı olsa yıne sormam, sırf benı uzmek ıcın soyledıgını bılıyorum , takmıyorum ve boyle mutluyum tesekkurler

Ben tam tersi bu ön yargılarla kayıracak olsam bile kızı kayırırım herhalde, kendim çektim diye bilinçaltıma yerleşenler yüzünden:) Ama Allah korusun, inşallah benzeri hataları yapmaz hiç kimse...

Bazı durumlarda da çok ilginç ama öz anneleri kızlarını kıskanabiliyor. Kendi eşine göre kızının daha ilgili ve onu seven biriyle evleniyor olmasını yada kızının maddi durumunu kıskanan çok anne var. Sebep nedir bilirnmez ama boşvermeniz en güzeli. Allah eşinizle ve çocuğunuzla mutluluğunuzu arttırsın inşallah.

İşin etik boyutundan önce, dini boyutunu da çok güzel ifade etmişsin canım. Ahirette Evlat diyecekler, Kızın veya OĞLUN değil!
Sen söylesen de anlamıyorlar anladığım kadarıyla. O zaman boşver anlatmaktan vazgeç. Evine, yuvana, eşine bak. Bebek sahibi olduğunda kızına da oğluna da davranman gerektiği gibi davran çocuk nasıl yetiştirilirmiş gözleriyle görürler belki. Ben nedense konunun önemi yok haksızlığa tahammül edemiyorum. İnsan nasıl evlat ayırır aklım almıyor. Sizin tek suçunuz kız olmakmıymış yani erkek olmak matah bir şeymiş gibi. Hayret doğrusu. Maddi olarak bir şey beklemediğini anladım, ama yine de bir babanın özellikle durumu çok çok iyi olan bir babanın kızı böyle zor durumdayken kaçamak cevaplar vermesi hiç doğru değil. Doğrudan yardım etmek istemiyorum sen ele karıştın (!) dese bile daha az kırıcı olduğunu düşünüyorum.
Neden bilmem hep erkek çocuğum olsun istemişimdir mesela ben ama hiç bu açıdan bakmamıştım ben sadece masumane evde sevdiğim adamdan iki tane olsun diye düşünmüştüm. Erkek çocuklarının giyimini de çok severim tabi doğrusunu Allah bilir ama şu an o masum hayalimden bile utandım.
Onlar erkek kardeşine her şeyi böyle bol bol versin lafını ikiletmesinler boşver meyvesini almaları hiç uzun sürmeyecek. Şımarık, burnunun dikine giden, her şey söylediği an olsun isteyen bir birey yetiştiriyorlar onu hayata hazırlayamıyorlar malesef. Zamanla anlayacaklar inan bana..
Bizim ailede hiç ayrım olmadı ama kız kardeşim küçük olmasından dolayı hafiften bir fazla sevdiler, açtığım konuyu görüyorsun ona bile manevi ayrımcılık olmadığı halde 2 kıyafet fazla alındı diye tavırlarını okudun. Kaldı ki bu kadar üstüne düşmeye neler olur neler. Gönül ister ki olmasın ama.
Burda erkek kardeşinin de hiçbir suçu yok ama canım, o nasıl yetiştirildiyse nasıl şekillendirildiyse öyle davranıyor. Onun için normali o zaten. Ben hala üstüne basa basa abartmadığını söylemek istiyorum. Yuvanda eşinle çok mutlu ol inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…