• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nedir bu kız-erkek evlat ayrımı?!

Çok şükür eşimle mutluyum. Kayınvalideyi saymazsak:) O yüzden dediğiniz gibi beni üzen kim olursa olsun kendi ailen dahil araya mesafe koymak gerek. Şu an öyle yapıyorum, zaten ömür boyunca anne-kız sıkı fıkı bir ilişkimiz olmadı. Bir derdimi anlatayım, omzunda ağlayayım fln çok isterdim. Bu yaşıma kadar olmayan bundan sonra da olmasa birşey farketmez. Dediğiniz gibi herşeyin karşılığı çıkar bir gün. Eğer gerçekten farklı davranıyor ve ban haksızlık yapıyorlarsa Allah görüyor zaten...

Aynen oyle zqmannn :) bu arada is buldunmu o zamanlr ariyordun galib su an nasilsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

her zaman verici olmamak gerekiyor işte. 23 yıllık hayatımda öyle çok tecrübeyle sabitledim ki bunu.. arkadaşlıkta, ailede.. ne kadar çok verirsen o kadar çok görevinmiş gibi oluyor. ben mesela aileme istediğim için hizmet ediyor değil görevimmiş gibi görülüyorum. evin en büyüğüysen veya kızların en büyüğüysen bu kadere mahkum oluyorsun. bilmiyorum belkide herkese özel değildir. dediğin gibi yarın birgü bir şey olsa kıymetlinize gidin desek, biz biliyorduk zaten derler.

Bade sende bu konu da dertlisin aslinda su an bizler buna uzulurken kendimizi yoprattigimiz unutuyoruz
Daha anne olmadim cocuklarima esime karsi psikolojik sorunlari ve gecmisi kafaya takan bir kadin olmak istemiyorum.sizde boyle düşünün.acimasiz ve hircin olusumuz aileden ama vicdan ve merhamet rabbimizden o yuzden kalpleriniz hep temiz tutun çünki bütün güzellikleri hakedecgiz insallah ;)

bızdede ayrım var kız erkek ayrımımız yoktu sukur ama kardesım hep daha ustun tutuldu , evlendım aılem yuzume bakmadı , dusuk yaptım ne geldıler ne gecmıs olsun dedıler ama tabı ben onlardan bırsey beklemıyorum artık evlendım barklandım yuvamı kurdum sukurler olsun , ama aıleyede ıhtıyac duyuluyor kac yasında olursan ol bır cocuk gıbı anne ozlemı cekıyorsun , benı dıslayanı dıslarım oylede yaptım herkezde mutlu gıbı , RAABIM goruyor canını sıkma canım :16:

Aynen oyle zqmannn :) bu arada is buldunmu o zamanlr ariyordun galib su an nasilsin

Bade sende bu konu da dertlisin aslinda su an bizler buna uzulurken kendimizi yoprattigimiz unutuyoruz
Daha anne olmadim cocuklarima esime karsi psikolojik sorunlari ve gecmisi kafaya takan bir kadin olmak istemiyorum.sizde boyle düşünün.acimasiz ve hircin olusumuz aileden ama vicdan ve merhamet rabbimizden o yuzden kalpleriniz hep temiz tutun çünki bütün güzellikleri hakedecgiz insallah ;)

Evet şu an çalışıyorum. Evliliğin ilk dönemlerinde hem evliliğe, hem yeni bir şehre alışmaya çalışıp bir de iş bulamamak zorlamıştı ama şu an iyi:) Bir de ne güzel demişsiniz "Acımasız ve hırçın oluşumuz aileden" diye. Gerçekten çevreme bakıyorum çoğu ailede en büyük çocuk hep en hırçın, en otoriter. Yada bazen en büyük değil ama en ezilen çocuk diyebiliriz.

Evet şu an çalışıyorum. Evliliğin ilk dönemlerinde hem evliliğe, hem yeni bir şehre alışmaya çalışıp bir de iş bulamamak zorlamıştı ama şu an iyi:) Bir de ne güzel demişsiniz "Acımasız ve hırçın oluşumuz aileden" diye. Gerçekten çevreme bakıyorum çoğu ailede en büyük çocuk hep en hırçın, en otoriter. Yada bazen en büyük değil ama en ezilen çocuk diyebiliriz.

Senin adina sevindim gercekten.ilk okudum da yazini cok üzüldüm.insallah yazimi okur dedim ya biraktiysa diye kk diye dusundum ama bir gun girer okur belki sansima bugun buralarda olman mutlu etti. Ne cekmisiz yahuuuuuu :) valla gulsem mi aglasam mi bilemedim canim

bızdede ayrım var kız erkek ayrımımız yoktu sukur ama kardesım hep daha ustun tutuldu , evlendım aılem yuzume bakmadı , dusuk yaptım ne geldıler ne gecmıs olsun dedıler ama tabı ben onlardan bırsey beklemıyorum artık evlendım barklandım yuvamı kurdum sukurler olsun , ama aıleyede ıhtıyac duyuluyor kac yasında olursan ol bır cocuk gıbı anne ozlemı cekıyorsun , benı dıslayanı dıslarım oylede yaptım herkezde mutlu gıbı , RAABIM goruyor canını sıkma canım :16:

Kardeşiniz de kız sanırım? Tabii konum kız-erkek ayrımı gibi ama aslında illaki erkek değil her kardeş arasında yapılabilir bu ayrım. 3 kızı olup bir tanesine daha bir farkı davranan anneler babalar da var tabii. Sizin durumunuz da üzücüymüş. Bir anne gelemese bile düşük yapan kızı için üzülmeli, meraklanmalı. Ama işte herkes aynı düşünceye sahip olmayabiliyor. Ne gördüysek onun karşılığını veriyoruz. Her ne kadar içerlerde bi yerlerde bunun ezikliği kalsa da...

Senin adina sevindim gercekten.ilk okudum da yazini cok üzüldüm.insallah yazimi okur dedim ya biraktiysa diye kk diye dusundum ama bir gun girer okur belki sansima bugun buralarda olman mutlu etti. Ne cekmisiz yahuuuuuu :) valla gulsem mi aglasam mi bilemedim canim

Yakın zamanlarda sinir olacak başka şeyler görmesem ve yeni konu açmasam buralarda olmayıp görmeyebilirdim, ama yine buldum gidip görüp sinir olacak birşeyler:) Birde şunu düşünüyorum annemler burayı okusa kesin "amma abartmış, olmayan şeyleri bile yazmış" derler kesinnn:52: İnsan bu kadar mı kabullenmez yada bu kadar mı farketmez?

Kardeşiniz de kız sanırım? Tabii konum kız-erkek ayrımı gibi ama aslında illaki erkek değil her kardeş arasında yapılabilir bu ayrım. 3 kızı olup bir tanesine daha bir farkı davranan anneler babalar da var tabii. Sizin durumunuz da üzücüymüş. Bir anne gelemese bile düşük yapan kızı için üzülmeli, meraklanmalı. Ama işte herkes aynı düşünceye sahip olmayabiliyor. Ne gördüysek onun karşılığını veriyoruz. Her ne kadar içerlerde bi yerlerde bunun ezikliği kalsa da...

bana telefonda gecmıs olsun yerıne gozumuz aydın dedı o gun ben annemı yok saydım
her ne kadar kucagıma alamamıs olsamda o benım canımda tasıdfıgım evladımdı
yaptıgı terbıyesızlık yetmıyormus gıbı bır boburlenme ıcerıse gırıstı o gun dedım bem aılem yok

bana telefonda gecmıs olsun yerıne gozumuz aydın dedı o gun ben annemı yok saydım
her ne kadar kucagıma alamamıs olsamda o benım canımda tasıdfıgım evladımdı
yaptıgı terbıyesızlık yetmıyormus gıbı bır boburlenme ıcerıse gırıstı o gun dedım bem aılem yok

Nasıl yani? Bebeği istemiyormuydunuz ki gözünüz aydın diyor? İstenmeyen bir gebelik olsa bile böyle söylenmez tabii ama nedenini anlamadım? Hele ne için böbürlenme onu hiç anlamadım? Çok ilginç aileler var buralarda her gün neler okuyoruz. İşte hepsine imtihan demekten başka çare yok.

Yakın zamanlarda sinir olacak başka şeyler görmesem ve yeni konu açmasam buralarda olmayıp görmeyebilirdim, ama yine buldum gidip görüp sinir olacak birşeyler:) Birde şunu düşünüyorum annemler burayı okusa kesin "amma abartmış, olmayan şeyleri bile yazmış" derler kesinnn:52: İnsan bu kadar mı kabullenmez yada bu kadar mı farketmez?

Hala onlari dusunuooo yaaa bunlari okusa diyee bos ver okusunlar dusunsunler.kendi hatalarini gormezler ama gun gelir pisman olurlar.. sadece su sözümü dinle relaksss ol ve sessizligini koru hanimm ol ve gelecekleri bekle... pisman olmucaksin sadece bu sozumu dinle derim.. ;)

Nasıl yani? Bebeği istemiyormuydunuz ki gözünüz aydın diyor? İstenmeyen bir gebelik olsa bile böyle söylenmez tabii ama nedenini anlamadım? Hele ne için böbürlenme onu hiç anlamadım? Çok ilginç aileler var buralarda her gün neler okuyoruz. İşte hepsine imtihan demekten başka çare yok.
hayır ıstenmeme gıbı bır durum yoktu zaten evlat benım onlara ne ! ne bılıyım oyle dedı bana ve ben cok kırıldım o psıkolojımın ustune o gunden sonrada hıc gorusmedım , boburlenme derken keyıflı keyıflı soyledı boyle ses tonundan anladım bunu ,

hayır ıstenmeme gıbı bır durum yoktu zaten evlat benım onlara ne ! ne bılıyım oyle dedı bana ve ben cok kırıldım o psıkolojımın ustune o gunden sonrada hıc gorusmedım , boburlenme derken keyıflı keyıflı soyledı boyle ses tonundan anladım bunu ,

Rabbim sizede sabır versin.Oda kötü bir seey annenizin oyle konuşması ne acıdır. Kafa takam zira bu durum senin psikolojin açısından kötü sonuçlar doğurabilir. Elinden geldikçe dusunmemeye ve sabirli olmaya gayret et ve yeni olacak bebeğin ve esinle guzel günleri düşün derim..

Rabbim sizede sabır versin.Oda kötü bir seey annenizin oyle konuşması ne acıdır. Kafa takam zira bu durum senin psikolojin açısından kötü sonuçlar doğurabilir. Elinden geldikçe dusunmemeye ve sabirli olmaya gayret et ve yeni olacak bebeğin ve esinle guzel günleri düşün derim..

ben gucluyumdur kesınlıkle takmıyorum bır hatam kusurum olmadı allaha sukur o kusuru ısleyenler dusunsun
esım zaten yanımda yokluklarını aratmıyor , bebısımde gelsın tam olalım artık :16::16:

Hala onlari dusunuooo yaaa bunlari okusa diyee bos ver okusunlar dusunsunler.kendi hatalarini gormezler ama gun gelir pisman olurlar.. sadece su sözümü dinle relaksss ol ve sessizligini koru hanimm ol ve gelecekleri bekle... pisman olmucaksin sadece bu sozumu dinle derim.. ;)

Haklısınız ama birşey daha varki örnek olduğu halde değişmiyor. Anneannem ve dayım. Annemler 3kız 1 erkek. Anneannem hep dayımı kayırmış. Hem de sadece kızlarına değil kocasına karşı bile. Dedeme kızdığı birşeyde oğluna ağlar anlatır onu dedemin üstüne salarmış düşün. Sevgi manasında zaten öyle, kızlar iş yapar, kocası para kazanır, oğlu da gezer tozar para yer. Bu zihniyette büyüttüğü oğlunu evlenmek istiyorum der demez, okulu da bırakmasını kabul edip evlendirmiş anneannem. Aman çocuk karasevdaya tutulur vs diye. Ömründe hiç sorumluluk almamış dayımda tabii hep dedemden anneannemden geçinmiş. O borç yapmış kapatılmış, o gezmiş karısına çocuklarına bakılmış. Yani en çok dayımdan çekmiş anneannem. Hala öyle ve bu kadar yaptıklarına rağmen hiç değeri yoktur. Yeri gelir küfür bile eder dayım ona. Ama yine de toz kondurmaz anneannem, hala dayım farklıdır, dayımdan olan torunlar farklıdır. Ne eziyetler etse de değişen birşey yok. Annem de bunun ezikliğini hisseder üstelik. Hem maddi hem manevi bu ayrımın herkes farkında. Annem kendi ağzıyla "anneannen yaşıyormu ölümü farketmiyorki artık. İyi olsun da ha varlığı ha yokluğu" dedi ama gel gör ki kendi de benzeri hareketleri "o erkek" diye yapabiliyor. Oğlumun düğününü şu otelde, sarayda yaparız diye hayaller kurarken o da bizim kızımız, onunkine de şöyle yapalım diyebilirdi. Yada manevi konularda...

Herneyse dinlicem tavsiyeni susup beklicem ve "Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler." dicem. Artık yapılan haksızlığa tek cevap ondan...

Son düzenleyen: Moderatör:
ben gucluyumdur kesınlıkle takmıyorum bır hatam kusurum olmadı allaha sukur o kusuru ısleyenler dusunsun
esım zaten yanımda yokluklarını aratmıyor , bebısımde gelsın tam olalım artık :16::16:

Çok ilginç birşey gözünüz aydın demek. Ben olsam neden öyle dediğinden, ne yapmaya çalıştığına kadar herşeyi sorardım boşveremezdim herhalde. Ama bu şekilde de kimseye değil kendime zarar verirdim. Siz en güzelini yapıyorsunuz. Herkesi herşeyi boşverip eşinize, çocuğunuza, kendi ailenize bakmanız en güzeli...

Haklısınız ama birşey daha varki örnek olduğu halde değişmiyor. Anneannem ve dayım. Annemler 3kız 1 erkek. Anneannem hep dayımı kayırmış. Hem de sadece kızlarına değil kocasına karşı bile. Dedeme kızdığı birşeyde oğluna ağlar anlatır onu dedemin üstüne salarmış düşün. Sevgi manasında zaten öyle, kızlar iş yapar, kocası para kazanır, oğlu da gezer tozar para yer. Bu zihniyette büyüttüğü oğlunu evlenmek istiyorum der demez, okulu da bırakmasını kabul edip evlendirmiş anneannem. Aman çocuk karasevdaya tutulur vs diye. Ömründe hiç sorumluluk almamış dayımda tabii hep dedemden anneannemden geçinmiş. O borç yapmış kapatılmış, o gezmiş karısına çocuklarına bakılmış. Yani en çok dayımdan çekmiş anneannem. Hala öyle ve bu kadar yaptıklarına rağmen hiç değeri yoktur. Yeri gelir küfür bile eder dayım ona. Ama yine de toz kondurmaz anneannem, hala dayım farklıdır, dayımdan olan torunlar farklıdır. Ne eziyetler etse de değişen birşey yok. Annem de bunun ezikliğini hisseder üstelik. Hem maddi hem manevi bu ayrımın herkes farkında. Annem kendi ağzıyla "anneannen yaşıyormu ölümü farketmiyorki artık. İyi olsun da ha varlığı ha yokluğu" dedi ama gel gör ki kendi de benzeri hareketleri "o erkek" diye yapabiliyor. Oğlumun düğününü şu otelde, sarayda yaparız diye hayaller kurarken o da bizim kızımız, onunkine de şöyle yapalım diyebilirdir. Yada manevi konularda...

Herneyse dinlicem tavsiyeni susup beklicem ve "Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler." dicem. Artık yapılan haksızlığa tek cevap ondan...

Demek ki sizinkiler de bu genetik.Insallah sen onlara benzemezsin.cocuklarina iyi bir anne olursun insallah.erkek evlada düşkünluk olur, ama gun gelir düştükleri zaman erkek evlat değilde, kiz evlat daha çok ellerinden tutmustur. Kiz evlat daha vicdanlidir Ailesine karsi.. canimmm ben kaciyorum yarin konusuruz iyi geceler.

Çok ilginç birşey gözünüz aydın demek. Ben olsam neden öyle dediğinden, ne yapmaya çalıştığına kadar herşeyi sorardım boşveremezdim herhalde. Ama bu şekilde de kimseye değil kendime zarar verirdim. Siz en güzelini yapıyorsunuz. Herkesi herşeyi boşverip eşinize, çocuğunuza, kendi ailenize bakmanız en güzeli...
herkez agzından cıkan sozlerı ıkı olcup bır bıcmelı dıye dusunuyorum , o durumda sormadım zaten sımdı olsa yıne sormam, sırf benı uzmek ıcın soyledıgını bılıyorum , takmıyorum ve boyle mutluyum tesekkurler:16:

Demek ki sizinkiler de bu genetik.Insallah sen onlara benzemezsin.cocuklarina iyi bir anne olursun insallah.erkek evlada düşkünluk olur, ama gun gelir düştükleri zaman erkek evlat değilde, kiz evlat daha çok ellerinden tutmustur. Kiz evlat daha vicdanlidir Ailesine karsi.. canimmm ben kaciyorum yarin konusuruz iyi geceler.

Ben tam tersi bu ön yargılarla kayıracak olsam bile kızı kayırırım herhalde, kendim çektim diye bilinçaltıma yerleşenler yüzünden:) Ama Allah korusun, inşallah benzeri hataları yapmaz hiç kimse...

herkez agzından cıkan sozlerı ıkı olcup bır bıcmelı dıye dusunuyorum , o durumda sormadım zaten sımdı olsa yıne sormam, sırf benı uzmek ıcın soyledıgını bılıyorum , takmıyorum ve boyle mutluyum tesekkurler:16:

Bazı durumlarda da çok ilginç ama öz anneleri kızlarını kıskanabiliyor. Kendi eşine göre kızının daha ilgili ve onu seven biriyle evleniyor olmasını yada kızının maddi durumunu kıskanan çok anne var. Sebep nedir bilirnmez ama boşvermeniz en güzeli. Allah eşinizle ve çocuğunuzla mutluluğunuzu arttırsın inşallah.

Merhaba arkadaşlar. Bundan tam 1,5 yıl önce http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=564250 konusunu açmışım. Belki o zamanlardan okuyanlar çıkar, hatırlarlar. Şimdi son aylarda yeniden gözüme gözüme sokulan hareketler ve burada bir arkadaşın konusunda da benzer sıkıntıları gördükçe daha da üzülüp sinirlenip konu açmak istedim. Eski konumu okumayanlar için kısaca özet geçeyim. Biz 2kız 1erkek, 3kardeşiz. Ben en büyükleriyim ve benden 7 yaş küçük bir erkek ve 15 yaş küçük kız kardeşim var. Şu an yaklaşık 3 yıllık evli ama ayrı evlerde de olsak hala kız-erkek evlat ayrımını net olarak görüp hala üzülen biriyim.

Aile portremizi özetleyecek bir profil çizersem: Bir çocukluk videomuz var, ben 9 erkek kardeşim 2 yaşında. Ailem kamerayı açık bırakıp evin içinde normal hayatımıza devam etmişiz. O sırada annemde babamda hep kardeşimle ilgileniyor. Ona birşeyler yedirip içirmek yada şakalaşmak derdindeler. Ben defalarca "anne, anne, anneee bak" diyorum ilgilenen yok. Babam aynı şekilde. Kardeşime bişeyler demeye devam. En sonunda salak salak hareketler yapıyorum, atlıyorum zıplıyorum sırf dikkat çekmek için. O 5-10dakikalık video yetti bana herşeyi hatırlamam için. Haaala devam eden birşey zaten ayrım ama bu video bana çocukluğumdaki hırçınlıklarımın sebebini hatırlattı. Ben 10yaşımdan itibaren kendi saatimi kendim kurarak kalkıp kahvaltı bile etmeden okula giderken erkek kardeşim liseye giderken bile annem kalkıp kahvaltısını önüne koyup öyle okula gönderirdi erkek kardeşimi. Ki şimdi de 10 yaşındaki kız kardeşimle de hiçte öyle iyi ilgilenmiyor annem! Hiç çocuk olmadım, her kavgada suçsuz da olsam ben ablaydım, ben büyüktüm. Yada aslında o öyle yapmak istememişti, ben onu kıskanıyordum! Sırf bu yüzden kardeşimden nefret ettim belli bir yaşa gelene kadar. Belli bir yaşa geldiğimde de aslında kızdığımın o olmadığını anladım ama artık çok geçti. Paylaşılmamış, hiç yaşanmamış bir abla-kardeşlik vardı. Ki büyüdük yine hiçbirşey değişmedi. Evlenmeden öncesinde normal 2 kardeş olarak tartışmamızda bile annem karışır, kardeşime arka çıkar, normal ağız dalaşı olan kavganın büyümesine sebep olur sonrada babama abartarak, üstüne katarak anlatırdı. Şikayet ederdi kavga çıkardım biricik oğlunu sinirlendirdim oda üstüme yürüdü diye. Düşünün üstüme yürünse, tokat fln yesem bile ben kışkırtmış oluyordum!

Bu ayrım sadece manevi değil maddi konularda da hep vardı ve devam etti. Ben kendi alışverişimi kendi harçlıklarımla yaparken kardeşimin alacağı-giyeceği çoğu şeyi annem alırdı ki hala öyle. Çocuğun harçlığı yetmiyormuş yazık! Benim aldığım harçlıkla ilgili tek yorum yapmayan annem, şu sıralar ayda asgari ücret kadar harçlık alan(evden gidip geliyor üniversiteye) kardeşim için babamı sıkıştırıp duruyor daha çok versene diye. Ben evlendim, evlenirken bana çeyiz kısmında bile babam hesaplar yaparken(ki durumu çok iyidir) daha 20yaşındaki kardeşim evlenirse düğünü şu sarayda mı yapsak şu otelde mi diye şakalaşıyorlar. Ben kirada oturup kredi çekerek ev almaya uğraşırken oralı olmayan babam eminim kardeşim evlenmek değil, evlenmenin lafını ettiği anda en güzel yerden istediği ev alınacak. Ben evlat değilmiyim? Kız erkek ayrımı yapıyorsunuz desem de asla kabul etmez babam! Ev konusunda madem ayrım yapmıyorsan almamıza yardımcı ol desem hep bir bahane buluyor, siz beğenin önce, siz almaya kalkın ödeyemezseniz yardım ederim, bu ara sıkışığım 2yıllık borcum var o zaman bekleyin vs vs! Maddi kısımlarda takmıyorum o kadar, onlardan beklentim yok, yaparım Allah'ın izniyle diyordum ve aslında tam da unutmuştum bu evlat ayrımını ki en son haftasonu görüşmemizde yeniden yüzüme yüzüme vuruldu!

Haftasonu gittiğimde annem otoparktan geçerken "hiç sormuyorsun babanın arabası nerde?" dedi. Niye sorayımki işe onla gitmiştir dedim. Yooo kardeşinde 2 gündür. Arkadaşlarıyla geziyorlar şuralara gitmişler diye omuzları kabararak anlatıyor. Ki babamın arabası da son model, iyi bir marka ve ortalama bir ev alabilecek fiyatta. Kendisi bile kıyamaz kullanmaya, işe giderken götürmez her zaman, apartmanın otoparkındadır bu yüzden çoğunlukla. Çizilir çarpılır diye kıyıpta kendi kullanmayan adam arabayı oğluna vermiş. Ha babam normalde verir mi? Hayır. Tabii ki annemin baskısıyla ve teşvikiyle... Ki ben bile çok duydum, şehir dışına gideceklerken annemin babama, "sen götürme ver arabayı oğlum götürür" dediğini. Nasıl bir anlayışsa onun o arabayı alıp arkadaşlarına hava atmasıyla gurur duyan bir anne!!!! Sonra bizim ailemiz mutaassıptır. Annem de babam da imam hatip mezunu ve dini bilgileri GÜYA yaşayışları gayet iyi. Yine aynı haftasonu kardeşimin çantasında prezervatif kutusu gördüm. Kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. Direk günahını düşündüm, üzüldüm. Sonra anneme söyledim, "benden duyduğunu söyleme, odanı düzeltirken buldum de. Çantasında bunu buldum" dedim. Annem gaaayet sakin, "ha evet birkaç ay önce baban bulmuş onu arabada bırakmış. Arkadaşlarıyla bir yeremi gidiyorlar napıyorlarsa" dedi. ŞOK OLDUM! İnsan bir üzülür, şaşırır, ahirette ben sorumluyum diye telaşlanır! O gördüğüme üzüldüğümden daha çok bu tepkiye üzüldüm. Sonra hemen sordum "hiçbirşey demediniz mi? Uyarmadınız mı? Günahını anlatmadınız mı?" Annem: "Bana ayıp olur o konuları konuşmak diye baban konuştu." dedi. "Ee ne konuştu?" Bilmiyorum diyor geçiştiriyor. Neden geçiştiriyor çünkü babam da kızmamıştır, uyarmamıştır, sadece sakin sakin konuşmuştur kesin! "Pesss, peki aynı şeyi benim çantamda bulsaydınız?" dedim. Annem hemen açtı kocaman gözlerini "sen ne diyorsun be, manyakmısın?" dedi. Niye böyle oluyor şimdi? Günahsa aynı günah değil mi? Ahirette hesabı aynı değil mi? Anne babaya neden anlatmadın diye sorulduğunda "kızına neden anlatmadın" mı denecek "evladına neden anlatmadın" mı? Bunları söylediğimde hiiiiç oralı olmuyor annem. Ki benzeri ve benim için yıkıcılığı çok daha hafif olan birşeyi daha önce sigara konusunda yaşamıştık. Ben üniversiteye giderken sigara paketini çantamda gören babam kavgalar çıkarmıştı. Ki sadece 1kez paket buldu çantamda, 1-2 kez de kokusunu duydu. Çok içmiyordum zaten ayda yılda bir. Ama şimdi kardeşim günde bir paket sigara içerken değil kızmak, bağırmak, çağırmak "Ahh be oğlum bir bırakamadın şunu" diyorlar, deliriyorum!!! Evlendim barklandım hala geldiklerinde, gittiğimde bu ayrımlarını ve her seferinde farklı bir olayla nasıl farklı davrandıklarını görüyorum ve içimdeki yara bir türlü kabuk bağlamıyor. Bana böyle dememişlerdi, bana böyle yapmamışlardı, hala yapmıyorlar. Ben ev almak için uğraşırken onlar kardeşime araba almaktan bahsedebiliyorlar. Evimiz barkımız ayrıyken bana hala müdahale edip kızabilirken, aynı evin içindeki kardeşime ağızlarını açıp birşey diyemiyorlar. Tüm bunları görmek ve düşünmek beni çok yıpratıyor:43: Ki annem de kendisi anneannemin dayımı diğer 3 kızından ayırmasını, şimdi bile onun üzerine titrerken kızlarını umursamamasını anlatır hep. Hem maddi hem manevi kızlarına çok haksızlıklar yapmış anneanneme kırılıp kendisi benzer şeyler yapar mı insan? Ama bu işin tek iyi bir tarafı var ki bu gördüklerimle eşime daha da bağlanıyorum, bundan sonra benim ailem o, anne baba da olsa böyle yapıyor, eşimde bir gün üzebilir kırabilir ama şimdi hayatımdaki beni en çok düşünen insan o diyorum. Başka yapabileceğim birşey varmı ki zaten?

İşin etik boyutundan önce, dini boyutunu da çok güzel ifade etmişsin canım. Ahirette Evlat diyecekler, Kızın veya OĞLUN değil!
Sen söylesen de anlamıyorlar anladığım kadarıyla. O zaman boşver anlatmaktan vazgeç. Evine, yuvana, eşine bak. Bebek sahibi olduğunda kızına da oğluna da davranman gerektiği gibi davran çocuk nasıl yetiştirilirmiş gözleriyle görürler belki. Ben nedense konunun önemi yok haksızlığa tahammül edemiyorum. İnsan nasıl evlat ayırır aklım almıyor. Sizin tek suçunuz kız olmakmıymış yani erkek olmak matah bir şeymiş gibi. Hayret doğrusu. Maddi olarak bir şey beklemediğini anladım, ama yine de bir babanın özellikle durumu çok çok iyi olan bir babanın kızı böyle zor durumdayken kaçamak cevaplar vermesi hiç doğru değil. Doğrudan yardım etmek istemiyorum sen ele karıştın (!) dese bile daha az kırıcı olduğunu düşünüyorum.
Neden bilmem hep erkek çocuğum olsun istemişimdir mesela ben ama hiç bu açıdan bakmamıştım ben sadece masumane evde sevdiğim adamdan iki tane olsun diye düşünmüştüm. Erkek çocuklarının giyimini de çok severim tabi doğrusunu Allah bilir ama şu an o masum hayalimden bile utandım.
Onlar erkek kardeşine her şeyi böyle bol bol versin lafını ikiletmesinler boşver meyvesini almaları hiç uzun sürmeyecek. Şımarık, burnunun dikine giden, her şey söylediği an olsun isteyen bir birey yetiştiriyorlar onu hayata hazırlayamıyorlar malesef. Zamanla anlayacaklar inan bana..
Bizim ailede hiç ayrım olmadı ama kız kardeşim küçük olmasından dolayı hafiften bir fazla sevdiler, açtığım konuyu görüyorsun ona bile manevi ayrımcılık olmadığı halde 2 kıyafet fazla alındı diye tavırlarını okudun. Kaldı ki bu kadar üstüne düşmeye neler olur neler. Gönül ister ki olmasın ama.
Burda erkek kardeşinin de hiçbir suçu yok ama canım, o nasıl yetiştirildiyse nasıl şekillendirildiyse öyle davranıyor. Onun için normali o zaten. Ben hala üstüne basa basa abartmadığını söylemek istiyorum. Yuvanda eşinle çok mutlu ol inşallah :54:

Back